Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spanyoll

addikt

Egy dolgot azért senki ne felejtsen el: ez egy eszköz. Minden eszköznek megvannak a korlátai, de ügyesen használva gyengébből is ki lehet hozni szép eredményeket; hát még egy nem gyengéből.
    Természetesen most a fotóra gondolok. Látom, hogy néha felkapja a fejét a fanyalgó-hullám (ez most nem szól senkinek közvetlenül, simán csak látom, hogy megint előjött aztán eszembe jutott).
    A telefont iparos fotósként (nem mondanám magam művésznek, azért hangsúlyozom, hogy iparos) használom néha munkára is. Van megrendelőm aki kér helyszínen azonnali fotókat, nekik gyorsan lövök párat, telefonos lightroomban kicsit megpofozom presettel mondjuk, aztán mehet is ki nekik facebookra.
    Fotóztam már a telefonnal csillaghullást, víz alatt pályázatra képeket (amivel nem nyertem de az már nem a telefon hibája).
    Ez azt jelenti, hogy a telefon kurvajó csak azok a bénák akiknek nem tetszik? Dehogy.

Simán csak azt akarom kihozni ebből az egészből, hogy a látottak alapján a telefon automata ai-s képei sokaknak nem tetszenek ami egy dolog. Ízlésről vitázni butaság lenne, tehát mindenkinek a saját preferenciája.
    Innentől pedig csak az a kérdés, hogy ez mekkora probléma valakinek. Ha nagyon nagy, akkor ott a samu a túlszaturált eye-candy képeivel és mindenki boldog.

Videó detto. Egy sony rx100mk5-t megszégyenítő szenzor és rendszer van a telóban? Lófaszt! De ha valaki hobbistáskodni akar, akkor ügyesen lehet használni ezt a kis gépet is. Veszel alá egy 30 rongyos kis telefonos gimbalt, 5K-ért a filmic prot, és van 100mbps bitrátájú videód, rendes stabilizálással, amiből azt vágsz magadnak amit szeretnél.
    Jobb ennél egy s9? Videóban biztos, bár nem néztem. De amennyit én videózok elég ez.

A lényeg, hogy persze, nem tökéletes a rendszer, de ha a sok pro-t és kontrát összehasonlítjuk és valaki azok alapján azt mondja, hogy oké, a kamera automán nem az igazi, de hát minden más rohadt jó és nem váltok, akkor minimális időráfordítással ki lehet tanulni a hibáit, azoknak a megoldását aztán mehet a móka.

Új hozzászólás Aktív témák