Új hozzászólás Aktív témák
-
Taranti
senior tag
Jó kis kedvcsináló ez így tél közeledtével!
A SimCity és a SimHouse most talán a legjobbak ilyen tekintetben, aztán aki kedvet kap a száguldáshoz, nyugodtan továbbléphet a gokartozás világába...Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
ALLAT001
senior tag
Szerintem illúzióromboló az egymás mellé pakolt kivetítők, viszont az Oculussal állat lehet. Mondjuk vicces, hogy ilyenkor a műszerfal sem kell.
Elképesztő azért h ezek a programok kezelik a külső műszereket is -
Segal
veterán
"A repülők botkormányaihoz hasonlóan az autók kormányai is a legjobb, kereskedelmi forgalomban beszerezhető megoldások ipari motorral, szíjhajtással, három pedállal"
Fanatec? Ahoz képest ezek a kormányok ipari hulladékok de még véletlenül sem a legjobbak...A másik hogy a Grid meg F1 (Inkább úgy írom Codemasters) meg a szimulátor szó egy mondatba való megemlítése max hangos röhögést tud kiváltani egy autós szimulátort kedvelő emberből.
Az LFS az rendbe van de jöhettek volna mellő SimBin játékok, rFactor vagy akár az Assetto Corsa, Project Cars stb.
Tehát amik valami realitást is adnak."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
speed471
aktív tag
Nekem bejön! Nagyon tetszet a cikk köszönöm!
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
rudi
nagyúr
Fanatec kapcsán az utóbbi időben több rosszat hallani mint jót. Az autós szimulátorok kapcsán részben igazad van, az igazi szimulátortól messze van a Grid, Dirt és társai. Azt viszont figyelembe kell venned, hogy az utca embere, aki ugyanúgy bemegy a Sim City-be mint a komoly szimulátoros, elsőre egy LFS-sel vagy SimBin játékkal egy tiszta kört sem tud megtenni. Nekik meg az a céljuk hogy visszatérjenek a vendégeik, ezért nem célszerű őket elsőre megalázni. De ha odamész Te, akkor nem fogják rád kényszeríteni sem a fix Playseatet, sem a Grtid-et, nekiállhatsz a SimHouse gépével a komolyabb tételeknek.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
D.Va
senior tag
Pofás kis hely, ha pesten járok benézek
Egy gondolat bánt engemet... Mindig ilyen világos van? Mert így a projektorok képe elég gáz ilyen világosban... ahhoz kicsit kevesebb világítást meg lámpát kéne felkapcsolni a teremben hogy élvezhető legyen...[ Szerkesztve ]
-
BatchMan
senior tag
Voltam már ott és nekem nem hiányzott a válaszfal. Elég bezártnak érezném magam, így is szűk a kabin.
Elég elfoglalt voltam a saját gépemmel, nemhogy lessek, a másik mit csinál. A fejemen a sapka kicsi elforduláskor nagyot fordít a képen, így ha sűrűn pillognék oldalra hamar elszédülnék. -
Csapoati
nagyúr
Az utca embere gridezhetne, a szimulator fanok meg nyomhatnak az Assettot, a Race Injectiont, pCarst (igen, RECSKA te meg az atom hulyesegert kapsz egy virtualis buksisimit), stb. Szerintem ez nagy hiba, en a cikk elejen mar neztem a naptaramat, hogy mikor mehetnek, de ilyen szoftverekkel mar csak gondolkozom a dolgon.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
gianni85
veterán
egy ilyen komoly autós szimulátorban szívesen kipróbálnám az Oculus-t
-
Segal
veterán
Sajnos el kell hogy keserítselek ezek ritka szánalmas szimulátorok. Külföldön milliószor jobbak is vannak.
pl ez (videó)
Persze ahogy rudi is írta a hazai vér istvánoknak jó lesz ez is...Amúgy ezt most komolyan abba a szánalmas Grid 2-be még belső nézet sincs akkor hogy a fenébe lehet vele szimulátorozni? Külső nézetből vagy motorháztetőről??
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Csapoati
nagyúr
Na várjunk, akkor nem csak az LFS van a szimulátorok közül, amivel lehet menni ezen a helyen? Vagy ha bejelentkezem a Steam accountomra és letöltjük az Assettót mondjuk, akkor csapathatom azzal is?
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
tilus
tag
"Fanatec? Ahoz képest ezek a kormányok ipari hulladékok de még véletlenül sem a legjobbak..."
Fanatec a legjobb? Ugye viccelsz? Legszebb az lehet, de 2db 540 mabutchi motor van benne ami 20 perc használat után már csak 50% terhelés enged. A thrustmaster a kereskedelmi forgalomban lévő legerősebb és leggyorsabb motort és hajtást tartalmazza jelenleg a fanatecnél 3x erősebb és 10x akkora és maximum teljesitményét melegen is le tudja adni. Mellesleg a fanatec motorja megegyezik a G25/27/DFGT motorjával is, erőben sem tud többet.
A Simhouse gépén látható ipari szervómotor pedig a thrustmasternél is 4x erősebb 20NM leadását és 1000rpm-re képes áttétel nélkül. Súlya 15kg, 1000W maximális teljesitményfelvétele van, és nagyon preciz robotgép vezérlése. Csak a vezérlés kerül annyiba mint egy komplett fanatec kormány.
Grid1, F1 2013, Dirt pedig a száguldás élményért vannak. Könnyen elsajátitható a kezelésük és pár perc után lehet vele versenyezni. Ugyanez a többi profibb programról (AC, iRacing, LFS) nem mondható el, de természetesen rendelkezésre állnak és a Simhouse gépein telepitve is vannak, sőt ezekre lett fejlesztve a cucc. Olyannyira mellélőttél, hogy kis közösségünk szervezi az online bajnokságot is ezekkel a progikkal
Emlitetted még a Project Cars-t. Ne ez mindent ad csak realitást nem Meg ugye meg sem jelent, ami eleve kizárja a használatát egy ilyen helyen.
[ Szerkesztve ]
-
tilus
tag
Ez sem probléma. LFS, iRacing a menü DK2-höz, de megy az Assetto Corsa is, csak ott se menü, se kezelőfelület, se setup betöltési opció, tehát semmi sem müx, csak autót és pályát választunk aztán mehetsz.
Legprofibban az LFS működik, ott semmi gond a menüvel. iRacing is OK, de jelenleg motion szimhez nem ajánlott a pozicionális tracking hiánya miatt.
-
tilus
tag
Versenyezni lehet vele...
Mellesleg meg a fenti Vesaro gépén van 3db kanyar oled a 100ms lagos tipusból...amitől vezetni sem lehet rendesen.
A mozgás pedig lassú, mint egy csónak úgy mozog...400mm/s-nél járunk, ez mennyi lehet?
Belső nézet sincs benne, jézusom, hogy lehet így szimulátorozni...
Nagyon rossz példát találtál a vesaróval, ez az a gép ami pont a látványra és nem a szimulációra hajaz, full arcade, ha érdekel a véleményem. -
D.Va
senior tag
Mért lenne szánalmas?
Én évek óta szimulátorozom projektor + G27-el, és mindig "motorház" kameranézettel tolom... MINEK a képernyőn is látnom a kormányt mikor az már fizikailag ott van a kezemben?!Motorház nézet jobb szerintem... közelebb van ahhoz az érzéshez mintha "autóban" ülnék, és a sebességérzet is sokkal jobb motorház nézetből szerintem - játéktól függetlenül...
Egyedül Oculus -nál látom értelmét a belső nézetnek...
[ Szerkesztve ]
-
-
tilus
tag
ECCI Trackstar 7000 elavult már, és NINCS kereskedelmi forgalomban, ára sincs, még a gyártó weboldalán sincs ott, csak kérésre az ismeretlenül drága árát megfizetve juthatsz hozzá + kivárod a sorodat, ami fél év, év is lehet. Viszont ennyiért (1 millió ft körül!!!) már komplett servo motoros kormányt kapsz vagy épithetsz belőle kettőt, és ugye nem kel elmondanom mekkora előny ha nincs áttétel a rendszerben. Szóval ECCI elavultnak tekinthető.
A többi ECCI kormányban pedig nincs force feedback.
Van még a Frex, ami g25 elektronikát használ, a support japán nyelvű és az orsós tengelyen a legdrágább alkatrész ami magát a hajtást végzi, csak rövid ideig birja a harcot, és igen drága, tehát a frex is kizárva.[ Szerkesztve ]
-
Daanika
tag
Szeptemberben voltunk Ocullus-t probalni. Rendesek voltak nagyon, szimulatorban nem ultunk, de a kocsikazosak szerintem jobban meg voltak csinalva mint a repulosok.
-
Joshi
titán
Akkor sorry tényleg rég néztem utána a dolgoknak talán még a 6000-es típúsról van infóm. Viszont léteznek valódi folyadékos rendszerű fékkel szerelt pedálok is aminek most nem ugrik be a neve. Ami tény hogy ezek horror áron vannak de hogy csak hasonlót is elkészítsen valaki is otthoni környezetben ez felejtős. Ehhez érteni is kell a dolgokhoz nem egyszerű mutatvány. Mechanikusan még csak-csak megoldható a dolog de a vezérlés az már egy más kérdés(kormánynál ffb).
-
tilus
tag
ECCI Trackstar 6000 tizenöt éve kapható, és a világ legdrágább NEM force feedbackes kormánya. No comment. Biztos nagyon jó annak akinek ez kell.
Mi a hirdaulikus helyett load cellás pedálokat használunk, 35kg-tól 200kg-ig tudom variálni az ellenállást, és a mérés pontossága konkrétan végtelen, csak az elektronika felbontása szab határt. A helyzet az hogy a hidraulikus rendszerek érzetét nem a bennük lévő olaj adja, hanem az egész rendszer tágulása, nyúlása, hajlása ad egy érzetet....amit utcai autóban érzel. Hosszú a pedál és általában elég széles holtjáték után, felkeményül, aztán egy tartományban jól adagolható. Versenyautók pont nem ilyenek, ott kemény a pedál, nem nyúlik semmi sem, jó ha 2-3 centit mozdul a pedál és onnan csak a befektetett erővel variálsz, a pedálállás ugyanaz.
A kérdés felmerül, hogy akkor most mindenáron csináljunk hidraulikus rendszert, mert az az "igazi" vagy mérjük pontosan a befektetett erőt. Én az utóbbira szavaztam, mert az olaj csak átviszi az energiát semmilyen más szerepe nincs, érzést sem fog adni semmilyet.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Hali Tilus!
Grat a kormányhoz, ütősnek néz ki!
Ez a szervó motoros kormány hasonló mint amit Peti rakott össze német fórum alapján? (gondolom ua. az elv, csak a megvalósítás lehet profibb, vagy ua.)
A kezén láttam sérülés nyomokat, gondolom kalibráció és finom beállítás híján vadállat a 20Nm-es szervó motor. Kisebb CNC marókba pakolnak 3-4Nm-es motorokat.. -
Joshi
titán
Meggyőztél nekem is a te módod van G25-höz(PTR mod), egyedül az nem üti meg a mércét a G25 PTR módban hogy lityeg-lötyög a pedál jobbra-balra, ezt leszámítva nagyon jó és engem az FFB annyira nem hat meg sőt én egyenesen utálom ha birkózni kell a kormánnyal.
Egyszer elmegyünk haverokkal és kipróbáljuk a cuccokat. Az Oculust Rift mindig elérhető? -
tilus
tag
Rift van bőven
A pedálod meg azért lötyög, mert ki van kopva a fehér müanyag csapágy csoda ami összetartja.
Sajnos erre nincs tuti megoldás (de vékony rézalátéteket azért használhatsz!!!) hiszen rá vagyok kényszerülve, hogy a zsír új pedállal is össze lehessen rakni. Konkrétan zsír új pedállnál feszesebb mint a gyári és így is komoly kihívás összerakni és szorulni is tud picit.. -
Joshi
titán
Megoldható lenne ha vastagabb tengely lenne a pedálokban, most nem ecsetelném hogy pontosan mire gondolok de a lényeg hogy egy vastagabb tengely és nagyobb persely (bronz) sokat javítana a dolgokon. Ötletem lenne csak megvalósítani nem tudom mert panelban lakom.
Köszi az infókat mester , a közeljövőben ellátogatunk a helyre. -
tilus
tag
Nem a tengellyel van a gond, csak a fehér cuccot kéne bronzra cserélni, de a rézalátét viszonlag tartós megoldást képez. A g25 pedálban kb ennyi van, egyedileg még csináltunk pár még tovább reszelt verziót, de ezen a ponton ideje volt új lappal kezdeni, az eredményről nemsokára hallhatsz, láthatod, kipróbálhatod
PTR pedál utolsó verziója is nemsokára napvilágot lát, ezúttal komolyabb mennyiség készült, talán nem lesz érte közelharc karácsony környékén
-
tilus
tag
Igen, ez egy közepes robotgépet hajt és a vezérlése is ugyanaz. A motor+vezérlés annyi pontos, hogy érzed az effectek frekvenciáját is, tehát extra finom mozgásokból egy dalt is el tudna játszani Neked. Minden várakozást felülmúlt a motor+vezérlés kombó, a szűk keresztmetszet maga a force feedback és a directx párosa, és hogy hogyan tudod eltompitani a digitális jellegét, és hangsúlyozom...nem a motornak van digitális jellege, az extra finom is tud lenni, csak megfelelően kell manipulálni a bejövő jelet, mert 1:1-ben használhatatlanul durvaaaa.
-
tilus
tag
Most is itt vagy és olvasol
Továbbá a ligaforumokon is kipostolom, az új weboldalunkra is kiteszem, facebookra is, meg Rudiéknak is szólni fogok, ha másképp nem is egy logout cikk formájában beszámolunk az első prototipusokról is. Ugyanakkor ez már most látszik, hogy nem pénztárca barát koncepcióról beszélünk...Gyakorlatilag a vezérlésen, load cellán és a csavarokon és csapágyakon kívül minden egyedi gyártású. Viszont örök darabról beszélünk. -
szacsee
nagyúr
Kösz az infót!
Ligafórumon követni fogom, ha van valami fejlemény.
Az látszik, hogy nem kispályás cumó, a HW adott, "csak" a kapcsot kell még helyrerázni gép és gép között hogy pontos és jól konfigurálható legyen.
Szurkolok, hogy sikerüljön működésre bírni, hogy stabil és felhasználóbarát maradjon. Ja és a kezetekre vigyázzatok... -
Cypresss
senior tag
-
-=MrLF=-
senior tag
-
sheep
addikt
vajon valamelyik repszimet is ki lehet próbálni oculussal?
Rise of flight, DCS Su27 pl? (az autószimek nem érdekelnek, de repszimben van pár ezer órám[ Szerkesztve ]
9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , HP Reverb G2
-
Vesa
veterán
Sok sikert a srácoknak, habár nehezen hiszem, hogy tartósan rentábilis lehet egy ilyen létesítmény. Repülésnél fél óra szinte semmi, egy komolyabb menetnél csak a célhoz repülés ennyi. Nem írtatok árat, de sacc/kb. 2000Ft lehet alsó hangon az a fél óra, tehát 1 óra kb. 4000Ft vagy több. Egyszeri alkalomra elmegy, de ebből hogy lesz tartósan teltház, az számomra talány?
A terem nekem nem tetszik egyáltalán, egy nagy üres és kopár hangár, bántóan erős világítással (szimezéshez ez így nem jó még akkor sem, ha közvetlen a szimulátorok felett lekapcsolják a fényeket). Teljesen illúzióromboló az egymás mellé helyezett szimek látványa is. Inkább lett volna -1 szim, és az így maradt pénzből hangulatos, teljesen szeparált válaszfalakat kellett volna csinálni, saját "kuckókkal" ahol nem zavar a többi játékos, vagy a mögöttük járkáló emberek. Engem ez így idegesítene, képtelen lennék rendesen, nyugodtan repülni.
Ráadásul igazán nagy rajongótábora inkább a polgári szimeknek van.
Azért sok sikert nekik!A tudomány a valóság költészete!
-
tilus
tag
Köszi a kritikát!
Viszont Te sem gondolhatod komolyan, hogy nem lehet lekapcsolni a lámpát?
Odáig mentek, hogy az összes ablakot besötétitették, és totál sötét van játékidőben...a fény a fényképek kedvéért volt..de sötét foltokból gyenge képes riport lett volnaAzt is gondold át hogy az VR kapujában pont felesleges fülkéket építeni...ott annyira be vagy zárva amennyire csak szeretnéd. Jelenlegi DK2 amoled kijelzője konkrétan annyira sötét a sötét jeleneteknél...hogy életemben nem voltam még olyan sötétben...elsőre komolyan rémisztő magány és sötétség van benne, egy zárt fülessel TELJESEN el vagy zárva a külvilágtól, pár perc múlva eszedbe se jut valójában hol vagy.
Ráadásul a szimulátorok kiemelkedően jók VR platformnak. Jelenleg a VR messze legnagyobb hiányossága a megfelelő input, irányitó eszközök hiánya (First person játékok esetén). Az autós/repülős témához szinte tökéletes vezérlő eszközök vannak, amiket tapogatva nagyságredekkel jobb a presence
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest