- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Hunter 3: Több, mint evolúció
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fatallerror #47 üzenetére
A különbség a memóriát tekintve az OEM-knek lehet vagy tíz euró per gép, durva felsö becslésként. Az árkülönbözet nem ezért lesz- lehet MS bevállal a terméken veszteséget, hogy a progikon hozza be.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
fatallerror #47 üzenetére
Tapasztalni is 1-2 videókártyán hogy olcsóbb a DDR3
Az árazásról meg nem tudtam idáig infót, kb. az előző generáció kezdőárán fog startolni. De ennyiért normális gépet se kapsz, szóval még bőven jó szerintem.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
IIIIIIIIIIII #30 üzenetére
Nekem is ez jár a fejemben, hogy aki akar az most vehet konzolt, potom árakon szinte. Olyan árban gépet nem kap az ember, mint amennyibe ma egy jó állapotú konzol kerül.
-
törölt tag
válasz
fatallerror #39 üzenetére
"gddr5 hiányában jóval olcsóbb lesz, akár 100-200 dollárral is olcsóbb lehet"
Ezt mire alapozod? Az összegeket, meg azt, hogy olcsóbb is lesz?
-
fatallerror
addikt
itt azért nem csak a pénzről van szó. nyilván az is nagyon fontos h minél kevesebb felé menjen szét a profit de a 2 vállalat elvei egész mások és másképp látják a szórakoztatást, másképp látja a nintendo is tehát közösködni nem tudnának úgysem
szerintem a sony terveinek középpontjában a játékok és h hogyan vigyük azt ki a nappaliból áll míg a microsoft mediacentert akar majd az xboxból tehát mindenre azt használd ezért szerintem komoly win8 integráció lesz benne sőt akár win fog futni rajta, szóval készüljenek fel a csempeutálók h sanszos h csempés ui lesz -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #33 üzenetére
Mert mindkét cég a sajátján keres pénzt.
A hardver az nem lényeges. Valszeg az MS és a Sony a fejlesztés elején kijelölte magának ugyanazt a koncepciót. Feltették a kérdést, hogy ki tudja megvalósítani a következő fejlesztési ciklusra. Az AMD és az ARM jelentkezhetett, mert nekik megvan hozzá a hardverük (most, hogy ismerjük mi volt a koncepció). Mivel az ARM extrém teljesítményszintre nem skálázható, így maradt az AMD. Ennyire egyszerű volt a választás, és ha már így alakult, akkor miért ne használnák ki azokat az előnyöket amiket a koncepció szintjén azonos hardver kínál. A Sony-nak és az MS-nek ugyanolyan fontos, hogy a partnerek olcsóbban készítsenek játékot a gépeikre.
-
Sonyfan
tag
válasz
fatallerror #39 üzenetére
Ez így van..
-
MasterMark
titán
Akkor is jobban tetszett, a teljesen eltérő felépítés.
HeavyToys: Ráadásul azokon még ugyanaz az XP is megy.
-
SylverR
senior tag
Go AMD go! Végre eljutottunk oda, hogy beleszólhatnaka a játékok külsejébe... Végre vége annak az időnek, hogy az nvidia miatt mosott legyen minden játék...
-
fatallerror
addikt
válasz
MasterMark #36 üzenetére
ennyi erővel minek van ennyi telefon ha hasonló hardver van bennük
senkit nem érdekel a hardver, a szolgáltatások és a játékok annál inkább érdeklik az embereket hisz azért veszik nem a hardverért...
mást fogsz tapasztalni a 2 konzolon, a céljuk ugyan az de másképp érik el. a sony koncepcióját már láttuk, megnyugodhatsz a ms mással fog előrukkolni#37) F34R : gddr5 hiányában jóval olcsóbb lesz, akár 100-200 dollárral is olcsóbb lehet. viszont ha a multiplayer fizetős lesz és blokkolják majda használtjátékokat akkor mind1 a felhasználónak
a msnek már nem, nekik jobb
-
HeavyToys
senior tag
válasz
MasterMark #33 üzenetére
Eddig sem az érdekelte a játékosok döntő hányadát, hogy mi van benne, most sem az fogja. Itt az exkluzív címek a húzóerő javát adó tényezők. Mellette szinte teljesen irreleváns az, hogy milyen hardverelemek színesítik az adott konzol aktuális változatát.
Grafikai és kép minőségbeli előrelépés úgy gondolom borítékolható, ez lesz a fő mozgatórugó. Illetve a social és webes-multis tartalmak még inkább előtérbe kerülnek.
Könnyebb lesz a multiplatform címek tervezése, illetve PC-n is a jövő APU-i profitálhatnak belőle talán.
Egyszerűsített példával mi értelme annak, hogy van B970-es Pentiummal 4 giga rammal és 500 gigás winyóval, azonos képernyő felbontással 50 féle noti?
-
F34R
nagyúr
es annak mi ertelme lenne ? kb az egesz fejleszetest megolnek vele. felulet egyebkent lehet hasonloan modern UI-s mint a legutobbi dozernel.
(#36) MasterMark
annyi a kulombseg hogy masok lesznek az API-k , maskent hasznaljak ki majd az adott hardvert.
az MS ezek szerint kepes arra hogy valamivel gyengebb hardveren tudjak majd a PS4 szintjet hozzak felhasznaloi elmeny szinten keves kompromisszummal. Ez valoszinuleg az arazast is befolyasolni fogja. -
MasterMark
titán
válasz
fatallerror #35 üzenetére
Annyira azért mégsem. Legalábbis hardverben.
-
fatallerror
addikt
válasz
MasterMark #33 üzenetére
teljesen más lesz a 2 konzol...már a második vagy aki ilyen hülyeséget felhoz
#34) .mf: akkor klasszikus 3rd party az amd, tiszta sor
-
.mf
veterán
"Azt nem tudom, hogy mikor teljesít lassabban a GDDR5 a DDR3-nál"
Ha egy feladat érzékenyebb a késleltetésre, mint a sávszélességre. Pl. a GDDR3 legközelebbi asztali rokona a DDR2 - viszont a magasabb órajelért cserébe sokkal magasabb a latency (DDR2 CL4-8 szemben úgy rémlik, hogy Gef6800GS@Ultrám, ahol még mókoltam biossal, CL110 volt... lehet, hogy rosszul emlékszem, de mindenképp valami ultrabrutál obszcén többszörös szám volt.)
Fatalerror: egy fabless designer csak az IP-ért, chiptervekért felel. A chipek leszállításáért a foundry (GloFo, vagy TSMC vagy más).
-
MasterMark
titán
Ha ugyanaz a hardver mi értelme van két külön konzolnak?
Jobban tetszik a mostani generáció teljesen más hardvere. Még ha nem is tudnak rá programozni...
-
IIIIIIIIIIII
csendes tag
Lényeg a lényeg:
ADD EL A GÉPED MÉG MOST!
amíg ér valamit.
-
.LnB
titán
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Az érdekes lenne ha az EA játékok Microsoft exkluzívak lennének, nehezen tudom elképzelni. Ha igaz akkor meg nagyon durva. Részemről mindegy, de nagyon meglepődnék.
Annak örülök, hogy az AMD-nek sikerült ez a biznisz, talán nyernek is rajta sok-sok pénzt.
-
mzso
veterán
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Viszont én nem hallottam volna, hogy akármelyik játékban is ray-tracelt grafika lenne, vagy hasonló fejlettebb algoritmussal előállított kép.
Akármeddig is növelhetik így a modellek részletességét, ha a renderelés marad ugyanaz a korlátolt módszer a kinézet marad műanyag.Mielőtt megjelentek ezek a hírek azt is el bírtam képzelni, hogy esetleg olyan aput raknak majd valamelyikbe amiben van egy ray-tracer mag (vagy más fejlett algoritmushoz való mag).
-
icons
addikt
Ilyen csak a hálivúdi filmekben történhet meg.
Egyébként örvendetes a hír! Nem tartom célszerűnek, hogy minden játékot "3* kell megírni", elképesztő pazarlás, amit egységes interfésszel részben ki lehetne váltani. És erre sajnos a majdnem hasonló hardver az egyetlen megoldás (különben nagyon magas szinten kellene definiálni a közös interfészt, aminek nem sok értelme lenne. Vagyis lenne, de megintcsak pazarló lenne (lsd. Android, ahol elképesztő teljesítménnyel van már a hardverben, mégse tudják teljesen kihasználni))
-
Úgy látom, az intel arccal hárítja a murvát...
-
Lacix29
őstag
Azt nem tudom, hogy mikor teljesít lassabban a GDDR5 a DDR3-nál, de hogy a videókártyáknál gyengébb a DDR3 teljesítménye az biztos. Az én notebook DDR3-as 5850-esem is siralmasan teljesít. Nem véletlen a csúcs VGA kártyákban GDDR5 van.
Ja egyébként a vgleaks-nél a 32MB-os ESRAM-ra 102.4 GB/sec elérhetőséget adtak meg.
[link](ddr3 csak 128 bites míg a gddr5 256 bites)
teljesítmény összehasonlítás pl:
[link]
The 3D performance of the Mobility HD 5850 depends heavily on the used graphics RAM, or VRAM. As long as fast GDDR5 is used, the performance should be between a GeForce GTX 260M - 280M in the high end segment. Therefore, all current games as of 2009 should be playable in high details with high resolutions. With DDR3 memory, however, the performance should drop noticeably because of the relatively narrow 128 Bit memory bus. In fact, the GDDR5 version (on par with a GTX 285M) is about 40% faster in the 3DMark Vantage benchmark than the DDR3 equipped version (on par with a GTX 260M). -
FireKeeper
nagyúr
kíávncsi leszek ezeket a csipeket "házon belül" a GloFo csinálja majd vagy a TSMC, illetve hogy SOI vagy bulk csinálják-e.
-
khron78
őstag
Nintendo-t próbálja lenyomni a két óriás, hogy utána egymást szedjék szét.
-
.mf
veterán
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Látom nem nagyon követed a történéseket... Az AMD fabless, már nincs saját gyártósora. CPU / APUk elsődleges gyártósora a Global Foundries-ba kiszervezett chipgyártásuk; de mivel fabless, csak pénz kérdése, hogy készítenek-e más gyártósorokra (TSMC) tervet.
-
zoltanz
nagyúr
Nem tudom miért kell több konzolok egyáltalán, (hasonló a felépítés) biztos lenne az a pénz amiért kiegyezne a két mogul. 1 készülékbe többen beruháznának biztos.
-
Angel1981
veterán
Ha ez igaz, akkor az tényleg sokat egyszerűsíthet a multiplatform fejlesztéseken!
-
fatallerror
addikt
de ne a ms teljes vagyonát képzeld ebbe a bizniszbe xDDD biztos h nincs több pénze mint a csak ps3 77 millió játékosának+wii játékosok még több millió+kevés pc-s is van, több ps van mint xbox tehát kevesebb potenciális vásárló lenne aki xbox-on megvenné tehát nem fedezné a microsoft befektetését a dolog, tehát szerintem másról lesz szó, talán exkluzív dlc-kről. azt sem hiszem h emiatt több 10 millióval nőne az xbox-osok száma hisz így is többnyire jobban fogynak az ea játékok xboxra tehát ez a hír nagy kacsa szerintem... persze nem volt ott az ea a ps4 bemutatásakor szóval...
a killzone shadow fall ps4-es játék, az már next gen. de való igaz h a devkit sincs náluk túlrégóta szóval lehet még fokozni a minőséget
egyes nem sony által fizetett fejlesztők (asszem pont az ea mondta xDD ) a next gen 8x-10x erősebb az aktuálisnál és még itt akad szép grafika
-
joysefke
veterán
Hát ez elég vérszegénynek tűnik a PS4-hez képest:
-2/3-a CU. gondolom órajellel ezt lehetetlen lesz ellensúlyozni.
-Lassabb memória. Kérdés a lassabb memóriát mennyire ellensúlyozza ez a 32MB-tár.
Ebben egyébként frame-eket fognak tárolni?J.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na akkor végre tudni mibe mi van. Bár így elmondva a Sony gépe mondjuk vonzóbb, számomra. Viszont ezt a 32MB memóriát pontosan milyen feladatokra is lehet felhasználni?
-
Sennalacy
aktív tag
Ez a két verzió annyira hasonló, hogy hozzáértők akár ki is számolhatnák, hogy melyik a ténylegesen jobb, mert itt már nem körtét hasonlítunk almával.. Valaki?
-
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Az ms-nek van annyi pénze (több is) de nem hinném h ebbe belemenne az EA, ha meg igen akkor az elég nagy csapás lenne a gamer társadalomnak.
Igen azért is írtam, hogy már sok mai exkluzív cím is üt grafikailag, és a next gen konzolok jó párszor erősebbek lesznek. -
fatallerror
addikt
és szerinted lehetséges lesz minden kontinensen azonos időben elindítani a konzolokat tehát tudnak eleget gyártani? xbox-nál így volt legutóbb de a sony nem tudta egyidőben megjelentetni, most muszáj lesz nekik a nagy verseny miatt...
szerintem az amd-n áll v bukik a dolog mert a többi alkatrészt nem macerás kellő számban kihozni#7) adamssss: az exkluzív játékok főleg a killzone shadow fall már nagyon közel van a cgi szinthez tehát az exkluzívok már szinte cgi szintűek és az animáció is nagyon finom. multiplatform játékok nyilván nem lesznek még.
hozzáteszem azt pletykálják h az ea exkluzív szerződést kötött a microsoftal tehát csak arra jelennek meg a játékok, bár nem hiszem h több pénzt tudna a ms fizetni nekik mint a ps és pc piac több millió játékosa....
ha igaz akkor ez egyben garancia a használtjátékok blokkolására is mert az ea utálja....
én szidnám őket nagyon mert a fifa-t szeretem... -
Ha belegondolunk, hogy a mostani konzolok is mire képesek grafika szintjén, akkor ezek képesek lesznek a CGI szint elérésére idővel, ami sokak szerint az út vége lenne, grafika szempontjából. Hát úgy néz ki eljutottunk ide is...
-
Rubinhood
csendes tag
Akkor tehat megvan, hogy milyen szinvonalu hardverbol fognak gazdalkodni a PS4, XBox720 valamint ezaltal a PC-s jatekok a kovetkezo 7-8 evben.
Szerintem par het alatt resz ra Linux, egy ido utan meg Windows es esetleg OS/X is...
-
-
ldave
félisten
A "rendkívül gyorsan" vajon hogy viszonyul a PS4 176 GB/s-os értékéhez?
-
Engem az érdekelne, hogy az AMD gyártatja ezeket a procikat, vagy a Sony/MS?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az eddigi információk alapján a Microsoft alig eltérő hardvert hoz a PlayStation 4 mellé.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Motoros topic
- Bluetooth-headsetekről általában
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest