- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
A Panasonicnak az a baja, hogy semmit nem kampányolt a plazmákkal (se).
Ha nyomatták volna éjjel nappal a reklámokat, a boltban lettek volna promo emberek, csapból is folyt volna, hogy ez a pana plazma a legjobb, akkor nem lett volna ilyen veszteséges (mert a hírekből kiderült, hogy olyan veszteséges volt, hogy még a gyárak fenntartási költségeit sem tudták fedezni..), és folytatná tovább a tv gyártást.Ezután meg ha jó? tv-t akarok venni, akkor nézegethetem a sz@r lcd teszteket, hogy melyiknek van némi értékelhető kontrasztja, meg melyikkel lehet közelíteni legalább a normálisnak mondható beállításokhoz stb...
Meg ami már tök jónak számít lcd-ben, és veri a többit, az plazmában még sz@rnak számított...
Szóval vagy veszek most tv-t, amíg van pana plazma a piacon (pedig idén nem akartam eleinte, csak a pana megszünése miatt gondolkodtam rajta...) vagy tényleg lcd-t vehetek, OLED-re hiába várok, soha napján lesz elérhető normális áron, és arról sem tudni, hogy mennyire időtállóak...
(Samsungot ahogy elnézem kb jövőre már nem lesz neki sem egy terméke sem ebben a kategóriában...)
De majd örülhetek, hogy húú milyen keveset fog fogyasztani, hát majd attól leesik az állam milyen kevés lesz a villanyszámlám (gondolom...) de cserébe nem lesz jó tv-zni...
Kíváncsi vagyok, hogy azzal, amit a Samsung csinál, hogy mindent reklámoz, és ha jó, ha nem veszik az emberek, ezzel a praktikus marketingfogással mi a baja a Panasonicknak? Ha nem csinálja csődbe megy...
Szerintem jobban járnának ha onnan alkalmaznának marketingest, és akkor nem kéne megszüntetni lassan minden terméket, amit gyártanak... -
wolfman
veterán
a felső közép kategóriás plazmáktól kezdődően. Láttam én már alsó közép kategóriás plazmát ami képminőségre olyan volt mint egy LCD (teljesen jó), kontrasztra picit jobb volt, de a legmélyebb feketéje az bizony durván szürke volt csak, de nem fekete! És ez egy pana plazma volt!
-
HuMarc
veterán
Csak én nem értem, hogy a cikkben miért nincs feltüntetve, hogy mekkora is ez a tévé? Mármint oké, hogy nagyképernyős, de mekkora? Oké, a tévé sorozatszámából kiderül, hogy mekkora, de azért ezt fel lehetne tüntetni.
-
MaUser
addikt
99.9999% valószínűséggel ez a tavalyi F5300-as átnevezve (EU-ban nem volt ilyen mérettel elvileg az F5000-es megfelelője). Az hivatalosan talán 2200$-on nyitott, de 1400$-ért árulta boldog-boldogtalan.
Érdemi változás tehát semmi néhány új cimkét leszámítva.
Egyébként ismerősnek 60"-as F5500-as van és gyakorlatilag egy nagyon jó *VA LCD fekete szintjét tudja bárminemű felhősödés nélkül, valamint normális betekintési szöggel. Ha valaki tud ügyelni a beégésre és nem zavarja a filter hiánya, best buy.
-
Garada
őstag
LED TV szerintem már rég leváltotta a Plazma TV-ket
-
McSico
senior tag
Pontosan. Március 31. után már csak az lesz ami van raktáron. És nem biztos hogy kitart hónapokig ebben az országban. Konkrétan Miskolcon a nagyobb üzletekben van még Pana plazma, de az is ilyen beragadt készlet évekről. A Media Marktban meg nincs már Panasonic lassan egy éve. Nem csak plazma, hanem semmi.
Még a fővárosban van forgó készlet, de az sem tart örökké. -
lcee79
addikt
Na látom jó hosszú olvasmány
Elolvasom, kíváncsi vagyok...
Amikor utoljára a plazma topicban voltam akkor még nem volt nekiAhogy nézem nem tegnap volt
Főleg árban, az 50-es is elég lesz nekem, persze biztosan jobb lenne egy 60-as v 65-ös, akkor kihagyhatnék egy lépést
De annyi pénzt nem tudok rá költeni biztosan.
Mostani 42-es ettől már nagyobb, nagyobb kategóriában biztosan örülni fogok annak is -
Gabesz26
senior tag
Én 55VT60-at vettem, annak ugyanannyi most is az ára, mint amikor vettem (és gyanítom hamarabb fog elfogyni, minthogy tovább csökkenne, mert az viszonylag keresett modell).
Meg vagyok vele elégedve, röviden megfogalmazva nagyon jó tv
. Én 50GT50-ről váltottam, és már itt is látványos a különbség mind képben, mind szolgáltatásban, és nem elhanyagolandó, h méretben is léptem előre. DM-Fannál jobban én sem tudnám leírni neked az előnyöket, ráadásul ős is G20-ról váltott: [link]
-
lcee79
addikt
És meg vagy elégedve vele? (költői kérdés volt
)
Mennyire nagyon jó? Van 10-es skálán 11?
Most G20-asom van... Azt amikor mgvettem az előző 2007ben gyártott LG LCD-m után, akkor csak néztem mint a moziban, hogy ilyen jó kép nincs isTe mennyiért vetted, gondolom még drágább volt, nem?
-
jé, samu piacra dobja a tévét, amin tévét lehet nézni.
-
Gabesz26
senior tag
Az 50VT60 az egyetlen modell amire nem áll az állításom
, mert az az 50GT60 miatt nem volt épp a legvonzóbb ajánlat, annyival többet nem mindenkinek ért meg a VT60, mint amekkora árrés volt a két készülék között, így több van még belőle készleten, mint a többi modellből. Az az ár viszont már így is nagyon kedvező
(én is az edigitaltól vettem cetelem hitelkártyával a VT60-at
)
-
gianni85
veterán
válasz
Pro Koryak #22 üzenetére
nem ismerem az elődöt. Én 400ezerrel számoltam, a méretét figyelembe véve ez jó árnak mondható. Így hirtelen LCD fronton 600k körül találtam legolcsóbban egy méretben azonos Samsung UE65F6400, annál biztos jobban muzsikál képminőséget illetően.
-
lcee79
addikt
Ahogy néztem extrém digitálnál volt hogy hetente csökkent egy keveset a VT ára
már lassan ott tart ahol 2-3 hónapja a GT.(Cetelem kártyára 10% kedvezménnyel értem)
És a VT mégiscsak VT
itt 377.910 ft lenne kedvezménnyel Ez nem rossz már annyira.DE Ez a samsung se lenne rossz ebben a méretben ennyiért
Az hogy megszünt az lehet hogy holnapra újra aktív lesz, már megszoktam
A GT december óta többször is megszüntként szerepelt és pár nap múlva újra volt...
A gt-nek viszont egy fillérrel sem változott az ára, amióta nézem 349.900... -
-
bteebi
veterán
Remélhetőleg az LG azért majd jobban kitesz magáért, mert ez így nem az igazi... Nagy kár Panáért
.
-
wolfman
veterán
nem csak az okosrendszer maradt ki, hanem a komolyann kepfeldolgozo elektronika is.
De erről miért nem beszélnek sosem? Amikor egy ilyen cikk megjelenik, soha semelyik oldal nem beszél arról, hogy milyen panel van az adott TV-ben! Miért? Nem érdekel az extra, de annál lassabb és használhatatlanabb funkciókavalkád, CSAK A PANEL! Erről meg rendszeresen elfelejtenek beszélni.
Ezeknél az új készülék bejelentéseknél úgy érzem magam mindig, mint amikor a HáziMozi és HiFi Show voltunk haverokkal a Hilton Hotelben. Beültünk a nagyterembe a több millió forintos cuccon néztük az előzeteseket, majd utána mikor beszélgetni szerettünk volna a konferanszékkal, gyönyörűen arrébb lettünk paterolva, mert mögöttünk érkezett az öltönyös, zsíros tarkós bankár delegáció, aztán az ők kérdéseikre szívesebben válaszoltak. (de ott persze inkább az anyagiak merültek fel, mint a belső elektronika)
-
Gabesz26
senior tag
Nagyon sokat már nem fog csökkeni az áruk, illetve nem túl acélos a meglévő készlet sem, úgyh sokáig szerintem nem érdemes halogatni a vásárlást (az áruk pedig jelenleg szvsz már ígysem rossz
)
(#15) fi:zi'k:
Nem lesz igazából vetélytársa a Samsungnak plazma fronton
. A Pana kiszállt a plazma gyártásból, a tavalyi modelljei korlátozott számban még elérhetőek. Az LG gyárt még plazmát, de minőségben elmarad még a Samsungtól is.
-
-
fi:zi'k
nagyúr
Ez így egészen emészthető.
Milyen versenytársak vannak plazma fronton, lehetőleg sallngmentesen? -
solaris17
aktív tag
Panasonic párti vagyok. Csak úgy, megszokásból.
-
dabadab
titán
"Ahogyan előttem is írta gianni85 kolléga, ez nem belépő szint, hanem sallang és egyéb felesleges hülyeségmentes készülék"
De, belepo szint, mert nem csak az okosrendszer maradt ki, hanem a komolyann kepfeldolgozo elektronika is.
"LCD/LED TV-ből is kihozhatnának már ilyen megoldást"
Vannak, az olcsobb modellek pont ilyenek.
-
mindfreak
őstag
Mondhatjuk, hogy szubjektiv, de még nem láttam olyan LCD/LED tévét ami megközelítené egy jó plazma képminőségét. Nekem egy régebbi "sallangmentes" Panasonicom van és nagyon szeretem. Kb. ugyanennyit fizettem érte anno, de csak 42"-os. Simán fontolóra venném, ha újítani akarnék.
-
wolfman
veterán
Ráadásul eltérően a korábbi évektől ... a PN64H5000 egy belépő szintet képviselő modell. ... nem képes a 3D tartalmak megjelenítésére, és hiányzik belőle a vállalat dédelgetett okostévé rendszere is. Azaz internetes tartalmak elérésére nem ad módot, böngészni nem lehet vele, nem támogatja a hang- és mozgásalapú vezérlést sem.
Ahogyan előttem is írta gianni85 kolléga, ez nem belépő szint, hanem sallang és egyéb felesleges hülyeségmentes készülék, aminek az árazása is kellemes! Mondjuk a képminőségre kíváncsi lennék egy teszt erejéig.
LCD/LED TV-ből is kihozhatnának már ilyen megoldást mert évek óta azt várom! -
TCr
veterán
Amíg piacon volt a Pana plazma, addig vajon miért "nem mertek" ilyet csinálni?
Úgy érzem ez a nekem való tévé. -
gianni85
veterán
Azaz internetes tartalmak elérésére nem ad módot, böngészni nem lehet vele, nem támogatja a hang- és mozgásalapú vezérlést sem.
Én erre mondanám, hogy sallangmentes, és kedvező ár mellett mindenképpen pozitívumnak könyvelném el. -
Patice
nagyúr
Ez egy egész jó specifikáció!
És a képmérethez viszonyítva az ár sem lesz vészes.
De ezt a talpat elfelejthette volna a Samsung. Úgy látszik még maradt raktáron és el kell adni azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nagyképernyős, belépő szintű Full HD-s modellt dobnak piacra.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Cambridge Audio Dacmagic DAC értékelésre vár
- LG 43" UT80003LA UHD 109cm smart televízió garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest