-
PROHARDVER!
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kharchy
tag
Sziasztok! Volt már olyan, aki azért vitte vissza a szervizbe a telót, mert az oldalán a díszcsík elkezdett leválni? A teló amúgy tökéletes állapotban van, de enyhén már elkezdett leválni a csík. Még a 2. év garin belül vagyok. A kérdés csupán az, hogy kezdenek-e vele valamit, vagy simán csak elhajtanak?
-
Kharchy
tag
válasz
Newlachka #23325 üzenetére
Én is feltettem egy ideje a b708-at. Simán felment a szokásos háromgombossal. A dizájn nagyon tetszik, viszont furcsa, hogy amiket eddig tudtam törölni/tiltani rendszer appokat, azokat most nem engedi. Rootolni meg még lusta voltam
Nekem smoothnak tűnik bár néha érthetetlen akadozás van a játékoknál (nem multitaskingnál, ezt hozzátenném), de valóban nem melegszik. Meg volt egy érdekes jelenség, miszerint egyik éjszaka 70%-ról reggelre 0%-ra merült le. Log alapján a mobilhálózat szívta le, szal nem kizárható a szolgáltató oldali hiba sem. Amúgy igazat adok azoknak, akik azt javasolják, hogy, amíg nincs gond ne cseréljétek le a romot. Egyébként mi még összetehetjük a két kezünket, a napokban volt nálam THL w200-as, amit a gazdája letéglázott (legalábbis ő azt hitte) nagy nehezen sikerült visszavarázsolni, de kb 3-4 telefon leírás alapján tudtam csak kisakkozni, hogy mit kell csinálni, na hát ahhoz képest a p6 romolgatása pofon egyszerű
-
Kharchy
tag
válasz
marilllyo #18413 üzenetére
Telemax nekem b125-el adta vissza, bár ez még KK előtt volt egy héttel kb. Amúgy én a beépített biztonsági mentéssel mentettem le ROM csere előtt az appokat, köztük egy Blizzard tokent és azzal is raktam vissza utána, és nem kellett újból aktiváltatni, lehet a te Cibes tokeneddel is menne így.
-
Kharchy
tag
Nem értem, hogy mit megy itt a szerencsétlenkedés a KK-val... Akinek speckó igényei+appjai vannak azt még megértem, na de, ha valaki arra sem veszi a fáradtságot, hogy a jó kis fullos összefoglalót sem hajlandó elolvasni+még normálisan telepíteni sem tudja a ROM-ot, az mit vár? Finomhangolni kell beállításokkal és olyan simán megy, hogy öröm nézni
Meg, amúgy is, ennek a telónak lelke van
-
Kharchy
tag
válasz
ritmokrisz #18229 üzenetére
Én időképet használok, sztem igen jó
-
Kharchy
tag
válasz
Zollkid100 #17612 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom, akkor talán a magyarországi mediamarktokban is lehet szervizeltetni, de ha mégsem, akkor a hivatalos szervizekben el kell, hogy fogadják a gyári garit. Én most kaptam vissza szervizből és B125 volt rajta, nem kötekedtek a verzióval. Ami fontos, hogy valszeg ezt is a Telemaxhoz küldik szervizbe és egyeseknek volt már rossz tapasztalatuk velük, ezért leadáskor írasd rá, leadási jegyzőre, hogy milyen állapotban van a teló, lehetőség szerint fénykép is készüljön róla, és, hogy ahol leadtad ott is tapasztalták a hibát.
-
Kharchy
tag
válasz
Infranyuszi #17427 üzenetére
Nekem nagyon bejött a béta
A gariztatás a hátsó hangszóró hibája miatt volt.
-
Kharchy
tag
válasz
Infranyuszi #17424 üzenetére
Ez lényegében a béta b510-el megegyező, nekem az volt fent, és gariztatni kellett, visszaraktam a b125-öt rá és nem problémáztak vele.
-
Kharchy
tag
Lehet, csak én voltam eddig béna, de észrevettétek, hogy 4.4-nél, ha bal oldalt húzom le az értesítési sávot, akkor az értesítés fület hozza be, ha jobb oldalt, akkor meg a váltás fület?
Én most eszméltem rá, mert eddig automatikusan csak jobb oldalt húztam le.
-
Kharchy
tag
Egy kis szervizelési élménybeszámoló következik. T-nél adtam le a telót hangszóróhiba miatt. 8 nap alatt meg is fordult, pedig közben még ünnepnap is volt. B125-ös rommal adtam le, a teló független.
Őszintén szólva, kellemesen csalódtam a Telemax szervizben, a fenti hiba miatt az alábbiakat cserélték a készülékben:
-Mindkét hangszóró
-Érintő+előlap+LCD
-Antenna
-Akksi
-U dekor elem (fém keret)
-HátlapElvileg szoftverfrissítés is volt, de ugyanaz a b125 rom maradt rajta. Egy szó, mint száz, pozitívan csalódtam bennük
Most már pöpecen működik
-
Kharchy
tag
-
Kharchy
tag
válasz
arminlok #16764 üzenetére
Igen lehet, egyszerűbben mint a b506-ot. Itt csak simán a kívánt update.app-ot berakod a dload mappába és helyi frissítéssel már megy is. Épp az imént próbáltam ki, bár nem teljesen önszántamból, mivel tönkrement a telefon hangszórója, béta kitkat-tel meg csak nem adom szervizbe.
-
Kharchy
tag
Hát b132 alól nem megy sem a recoverys sem a hely frissítés :S Valakinek ötlet esetleg?
-
Kharchy
tag
Mondjuk mindenképpen pozitív, hogy ez már b510-es mivel akkor valszeg tényleg megkapjuk tizedikén az emui 2.0 verziót.
Más: Tapasztaltatok olyat, hogy, ha a beépített hangszórón megy a zene, akkor pár másodperc után iszonyatosan lehalkul még max hangerőnél is? B132 romnál jelentkezett.
-
Kharchy
tag
Érdekesség facséről:
"Huawei Device Hungary Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően az AscendP6 4.4. KitKat Android frissítés május végétől várható, mely fokozatosan lesz elérhető a felhasználók számára. Előfordulhat, hogy egyes AscendP6 tulajdonosok május végén, mások június elején tudják majd frissíteni a készülékeiket. Köszönjük a türelmeteket!"
Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle, mindenesetre én még bizakodok ^^
-
Kharchy
tag
válasz
ritmokrisz #15975 üzenetére
Szia!
Én már rengeteg romot használtam, jelenleg b132 van fent és egyáltalán nem dobálja a wifit, de ha visszaolvasol, akkor látni, fogod, hogy ez egy olyan anomália, amit igazából senki sem tud megfejteni, hogy mi okozza :S
-
Kharchy
tag
válasz
ctibor #15785 üzenetére
Nem feltétlenül a kereskedő nyúlt bele, bátyám lenovoját pl egyenes kínából rendeltük, abban is volt pár kínai szemét, bár nem sok és az is gapps-al jött, valamint ota frissítés is volt hozzá egyből. A romokkal végülis lehet kísérletezgetni, ha nem megy akkor igen nagy valószínűséggel vissza tudod rakni három gombos force update-tel az eredetit, ha megvan update.app formátumban, de persze semmi sem 100%.
Más:
Időkép app widget-tel esetleg?
Egész pofás, meg pontos.
-
Kharchy
tag
válasz
ctibor #15727 üzenetére
Ez tökre úgy tűnik, mintha valami kínai romot gyomláltak volna ki és az lenne a teló, tehát kb félhivatalosnak hat, de tuti nem full nemzetközi, nézz körül hátha van rendes nemzetközi rom.
Mondjuk ahogy nézem hivatalosan ez csak kínában jelent meg, szal nem csoda, hogy nem teljesen nemzetközi a rom rá...
-
Kharchy
tag
válasz
lcee79 #15593 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy valóban van egy beta kitkat, de ami azóta kijött kínában az már közel sem béta, az már a végleges kitkat, csak éppen kínára szabva, szal használható, csak épp van benne pár kínai szemét app. Bár rootolással ez kiküszöbölhető. A downgrade is könnyen megoldható a leírás alapján két lépésben. Én próbaképpen felraktam a hivatalos kínait is, meg pár arra alapuló custom romot is, de végül visszatértem a b132-höz és megvárom, amíg kijön a nemzetközi hivatalos rom.
-
Kharchy
tag
válasz
torrrent #15472 üzenetére
Jaja ez is szép, én a hét napot is alig bírtam a p6 nélkül, gyakran viszketett már a tenyerem, hogy de használnám már.
Amúgy, ha nagyon "szabálykövető" akarsz lenni, mailben dobd át a képernyőképet magadnak és akkor nem lesz usb ráhatás
Amúgy engem az indított el a teszten, hogy bátyám vett egy Lenovo S650-et és több nap után mesélte, hogy még sok-sok százalék van az akksin. Róla pedig tudtam, hogy a telefon csak dísznek van neki, tehát nem nagyon használja, és úgy gondoltam, hogy, ha neki ment, akkor nehogy már a p6-ta ne menjen
-
Kharchy
tag
Így van, mondjuk ez alapból a wifi sajátossága és nem telefonfüggő, de rengeteg helyen kipróbáltam, többféle routerrel, bár többnyire 4 romot használtam viszonylag hosszabb ideig, az alapot (asszem b111, de ez nem tuti), B506, HYDR52, B132 és egyikkel sem volt gond szerencsére.
(#15306) gabancs pont mostanában volt egy cikk egy ilyen alkalmazásról: [link]
Bár nem tuti, hogy kompatibilis vele, de egy próbát megér.
-
Kharchy
tag
Ez eléggé nonszensznek hangzik, mindig a sugárzó eszköz mondja meg, hogy melyik csatornán megy a jel, sosem a fogadó. Ha mégsem így lenne, akkor meg csak azon a csatornán működne, és, ha így lenne attól lenne hangos az összes fórum, így ez kilőve.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy, amikor wifi hotspotot csinálsz, akkor a telefon, ami ilyenkor sugárzó, az továbbítja a jelet a 11-es csatornán.
-
Kharchy
tag
Nekem sosem rakta ki főképernyőre a sim eszközkészletet, úgyhogy gondolom független. Amúgy én helyi frissítéssel raktam fel legutóbb a b132-t. Az akksival kapcsolatban meg hallgass a tapasztaltabb kollégákra, én csak tippeltem, mivel szerencsére nem történt velem ilyesmi.
-
Kharchy
tag
válasz
BartShadow #15207 üzenetére
Hát nagyon vissza kellett fognom magam, amúgy kétszer nem bírtam ki és összesen kb 2 órát zenét hallgattam rajta
-
Kharchy
tag
válasz
BartShadow #15070 üzenetére
Hálózatról töltötted, vagy usb-ről?
-
Kharchy
tag
Ha jól értem nem a szervizelésért fizet, hanem a visszaküldésért. Meg tényleg jó kis vas ez a p6 és tényleg nem egy hibás példány alapján kell ítélni. Rá kell lépni a szerviz tökére, hogy csinálják meg végre, vagy adjanak egy újat. Nálunk amúgy 30 nap a válaszolási idő az ilyen panaszokra, Angliában nem tudom, hogy hogy megy, de nem hiszem, hogy 15 napnál kevesebb lenne.
-
Kharchy
tag
válasz
icemad #14302 üzenetére
Hát az ART hivatalosan még béta fázisban van, a huaweinél is csak a kódban van nyoma, szóval az, hogy egy béta runtime bétasként fut szerintem nem meglepő
Amúgy meg 4.4-nél simán megy dalvikkal ahogy eddig, én mondjuk nagy javulást nem látok teljesítményben az előzőhöz képest. Csak kicsit pofásabb, áthelyeztek egy-két menüt, vagy összevonták őket. Akksiidőben pl egyáltalán nem látok változást. Amúgy könnyen lehet, hogy ez a sok pozitívum csak az ART-os használatra vonatkozik, ami egyrészt nem stabil, másrészt meg én pl nem használom
-
Kharchy
tag
válasz
mark8622 #14156 üzenetére
Én helyi update-tel telepítettem+előtte biztonsági mentés, és így megmaradt a google apps+nyelven a magyar is választható volt. Az akku az elején gyorsan fogyott, de azért volt, mert az energiagazdálkodási beállításokat is nullázta, de bekonfigoltam és utána már jól ment, meg majd a telepítés után kell neki pár óra, hogy összeszedje magát, de utána már használható
Amúgy, most épp a roottal szenvedek, de egyelőre nem tudtam megoldani, szal, ha még nincs rootolva, de szeretnéd akkor még a 4.2.2 csináld meg.
-
Kharchy
tag
válasz
#23927040 #14130 üzenetére
Szerintem nincs semmi baj ezzel az update-tel. Az install után kicsit lassú volt, de most már fut rendesen, amúgy meg tudtommal nem a huawei dönti el, hanem elvileg a google, legalábbis azt rebesgették, hogy csak a snapdragon procikkal érhető el az art, de persze ez nem 100%. Az akksi gyorsabb merülését is írták, ami az elején valóban tapasztalható volt, mert az energiagazdálkodási beállítások lenullázódtak, de a konfigurálás után már ment minden faszán, meg a beépített swype is tetszetős
Amúgy ehhez az artos módosításhoz root kell. Hülye kérdés, de, ha rootolom a készüléket nem veszik el a gari?
-
Kharchy
tag
Én felraktam az új ROMot, egy biztonsági mentés után persze, aminek köszönhetően mindenem megmaradt, köztük a Google Apps is, és nem mellesleg a magyar nyelv is benne van, csak egy-két menüpont angol, de egyáltalán nem zavaró. Ami viszont negatív, hogy még egy enyhe lassulást tapasztalok, illetve valszeg ez előbbinek tudható be, hogy Antutuval való mérés is kb 1000 ponttal kevesebbet adott ki a frissítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest