- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #40 üzenetére
Már sok kis innen onnan összeszedett info alapján gyanítják h lesz, pl volt valaki Valvenál s lefotózta a helyet, s az egyik monitoron egyértelmű jelei voltak a HL3al kapcsolatos programozási feladatok logolásának
-
Madwe
nagyúr
Hát az én psem egy kb 15ezres optikai cserétől eltekintve végigszolgált 2007től...
A konzolos játékok nem sokkal drágábbak, s ha nem brutál mennyiségben fogyasztja az ember a játékokat, s esetleg csereberél is, akkor nem olyan vészes a különbség! csak nem kell minden szart megvenni, de persze ha az ember napi 3+ órákat játszik akkor máris jobban kijön h konzolra drágább a játék... No meg azért konzolra eleve más címek dominálnak mint pcre, exklúzívok is sokat nyomnak a latba, meg az egész igazából tök más világ ezért nehéz összehasonlítani őket, nem véletlen h tök jól megfér egy konzol mellett egy pc is... Hogy hol jön be a képbe a steammachine, na az egy jó kérdés
-
Madwe
nagyúr
A koznolnál nem 3 év után butítják, hanem 5-6 év után, az első 5-6 évben meg sokkal többet préselnek ki az adott hwból... Azért ha megnézel egy beyound two soulst, the last of ust, gta5-öt (ok az 25fps kb...) akkor azért belátható h igenis sokat fejlődik a hw kihasználtsága, e miatt időtállóbb... A launch címekből meg kiindulni h xen van 720p psen meg 900... Hát nézted már anno ps2 x meg ps3 x360 alá miket mertek kiadni nyitó címnek? csoda h 3d motor van alattuk... De igen, a konzol azért időtálló 8 évig, mert az első 5 évben követi a pc fejlődését, utána meg ugyan kicsit lemarad (multik, exklúzív nyilván nehezen értelmezhető ilyen téren h mennyire butítják de azok ciklus vége fele domborítanak a leginkább) de attól még fejlődik valamennyit. És egyszer se kellett hwba belenyúlni... Ez meg egy linux alapú opengles apira épülő valami, ami eleve rosszabb mintha dx alapú lenne, s a dx alapú cuccokat is illik 2-3 évente frissíteni, de ha nagyon nem érdekli az embert a graf akkor is 4-5 évente... És ekkor lehet h követné a konzolok fejéődését, ha nem nyúl bele kizárt... opengl alatt meg sokkal rosszabb a helyzet... MStől független lesz, de azt nem látom be h hwgyártóktól miért lenne az... s az igaz h konzoloknál olcsóbb rá a játék (ha okosak pcnél is olcsóbb lesz bár akkor már kb ingyen kéne adják a legtöbb címet) de ha pc árában is van, mi előnye van a pchez képest a felhasználónak? mert hwba ugyanúgy bele kell nyúlni mint pcnél ha kurrens akar maradni, mert nem egységes s nem lesz fix platform, nem lesz rá jobb api, míg pcre jön a mantle...
-
Madwe
nagyúr
Nem is kell az a fránya dx, és értem én h nem tudnak mást használni, de így kb méginkább semmi értelmét nem látom, mint eddig amíg azt hittem vagy mantle vagy valami saját értelmes low level cucc lesz benne, pedig eddig se láttam sok értelmét
Ettől még persze sikeres lehet a termék, de attól még én kb mindenkinek rosszabb alternatívának tartom, legyen az pc vagy konzol...
-
Madwe
nagyúr
válasz
#06658560 #18 üzenetére
Mondjuk az egy jó kérdés...
Majd kiderül. Viszont ettől függetlenül még mindig nem értem mi értelme egy újabb platformot nyitni ami gyengébben optimalizálható s érhető el a hw ereje mint egy pcn, nemhogy egy konzolon, s valahova a kettő közé akarja pozicionálni magát...
-
-
Madwe
nagyúr
Azért előre összerakott kis masinát most is lehet használni, driverekkel nem nagyon kell babrálni és mehet a steam app big pictureben azokkal is, de ha valaki szívrohamot kap egy win os miatt akkor megértem persze
de továbbra sem értem ha játékplatformot akarnak akkor miért opengl, semmi előnye nincs csak hátránya jóformán...
-
Madwe
nagyúr
válasz
BomiBoogie #4 üzenetére
A winen megvett tartalmat átviszi erre is (már ha ezen is megjelent)? én erről nem tudok, de ha így van az szép... Valamint egy konzolhoz képest ez pont h sokkal kevésbé időtálló, miután nem fix hw és nem csak erre optimalizálnak, semmivel nem jobb a helyzete mint egy pcnek, azaz 2-3 évente bele kell nyúlni (ha graf nem érdekel akkor elég 4-5 évente is talán...) konzolnál meg megmaradhat 8 évig, mert mindenki arra az adott hwra fejleszt... s a konzoloknál nem hiszem h kompaktabb s családbarátabb lenne, de a pchez képest biztosan az!
(#6) tDr1v3r Azért macre kicsit jobban odafigyelnek mint linuxra, persze még így is kb magasról szarnak rá
A cs go fut, ráadásul 2880x1800ra optimalizálták, más úgysem érdekel pcn
-
Madwe
nagyúr
Hát azért stílusjegyei merőben másnak tánnek nekem, mint az x1 s ps4é
A célközönségét még most sem értem, annyi mint a jelenleg kapható legdrágább next gen konzol, cserébe gyengébb grafikai teljesítményre lesz képes hosszú távon (nincs meg a mélyintegráció, nem fix hwre optimalizálnak, no meg nem low level programozható, hanem opengles, ha esetleg mantle apit használna akkor már több értelme lenne...) mert így ugyan erősebb hw van benne de még egy rendes pc szintjét sem üti meg hw kihasználtsága terén, nem hogy a konzolokét... És posztán a tapizós kontroller miatt nem hinném h annyian akarnák ezt... Valamint nagyon bővíthetőnek se tűnik a doboz, de lehet az könnyen megoldható...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A címben említett gyártó ilyen terméket képzelne el kereskedelmi forgalomban.
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- Office PC/Gamer alap: I7-8700 II Garis ASRock H310CM-DVS II 16 GB RAM II 250 GB SSD
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- AMD Ryzen 9 3900X / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 RAM / 500GB SSD + 1TB HDD konfig eladó jó áron
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest