- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
"A Mullins és a Beema SoC APU-k ugyanis az év végén érkező Kaveri APU képességeit másolják, így teljesen támogatják a HSA-t, a hUMA-t, illetve kapnak HSA-MMU (IOMMU v2) egységet."
Erről most egy évvel később sem találtam hivatalos adatokat. Hol lehet ezt látni? Valami AMD site-on, vagy esetleg az AIDA kijelzi, vagy akármi? Végül is, a Mullins mely HSA direktívákat támogatja? -
zsolt320i
senior tag
-
apatyas
Korrektor
Ha ez az utód olyan spec memóriakezelő egységeket tartalmaz, ami a kaverivel közös, és az meg a konzolos chipekkel van erős rokonságban (a közös memóriakezelés tekintetében!), s azokat már gyártják egy ideje, akkor a mostani kabinikbe mi a szöszért nem lehetett ugyanezt szintén belerakni? IOMMU meg ilyenek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Mercutio_ #49 üzenetére
Ez minden Win 8 tabletre igaz. Max 50k-t ér egy Z2760-as platform és 200k körül adják szinte mind. A Hondoért reálisan 150k-t lehetne elkérni (ha 50k-ra értékeljük az Atomot), de mivel ez üzleti, így sok benne az extra, így ezek elvisznek plusz 50k-t. De a 280k így is sok, viszont nincs annyival túlárazva, mint a többi.
-
martonx
veterán
Akkor úgy kérdezem, hogy a 2012-ben megjelent Hondo-ra épülő milyen tabletet tudnál jelenleg magyar áruházakban megvenni? Pedig az atom-os szutykokat vélhetően minden tekintetben lealázza. Ezzel csak arra akarok célozni, hogy lehetnek bármilyen jók papíron (vélhetően a gyakorlatban is) a kis AMD procik, ha gyakorlatilag beszerezhetetlenek.
-
stratova
veterán
Amilyen pörgés van a mobil piacon nem is baj a feszített tempó, amúgy is legfeljebb az eszközzel együtt cserélődik.
2011: Ontario C-50 (W500-ban aktív hűtéssel) 9 W - 1 GHz (Bobcat)
2012: Hondo Z-60 4,5 W és Z-01 5,9 W - 1 GHz (Bobcat)
2013: Temash A4-1200 3.9 W - 1 GHz (Jaguar) GCNMullins hasonló ráncfelvarrása lehet Themasnak mint Richland Trinitynek, bár némileg több funkcióval bővül.
Abu HSA-MMU (IOMMU v2) + ARM TrustZone kombóval ezek tulajdonképpen (kis)vállalati környezetre alkalmas APU-k nemde?
-
stratova
veterán
A kategória szegmens kérdése is.
Szvsz lenne létjogosultsága egy 15 W-os 2 magos ám 2.0 GHz-es és HD 8400-as verziónak is.
-
stratova
veterán
Inkább pozicionálás kérdése lehet. Kabini Atom kategóriatársa lenne, Core i vonal ellenfele Trinity/Richland/Kaveri, Asus U38N-en pl. 3 db USB 3-as port kapott helyet.
-
Osibaa
senior tag
"A beágyazott rendszerekbe megy el a legtöbb jelenleg. Ez a G széria. Az AMD korábban mondta, hogy az év végére a bevételük 50%-át már a beágyazott rendszerek és az egyénileg tervezett lapkák adják majd."
Ez nem a VIA játszótere? Tényleg, mi van a VIA-val? Mostanában nem olvastam hírt róluk.
Mod: Azt amúgy jól értem, hogy egy tok alatt lesz x86 és ARM procimag? Az azért izgalmas lesz...
-
dahneey
tag
Jó hogy technológiailag az AMD kínálja a jobb megoldásokat és közben alig használják a gyártók. Remélem az új konzolokkal befolyik egy kis pénz amit marketingre költhetnek.
-
zsolt320i
senior tag
arról van bármi infó, hogy ezek(Kabini és a Temash-ra épülő gépek) mikor lesznek kapahatóak Mo-n?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az x1150 és x2150 megmarad még legalább egy évig, aztán lesz a Beema-ból is szerver verzió. Az ARM-os verzió egy külön vonal, de van olyan feladat, ahova alacsony fogyasztáső IGP-re van szükség, az ARM-os lapka pedig ilyet nem kap, a Kaveri pedig nem lesz 10 watton belül.
A beágyazott rendszerekbe megy el a legtöbb jelenleg. Ez a G széria. Az AMD korábban mondta, hogy az év végére a bevételük 50%-át már a beágyazott rendszerek és az egyénileg tervezett lapkák adják majd.
-
-
vinibali
őstag
A Mullins új szolgáltatása még a Connected Standby, amivel az adott mobil masina hetekig is üzemképes marad. Itt nyilván nincs szó aktív használatról, mivel a technológia az operációs rendszerek alvó módjához kötődik, így a PC teljesen használaton kívül van, de a rendszer folyamatosan beszerzi a frissítéseket, letölti az e-maileket, illetve a csevegő programokon keresztül küldött üzeneteket is fogadja.
emlékszem amikor valamelyik régebbi intel procinál láttunk ilyet és mindenki ki volt akadva, hogy nehogymá amíg ő nem tud róla meg minden. azóta sem hallottam a technológiáról -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
djculture #22 üzenetére
Ezek nagyon átfogó fejlesztések. Van belőlük E és A sorozat a konzumereknek, illetve beágyazott rendszer, valamint szerverchip. Jelenleg a Kabini termékek nagy többsége a beágyazott piacra megy. Ez nem tudom, hogy koncepció-e, nyilván ez a piac nagyon időre kéri a megrendeléseket, illetve a termékek ára is sokszorosa a normál E/A sorozatú lapkáknak.
(#23) antikomcsi: A C50 az elég jó megoldás volt. Máig jobban teljesít az Acer W500-as tablet, mint bármilyen más 500 dolláros megoldás. Nem véletlen, hogy sokan inkább megtartották ezt a gépet. Ez egyébként a piac problémája is. Ha felraksz egy Win 8-at egy W500-ra, akkor többet ad, mintha vennél egy új gépet.
-
djculture
félisten
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
Én amd terméket pedig a múltkor végignéztük a jó francot is csak a Brazos ás brazos 2.0 cuccokat láttam. Azok legalább kaphatók laptopokban E300 E350 E450 meg az E1 1200 1500 E2 1800. C-s sorozat az sehol a holdba van.
-
-
djculture
félisten
Azt nem értem minek erőlködik ezen a vonalon egyáltalán az AMD. Ezen termékek kifejlesztése nem két fillér közben meg az adott termékcsoportból intel-t lehet kapni csak jóformán... Szeretik termelni a veszteségeket meg a mutatóban vagy papíron meglévő termékeket vagy mi?
-
M107
addikt
Oliverda !
Régóta megszerettem volna tudni, te mindenhez hozzá tudsz szólni, mi a végzettséged ?
Még a legújabb technikai flicsörök is a kis újjadban vannak.... Most ezeket sok után olvasással külföldi fórumokon stb-stb, vagy a tudásod éjjel nappali bővítésével éred el.
Régóta olvasom cikkeid sőt ABU-ét is számomra felfoghatatlan hogy ennyire értsen az ember a info kommunikáció minden teréhez. s az írásaitok-ból elég nagy tartalmas tudás árulkodik...
-
stratova
veterán
Sőt ha Fujistu frissítené a Stylistic Q572-t akkor lenne egy "kvázi profi" Win 8-as tablet is.
martonx, satz18, smkb: Sacc egy-két éve (Llano óta) vesszőparipám, hogy vennék AMD-s profi/smb notit ha lenne. Értetlenül nézte az ember, hogy integrációról és mobil eszközökről szól a fáma, csak a termékek száma kevés. Most, hogy a konzolokat már bezsebelték (van egy hosszabb távú fix bevételük) remélhetőleg ez megváltozik.
-
Pont emiatt érdekelne, hogy ők mit tesznek ennek feljavításáért. Vagyis hogy látják ezt az egészet, tudnak-e rajta változtatni, stb..
Olyan helyzet alakult ki, hogy kereslet lenne egy létező termékre, de egy köztes lépcső ezt gáncsolja.
Én a helyükben mással sem foglalkoznék, mint ennek kijavításával.
Bár, lehet, hogy naív vagyok, és "ez nem úgy megy".Létrehozhatnának egy saját kategóriát VisionBook, GameBook, NextBook vagy hasonló néven.
Kockáknak HSABook. -
Abu, mi az AMD hivatalos álláspontja arról, hogy még senki sem épített a Temash / Kabini párosra terméket?
Vagyis eddig kizárólag egy készülő ECS lapról olvastam. -
Crytek
nagyúr
LOL kb még a temash sincs a piacon de már leváltók
Nem is értem minek akkor a temash -
törölt tag
Ez a Mullins SoF ismerős valahonnan.
-
smkb
őstag
A sok mutogatás meg utód utódja ismertetése után, talán elkezdhetné az AMD termékek formájában is piacra dobni a procikat. Hol vannak a Temashos tabletek? 2013 Q3-ban vagyunk kéremszépen. Tényleg az lesz, hogy hamarosan az ütőképes Atomok itt lesznek, és hamvába hal az AMD tabletes elképzelése is.
-
satz18
őstag
-
martonx
veterán
Gyakorlatilag semmi. Miért láttál már nem Intel-es windows tablet-et? Na ugye.
Olcsó notebook-okban még csak-csak elő fognak fordulni, bár tartok tőle, hogy ha az atom végre ismét használható lesz, akkor a gyártók tökéletesen hanyagolni fogják noti vonalon is az AMD megoldásait.
Ez persze nagy kár, de ilyen a világ, erősebb kutya baszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Mullins és a Beema SoC APU-k alapvetően funkcionális újításokat kínálnak.
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest