- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Kicsit unom a szájkaratét, így péntek nap végefelé
Béna, kézből lőtt példa, de ez volt kéznél. Ha nem látod a 24p és a 60p közötti különbséget, akkor nemszótam. (ne a felbontást nézd, direkt nem piszkáltam semmit a fájlokon, így köpte ki annak idején a GH1)
#52: azt nem is lehet
qnadam: hát igen, az emberi gesztusok, beszédek álomszerűebbek 24p-vel, míg 50/60p-n tök szappanopera. De annak idejn a Mátrix-szal teszteltük a cimbora szeftveres interpolálós izéjét, az is szánalmasan gagyi lett "hatvanpésítve"
-
birq
tag
de ha ugyanazt a képet 3x vagy 4x vetíted egymás után attól még nem lesz több képed. 24 különböző képet látsz egy másodperc alatt. és a 25-30 közötti különbségre írtam hogy azt nemigen tudja senki szemre megmondani. mert egy duplájára emelt fps-nél oké hogy szebbek a mozgások. de még lehetőleg akkor dobjuk be az 50i-t is a vitába
-
madgie
titán
Soha nem 24 fps-t látsz a moziban, ősidők óta minimum 3:3 pulldown-nal adják (tehát 72 Hz-en).
Jobb plazmák már 4:4 pulldown-t használnak, tehát négyszer vetítik le ugyanazt a képkockát (esetleg még be is szúrnak közéjük egy-egy feketét), 96 Hz-en mennek. Kis is sülne a szemed már egy egyszerű világos Windows asztalnál is valós 24 Hz-en.A 24p sok szempontból egy őskövület, de van egyfajta álomszerű mosottsága, ami sokaknak tetszik.
-
MLaca
őstag
válasz
Perillustris #2 üzenetére
mindkettő lehet. bemenet, mert bedugod, kimenet, mert kijön a hang.
-
bteebi
veterán
Mondjuk ez nem egy (video)kamera/kamkorder, hanem egy fényképező, ami "amúgy" 4k-s videofelvételre is képes. Mindenesetre elfogadnám, pláne az árát - és vennék belőle egy 5D MkII-t vagy III-at
.
-
mzso
veterán
És 4k-n mennyit tud? Az lenne a lényeges.
(#12) t72killer
Jól hangzik. Kb. ilyemsin járt nekem is az eszen korábban. (SSD tömökkel kombinált felvétel)
A kodek annyira nem érdekes csak veszteségmentes legyen...
Én mondjuk először a framerate-et növelném 120-ig mielőtt a színmélységet 12 bit fölé (színenként).(#38) madgie
Gondolom újabb jogi baromág miatt. De legalább lehet... Egyébként simán áttérhettek volna 60p-re ha már a felbontás szinkronba került az NTSC területekkel...(#33) schawo
A steadycam-nek mindegy. -
mzso
veterán
Csak annyira mint eddig.
Eddig sem zavart sok mindenkit... Gondolom a szem többet is tudna. Szerintem a bayer filterezés inkább gáu
A 60FPS viszont igen szükséges már. A 30 már igen elavult/ősi/sz@r.(#8) madgie
Az még jobb. A hatvan az 6/5-ször jobb mint az 50.
Szerintem ez a PAL 50p igen baromság... Gyakorlatilag az összes Tv tudja a 60p-t is. (hacsak nem butították le PAL területre)Az idióta jogszabályhoz meg csak gratulálni tudok az EU-nak... Ha veszek valamit mozgóképfelvételre tuti NTSC-s lesz... (Jelenleg egy DMC-FZ150-nek van a legnagyobb realitás alapja)
(#9) t72killer
Az már elég jó. Ha 4k-t tudna 120Hz-en még jobb lenne.
Amúgy a filmesek ha jót akarnának maguknak akkor 8k/4k-t rögzítenének 120 fps-en. (esetleg emelt színmélységgel) Az eléggé időt álló lenne. A 8k kb a praktikus limit egy lakásban, a 120 fps kb érzékelhetőségi limit. -
hdmi
és akkor nincs az ember a kamera saját tömörítéséhez kötve, ki lehet kerülni a színek alulmintavételezését stb.
egy többkamerás komoly produkció nem olcsó, még ha olcsó 5d-ket is használnak. ilyen szűk mélységélességnél eleve kell kameránként egy operatőr meg egy focus puller, ha hosszan kell az egész eseményről felvétel, akkor plusz egy ember aki kártyákkal rohangál, valaki aki archivál rögtön... soksok hibalehetőség, ilyenkor már könnyen lehet, hogy megéri egy rendes rögzítő.
ha pedig nagyobb mélységélesség is megfelel, amit a kamera mögött álló ember is kényelmesen kezel, akkor ott tartunk, hogy nem az 5d a megfelelő eszköz
-
Portrémarkolat egy videóra kihegyezett készüléken.
-
válasz
t72killer #12 üzenetére
érdekes csapat a red, a piacot nagyon tudják piszkálni, de már a one-ra is azt mondták legtöbben - főleg eleinte -, hogy komoly produkcióra nem elég megbízható, aztán az arri belehúzott, és szinte mindenki alexával akar forgatni. persze eladtak egy csomó redet, és nélkülük lehet hogy az arri sem csinál alexát, lehet ez fog most is végigmenni megint
-
04ahgy
nagyúr
A cím alapján azt hittem, szabványos, 35mm-es kisfilmes gép, de ez ellentmondásban állt az 1Dc típusjelle, így beleolvastam a cikkbe.
HGyu
-
vond
MODERÁTOR
válasz
sebgutkopf #26 üzenetére
A Panasonic 130 ezres FZ150 csúcskompaktja is 50/60p-ben rögzíti a FullHD-t (AVCHD 2.0)...
Mondjuk az egy amatőr kategória ezekhez a milliós csodákhoz képest...
-
Tigerclaw
nagyúr
Ebben más fajta szenzor, vagy kiolvasás van, hogy nem legyen zselé hatás?
-
sebgutkopf
őstag
Végre a sony-n kívül valaki más is csinál full hd-ben 50/60p-t.
Azt viszont nem értem, hogy a 4k felbontás esetében miért jó, hogy ott a képarány nem 16:9, hanem valami ismét eltérő? Valamivel szélesebb a kép mint a mára már elfogadott 16:9, de igazából a mozi féle 2,35:1 aránytól is messze van. Egy kijelzőnél se tud teljes képet kitölteni lévén nem az az arány. Ez mire jó? -
ViiiiktorOC
senior tag
Szép darab.
-
baliii
senior tag
Nem igazán értek hozzá, de nem hangzik rosszul a 4K-s video, csak nem tudnék olyan megjelenítőt venni amin elfér
Eddig csak a RED nevű gyártótól láttam ilyesmit, az is elég komolynak tűnt...
-
birq
tag
válasz
#56573440 #22 üzenetére
Az a helyzet hogy jelenleg az 5d mk2 minden kínjával meg nyűgjével alkalmasabb egy profi felvételhez mint a hasonló árú kamerák. arról nem is beszélve hogy sokkal egyszerűbb mozgatni síneken, steadyvel stb. az 1Dc-nek szerintem azokhoz kéne szólnia akik továbblépnének a mk2 után. de engem nem győzött meg az fs700-al szemben
-
törölt tag
azt te sem gondolod komolyan hogy ballagás elején bekapcsolnád a kamerát, és sétálva vinnéd kézben a gépet ahogy halad a menet, stb... egyedül soha nem fog az ember profi felvételt csinálni ilyen rendezvényekrol. pont nem véletlen hogy 2-3 kamerás szokott dolgozni ilyeneken. ha meg otthonra lesz saját célra, akkor meg úgyis megvágod, van egy csomó holtido amiben megállhatsz, pl amíg jön a köv osztály vonulása, amíg az igazgató odaballag a mikrofonhoz, stb. egy teljes ballagás mennyi lehet tokkal vonóval 2-3 óra? ott a kártya is el fog fogyni sanszos, ahogy az aku se biztos hogy bírja...
egyedül ha a hálószobába üzemeled be akkor lehet ebbol a korlátból probléma szerintem. máshol szerintem teljesen használható. évek óta rögzítjük a síeléseket, nyaralásokat, családi eztazt, 10-15 perces felvételek vannak max egyben, és abból ált lesz a kész filmben 5 perc... a saját ballagásomnál felvették az igazgató beszédet meg a többi hülyeséget, elso volt hogy kivágtam a 80%-át legalább...
birq: ilyen felhasználásra nem megfelelo a gép. so what? ezért találták ki a kamerákat is. senki nem mondta hogy az öszvérmegoldások tökéletesek. az esetek jelentos részében megfelelnek akár profi szinten is, de persze van olyan felhasználás, amire meg nem. valljuk be azért ez elég ritka... mert aki profi szinten foglalkozik ilyenekkel, az nem szüttyög félmegoldásokkal
-
ROBOTER
addikt
válasz
macilaci78 #15 üzenetére
Pedig nagyon is jogos a megközelítése.
$10000-ből kijön egy Sony FS100 és egy Nikon D800 együtt.
Ez a gép engem egy kicsit a kabrió kombájnra emlékeztet. Van egy szint, ami után nincs értelme a kombinációnak. És akkor az ergonómiáról nem is beszéltünk.
-
Privátcélokra én inkább egy 3D-fullHD camcordert vennék. Korántsem olyan drága, mint ezek a csodák (6-800€ körül már akad).
#18 a 4k felbontás már kiválthatná a sorozatfotózást (pl sportfotózásnál). A gond viszont a 8 bit.... Illetve gondolom az AF se olyan gyors video módban.
-
birq
tag
válasz
macilaci78 #15 üzenetére
Majd szólj ha látsz egy fotóst 1Dc-vel
Oké hogy alapvetően fényképezőgépnek néz ki, de ezt videósok és filmesek fogják venni. a fotósokat nem hatja meg a 4k video felvétel.
-
fatallerror
addikt
és 4k-s kijelzőt is adnak hozzá?
-
-
MZperX75
addikt
30perc mire nem elég?Vágásnál,sohasem ér el egy videó folytonos 30percet!
5-10perc max,de inkább 10mp-2percig terjed egy folytonos videó felvétel a többi csak vágás.Engem nem zavarna ez a korlát.Jó kis készülék.(az ár is jelzi) nekem egy sima "kis"7d" bőven sok lenne.
-
Profi felhasználásnál lehet, hogy már a 4k-t kéne 60Hz-en nyomatni. A RED gépei elvileg 3k-t (3072*1728) nyomnak 60Hz-en, FullHD-t meg 120Hz-en.
ok, szalagavató videózáshoz nem kell, de itt pl arról van szó, h Cameron milyen gépeket vesz a következő negyedMrd$ bekerülési ktg-ű filmjéhez. Nem hiszem, h párszázezer $-on vacakolna, ha az a kérdés, hogy majd 10 év múlva nagyobb felbontáson+frekin el lehet adni uazt még1x. Most kiadják 3D blu-formátumban, majd még1x uannyiért v drágábban 3D4k@2*60Hz-en.
-
madgie
titán
Erre csak ennyit: Húbaz+
Állat.
mzso: csak EU-s jogszabály ez a 30 perces mizéria, NTSC-s fényképezővel nincs korlátozva általában a felvétel hossza (csak hát NTSC-s cuccnál 30/60 mépkocka/másodperces állóképed lesz, nem 25/50)
-
törölt tag
nem kevés az a nyolc bit 4k-s felbontáson?
A fentebb linkelt oldalon van egy C500-as canon, az 10 illetve 12 bitet is tud, igaz 3x ennyiért.
A c500 már közelíti a RED-et is akár felvételi minőségben? -
mzso
veterán
Ez a 29 perc 29 másodperces korlát mennyire általános? Hol más a vám egyáltalán ha hosszabban is fel tud venni?
-
macilaci78
nagyúr
Nekem a váz tetszik, de nagyon! 90°-kal elforgatva is megvannak a kezelőszervek és a markolat. Jajj, de hiányozna ez máshonnan is!
Akkus üzemidő: külső akkuról lehet ezt etetni?
-
Petyyyyy
addikt
Nem vagyok oda a két kategória keveréséért (fényképező/videokamera) de ezek a technikai adatok jól mutatnak.
Kérdés, hogy mennyi lesz az üzemidő az LP-E4N-nel ha folyton 1080p 60fps-sel videózunk.
-
vond
MODERÁTOR
Kettőt kérek! Ezzel az 1.5-ös, 24 millis szódásüveggel együtt...
Atyaég, micsoda mélységélességet lehet összehozni a FullFrame-mel, meg ilyen fényerős optikákkal (ahogy nézem, van hozzá 50 és 85 mm 1:1.3 is) ...
-
Perillustris
senior tag
Az 1Dc rendelkezik fejhallgató bemenettel
Az nem kimenet valójában?
-
HaRdCoRe^mp4
tag
Nem sokat értek ezekhez a kütyükhöz, de tetszik a 18 MP Full Frame szenzor =))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Könnyű, kezes kamerát jelentett be a Canon brutális videós tudással.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Horgász topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest