- Házimozi belépő szinten
- AI a játékokban és azon túl
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Akciókamerák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
"A Mullins és a Beema SoC APU-k ugyanis az év végén érkező Kaveri APU képességeit másolják, így teljesen támogatják a HSA-t, a hUMA-t, illetve kapnak HSA-MMU (IOMMU v2) egységet."
Erről most egy évvel később sem találtam hivatalos adatokat. Hol lehet ezt látni? Valami AMD site-on, vagy esetleg az AIDA kijelzi, vagy akármi? Végül is, a Mullins mely HSA direktívákat támogatja?[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
zsolt320i
senior tag
-
Oliverda
félisten
-
apatyas
Korrektor
Ha ez az utód olyan spec memóriakezelő egységeket tartalmaz, ami a kaverivel közös, és az meg a konzolos chipekkel van erős rokonságban (a közös memóriakezelés tekintetében!), s azokat már gyártják egy ideje, akkor a mostani kabinikbe mi a szöszért nem lehetett ugyanezt szintén belerakni? IOMMU meg ilyenek.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
vinibali
őstag
én sem tartom valósnak, tekinte hogy én ATX szabvány mellett is csak 1-et használok.
viszont múltkor nagy vita volt, talán pont egy Kabinis ITX lapnál, hogy milyen kevés a kettő, mert van aki xTB-okat használ és sok hdd-tBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #49 üzenetére
Ez minden Win 8 tabletre igaz. Max 50k-t ér egy Z2760-as platform és 200k körül adják szinte mind. A Hondoért reálisan 150k-t lehetne elkérni (ha 50k-ra értékeljük az Atomot), de mivel ez üzleti, így sok benne az extra, így ezek elvisznek plusz 50k-t. De a 280k így is sok, viszont nincs annyival túlárazva, mint a többi.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
martonx
veterán
Akkor úgy kérdezem, hogy a 2012-ben megjelent Hondo-ra épülő milyen tabletet tudnál jelenleg magyar áruházakban megvenni? Pedig az atom-os szutykokat vélhetően minden tekintetben lealázza. Ezzel csak arra akarok célozni, hogy lehetnek bármilyen jók papíron (vélhetően a gyakorlatban is) a kis AMD procik, ha gyakorlatilag beszerezhetetlenek.
Én kérek elnézést!
-
stratova
veterán
Amilyen pörgés van a mobil piacon nem is baj a feszített tempó, amúgy is legfeljebb az eszközzel együtt cserélődik.
2011: Ontario C-50 (W500-ban aktív hűtéssel) 9 W - 1 GHz (Bobcat)
2012: Hondo Z-60 4,5 W és Z-01 5,9 W - 1 GHz (Bobcat)
2013: Temash A4-1200 3.9 W - 1 GHz (Jaguar) GCNMullins hasonló ráncfelvarrása lehet Themasnak mint Richland Trinitynek, bár némileg több funkcióval bővül.
Abu HSA-MMU (IOMMU v2) + ARM TrustZone kombóval ezek tulajdonképpen (kis)vállalati környezetre alkalmas APU-k nemde?
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
A kategória szegmens kérdése is.
Szvsz lenne létjogosultsága egy 15 W-os 2 magos ám 2.0 GHz-es és HD 8400-as verziónak is.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Inkább pozicionálás kérdése lehet. Kabini Atom kategóriatársa lenne, Core i vonal ellenfele Trinity/Richland/Kaveri, Asus U38N-en pl. 3 db USB 3-as port kapott helyet.
-
CYBERIA
senior tag
konsumer
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Osibaa
senior tag
"A beágyazott rendszerekbe megy el a legtöbb jelenleg. Ez a G széria. Az AMD korábban mondta, hogy az év végére a bevételük 50%-át már a beágyazott rendszerek és az egyénileg tervezett lapkák adják majd."
Ez nem a VIA játszótere? Tényleg, mi van a VIA-val? Mostanában nem olvastam hírt róluk.
Mod: Azt amúgy jól értem, hogy egy tok alatt lesz x86 és ARM procimag? Az azért izgalmas lesz...
[ Szerkesztve ]
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
dahneey
tag
Jó hogy technológiailag az AMD kínálja a jobb megoldásokat és közben alig használják a gyártók. Remélem az új konzolokkal befolyik egy kis pénz amit marketingre költhetnek.
-
zsolt320i
senior tag
arról van bármi infó, hogy ezek(Kabini és a Temash-ra épülő gépek) mikor lesznek kapahatóak Mo-n?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az x1150 és x2150 megmarad még legalább egy évig, aztán lesz a Beema-ból is szerver verzió. Az ARM-os verzió egy külön vonal, de van olyan feladat, ahova alacsony fogyasztáső IGP-re van szükség, az ARM-os lapka pedig ilyet nem kap, a Kaveri pedig nem lesz 10 watton belül.
A beágyazott rendszerekbe megy el a legtöbb jelenleg. Ez a G széria. Az AMD korábban mondta, hogy az év végére a bevételük 50%-át már a beágyazott rendszerek és az egyénileg tervezett lapkák adják majd.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Sir Ny
senior tag
-
vinibali
őstag
A Mullins új szolgáltatása még a Connected Standby, amivel az adott mobil masina hetekig is üzemképes marad. Itt nyilván nincs szó aktív használatról, mivel a technológia az operációs rendszerek alvó módjához kötődik, így a PC teljesen használaton kívül van, de a rendszer folyamatosan beszerzi a frissítéseket, letölti az e-maileket, illetve a csevegő programokon keresztül küldött üzeneteket is fogadja.
emlékszem amikor valamelyik régebbi intel procinál láttunk ilyet és mindenki ki volt akadva, hogy nehogymá amíg ő nem tud róla meg minden. azóta sem hallottam a technológiáról[ Szerkesztve ]
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz djculture #22 üzenetére
Ezek nagyon átfogó fejlesztések. Van belőlük E és A sorozat a konzumereknek, illetve beágyazott rendszer, valamint szerverchip. Jelenleg a Kabini termékek nagy többsége a beágyazott piacra megy. Ez nem tudom, hogy koncepció-e, nyilván ez a piac nagyon időre kéri a megrendeléseket, illetve a termékek ára is sokszorosa a normál E/A sorozatú lapkáknak.
(#23) antikomcsi: A C50 az elég jó megoldás volt. Máig jobban teljesít az Acer W500-as tablet, mint bármilyen más 500 dolláros megoldás. Nem véletlen, hogy sokan inkább megtartották ezt a gépet. Ez egyébként a piac problémája is. Ha felraksz egy Win 8-at egy W500-ra, akkor többet ad, mintha vennél egy új gépet.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Én amd terméket pedig a múltkor végignéztük a jó francot is csak a Brazos ás brazos 2.0 cuccokat láttam. Azok legalább kaphatók laptopokban E300 E350 E450 meg az E1 1200 1500 E2 1800. C-s sorozat az sehol a holdba van.
-
djculture
félisten
Azt nem értem minek erőlködik ezen a vonalon egyáltalán az AMD. Ezen termékek kifejlesztése nem két fillér közben meg az adott termékcsoportból intel-t lehet kapni csak jóformán... Szeretik termelni a veszteségeket meg a mutatóban vagy papíron meglévő termékeket vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Oliverda !
Régóta megszerettem volna tudni, te mindenhez hozzá tudsz szólni, mi a végzettséged ?
Még a legújabb technikai flicsörök is a kis újjadban vannak.... Most ezeket sok után olvasással külföldi fórumokon stb-stb, vagy a tudásod éjjel nappali bővítésével éred el.
Régóta olvasom cikkeid sőt ABU-ét is számomra felfoghatatlan hogy ennyire értsen az ember a info kommunikáció minden teréhez. s az írásaitok-ból elég nagy tartalmas tudás árulkodik...
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
stratova
veterán
Sőt ha Fujistu frissítené a Stylistic Q572-t akkor lenne egy "kvázi profi" Win 8-as tablet is.
martonx, satz18, smkb: Sacc egy-két éve (Llano óta) vesszőparipám, hogy vennék AMD-s profi/smb notit ha lenne. Értetlenül nézte az ember, hogy integrációról és mobil eszközökről szól a fáma, csak a termékek száma kevés. Most, hogy a konzolokat már bezsebelték (van egy hosszabb távú fix bevételük) remélhetőleg ez megváltozik.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Pont emiatt érdekelne, hogy ők mit tesznek ennek feljavításáért. Vagyis hogy látják ezt az egészet, tudnak-e rajta változtatni, stb..
Olyan helyzet alakult ki, hogy kereslet lenne egy létező termékre, de egy köztes lépcső ezt gáncsolja.
Én a helyükben mással sem foglalkoznék, mint ennek kijavításával.
Bár, lehet, hogy naív vagyok, és "ez nem úgy megy".Létrehozhatnának egy saját kategóriát VisionBook, GameBook, NextBook vagy hasonló néven.
Kockáknak HSABook.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Hmm, ezek szerint én siklottam el ezek felett.
Ez esetben sorry, bár még mindig úgy érzem, hogy az intel megoldásira sokkal több eszköz épül. Mintha csak alibiből adnának ki egy-egy AMD-s szerkezetet.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Abu, mi az AMD hivatalos álláspontja arról, hogy még senki sem épített a Temash / Kabini párosra terméket?
Vagyis eddig kizárólag egy készülő ECS lapról olvastam.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Crytek
nagyúr
LOL kb még a temash sincs a piacon de már leváltók
Nem is értem minek akkor a temashNext PC Upgrade: 2022
-
törölt tag
Ez a Mullins SoF ismerős valahonnan.
-
Mercutio_
félisten
Atomnak nem sok értelme van a 17W-os Ivy magos mobil cerkák/penyák mellett
smkb: Atom eddig még sose volt ütőképes, mégis azt a sz*rt nyomták minden netbookban az utóbbi időkig.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
smkb
őstag
A sok mutogatás meg utód utódja ismertetése után, talán elkezdhetné az AMD termékek formájában is piacra dobni a procikat. Hol vannak a Temashos tabletek? 2013 Q3-ban vagyunk kéremszépen. Tényleg az lesz, hogy hamarosan az ütőképes Atomok itt lesznek, és hamvába hal az AMD tabletes elképzelése is.
-
satz18
őstag
Hát ja. Lehet jönni az új fejlesztéssel, miközben az előd még 1 értelmes megoldásban sem fellelhető. Mindig csak azok a hírek jönnek, hogy jönnek az új amds socok és ilyen jó lesz meg olyan jó lesz, és sehol nincsenek azok a hírek, hogy jönnek a tabletek amd-s soc-okkal.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
martonx
veterán
Gyakorlatilag semmi. Miért láttál már nem Intel-es windows tablet-et? Na ugye.
Olcsó notebook-okban még csak-csak elő fognak fordulni, bár tartok tőle, hogy ha az atom végre ismét használható lesz, akkor a gyártók tökéletesen hanyagolni fogják noti vonalon is az AMD megoldásait.
Ez persze nagy kár, de ilyen a világ, erősebb kutya baszik.
Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ryzen 5 1600x six core am4
- Intel Core i9 9900K
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!