- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
apacsay
tag
Irodai szoftveres munkákhoz ( excel , Word , böngésző) esetleg egyszerűbb fénykép szerkesztésekhez, sok hurcolászáshoz akkor végül is tanácsoljátok ezt:
https://www.notebook.hu/asus-zenbook-14-um425-um425ia-hm039t-281834
Vagy inkább az intel procist?
-
wattafaka
senior tag
Külön öröm, hogy a portkínálat is teljes, nem kell adaptereket vásárolgatni, ha a Type-C nem elégíti ki igényeinket.
Hát én ezt nem mertem volna leírni, kezdve azzal, hogy 1 USB-A port van összesen, és már eleve az RJ45-öt, és a Jack aljzatot is gyárilag csomagolt átalakítóval kell elővarázsolni : O -
Dragon3000
nagyúr
1024 GB Micron 2200 SSD, PCIe 3.0 x2
Itt az x2 nem csak elírás az asustól? Mert ebben az esetben max 2000MB/s sebességet tudhatna, mégis 3000MB/s volt az ssd olvasási sebessége és a gyártó is ennyit ad meg. -
hallador
addikt
Ájjj Nem nem írtam hogy nincs, hanem azt, hogy nem vesznek! Miért nem mert ha elolvasod a 7,8,9es pontot a doksiban, akkor láthatod te is, hogy azért annak vannak komoly korlátai is. Az-az az az 1000 nit nem az az 1000 nit amit egy Lenovot T-ben vagy más felső kategóriás gépben kapsz meg. Szóval?
Terelés valami borzasztó rossza formája, Trumpi magaslatok...
Ha ProBook 400-ról van szó miért kevered bele a vPro-t? ne beszélj mellé? És főleg ne terelj! Ha már nem vagy képes annyira, hogy csendben maradj, ha tévedtél, akkor legalább legyen gerinced!
HP EliteBook 755 G2 (J0X38AW) Notebook Review
2014! Probléma, mert nem olcsósított volt!"HP 2005 óta kiadja a megfelelő AMD-s verziót"
HP Compaq nx6125 reviewNem baj, ha nem érted amit írok, de legalább maradnál csendben ha már nincs igazad!
Tehát azt mondod, hogy a HP egy rossz driver támogatású HW-t rak az EliteBookba?
Miben nyilvánul meg a rossz driver támogatás? Kevesebb CPU sérülékenységhez kell patchet kiadni?A HP nem!
Sodródsz az árral, nem vagy egyedül...
(#107) Silenzio
Jó látni hogy valaki leír valamit, majd leírod ugyanazt és vered a melled, hogy mekkora nagy arc vagy?Ha tudnád, ki vagyok
Nem érdekel... nem én szólítottalak meg téged, hanem fordítva... Szóval.... -
slmSIG
tag
"Ne is mond, gondolom szakértője vagy a témának, mint itt mindenki. (én nem vagyok az)"
Identitás zavar, agybaj, badar ötletelés, mindenki más lehülyézése...
Ez jellemző rád.
Szóval szerinted itt mindenki hülye, csak te vagy egyedül a helikopter, professzor úr?
...ne válaszolj, csupán elgondolkodtam és fórumra vetettem, így papír hiányában. -
Root Banane
tag
válasz
Don't Panic #98 üzenetére
Sajnos ezek sem a 400 nites verziók, megérdeklődtem náluk. A súlynál is látszódik, hogy elírás van.
-
Silenzio
addikt
válasz
hallador #100 üzenetére
Valószínűleg a fogalmazás nem megy, kedves fórumtárs. Ha tudnád, ki vagyok, valszeg jönne egy "hold my beer" pillanat. De akkor most vesézzük szét "csupa arany állítmányod" nyelvészeti retorikai elvek mentén:
"Valamint megmutattam a cikket azon ügyfelünknek, akik éppen vettek 50 455 g7-et, mosolyogtak egyet és valóban nagyon gyors a 4700u, csak éppen szintetikus teszteken, valójában amikor tényleg arra kerül a sor, hogy hónapokig használni kell a gépeket, akkor ez csak szimplán nem a teszt eredményeket tükrözi a mindennapi élet. (Igaz 8-as sorozatú Intelekről van szó. Nem Iris-es, hanem 620-as VGA-val.)"
Kiemeltem a lényeget félkövérrel. A lényegi rész miatt a bekezdésből nem derül ki, ki állítja, az ügyfeled, akiK (szép egyeztetési hiba) éppen vettek 50 455 G7-et, vagy esetleg Te. Az egyet után, "és" elé vessző kéne, mert bővített mellékmondat, még nagyobb probléma, hogy nem áll fent egyértelmű logikai kapcsolat a mondat első fele és a folytatás közt. Azért nagyon gyors, mert épp vettek egyet, vagy miért? Kinek az aggálya az, hogy a 4700U nagyon gyors, de a mindennapi tapasztalatok mást tükröznek? Honnan lehet tudni, mikor az első, ezzel szerelt laptopok nyár eleje óta elérhetők? "Akkor ez csak szimplán nem a teszt eredményeket tükrözi a mindennapi élet" - Ez már nem is egyeztetési hiba, ez kérlek dadaizmus.
Szóval most csupasz seggel futottál a f@szerdőbe. Mielőtt visszaoltasz valakit, tanulj meg normálisan, igényesen, magyarul és EGYÉRTELMŰEN fogalmazni. Amit írtál, nem többértelmű, hanem ÉRTELMETLEN, enigmatikus, zavaros hülyeség.
A magam részéről: 4700U-val szerelt laptopot vettem, majd eladtam havernak, fele annyiért vettem egy 4500-assal szerelt Asust 1650-es GPU-val. Kipofoztam egy gyors 1 terás SSD-vel és 16 Giga CL16-os rammal. Így számomra tökéletes. Végre nyugdíjazhatom az asztalit. Eddig nem találtam olyan laptopot, ami a 3770-es i7-esemet (ami 8 éves) megközelítette volna, a Ryzen 5 viszont jó 80%-kal gyorsabb, a Ryzen7-es meg két - két és félszer volt gyorsabb... Mégpedig nem szintetikus tesztekben, hanem abban, amire nekem erős gép kell, 4K videovágásban és renderelésben. Nem beszélve az NVME SSD-ről, 1200 Mbyte-tal másoltam tartós sebességgel ugyanarra a meghajtóra, tehát egyszerre írás ÉS olvasás. Lenyűgöző.
-
doooo
veterán
válasz
hallador #101 üzenetére
Tehát az egyetlen megoldása a dolognak, hogy az AMD-s verzió bővítve lett lett utólag, az Inteles pedig nem, az eleve 1 terrával lett kiadva.
De vajon akkor ki bővíttette az AMD-s laptopot? A PH? (Nem tőled várok választ, nyugi, ezek a kérdések az univerzumnak, és minden benne élőnek szólnak.) -
vicze
félisten
(#102) hallador:
450 G7 és 455 G7 specifikációja volt, mivel ezeket említetted, hogy csak 250nit az AMD, pont úgy ahogy az Intel-nél is csak 1000nit-es más opció van. Tehát pont ugyanaz a kínálat Intel és AMD esetében. Persze erre jött a teljes terelés nyilván.
"ProBook 400-a sorozatban soha nem létezett vPro de ne foglalkozz a tényekkel"
Igen és? Hol írtam egy betűvel is mást? Hogyan lesz lassabb tőle egy AMD gép?
Terelés valami borzasztó rossza formája, Trumpi magaslatok..."EliteBook fixen 2015 óta van AMD-s verzióból is."
Megmutatnád melyik 2015-ös EliteBookban van AMD CPU?
Segítek 2016 és G3-asok, jó kis Carrizo, csak bizonyos piacokon, ahogy írtam olcsó low end confignak szánva, ahogy írtam. Probléma?"HP 2005 óta kiadja a megfelelő AMD-s verziót"
Miből Neo II ProBook-ban vagy hogy?
Igen sok laptop gyártó gyártott AMD hulladék mobil platfomajiból terméket az évek során a filléres kategóriában. De nyugodtan mutathatsz egy high end AMD laptopot az utóbbi 10évből."Driver, Support, és egyebekben nem biztos...."
Tehát azt mondod, hogy a HP egy rossz driver támogatású HW-t rak az EliteBookba?
Miben nyilvánul meg a rossz driver támogatás? Kevesebb CPU sérülékenységhez kell patchet kiadni? -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Don't Panic #98 üzenetére
Ez jo hir. Gyakran tetszenek az Asus szines notijai, csak vagy nem hoznak ide, vagy az a hw tartalom nincs csak az alapszinbol. Legutobb talan a Vivobook S -nel lattam valami jo szint. Ez a "lilac mist" inkabb vilagos rozsaszin, az Apple/Samsung rozsaarany szineire halyaz. Hasonlit is a nevado orgona viragara. Korabban voltak talan mely kekes-lilas zenbookok. Egy olyan jobb lenne, mint a szurke.
-
hallador
addikt
Nyilván sikerült a néplelket belekeverned a dologban, a végletes gondolkodás az olyan mint a foci..... Mindenki ért hozzá, csak mégsem..
Tehát Te kiolvastad valahonnan, hogy minden notebokot így kellene tesztelni... ? Idézd már légyszi hol írtam olyat, hogy minden egyes notebookot fél évig tesztelejetek?
-
hallador
addikt
Né má ugyan az...
Nyilván semmilyen konkrétumot nem fog mondani, mert csak tolja a levegőbe a megalapozatlan valótlanságokat. Ahogy Intel is tolta 1hete a "real world performance" marketing bullshitet nem kicsit.Tényleg? ProBook 400-ban vPro? Na mesélj még kérlek. Mert eddig hazugságot ott látok hogy nyilván típust nem írtál mert akkor még a végén kiderülne, hogy ProBook 400-a sorozatban soha nem létezett vPro de ne foglalkozz a tényekkel, mert bizony azok nem mérvadóak a megnyilvánulásaidban.... Mert ugye én ezekről a gépekről beszéltem. Meg hát így lehet maszatolni is... Mert erre gondoltál ja nem úgy. Értem én csak akkor lennél szakmailag korrekt, de úgy tűnik ezt kér is lenne elvárni...
Akkor most hazudtál, vagy csak nem értesz hozzá...
AMD a korábbi években a low-end olcsó verziókban tűnt fel, mivel gyengébb volt ezen nincs mit vitatni. Nyilván valóan senki nem számolt azzal, hogy a Zen2 felmossa a padlót az Intellel mobil fronton, így az SKU-k előre úgy lettek kialakítva, hogy megint low end olcsósított dolgok kerülnek az AMD-be, ugye mindenhol az AMD az olcsó konfig még, pár gaming laptopot kivéve.
Ez jövőre valószínű változik és az AMD lesz a drágább config jobb felszereltséggel.Főleg úgy írsz ekkora blődségeket, hogy már a 3000-es sorozatú AMD is gyorsabb volt az aktuális 8-adik generációs intel megoldásoknál. Csak ott még nem érték el az Intel üzemidejét. Ráadásul úgy nem számítottak a Zen2 sikerére, hogy az elődje is jobb megoldást szállított az Intel gépeknél sebességben... Mindössze én azt kritizálom, hogy üzemidőben valamint driverezettségben lehetnek problémák...
Ráadásul a HP 2005 óta kiadja a megfelelő AMD-s verziót, EliteBook fixen 2015 óta van AMD-s verzióból is. Tehát amikor jöttök a hülyeségeitekkel, hogy jajjjjjjj de az AMD...
Tudok, akkor majd azzal fogtok előhozakodni, hogy gamerből nincs, jajj már abból is van, akkor Lapos gépből nincs, jajj kiderül abból is, van, akkor rózsaszínben nincs.... Valóban...
Majd meséld el a haveroknak a fórumon is, hogy akkor most sikerült kiderítened, amit kb 4 éve írok, mert hátha akkor leszállnak, az árukeresőn 10000* több intel van amint AMD típusú dolgokról...
Komolyan írsz le ilyeneket, vagy csak szakértőnek gondolod magad, én nem vagyok, az, csak legalább nem arra megy a játék, hogy azért is nekem legyen igazam...
Ráadásul megnyilvánulásból adod elő, amit kb fél éve írok, csak mindig előjöttök a bokorból, hogy szegény AMD azért szív mert éppen most valaki lefizetett valakit.
Sikerült előkaparni mégis a DoksikatRemélem most más is elolvassa....
1000 nites ProBook-ot nem vesznek egyikből sem
Csak kiderült, hogy nem igaz? Nahát... Csak igazam lett nem...
AMD jelenleg 1 szinttel jobb, aki ezt vitatja, annak kb. elmentek otthonról de nagyon messzire.
Igen sebességben valóban. Driver, Support, és egyebekben nem biztos....Amint Intel magához tér és lerak egy értelmes mobil platformot váltunk vissza, leszarom milyen CPU van egy laptopban, de a pénzemért ne fele teljesítményt kapjak!
Ajjajj, akkor most szar vagy jó?
-
hallador
addikt
Mert a gyár nem Intelt tesz bele. De ha bővítést kérsz, akkor Intelt kapsz default. Hogy miért? Na látod ebben biztos nem én vagyok az illetékes, így nem tőlem kellene várni a választ sem...
Közöltem egy dolgot ami valid. Hagy ne nekem kelljen megmagyarázni a miértjét is.... -
Don't Panic
senior tag
válasz
Tigerclaw #92 üzenetére
[itt vannak értelmes konfigok!]
pl 400 nites verziók! csak azt sajnálom h a lilából nincs , nem csillióért. -
vicze
félisten
válasz
Tigerclaw #94 üzenetére
TB3-at valószínűleg más senki se akarja integrálni, mivel Intelnek hitelesítenie kell magát az eszközt mert a logo jog az övék és az nem szabad. Állítólagosan Intel nagyon megnehezíti a nem Intel rendszerek hitelesítését. (passz pletyka) Nagyon kevés nem Intel hitelesített termék van, pár AMD alaplapot tudok csak igazából.
Ezt a problematikát is csak az USB4 fogja megoldani jövőre... -
FeRRaR1
őstag
Na, hova tűnt az intel saját grafikonjain emlegetett 1,9 meg 4x-es sebesség?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Don't Panic #90 üzenetére
Remelhetoleg valoban elerheto lesz majd, mert nalunk 90%-ban ez csak azt jelenti, hogy a termek specifikacios oldalan szerepel, mint opcio, de nemhogy a nagykerekben, de mar az importornel sincs belole ketfele/tobbfele. Jellemzoen berendelik az olcsobbat es le van tudva az a felev.
Mi meg messze vagyunk az USA-beli allapotoktol, ahol a gyarto sajat webaruhazaban full custom rendelest le tudsz adni es eleg surun meg komoly akciok is vannak.
Itthon talan csak az Apple eseten van custom opcio. Minden mas brandnel a "take it or leave it" jelenti az ugyfelkozpontusag csucsat.
-
vicze
félisten
válasz
Tigerclaw #88 üzenetére
1 ciklust ki kell várni, hogy a marketing átálljon és realizálja mi történik, nem 2nap alatt cseréled a termékpalettád, az előre leadott megrendeléseket, és egyéb. Amit most látsz az akár 6-12 hónapja lett megálmodva.
Nem azért de 4 napja jelent meg Tiger Lake, szeptember végén se lesznek még gépek belőle.
Be lett jelentve a 11th gen ZenBook, de valamikor novemberbenlesz elérhető. UX425 júniusban lett bejelentve. -
vicze
félisten
válasz
Tigerclaw #86 üzenetére
Még egyszer:
"Azoknak akik nem értik az esetleges gyengébb felszereltséget AMD esetében:
AMD a korábbi években a low-end olcsó verziókban tűnt fel, mivel gyengébb volt ezen nincs mit vitatni. Nyilván valóan senki nem számolt azzal, hogy a Zen2 felmossa a padlót az Intellel mobil fronton, így az SKU-k előre úgy lettek kialakítva, hogy megint low end olcsósított dolgok kerülnek az AMD-be, ugye mindenhol az AMD az olcsó konfig még, pár gaming laptopot kivéve." -
Tigerclaw
nagyúr
Lehet, hogy csak random, epp mi kerul bele. Ha mas notit vesznek le a polcrol, talan megint mas SSD van benne, vagy forditva. Erdemes tobb beszallitoban gondolkodni. Igy ha beszallitasi gond van, vagy kiderul hogy firmware hibas az egyik, van alternativa kvazi azonnal, palyaztatas, artargyalas nelkul...
Persze lehet szandekos is.
-
doooo
veterán
"Az Asus Intel ssdket használ bővítésre. Ha bemegy valaki, hogy neki kicsi az ssd akkor ilyet kap."
Ez szép és jó, de akkor Intel proci mellé miért Micron került, ugyanakkora tárhellyel? Nem lényeges különösebben, ha egyformán jól működnek, nem számít milyen márka, csak szimplán ironikus a helyzet. Tagadhatatlanul.
-
vicze
félisten
Nézzük kedves kolléga hazugságait:
"mi a tökért vannak AMD-s gépekben általában 250 nit-es kijelző"
Ugyanazon Intel gép opciói a HP oldaláról:
Ugyanazon AMD gép opciói a HP oldaláról:Né má ugyan az...
Nyilván semmilyen konkrétumot nem fog mondani, mert csak tolja a levegőbe a megalapozatlan valótlanságokat. Ahogy Intel is tolta 1hete a "real world performance" marketing bullshitet nem kicsit.A hiány miatt eddig személy szerint sajnos csak 3 darab AMD 4000-et tudtam kiosztani, de mindenki több mint elégedett vele az utóbbi 2 hónapban, és ez 6hónap múlva se fog változni... Hálát adok, hogy nem kellett 10gen kazánra váltsak, vPro-ból ugye nincs 10nm, úgyhogy 14nm-val szívunk céges szinten...
Saját méréseim. AMD esetén egyedül a memóriára kell figyelmi, mivel arra érzékenyek.Amint Intel magához tér és lerak egy értelmes mobil platformot váltunk vissza, leszarom milyen CPU van egy laptopban, de a pénzemért ne fele teljesítményt kapjak!
Azoknak akik nem értik az esetleges gyengébb felszereltséget AMD esetében:
AMD a korábbi években a low-end olcsó verziókban tűnt fel, mivel gyengébb volt ezen nincs mit vitatni. Nyilván valóan senki nem számolt azzal, hogy a Zen2 felmossa a padlót az Intellel mobil fronton, így az SKU-k előre úgy lettek kialakítva, hogy megint low end olcsósított dolgok kerülnek az AMD-be, ugye mindenhol az AMD az olcsó konfig még, pár gaming laptopot kivéve.
Ez jövőre valószínű változik és az AMD lesz a drágább config jobb felszereltséggel.Szinte minden gyártó drasztikusan alul becsülte a Zen2 mobilt, így nagyon kis rendeléseket adtak le AMD-nél, így jelenleg óriási hiány alakult ki, aminek a helyreállása hónapokig eltarthat és az ég világon semmi köze nincs a vírushelyzethez csak ahhoz, hogy AMD jelenleg 1 szinttel jobb, aki ezt vitatja, annak kb. elmentek otthonról de nagyon messzire.
-
Tigerclaw
nagyúr
Probalja meg a chrome h.246ify extension-jet. Ezzel elvileg H.264 kodekre all at a jelenleg alap VP8-VP9 helyett amikre nincs hardveres gyorsitas ezekben.
Nem biztos hogy pont ez az: [link] Van tobb is hasonlo neven. Lehet hogy mas bongeszokre is van ilyen kiterjesztes.
Nalam az N4000-es szinten szaggatott alapbol, de ezzel sokkal kisebb a CPU hasznalat. Talan meg a 4k-t is viszi ezzel.
-
makkmarce
őstag
csak nekem fura, hogy az AMD mellé kötelező volt egy jóval lassabb intel SSD-t belerakni, az intel mellé pedig egy micront?
-
-vitya-
őstag
teljesen jogos: azaz a HP elcseszte nekem
én tisztában vagyok, hogy nem a processzor gyártó hibája, ha szar a laptop, hanem a laptop gyártójáé - azaz amikor azt állítja az úriember fentebb, hogy az amd szar, mert biztos rossz lesz egy idő után, az nem az amd hibája, hanem a gyártóé, aki selejt munkát végez vele.
-
Petykemano
veterán
válasz
Tigerclaw #67 üzenetére
"Az hogy milyen teszt szimulalna jol a valodi igenyeket, az minden felhasznalonal eltero. Pl. irok egy scriptet, az tuti egy magon, egy szalon fog futni, mert nem eri meg atirni tobb szalasra. A bongeszok egy szalon futnak, legalabbis oldalankent, ami ma nagyon tipikus hasznalat, ahogy emiatt a web alkalmazasok is, kliens oldalon...de jo esellyel szerver oldalon is."
Szerintem ha Chrome-ban megnyitsz egy weboldalt, akkor a sok kérést, javascript feldolgozást, stb az már teríti külön szálakra, több magot is megdolgoztat. Ez egy ilyen musthave fícsör volt akkorról, amikor sok középkategóriás telefon csak 4, legfeljebb 8db Arm A7/A53 magot tartalmazott. Mármint ilyen most is van, de a többszálúsítást meg kellett csinálni.Ami a szerveroldali alkalmazásokat illeti, sok nyelv törekszik a többszálúsíthatóság irányába. Vannak, amik ebben igazán jók, mert eleve úgy lettek kitalálva. AZ újabbak ilyenek.
A kolléga itt egy elég informatív posztban leírta, hogy a go pl ilyen.
De a pythonban is vannak async függvények (asyncio) Gondolom, aki megszokja a szintaktikát, annak már nem is nagyon kell gondolkodnia, hogy hogyan kéne, vagy megéri-e többszálúan megírni.Azt gondolom, hogy előbb-utóbb meg fognak jelenni olyan Deep Learning fordítók, amik a szekvenciális kódot többszálúsítják automatikusan.
Persze Amdahl törvénye mindig ott marad, és ezért az egyszálú teljesítmény sosem lesz elfelejthető. -
martonx
veterán
Meg komolyan milyen eredménye lenne egy ilyen tesztnek? A szintetikus tesztek fél év elteltével belassulnak?
Meghal a proci? Kiesnek a gombok, lötyögni fog a zsanér? És ezt az ótvar baromságot képes volt két pont ugyanolyan laptopos teszthez beírni. És mi van, ha az egyiknél tényleg gyári hibás a zsanér? És ha pont az inteles az? Akkor levonhatjuk a tanulságot, hogy az Intel szar?
Mert ha az AMD mondjuk egy 100K-s szutyok lenne, az Intel meg 600K-s, akkor joggal várhatnánk el, hogy oké, de nézzük meg 6 hónap alatt mire viszi egy 100K-s szutyok, mennyire esik atomjaira. De így? -
Tigerclaw
nagyúr
Az amugy nem fura, hogy az AMD-s verzioban Intel SDD van, az Intelesben meg Micron? Ez vajon szandekos, vagy csak random kerul egyikbe ilyen, a masikba olyan? Macbookoknal volt hogy Toshiba es Samsung SSD-ket tettek ugyanabba a konfigba aztan a veletlenen mult, hogy milyet kaptal...mikozben az egyik szignifikansan gyorsabb volt a tesztekben.
-
De olyan teszt mikor lesz, hogy mondjuk munkagéppel, 6 hónapig használtok egy gépet, és annak az eredményeit hozzátok le?
És akkor fél évente lenne 1 laptop tesz a prohardveren? Vagy minden laptophoz vegyenek fel egy új alkalmazottat? Ki fizetné a bérüket (plusz a laptopot, amit általában 1-2 héten belül vissza kell küldeni)? Kicsit belegondolnál rájönnél, hogy teljesen logikátlan amit szeretnél.
-
MeszesKPT
őstag
Nagyon komoly győzelem ez most minden fronton. Örülök, hogy az ASUS ezt így be merte vállalni, nem hittem volna. Remélem más gyártók is felbátorodnak és nem kiherélt AMD laposok jönnek most már.
A kijelzőért azért kár.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az hogy milyen teszt szimulalna jol a valodi igenyeket, az minden felhasznalonal eltero. Pl. irok egy scriptet, az tuti egy magon, egy szalon fog futni, mert nem eri meg atirni tobb szalasra. A bongeszok egy szalon futnak, legalabbis oldalankent, ami ma nagyon tipikus hasznalat, ahogy emiatt a web alkalmazasok is, kliens oldalon...de jo esellyel szerver oldalon is.
Ha arra gondoltal, abban igazad van, hogy tovabbra is keves a tobb magon, tobb szalon futo alkalmazas. Ami van azoknak jo resze is csak par magra van szetszorva, vagyis nem tud rugalmasan alkalmazkodni a 6-8 vagy meg tobb maghoz.
Az Intelnel ezert tunik jobb otletnek, a Tiger Lake, 4 mag, erosebb IGP-vel, mint az AMD elkepzelese, hogy meg tobb mag kell a CPU-ba. Ameddig a programozokon mulik a tobb szal, tobb mag tamogatasa, nem lesz elobbre lepes, mert a legtobb alkalmazasnal ez nem olyan fontos feature, hogy idot es penzt adjanak ra.
Tobb szalas szoftverek eseten egyertelmuen AMD elony van, ha jol van megirva az a szoftver. Amugy jellemzoen a szintetikus tesztek az Intelre lettek megirva es ameddig ok kerultek ki gyoztesnek, tetszett is nekik. Aztan meg hirtelen azt kommumikaltak, hogy a szintetikus teszt nem er semmit.
Azt ne felejtsd el, hogy kb. most kezdenek megjelenni olyan notik, amik osszehasonlithatoak valoban. A korabbi tapasztalatok jellemzoen nem relevansok.
-
-vitya-
őstag
A céges 8as generációs Intel laptopom kukába való szar, nem kellett várjak 6 hónapot, hogy ez a véleményem megformálódjon...
És HP, és gagyi. Már jeleztem a vezetőségnek, hogy nem szeretném, ha 3 évet kellene vele lehúznom, idő előtti cserét kérek.
Ehhez képest, ha 6 hónapon keresztül szuper lenne egy AMD-s, na az már fejlődés lenne.
De mind1 is, úgysem vesz a cégünk amd-t, nincs választási lehetőség, mosolyoghat akárki, a HPnál... (szerintem azért mosolygott, mert a zintel elintézte, hogy mosolyogjon, máshogy nem megy neki már a konkurencia) -
Összehasonlítani szintetikus tesztekkel lehet. Az általad várt 6 hónapos, használat alapú összehasonlítás nem mérhető, mert nem, vagy csak aránytalan nehézségek árán lehetne 6 hónapon keresztül pontosan ugyanazt a használatot modellezni két, vagy akár több gépen. Az elképzelés persze logikus...
A munka közben többet fogyaszt az AMD olyan általánosító megállapítás, ami azért vitatható. Milyen munka közben? Ha ilyen megállapítást tesz vslaki, akkor azt ki kellene fejteni. Például az órajelet magasabban tartja ... programban való munka során vagy többet ugráltatja és ezért a 15 W-os kereten belül kevesebbszer veszi vissza a fogyasztást....
Sajnos ilyet nem írtál pedig érdekes lett volna... -
Ádám16
addikt
Az AMD-nek a monopol helyzet leverése miatt szurkoltok ennyien, vagy alapvetően jobban szeretitek a termékeiket?
Egyébként tényleg hihetetlen, hogy honnan hová jutott az AMD ennyi idő alatt...
-
hallador
addikt
Ez nem azért van... Az Asus Intel ssdket használ bővítésre. Ha bemegy valaki, hogy neki kicsi az ssd akkor ilyet kap. Mert az Asus zenbookot nem bonthatom meg mert ugrik a gyári. Ha egy zenbookban Intel ssd van azt jelenti, hogy upgradelve volt.
Persze kérhető bele jobb is csak ugye akkor megy fel az ár is.Picco
"Nem eleg hogy ordas nagy butasagokat irtal elozo hozzaszolasodba,"Ne is mond, gondolom szakértője vagy a témának, mint itt mindenki. (én nem vagyok az) Ilyen még a foci, ja és minden ami létezik... Bevallom nem tudom mennyi user használt itt ilyen gépeket, de a nagy arcon felül van tippem mennyi...
csipuka
Van egy másik topik ebben a témában. Csak arra.
-
doooo
veterán
Azért AMD mellé benyomtak egy Intel SSD-t... biztos, ami biztos.
-
Picco
addikt
Nem eleg hogy ordas nagy butasagokat irtal elozo hozzaszolasodba, (bevallom en is kuncogtam egy jot) de ilyen alpari stilussal valaszolni mar tenyleg szegenysegi bizonyitvannyal er fel.
Ha jol tudom erre szuletett a mondas: "mas szemeben a szalkat igen, sajatjaban a boeing 747et sem latja" vagy valami hasonlo.csipuka: "belassultak" az intel reszvenyei
-
hallador
addikt
Figyu, ezt a stílust vidd a búcsúba ott kellene.
Ok, ha ennyire nem vagy képes kommunikálni értelmesen, akkor majd esetleg próbáld meg értelmezni amit írtam....
Egyébként mit vársz egy olyan teszttől, amikor pontosan ugyanazt a két gépet 6 hónapig használják? Tipped szerint..
Sikerült betépni? Meleg volt a sör a kocsmába, vagy valami drog hatása alatt állsz?Miből sikerült ezeket leszűrni? Félreértelmezted a Harry Pottert? Vagy mi...
Mondom ezt egy intel laptop, egy intel és 2 amd-s asztali gép tulajaként (nvidia gpu-val). Mielőtt bárki AMD fannak titulálna
Tőlem Gandalf is lehetsz engem nem érdekel, ha talicska fan vagy is.... Csak ha már hozzászólsz valamihez legalább tudnád az előtörténetét, de láthatóan nem azért vagy itt.... -
martonx
veterán
Ó, de rég röhögtem legutóbb ilyen jót. Pont, hogy az Intel az aki rámegy a szintetikus tesztekre optimalizálásra
Egyébként mit vársz egy olyan teszttől, amikor pontosan ugyanazt a két gépet 6 hónapig használják? Tipped szerint az AMD processzor megpusztul 6 hónap alatt, képernyője összetörik, gombjai kiesnek, zsanérjai lötyögnek? De ha egyszer ugyanaz a két gép, csak a belsejük különbözik (gondolom alaplap és proci).
Mondom ezt egy intel laptop, egy intel és 2 amd-s asztali gép tulajaként (nvidia gpu-val). Mielőtt bárki AMD fannak titulálna. -
hallador
addikt
Megkérdeztem a HP-t, hogy mi a tökért vannak AMD-s gépekben általában 250 nit-es kijelzők, a válasz prózai. A processzor munka során többet fogyaszt, és a gyártók ezzel spórolnak az üzemidővel.
Valamint megmutattam a cikket azon ügyfelünknek, akik éppen vettek 50 455 g7-et, mosolyogtak egyet és valóban nagyon gyors a 4700u, csak éppen szintetikus teszteken, valójában amikor tényleg arra kerül a sor, hogy hónapokig használni kell a gépeket, akkor ez csak szimplán nem a teszt eredményeket tükrözi a mindennapi élet. (Igaz 8-as sorozatú Intelekről van szó. Nem Iris-es, hanem 620-as VGA-val.)Szóval azt eddig is tudtuk, hogy-ha ráeresztjük az AMD-re a szintetikus teszteket, akkor mocskos gyors. De olyan teszt mikor lesz, hogy mondjuk munkagéppel, 6 hónapig használtok egy gépet, és annak az eredményeit hozzátok le?
-
Raysen623
addikt
Na az ilyen laposokból kellene több, utána már tényleg csak a vevőn műlik melyiket veszi.
-
janeszgol
félisten
Kár a 250 nitért. Az már szobában is kevés néha.
-
Abydos86
újonc
Üdv, a Cinebench R20 többszálas tesztnél az AMD értéke nem fért rá a grafikonra, emiatt csalóka a sáv mert 2000-res skálán ért el 2793-at.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ja, amugy nagy piros pont az Asusnak, hogy meg merte ezt lepni. Remelem lesz meg ilyen naluk es mas gyartonal is.
-
Alchemist
addikt
Mindkét CPU-ban éltek a security patch-ek?
-
Z_A_P
addikt
Te jo eg, ez kiuteses
-
törölt tag
Nekem is, és majd a notimat ziher nem cserélem intelesre tavasszal. Kétlem, hogy zintel 3 éven belül minősében visszaszerzi a fölényét. Mostanra asusék remélhetőleg kifogytak a pusztulat kijelzőkből.
Arra céloztam, hogy egy tigris nem csinál dzsungelt, de sajnos arra jó lesz, hogy betömje az oemjei száját, ha eleget tud gyártani belőle. Még évekig versenyellenes módszerekkel fékezheti az iparág fejlődését a saját tempójára, ami jelenleg nem valami gyors. -
-
Tigerclaw
nagyúr
Az AMD-s itthon mikor varhato es lesz belole 400 nites opcio?
Igazan leszokhatnanak mar a notebook gyartok az ilyen Dolby "akarmi", Altec Lansing, Bang&Olufsen, Harman Kardon levonokrol, mert mar jol tudjak a vasarlok, hogy ezek csak arra utalnak, hogy iszonyat gagyi a hangja es egyszerubb volt matricat venni, mint valasztani egy par dollarral dragabb hangsugarzot.
Inkabb ne legyen rajta matrica, de hallgathato legyen. Mindenben masoljak az Apple-t, ebben is kovethetnek oket.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Petykemano #7 üzenetére
1. Konnyen lehet...foleg GPU-t tekintve, hiszen Intelnel generaciot valtanak e teren.
2. Egesz even mi is mondtuk, hogy a Renoir fel evig csak paperlaunch allapotaban volt. Valoszinuleg az OEM-ek is keveset rendeltek indulaskor, az AMD chip valogatasa se gyorsult be, es a virust mar ne is emlitsuk. Az a baj, hogy a virus tovabb marad, az AMD se fog hirtelen felgyorsulni es ketseges, hogy ha tobbet rendelnek majd az utodmodellekbol, az AMD le tud-e kotni nagyobb kapacitast. Szoval konnyen lehet hogy a Van Gogh/Cezanne vonal ismetli majd a Renoir starjat. Ev vegen bejelentik, aztan fel ev kell mire piacra kerul limitaltan.
-
törölt tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Arra tippelek, hogy az elodje is kozelebb volt mar az Renoirnak, csak egyszeruen nem voltak olyan gepek, ahol ennyire osszehasonlithato lett volna a ketto. A panelert kar azert, foleg hogy az ilyen opcionalisan 400 nites panel vagy nem elerheto nalunk, vagy csak valami iszonyat felarert. Notebookoknal mar el kellene felejteni az ilyen alcsony fenyereju paneleket mar beleposzinten is, nemhogy az ilyen premium kategoriaban.
-
rodrigez
senior tag
Úgy tudtam , hogy a 4700u az 8 mag, 8 szál, nem 8/16. A cikkben utóbbit írják.
-
Láttam ugyan ellenpéldát is, de azért aki 350-400k-t ki akar adni egy ilyen kis cukiságra, általában vár inkább 1 hónapot, ha esélyes valami olyannak a jövése, amivel vélhetően jobban jár.
Én tuti megvárnám a Tigrist, ha most akarnék új notit (gondoltam is rá mondjuk, de szerintem nem veszek idén). Nem biztos persze, hogy sokkal jobb lesz az AMD-s megoldásnál (IGP-re gondolok leginkább), de szerintem egy héten belül ki fog derülni. -
nonsen5e
veterán
Az aljáról csak egy kép készült.
Lehet feltételezni, hogy itt már nincs lematricázva a szellőzőnyílás az AMD-s verziókon? -
Meteorhead
aktív tag
Egyáltalán nincs elkésve. Azt az összehasonlító elemzést akkor lehet elvégezni, ha lesz majd olyan termék a piacon, amiben szintén ugyanabban a házban lehet összevetni a kettőt. Ez most van kész a Tiger Lake configok pedig még csak most szállingóznak.
Nem lennék meglepve, ha hasonló termék kettős már csak Cezanne-nal lenne lehetséges. Renoir már egy ideje elérhető, így aki terméket akart rá építeni, az már megtette. Nem várnék olyan csak AMD-s notit, ami mellé most fogják bejelenteni a Tiger Lake-es testvért.
-
snpetit
aktív tag
A táblázatban a az Intel-es konfig kijelzőjének nagyobb a kontrasztja. Szemre volt jobb az AMD-s?
-
martonx
veterán
Kicsit megkésett ez a cikk. 1 hónapon belül már a Tiger Lake ellen lesz érdekes, hogy mit tud a 4700U.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
tibcsi0407 #2 üzenetére
Milyen igaz
. Inkább egységesítettem az összes grafikon színbeállításait.
-
Oké, de kit érdekel most már az Ice Lake? Kijött a vízből ugye a tigris is.
-
Csak én gondolom úgy, hogy gyenge a kijelző ebben az árkategóriában?
-
Petykemano
veterán
Két megjegyzés:
1) Jaaaaaj, ugyan már a Tiger lake-kel szemben elvérzik #szarAMD
2) Azt hiszem Frank Azor tweetelte, hogy a covid miatt a Renoir kiadása, mármint hogy AiB kínálatában késztermékként való megjelenése a polcokon hónapokat késett. Nemrég tesztelte a HWUboxed is a 4800U-t, ami ugyan remek lett, de rögtön rá is kommentelték: "nem lesz hosszúéletű"
Valószínűleg már csak néhány hónap lehet a Cezanne bejelentéséig. -
-Faceless-
őstag
válasz
tibcsi0407 #2 üzenetére
Már majdnem mondtam volna hogy kár az üzemidőért, de így visszanézve azta rohadt....
-
Aztakibeb@x0ttk*életbe!
Teljesítményben + GPU-ban + üzemidőben (office) is jobb lett az AMD, notebook fronton.
Alig hiszem el, hogy ez az idő is eljött! -
snorbi82
senior tag
válasz
tibcsi0407 #2 üzenetére
(azt egy kicsit aljassnak éreztem)
-
Petykemano
veterán
kicsit megtévesztő, hogy a 2. és 4. oldalon felcserélődnek a színek a grafikonban
-
tibcsi0407
félisten
Jó teszt, látszik, hogy az AMD jobban elvégezte a házi feladatot!
Különösen tetszik a tesztben az a trükk, hogy az akkuidős grafikonnál megtréfáljátok a népet a színcserével. -
Nos akkor ebben a szegmensben is kapott egy nagy pofont az Intel, úgy gondolom minden platformon már az AMD a jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két egyforma külsejű, jól hordozható notebookban eresztettük egymásnak a rivális platformokat.
- Próba
- EAFC 25
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Futás, futópályák
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest