- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Tesoro Durandal gamer billentyűzetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözöllek titeket az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elamaas
tag
válasz
#44059648 #1796 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot.
Akkor, várjak az OTA B330-ra?
Ez a spanyol manual verzió akkor teljesen ugyanaz, mint amit majd remélhetőleg itthon is ki fognak adni OTA módon? (gondolok itt arra, hogy ha felrakom a korábban említett spanyol verziót, nem lesz e hátrányom a későbbiekben abból. hogy nem az itthon kiadott OTA van fent? (kompatibilitás stb) -
törölt tag
válasz
popuka94 #1794 üzenetére
Helló!
Nincs olyan, hogy magyar vagy spanyol szoftververzió. A Huawei régiókra adja ki a firmware-ket. A Magyarországon értékesített készülékekre az európai régióra kiadott firmware telepíthető. A Telekom a G8-at kártyafüggetlen változatban értékesítette, de más Huawei készülékeknél a Telekom a saját alkalmazásaival megtűzdelt szoftvert adott ki. Június elején jelent meg az első Android 6 firmware a G8-ra. Ez a B330. Július elején OTA-frissítéssel jött a B350. Elvileg a B370 is fent van már a neten, de olyan formában lett feltöltve, hogy jelenleg nem lehet frissíteni a készüléket. Próbáltam a frissítést B170-ről, B330-ról. de nem ment. Az OTA-frissítés nem egyszerre érkezik meg minden készülékre, hanem IMEI szám alapján rangsorolnak. Így vagy várni kell az OTA-frissítésre, vagy meg kell várni, míg a teljes frissítőcsomagot (dload mappán belül UPDATE.APP, zip formátumban tömörítve) felkerül a netre.
A B350cmár letölthető önállóan is, de ha a készüléken B170 van, akkor a B330-at ajánlatos először telepíteni. Külső SD-re kell másolni a dload mappába az UPDATE.APP fájlt. Majd a Frissítő alkalmazásban a Helyi frissítést kell választani. Másuk megoldés, a készülék kikapcsolása, majd a hangerő LE és FEL+ bekapcsológomb egyszerre történő lenyomása. EZ a kényszerített frissítés.
Fontos, hogy a B330ra frissítés előtt minden fontos tartalmat mentsünk le, mert a frissítés után a készülék a gyári alapbeállításokra áll vissza. Ezért kell a frissítőcsomagot is a külső SD-re tenni. -
attiati
veterán
használt készülékeket nézegetem
honnan lehet itt tudni, hogy melyik dual simes biztosan?
és hogy melyik b20-as biztosan? -
popuka94
csendes tag
válasz
Elamaas #1793 üzenetére
Megpróbálok válaszolni, ha netán butaságot írok, csak kifognak javítani
A magyar verzióban még hivatalosan nem jelent meg a friss verzió, viszont spanyol régió már megkapta, ami viszont tartalmazza a magyar nyelvű verziót is.
Tehát ha azt felteszed, akkor nem kell még várni rengeteget, míg a magyar egyszer csak menni fog otába, ha menni fog egyáltalán.
Arról a verzióról már otába kijött a 350-es patch, s most várjuk valamilyen elérhető verzióban a 370-eset.FONTOS a dual simes vagy a sima, külön verziós kiadásokat kap, ha fordítva teszed fel ( single-ra a dualt, vagy vica versa, az gondot okoz)
-
Elamaas
tag
válasz
popuka94 #1791 üzenetére
A B330 miért nem lett OTA verziós és a B350 miért igen ?
Ezek szerint ha én droid 6-ot akarok akkor manuálba kell felraknom elsőként, majd ezután már otán lefrissíti magát ?
Bocsi, a sok kérdésért, csak a manual dolgokban nem bízok, főleg ha nem hivatalos, valamint eddig minden telom frissítése kizárólag ota-n jött.
-
popuka94
csendes tag
válasz
Supergirl022 #1789 üzenetére
Szia!
Ha nézed a méreteket, az egyik jóval nagyobb mint a másik.
Az egyik a rendszer frissíti, a másik az előtelepített progikat. (ha jól tudom)Az,hogy miért nem meg fel jó kérdés, de a szakik csak válaszolnak majd
-
Elamaas
tag
Sziasztok!
Van egy Telekomos G8-am B170-es builddel.
Nem tudjátok véletlen, hogy mikor jön ki rá az emui 4 és marshmallow, OTA frissítése?Bnömnek a Galaxy j5 re már kijött és tűkön ülök
hogy a G8-ra mikor fog.
-
Supergirl022
újonc
Sziasztok!!
Nagyon keveset tudok a témáról ezért is van szükségem segítségre. Megpróbáltam a B170-es frissítést feltenni ami a Huawei hivatalos oldalán fent van de sehogy sem sikerül. Egyszer azt írja ki hogy System failed vagy valami hasonlót másszor meg azt hogy az installed succesful de mégsem frissíti le. Mit lehet vele csinálni? Mit csinálok rosszul?
Amikor letöltöttem a weblapról a mappát ki kellett csomagolni és hát 2 UPDATE:APP is van benne egy a CUSTOM PACKAGE-ben egy későbbi dload mappában a másik csak simán a dload mappában. Melyiket kell egyáltalán használni?Előre is nagyon köszönöm!!
-
popuka94
csendes tag
Semmi hír azóta?
-
HoTaZo
addikt
-
popuka94
csendes tag
Biztos én vagyok a logikátlan, de ha a utolsó frissítés nekem nem gépen keresztül jött le, hanem a beépített programja mondta,hogy van frissítés, akkor ez a mostani miért nem akar töltődni?
-
itldj
aktív tag
válasz
popuka94 #1778 üzenetére
On The Air - vagyis nem letöltött állományból, hanem röptében jelez a telefon, te rányomsz, hogy akarod és már jön is. (Cserébe viszont a helyi frissítés, vagy HI Suite erőlködéssel nem szoktak felmenni.)
Türelem és pár nap múlva biztosan lesz helyből erőszakolható verzió is.
(Arról van infó, hogy mi benne az "új"?) -
törölt tag
Üdv,
Elvileg van újabb frissítés a G8 készülékekhez. A Single SIM-hez B370, a dual SIM-hez B380. A frissítés itt elérhető. Mindkét frissítőcsomag update.zip formában töltődik le. Próbáltam többféleképpen is telepíteni a frissítést, de eddig nem sikerült. B350 verziónál a Frissítőben már nincs Helyi frissítés menüpont. Próbáltam a kikapcsolás, volume up+down+power lehetőséget (kényszerített frissítés), a Project menu (*#*#2846579#*#* tárcsázásával), de az sem ment. Egy német nyelvű fórumon is azt olvastam, hogy nem tudnak mit kezdeni a frissítőcsomaggal. Valakinek van-e esetleg ötlete?
-
Matada2.3
veterán
Nem lehet megoldani a telekomnál vásárolt készülékeknél. Régebbi verziót pedig helyi telepítéssel nem enged feltenni a rendszer. Megoldást sajnos nem tudok neked mondani, 2 IMEI nélkül veszett ügy.
(#1769) debcamp: Wow, nem hallottam még ilyen problémáról so far.. Nem tudom mi segíthet, de egy MM-t meg kéne próbálni rátenni. SINGLE telefonod van és az összefoglalóban megtalálsz mindent, hogy fel tud tenni a B330-cat! Remélem segíteni fog!
-
debcamp
aktív tag
Üdv!
Van egy Telekomban vásárolt G8.
1) Olyan probléma áll fenn, hogy ha a normál használat után újraindítom a telefont, utána nem érzékeli a hangerő le és bekapcs/kikapcs gombokat. Tehát csak a felfele hangerőre reagál, lefelé nem, illetve a képernyőt sem tudom zárni éleszteni a gombbal. Hosszú nyomásra pedig nem a kikapcs képernyő jön, hanem belép automatikusan ilyen fehér képernyőn lévő android képre és azt írja fastboot recoveryben van, dugjam pc-re kábellel. Ha ezt megteszem nem történik semmi, Huawei program nem ismeri fel. Ha rajta a kábel, hosszú főgomb nyomásra elindul a telefon és bekapcsol, de a hiba nem szűnik meg.Csináltam már belső gyári visszaállítást, *# -es kódsoros visszaállítást de semmi.
Végül a gombos data wipe factory reset hozta helyre, újra használható volt..
DE! az első restart ( mert kíváncsi voltam továbbra is jó marad vagy sem) újra hibás lett. Ezt megismételtem 2x is, ua eredmény..Írtam a Huawei ügyfsz-nak, akik gyors és bőséges válasszal szolgáltak, de problémám orvoslását nem segítették sajnos ötleteikkel.
2) Wifi nem csatlakozik semmire, vagy ha igen, csak pár másodpercre, utána ledobja.
Jelenlegi sw Lolli 5.1, RIO-L01 C***B170, EMUI 3.1 (*=kellenek ezek a számok is?)
Frissítésre azt írja nincs újabb.
Egyébként ez most Single vagy Dual telefon?Van örtletetek? Próbáljak egy MM flasht? Melyiket?
Köszi
-
ctibor
senior tag
Tudtommal a G8 esetében nem lehetséges a cross-flashing, tehát ha 1 simes a teló, akkor valószínűleg az is marad (tudom, vannak más típusok, ahol ez megoldható).
Persze lehet, hogy tévedek, de egyszerű ROM frissítéssel biztosan nem fog menni, mert a frissítő app ellenőrzi a verziót. Esetleg a kényszer-telepítést lehet megpróbálni (\dload mappában ott az update.app, kikapcs, majd hangerő le-fel és bekapcs gombot egyszerre nyom hosszan)
-
B1T3
addikt
Adott egy Telekomos G8, amelyen épp a RIO-L01C432B170 fantázianevű build fut.
Fel szerettem volna tenni a RIO-L01C432B140 buildet, mivel úgy tudom (lehet, rosszul?), hogy ezzel használhatóvá válik mindkét SIM-foglalat.
Letöltöttem, kicsomagoltam, a belső memóriában a gyökérkönyvtárba bemásoltam a két mappát (dload, CUSTOM), majd a frissítő appal megnyitottam az UPDATE.APPot. El is indult látszólag a folyamat, de csakhamar „software install failed!” üzenetet dobott.Hol lehet a hiba? SD-ről kéne telepíteni? Vagy nem is ezt kéne?
-
HoTaZo
addikt
Ez megvan nektek?
"Kipróbáltad már a Huawei P8 Tükör alkalmazásának meglepetés funkcióját? Indítsd el az appot, fújj a készüléked mikrofonjába és nézd meg, mi történik!"
Müxik a mi készülékünkön is!
Még vigyorgok. -
tfery
tag
válasz
DroiDMester #1762 üzenetére
A legördülő értesítések mellett vannak a parancsikonok. Itt most csak kilenc gyorsindító érhető el. Az 5.01 alatt ez több volt. Ezeket szeretném bővíteni de nem lehet. Ha bekapcsolom a szerkesztést csak cserélgethetem őket.
-
-
tfery
tag
válasz
DroiDMester #1760 üzenetére
Köszönöm. Teljesen logikus, pedig nem. Egy csomó dolgot úgy kell előbányászni. Felbátorodtem ezért még egy kérdésem van.a nem megjelenő gyorsindítókat ki lehet tenni a parancs ikonok közé?
-
-
tfery
tag
Azért apró gondjaim vannak. Telepítettem a hatos droidot és nem találom a védett alkalmazások lehetőséget. Lehet, hogy a 6.01-ből ezt kivették?
-
HoTaZo
addikt
Borzasztó ez a készülék!
Nincs panasz, nem megoldható hiba. Ez a topik a készülék hibátlansága (na jó azért " " ) miatt fog kihalni.Túl jó az összefoglaló!
-
Trabanti1
csendes tag
Sziasztok!
Van már magyar android 6, vagy a b170-nél jobb
? Hol találom? Megoldja a wifi kapcsolódási gondot? Hogyan tudom telepíteni, úgy mint a 170-et?
Bocsánat, ha én vagyok a 100-ik kérdező, de nem nagyon van időm visszaolvasni.
Köszönöm a segítséget!!
-
tfery
tag
Csak, hogy tudjátok milyen jó kis telefonotok van. Az ujjnyomat érzékelőn kívül minden működik
-
ctibor
senior tag
válasz
DroiDMester #1748 üzenetére
+1
-
-
sonye
senior tag
Lesz valaha erre a telefonra OTA-n 6-os frissítés, vagy a hülyewej megint átvert mindenkit...?
-
FNZ
őstag
hali!
még mindig nem tudtam megoldani, hogy asszony telóján totalcommanderrel lássam a belső memós fényképes dcim könyvtárban levő camera mappát. ki kellene másolni a sok fájlt, de eltűnt a tc-ben. 2 héttel ezelőttig még láttam.
a teló fájlkezelője viszont látja a fényképekkel együtt. ha a dcim-ben létrehozok egy mappát tc-vel azt látom.
lehet hogy valami jogosultságbeli probléma lehet, hogy a tc nem látja a camera mappát? -
feelurself
aktív tag
Sziasztok !
Bocsánat az OFF-ért, és a hírdetésért, de ha esetleg valakinek, vagy az ismerősének kell egy G8, keressetek privátban.
Most kaptam vissza a telefont, megcsinálták: elő-hátlap, komplett lcd, valamint az akksi is cserélve lett, tehát makulátlan állapotban van..mintha új lenne kb.
Üdv. -
viktor82
őstag
Üdv
Ez csak dual simes tel-re passzol? -
sajtos75
tag
válasz
DroiDMester #1730 üzenetére
Nagyon egyszerű! A készülék hibás lett. TMX-cserelap-Telekom. Adott összegben választani mert nincsen ilyen készülék már-valamilyen számítási módszer- 110000 jött ki. Ennyi értékben választhattam a listaáras készülékekből. A listaár eleve vicc. Hasraütés szerű árak. Ebbe csak a P8 Lite fért bele. Egyébként előtte a Fogyasztóvédelmet is felhívtam és ők is azt mondták ,hogy a vásárlás értékében választhatok. Illetve,hogy kisebb tudásút nem kaphatok. Az meg 52800 forint volt. Ráadásul munkaeszköz a telefonom így kellett valami mert itthon nanosimes telefon nem volt így az egy hetes TMX javítást is nehezen oldottam meg. De ott állva hirtelen fogalmam nem volt ,hogy mit tud a készülék. Lakva ismertem meg. Az meg,hogy egy ügyfélszolgálatos szépet és jót mond egy telefonról az meg megint egy vicc. %ért csinálja.Nem volt konverterem a sim kártyához. A telkomnál a P8 litehoz is épp csak,hogy találtak konvertert. Most írtam a Telekomnak.
-
itldj
aktív tag
válasz
DroiDMester #1732 üzenetére
Ha veri az ember az asztalt, akkor az akkori (akciós) árat vissza lehet kérni, bár ismerve a hazai (v)iszonyokat nem lenne teljesen sima ügy, pláne hogy nem levásárolni akarja az ember. (Attól függetlenül, hogy ehhez jogunk van, és az eladó erre köteles)
Szépek és jók ezek a kínai okostelefonok, de ha valaki vidéki, akkor jól pofára lehet esni a dologgal, ugyanis tudomásom szerint mindhárom szolgáltató használja a 800MHz-es 4G-t, főleg vidéken. Ami abból a szempontból problémás, hogy sok helyen vettem észre az előző telefonommal is (Samu Note 2 - nem az LTE verzió), hogy előszeretettel építi ki mindhárom szolgáltató a 4G-t, mert za milyen jó. Igen ám, de sok helyen előtte nem volt 3G lefedettség, pont azért jöttek oda előbb 4G-t telepíteni. vagyis ha bukod a 4G-t, akkor marad a "betárcsázós" sebességű EDGE, vagy egyéb szélessáv. -
Nekem ne mond énis az adventi akcióba vettem!
Amúgy az a 40 nem 40 hanem inkább ~53.e(mert nem mindenkinek van 8-10.e res havidíjas csomagja, egy átlag ~3.e csomaggal pedig 52800.Ft ba került a G8)
És mit ne mondjak nem sokkal többért lehet venni jelenleg Xiaomi Redmi Note 3 Pro -t ami MINDENBEN le alázza a G8.at, egyedüli szépséghiba hogy nem tudja a csöves(800.MHz) 4G -t!
De ez nem is hiszem hogy akkora probléma, mert nem nagyon van nagy sebességbeli eltérés átlagos net használat alatt, azt meg nem hinném hogy nálunk a méreg drága mobilnettel több gigás fájlokat töltögetnék le a G8.al! -
itldj
aktív tag
válasz
DroiDMester #1730 üzenetére
Sajnos ennek most az a "szépséghibája" hogy elég sokan vettük adventi akcióban a telekomtól a készüléket, amikor is az egyik adventi hétvége és a készlet erejéig 50% kedvezménnyel kb. 40k-ért adták. Nyilván ha nem kéri a cserét akkor ezt az összeget kapja vissza, most viszont ennyiből elég esélytelen G8 tudású telefont kapni.
-
válasz
sajtos75 #1728 üzenetére
Bővebben írnál erről az esetről?
ha gariba cserélték nem vagy köteles más típust elfogadni! ha átvágtak az a te hibád! Azt kellett volna mondani hogy vagy egy ugyan ilyen csere telefont adjanak ha nincs akkor pénz vissza! Nem vagy köteles elfogadni más típus még akkor sem ha árban ugyan annyiba kerül!
-
sajtos75
tag
G8 ment mert csere lett a sárga képernyőből. És persze,hogy a Telekomnál nincsen már. P8 Lite jött. Rendes értékcsökkenés. Mindenben visszalépés. Rábasztam.
-
tfery
tag
válasz
DroiDMester #1724 üzenetére
Ezt nem tudtam.Igaz sok egyebet sem. Amikor én vettem az OTG kábelt akkor direkt felhívták rá a figyelmemet. Ennek kb 4 éve
-
HoTaZo
addikt
válasz
DroiDMester #1724 üzenetére
Bezsákolva.
Köszi! -
-
nincs már olyan hogy Nokiához meg Samsunghoz! Az OTG Totál szabvány nincs több féle belőle!
és milyen 1-2000.Ft ról beszélsz!
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ti tudtok pendrive-ot csatlakoztatni a telefonhoz?
Ha igen, hogyan, milyen kábellel adapterrel? Milyen beállítást kell csinálni? -
tfery
tag
Ma vissza jött a telefonom a Telemaxból. Szerintem szét sem szedték, ki sem próbálták, úgy adták a 87000.- Ft-os javítási ajánlatot. Én most gyorsan kipróbáltam néhány dolgot minden működik, még az NFC, bluetooth is. A kijelző ép, veszi az érintéseket. A két illetve a három ujjasokat is. Majd teszek bele SIM kártyát és úgy is kipróbálom.
-
tfery
tag
válasz
sajtos75 #1710 üzenetére
Ha nem tudnak megfelelő készüléket biztosítani, kérd vissza a pénzt. Monjuk ha akciósan vetted akkor nem tudom mi az eljárás, de vélhetően csak a vételár erejéig kell jótállniuk. Esetlegesen kérd vissza a hibás készüléket és javíttasd meg másutt, a kapott számlát pedig próbáld meg jóváiratni a Telekommal ennek elvileg működnie kell. Illetve kérjél felvilágosítást a Fogyasztó Védelmi Hatóságtól.
-
sajtos75
tag
Megjött a vélemény a TRXtől a telefon besárgult része miatti jótállásról. Alkatrész hiány miatti csere. Csak ilyenkor mi van? Mert 101% ,hogy ilyen készülék már nincsen a Telekomnál. De viszont ráfizetni sem akarok. De tudásban és kinézetben sem akarok rosszabbat.
-
babaro
újonc
Játszani nem szoktam, de kiprobáltam és ott érzékelte a mozgást...
-
babaro
újonc
Sziasztok! Gx8 egy pár napja nem forgatja a kijelzőt hiába kapcsolgatom ki be az aut.forgatást. Sem a képeknél sem a videoknál. Mi lehet a probléma? Elöre is köszönöm.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Matada2.3 #1701 üzenetére
Na, én erre a gyro dologra tényleg nem találok választ. A gyártó belerakja az alkatrészt az alaplapra, mert vagy G8 vagy P8 lesz belőle a szalag végén? De leblokkolja, hogy ne tudjuk használni, miközben egy érv lehetne a konkurens telók ellen. Aki akarja, az úgyis kiblokkolja. Akit meg nem érdekel azt meg úgyse fog zavarni. Max', ha ettől ugrik meg túlzottan az energia fogyasztás.
Amúgy infrát lehet az rca-ba dugni, csak egy alkalmazás kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest