Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Érdekes, Tegra 5, mikor még a 4 se jelent meg
-
törölt tag
Nem rossz, bár ez még béta, de ettől eltekintve reméljük, hogy a teljes szépen fog muzsikálni
-
itt nem tabletere akarnak dizájnolni, hanem ARM-os asztali számítógépre portolni AAA konzoljátékot.
A legerősebb ARM lapka hányadán áll a mostani és a next gen konzolok teljesítményével? Elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy Crysis3 2 éven belül fusson egy tableten, de ne legyen igazam.
Ha meg le kell butítani, akkor meg pont hogy nem marad meg AAA játéknak. Az AAA játék pont azért csúcs mert az adott platformon a legjobb az irányítása, grafikája, hangok, játékmenet stb. Vegyük csak az irányítást. Azt egy dock nélkül, hogyan fogják megoldani? Ha meg dockal, akkor meg ott lesznek a laptopok. -
FLATRONW
őstag
Engem az érdekelne, hogy ezek az ARM-es PC-k mennyire lesznek PC-nek tekinthetőek? Az egy dolog, hogy játékoknál a fejlesztők a GPU-t fogják erőltetni. Azonban vannak olyan feladatok ahova az erős CPU kell. Ezt az ARM nem tudja megadni. Szerintem itt bukik az egész, mert ez is csak egy játék konzol lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #33 üzenetére
Nem igazán. A Linuxot a Valve szereti, mert fenyegetésnek érzi a Windows Store-t.
Az új konzolok mellett igen fontos lehet, hogy a PC-re jöjjenek az ARM-os portok is. Most a konzolon a fejlesztők kapnak olyan APU-kat, amelyek 8 magból tudnak akkora számítási kapacitást, mint ma egy combos processzormag. Ergo mindenki rá van arra kényszerítve, hogy az IGP-t befogják általános számításokra. Ezzel az előzetes adatok szerint nem lesz gond, mert úgy néz ki, hogy nagyon egyszerű rá programozni, de a hardvereknek ezt az irányt a PC-ben le kell követni, és az AMD mellett más is kell, aki ezt leköveti. Az ARM, az NV és még számos cég (Qualcomm, IMG, LG, Samsung ...) erre megy, de ehhez ARM-os portok kellenek. Ezt mindenki kötőrési lehetőségnek éli meg jelenleg.
-
julius666
addikt
Valószínű, hogy a fejlesztők ebből a szempontból meggyőzhetők, mert akikkel beszéltem, azok nem úgy állnak hozzá, hogy az ARM és a WinRT egy átok, hanem úgy, hogy ezek kihasználható lehetőségek, akár asztali PC szintjén is.
Jaaa, hát a fejlesztők a linuxot is szeretik.
Ezek a kérdések jellemzően nem náluk dőlnek el, hanem feljebb a várható bevételi oldal tüzetes vizsgálata után.Félreérted, itt nem tabletere akarnak dizájnolni, hanem ARM-os asztali számítógépre portolni AAA konzoljátékot.
Milyen ARM-os asztali gépekre? Előbb-utóbb biztosan lesznek, de csak évek múlva (mondjuk 4-5 jó esetben a jelenlegi ARM-os felhozatalt figyelembe véve), ráadásul az egyértelmű sikerük sem garantálható. Ez nekem baromira vérszegénynek tűnik kockázat-megtérülés szempontjából. Főleg amikor maga a PC másodlagos platform.
Fognak itt még kezek bilibe lógni.
-
mepet
addikt
Ezt a videót...
Battlefield 3 tableten: a játék, ahol laggolva lehet sétálni ide-oda, de lőni nem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #30 üzenetére
Nem olyan lehetetlen ez. Az NV-hez sok fejlesztő lojális, és számukra az ARM irány az új konzolokkal kötelező, különben nem fognak tudni versenyezni. A fejlesztői érdek is az, hogy a PC-s piacon fennmaradjon a verseny. Ez csak úgy lehetséges, ha a többiek is lerakják azt az APU-t a PC-kbe, ami a konzolok képességeihez idomul. Az Intel ezt nem igazán akarja, de az ARM-os gyártók igen, így őket figyelembe kell venni. Valószínű, hogy a fejlesztők ebből a szempontból meggyőzhetők, mert akikkel beszéltem, azok nem úgy állnak hozzá, hogy az ARM és a WinRT egy átok, hanem úgy, hogy ezek kihasználható lehetőségek, akár asztali PC szintjén is.
Félreérted, itt nem tabletere akarnak dizájnolni, hanem ARM-os asztali számítógépre portolni AAA konzoljátékot. Az ISA specifikus részek átírásával viszonylag könnyen megoldható a port.
-
julius666
addikt
A portolhatóságra való törekvés pedig az ARMv7-nek és ARMv8-nak is kedvez, az NVIDIA ennek megfelelően okkal reméli, hogy számos PC-s játéknak lesz majd ARM-os portja.
Miután a PC-s játékok ARM-os portja lényegében megegyezik azzal hogy WinRT-re portolás, így erősen kétlem hogy bárki akár a kisujját is emelné. Főleg hogyha tabletről/érintőkijelzőről van szó, akkor messze nem csak "újrafordítjuk a forrást"-ról szól a dolog meg szerintem egyébként sem, de nem másztam bele a játékfejlesztés lelkivilágába. Valószínűsítem az enginen áll vagy bukik minden. A linuxos portokkal is ugye tele a padlás...
Álmodozni persze lehet.
-
Lacccca87
addikt
Ez így gyászos az fix.
Az meg hogy a várakozásokhoz képest mennyire tud majd teljesíteni..hát tudjuk mi szokott a vége lenni -10% minimum mint amire reklámozzák teljesítményben. -
eXodus
őstag
Mi a bajod? Kb azt írta le amit előtte még néhányan.
".Ha azt mondják olyan szinten lesz akkor azt is fogják összehozni nyugodj meg."
Ez annyira vicces. Hányszor történ meg amikor az elméletben jónak tűnő dolog gyakorlatban leszerepelt.
Bár iylen szart 1,5-2 év alatt csak összehoznak...
Mellesleg kiváncsi vagyok h jövőre a AMD jaguar utodjára 20nm-en, nextgen GCNnel mit alkot. -
törölt tag
Ha ez egy "hivatalos" nv "bemutató", akkor csak két dolgot mondhatok: 1.Szánalmas, 2. Sosem gondoltam volna, hogy az nvidia ilyen mélyre lesz képes süllyedni.. Valaha ők uralták a gfx kártyák piacát, szerződésben a legnagyobb címekkel. Most meg nem elég, hogy késik a tegra 4, már az utána következő lapka teljesítményét "mutogatják" PC-n!
Ez valami eszement őrület, rangon aluli és netto hülyeség. kb. "ilyen lenne, ha lenne". És azt hogy? Kiolvasták a tervrajzokból, vagy mi? Ja hogy nincs is ARM port a játékból? Ja hogy nincs is még kész nemhogy ez a lapka, de még az ezt megelőző, következő tegra? Hát a pofám lekszakad. Ennyi erővel, ha éhes vagy nézzél főzőcske, de okosan műsorokat a TV-ben.. Ha egy pofa sört innál, akkor meg nyeljél csapvizet és képzeld hozzá a sör ízt: "na kb. olyasmi lesz a feeling, majd, ha lesz".
-
Doink
aktív tag
A vállalat reméli, hogy számos PC-s játék
oknak lesz ARM-os portja. -
MZperX75
addikt
Szépen fut
15-18fps max kb 640x480 low-on és érdekesen mindig alelfelé néz nehogy akadjon egy nagyot.(jobb az fps ha az eget nézed vagy a fölre tekintesz)
Ez még nekem semmi,harc közben tessenek valamit mutatni+ egy specifikáció!De nézzük a jó oldalát valószínű a tegra5 néhány Watt-ból gazdálkodik.
Biztos nem lesz rossz(atomnál jobb lesz )Az AMD MW2-vel demonsrált(az köztudottan alacsony gépigényű) Az Nvidia belevágott a nagy fába.
Jó lesz az csak már hol van? -
vinibali
őstag
értém én, hogy az nvidia is apukat akar építeni, de ez az ARM alapú játék szerintem halott ügy
-
FLATRONW
őstag
Ez csak egy PC-s gameplay videó. Nem tudom minek titulálni a fejlesztés jelenlegi szintjét. Jelenleg pedig még hivatalosan és nem hivatalosan sincs a játék fejlesztés alatt. Hogyha kiadják az első videót amin Tegrán fogják futtatni a Battlefield 3-at, akkor is csak egy korai alpha szintről beszélhetünk.
-
Dany007
veterán
Pedig egyet értek a kollégával én is.
Ez nem más, mint egy lebutított PC-n futtatot játék amin azt próbálják bemutatni, hogy kb milyen lenne a játék azon a bizonyos Tegrán.Tehát nincs semmi konkrétum, semmi kézzelfogható. Csak van egy elképzelés, amit egy meglévő PC segítségével bemutattak.
Majd ha meglesz az a Tegra és meglesz az ARM-es portja a játéknak, na akkor lesz konkrét kézzel fogható valami amit bétának lehet nevezni.Btw első körben nem néztem meg a videót. De itt annyi mondták, hogy szar meg fos meg minden hogy muszáj volt megnéznem...
És b...meg tényleg az. =/ Azok a bútorok ott a szobában az elején kb mintha én rajzoltam volna Paint-ben... Valamit biztos elszúrtak mert így ránézésre 1-2 mai mobilos játék komolyabb, mint ez. Pedig 720p-ben néztem.
-
Pixa
aktív tag
Mivel van videó, így már nem elképzelésről beszélünk (szerintem), hanem egy fejlesztés valamilyen stádiumáról. Egy fejlesztésnek pedig vannak lépcsői. Még mindig érdekel, hogy minek titulálnád?! Mert azt nem mondhatod, hogy le sem tettek semmit az asztalra... Vagy akkor a videó csak egy poén április 1 után?
-
Pixa
aktív tag
-
Gusztáv
addikt
"a vállalat a tervezett teljesítményszintet figyelembe véve összeállított egy olyan PC-s konfigurációt, ami mutatja azt a teljesítményt, melyre a Logan kódnevű Tegra képes lehet megjelenéskor" - most vagy én értelmezem rosszul, vagy ebben nem is Tegra chip van, hanem valami x86 proci + egy kepleres videokártya.
-
RepeatSector
senior tag
A tegra chipekkel teljesítménybeli probléma sohasem volt. Inkább a szoftveres optimalizáció hiánya volt a visszatartó erő!
Egy architektúra váltást az én szívem már nem bírna ki
-
törölt tag
Még így videón keresztül is érződik a mozdulatokból, hogy jócskán késik a kép az inputhoz képest, a textúrák pedig erősen idézik az 1.5CS előtti időket.
Nekem mint (ex)játékosnak, mit kellene ezekből leszűrnöm, ezzel a hardverrel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat reméli, hogy számos PC-s játéknak lesz ARM-os portja.
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- GIGABYTE Radeon HD 7850 OC 2GB GDDR5 256bit
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Gaming OC 8G 3X WINDFORCE - Garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT + 8GB GDDR6 256bit LED 5700XT Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest