-
PROHARDVER!
Üdvözöllek titeket az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Matada2.3 #1741 üzenetére
Helló!
Érdeklődöm, hogy a fórum szabályzata megengedi-e, hogy bizonyos fórumtagok más fórumtagokat becsméreljenek, rajtuk gúnyolódjanak?
Az utóbbi időben a Divinity (senior tag) nevű fórumtag szinte csak olyan hozzászólásokat ír, amelyekben más fórumtagokat becsmérel, illetve gúnyol. Ezt lehet?
Minden nap elolvasom az új hozzászólásokat, nagyon jónak tartom ezt a fórumot. Néha hozzászólok én is mások bejegyzéseihez, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a fent említett illető szinte minden hozzásszólásomhoz hozzáfűz valami becsmérlő, gúnyos megjegyzést. Ahogy látom, nem csak engem "tisztel meg" a stílusával. Értem én, hogy senior tag, de ez feljogosítja őt ilyen stílusú megnyilvánulásokra?
-
válasz
Matada2.3 #2505 üzenetére
milyen instrukciókat kövessek?
lehúztam a linkedről a 430-at, de a telefont nem látja a PC
feltettem valami szoftvert, amit javasolt, de akkor sem látja
állítottam az USB módon is, de akkor sem látja
a telefonra fel kellene mennie annak a szoftvernek, ami a pc-n is van (HiSuite) de hiába töltök le .apk-t az nem települ fel a telefonra...
ötlet, hogy hogy töltsem át a letöltött fájlt? -
ÖregMackó
tag
válasz
Matada2.3 #2488 üzenetére
Sose kaptam - máig sem - frissítést illetve először 130-ról 170-re aztán azóta sem. Szerencsére semmi olyan gondom nem volt vele ami miatt frissítést tettem volna fel. Vagy nagyon elfogadó vagyok vagy szerencsém van... 15 decemberében vettem ezüstszombaton a Telekomtól. Most az akku már elég gyorsan merül, sajnos el kell döntenem kisérletezzek-e aksi cserével vagy vegyek egy új telefont.
-
válasz
Matada2.3 #2503 üzenetére
találtam olyat is, 1,37Gb csomag
letölti az alkalmazás, és a gyári szoftverfrissító meg is találja, hogy hopp, frissíteni kell. el is indul, kb 20%-ig ment tegnap, majd elszállt 'Update failed' hibával.
ha bekapcsolom a VPN-n, akkor a gyári frissítő csak a legfrissebb OTA-t észleli, de azt ugye nem lehet feltenni, mert hiányzik neki az alap 6.0 -
-
válasz
Matada2.3 #2496 üzenetére
rengeteg firmware-t talál, de sehogy sem települnek fel
van, ami nem letölthető a szerverről
van, amire rábökve letölthető, bemásoltam a dload mappába a telefon gyökér meghajtójába, de az update program hibával elszáll
ugyanez ha a FirmwareFinder-en keresztül telepíteném, ugyanúgy hibával elszáll
"Update failed" csak újraindítani lehetötlet?
-
CSD-Man
csendes tag
válasz
Matada2.3 #2493 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a választ
Beszéltem a szervízzel, de sajnos már 2,5 éves elmúlt a készülék, nem garis. Árat pedig nem mondanak, nagyságrendileg sem, csak bevizsgálás után.
Van esetleg tapasztalatod Neked vagy valakinek, hogy nagyságrendileg mekkora költség lehet?Köszi
-
HoTaZo
addikt
válasz
Matada2.3 #2457 üzenetére
Boldog Yule-t mindenkinek!
Egyelőre nekem is teljesen kielégítően teszi a dolgát eme készülék.
Ha valakinek van megoldása, hogy miként lehet számítógép monitorra megjeleníteni (+gép nélkül) a kijelző képét (MHL átalakítót vettem, de a készülék nem tudja ezt a funkciót), akkor azt nagy örömmel venném.
Cserébe ajánlok egy ~600Ft-os távirányítót, mellyel a módok között variálva majd' minden funkciót sikerült már eddigi próbálkozásaim során elérnem. -
citizen05
tag
válasz
Matada2.3 #2442 üzenetére
Tisztelt Matada mester
Köszönöm szépen a hasznos információt.
Remélem ,hogy az általad leírtak szerint tényleg részletesen taglalja a szükséges beállításokat a
FF Proxy alakalmazásnál.
Mert én utoljára kötelező jelleggel az orosz nyelvet tanultam s az orosz tudásom
szinte teljesen azonos az angoléval.
Szóval természetesen megpróbálom az leírtakat kamatoztatni.
Mégegyszer thx. a segítségéért!! -
citizen05
tag
válasz
Matada2.3 #2440 üzenetére
Sziasztok. B350.-es Rom van a telefonomon.Azt olvastam,hogy a firmware finder segítségével letudom tölteni egyszerúen az újabb Romot. Azt hiszem,hogy az a 411.-es lesz a jó mivel nekem egy simes a készülékem.
Azt szeretném megérdezni,hogy- hogyan kell beállítani ff.-et ahhoz,hogy letöltse a Romot ?
-simán csak Ota frissítésként jön-e le ?
-tényleg ez a legújabb Rom-e?
illetve ha letöltötte akkor simán tudom frissíteni vagy van valami amit még meg kell tennem ?
Gondolom : biztonsági mentést érdemes csinálni előtte a képekről,névjegyekről,zenékről....
Válaszokat előre is köszönöm. -
qdak
addikt
válasz
Matada2.3 #2419 üzenetére
sajna be van kapcsolva, angol forumon azt olvastam, h 040 es frissites utan zarta az unlockot a huawei, tobb irast is lattam, akik mostansag probaltak unlockolni, h nem megy nekik, de megoldast nem talaltam, ezert probalnam attverni a frissitot, ugy h 1 regebbit teszek fel, amiben meg nincs lezarva, onnantol nyertem.
Ehhez az updater-script et kellene attirnom, mintha 1 ujabb update lenne, sajnos idaig nem jott ossze -
qdak
addikt
válasz
Matada2.3 #2416 üzenetére
szia, nincs vmi otleted ?
eddig jutottam -
-
qdak
addikt
válasz
Matada2.3 #2351 üzenetére
mi okbol valtotok? mi az amit ez a telo nem tud es egy nagyobb procis tobb ramos telo tud es ki is hasznalna az ember ?
en jelenleg ugy vagyok vele, ha decemberbe lejar a husegem, amit kihozok eladom es marad ez (persze aztan lehet megszeretem amit kihozok, meg uj meg ja stb...)
annak ellenere, h jobb oldalt fenn van 1 cm es repedes es mostra el is szinezodott kicsit alatta a kep nagyon szeretem, pedig ritka nalam. -
Bailey
senior tag
válasz
Matada2.3 #2351 üzenetére
Köszi. Igazából már régebben eldöntöttem, hogy nem kell G8 méretű telefon. Bár a Oneplus 5 gondolkodóba ejtett, de a méret és a zselés kijelző elriasztott. A két simes képesség, a kártyafüggetlenség és vagy plusz sd hely, vagy a Nougat miatt már 64 giga tárhely nekem alapkövetelmény volt. A Honor 8 mindig nagyon bejött, főleg kékben, Media Marktban a mai napig mindig megtapiztam, ha ott jártam, és sokakkal ellentétben pedig én az előlapi ujjlenyomatolvasót preferálom, így a Honor 9 főleg nagyon bejön, a Kirin 960 pedig sokáig jó lesz mindenre szerintem. De a Moto X4 is nagyon jó lehet, sokat várnak az SD 660-tól (ha egyáltalán az lesz és nem a 630), a frissítéseket is biztos hamar kapja. De a Honornak is volt korábban egy igérete a frissítésekről mikor kijött a Honor 8, és az elég hamar meg is kapta eddig, a 9 meg a teljesen új csúcsgép, tehát bízok benne hogy támogatva lesz.
-
Bailey
senior tag
válasz
Matada2.3 #2319 üzenetére
Sajnos a Huawei is kezd elmenni a Samsung irányába. Átláthatatlan modellpaletta, sok felesleges modellel, kevesebb frissítéssel. Szeretem a Huawei telefonokat, tabletnek is M3 van, de nagyon gondolkozok legközelebb a Motorolán, úgyis visszatérnek hivatalosan Mo-ra. Úgy is sok emlék fűz hozzájuk az előző évtizedből.
On: feltettem a 430-at, nem látok változást. 420-on egyszer pont láttam amikor az asztalon újraindult, olvastam ilyet másnál is. Remélem ezt javították. -
Bailey
senior tag
válasz
Matada2.3 #2317 üzenetére
De ha már dolgoznak vele, akkor miért nem tudják kiadni mindenkinek? Egyébként nem jelenthet túl sok plusz munkát nekik, mivel a Honor 5X-re kénytelenek csinálni. Ott konkrét ígéret volt korábban a 7.0-ra, később meg azt mondták, a Google nem teszi lehetővé ennek a hardvernek a frissítését, ami szerintem nagy hazugság.
Ezután kezdték el mondani hogy 7.0 nem lesz, de a 6-ot fejlesztgetik tovább nekik. Az 5X meg ugyanaz hardveresen mint a G8. -
qdak
addikt
válasz
Matada2.3 #2293 üzenetére
igen koszi az erdeklodest:
fastbootba ujra kellet formaznom, (vszinu vmeik telepites elotti torles megakadt es igy felig formazottan nem lehetett semmit kezdeni)
driverek le/fel
formazas vegre lement
komplett eredeti android (persze nem indult el, csak bootloader/recovery)
twrp vissza (latom a telot vegre geprol)
legujabb eredeti frisites and 6.0.1 + 4.0 emui
su fel, stereo speaker fel, giroscope on
aztan kesz lett vagy 3 nap alatt -
Idol S2
csendes tag
válasz
Matada2.3 #2210 üzenetére
Néha, (elég sűrűn) magátol ujraindul a telefon. van, hogy magától kilép alkalmazásokból. és én novát használok, van hogy nem az jön be képernyőfeloldás után, meg sokszor elfelejti a beállításokat a telefon, és egy csomó dolgot újra be kell állítanom.
Pl. csengőhang magától némára váltott, alkalmazásindító visszavált a gyárira magától. -
HoTaZo
addikt
válasz
Matada2.3 #2221 üzenetére
Örülök,ha tetszik. Lehetne mélyebbre szántóbb is, de csak most ismertem meg az alkalmazást.
Eleinte azért kezdtem el leírni a folyamatot, nehogy elfelejtsem. Aztán jött, hogy hátha másnak is kedve támad hozzá. Ha nekem sikerül, akkor másnak is!
Másik topikban felmerült, hogy a visszacsomagolás előtt lehet, hogy a meta fájlt kellett volna még módosítani, hogy a telefon is felismerje, de mivel a program ezt megcsinálja és én meg kimondottan meta fájlt nem is találtam, így jobb ha hagyom a programra ezt a feladatot.Még azt jó volna tudni, hogy milyen rövidítést használnak az androidban a magyar nyelvre? Mert ha en-angol, ch-kínai, de hu- nem jó neki a magyarra. Mert átvarázsoltam még a kínai nyelvű napokat magyarra, átneveztem a fájlt (pl.: day01.hu.png-re) de nem írja ki a hétfőt a naptár alkalmazás számlálóján.
Aztán lehet, hogy ehhez is kéne még módosítani valamit.Nagya21: Örvendtem én is!
-
HoTaZo
addikt
válasz
Matada2.3 #2212 üzenetére
Hát, ezaz! A névjegyzéken kívül mindent bejelöltem. De, az ember időnként tévedhet is. Viszont azt tudom, hogy az összes alkalmazásom, azok adatai is be voltak jelölve. Viszont a viber és a vlc ment a levesbe. Az E-Robot beállitásai (engedélyek) szintén. Nincs nagy gáz, mert pótolhatóak az elszállt dolgok, csak szeretem, ha a dolgok az elvárásnak megfelelően működnek.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Matada2.3 #2210 üzenetére
Igen, és hálás köszönetem!
Nekem is a kissebbik fájlal jött össze.
Kár, hogy elszálltak a téma beállitasaim. Tetszettek azok az ikonok.
A mentés visszaállítással nem kéne mindennek ugyanarra a beállításokra visszaállnia, mint a mentéskor volt? Gondolok itt az ikon készletre, ikonok pozíciójára, launcher beállitására stb. -
-
-
-
törölt tag
válasz
Matada2.3 #2135 üzenetére
Először is helyesbítés: a htcmania-ról nem a B421-et, hanem méh a B411-et töltöttem le.
Nekem is a kisebbik csomaggal sikerült a frissítés, a nagyobb méretűt először le sem akarta tölteni a frissítő. Mondjuk később megpróbáltam azt is, le is töltődött és frissült is a telefon, nem észleltem a 2 csomag között különbséget a szoftver futásakor. Először én is az app-pal töltöttem le a csomagot, utána láttam, hogy a Frissítő letöltötte még egyszer. Mindig tanul valamit az ember.
Örülök, hogy a leírással segíteni tudtam!
-
-
törölt tag
válasz
Matada2.3 #2129 üzenetére
A frissítőcsomagot onnan töltöttem le, de semmilyen root nem kell a frissítéshez. Ami kell
uild 411 firmware, Firmware Finder nevű alkalmazás a Play Áruházból )az app megnyitása után egy felugró ablak figyelmeztet a Firmware Finder Proxy letöltésére, és ez is kell).
1. A Firmware Finder Proxy-t az Ismeretlen források bekapcsolása (Spec. beállítások - Biztonság) után lehet telepíteni.
2. A művelethez Wig kapcsolat kell, mobilnet nem jó! A Beállítások - Wifi és hosszan kell nyomni a hálózat nevére. Majd hálózat elfelejtése. Be kell írnii újra a jelszót, majd lentebb be kell pipálnia apec. beállítások mitatása opciót. Itt a proxy névhez be kell írni: localhost, majd port: 8080. A Firmware Finder alkalmazást meg kell nyitni, a jobb feslő sarokban a menüből a Settings opciót kell kiválasztani.Be kell kapcdolni a Send to System updater opciót. Ezután a Vissza gombbal egyet visszalépünk és a zöld hosszú gombra rányomunk. Meg kell jelennie az elérhető OTA frissítések listájának. B421-esből kettő id van. Bármelyiket ki lehet választani. Aztán a firmware oldalán a Send to updater opciót kell választani. Megjelenik egy tájékoztatás, a proxy beállításáról (lásd korábban).
3. Az alkalmazásból kilépve nyissuk meg a telefon Beállítások alkalmazását, majd menjünk le a Frissítőhöz. Itt már lennie ell egy 1-es számnak. Az aktuális verziónál kell lennie egy kis piros pöttynek. Ezt megnyomva, a képernyőn látunk egy Gyors frissítés gombot. Erre rákoppintva elindul a frissítés. Közben el lehet olvasni, hogy mik az újdonságok a verzióban.
4, Ha minden jól megy a frissítés automatikusan megtörténik, majd annak végén a telefon újraindul.
5. Ajánlatos egy gyári visszaállítás elvégzése. -
válasz
Matada2.3 #2118 üzenetére
Gondoltam eszedben van... de akkor gyorsan el felejtésbe merültem!
Redmi NOTE 3 Pro SpecialEdition 65.e ért kapható és mindenbe halálra alázza a G8.at! Nem bántam meg a cserét pedig imádtam a G8.at is de az utód mindenben alázza van amiben 3X jobb!
-
sonye
senior tag
válasz
Matada2.3 #2070 üzenetére
rossz szériákat, gyenge anyagokat gyárt és nem hajlandó a cég észrevenni a minőségi hibákat, inkább cseréli a készüléket. A G8-am szétszedés közben az antennája szakadt el, mert cérna vékony. A G6-nál szétszedéskor a mikrofon is széthullott.
Mitől foltosodott be 3 különböző huawei telefonom?
G6, P8 lite, G8 ja és a párom G6-ja szintén.Ez már nem lehet véletlen.
És mikor írtam a cégnek, hogy nézzen már utána, akkor csak a szokott marketing duma volt a válasz.Na addig még sokan itt az akkuidővel foglalkoztak, én 6-7 napokat elvagyok a telefonnal. Ebből is látszik, hogy nem hajtom agyon. Max annyi, hogy nyáron GPS-ként megy a telefon. De pl párom soha nem használta a GPS-t. néha facebook, meg leginkább telefonálás és ennyi.
mégis mitől foltosodnak be a telefonok? Kb fél év és foltosodás.
Most párom kapott egy új P8 lite telót, na kíváncsi vagyok, hogy kibír-e 1 évet. -
törölt tag
válasz
Matada2.3 #2059 üzenetére
Gratulálok a sikeres frissítéshez!
Egy német nyelvű weboldalon is megtaláltam a B411-re frissítés leírását és ott volt changelog is. Eszerint a B411 főleg a Quadroot biztonsági rés befoltozása. A leírás szerint a B390-nél újdonság, hogy eltávoltották a stock böngészőt és a nagytó alkalmazást. Viszont ezek már a B350-ben sem voltak benne..
A lényeg az, hogy sikerült a frissítés.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Matada2.3 #2051 üzenetére
Nem egy klasszikus downgrade-re gondoltam, hanem a B170-es feltelepítésére s így közvetlenül a B210-es felrakására. Persze ez is egy downgrade... Na, csak azért mert egy videóban a srác a B210-ről kezd. Igaz ez nem bizonyítja, hogy előtte nem B170-esről upgradelt B210-re.
bontabela73 van a B350-ben is van Optimalizálás csak a kék felületen (én még nem is nyomtam rá soha).
(Szerk):
Akkor megint csak nem került vissza az adatszámlálóba a dátumra állítás?
Nagyon nem izgat, mert az amúgy is használatban lévő E-Robottal sikerült úgy megcsinálni egy Robot topikos ügyes srác segítségével, hogy mobilnet ki- és bekapcsoláskor kiírja nekem a beállított időszakra szóló fogyasztott adatot. Nagyon jónak találom a Robotot, kár, hogy magamtól nem tudnék épkézláb parancsot magamtól összehozni. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 20.000 ft tól elvihető ELITRO részletfizetés. Lenovo Legion 5 Gaming kompromisszumok nélkül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest