Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zirowe

nagyúr

válasz csacsi67 #19739 üzenetére

A szolgáltatók tudják megmondani, hogy milyen imsi szám és milyen imei szám volt fent a hálózatukon és milyen celláknál, hány alkalommal, mennyi ideig és milyen forgalmat bonyolított, ezen adatokat tárolják x évig, amit megfelelő megkeresés esetén adnak át hatóságoknak, akik legalább egy telefonszám vagy imei alapján intézik általában megkeresést.

A telefongyártóknak ehhez semmi köze, nem is értem, hogyan került ez ide.

Htc nem azt rögzíti, hogy te a telefonodat mikor nyitod, mert nem is tudná, nincs kiskapu, ami folyamatosan kommunikál egy titkos htc serverrel, egyszerűen a bin file lekérdezést naplózzák, ami mivel az imei számodhoz kötött, a bint pedig ők generálják és küldik neked.
    Mondhatod azt, hogy nem használtad fel, de a feltételeket még letöltés és adatok feltöltése előtt elfogadtad.
    Más kérdés, hogy ha esetleg bírósági útra terelődik, akkor a htc érvei nevetségesek, de ugyanakkor az, aki unlock után ezzel összefüggésben téglásít, ne várjon el ingyenes javítást.

• HUTCHDB

nagyúr

válasz csacsi67 #19739 üzenetére

pont jónak mondod, hogy a hatóság hogyan csinálja, és mit tud igazolni, kvázi bizonyítani...... :D

szerintem kevered a szezont, a fazonnal.
    a lényeg, hogy a hatóság (vagy ahogyan te fogalmaztál a yard) a távközlési törvény által hivatalos adatrögzítésre kötelezett szolgáltatót büntetőeljárás keretében megkeresi, és azon adatokat, amit neki tárolnia kell, megküldi a megkereső nyomozó szervnek.
    ebbe beletartozik pl. a hálózatra való fellépés is, stb., stb.
    viszont NEM TARTOZIK ebbe a körbe pl. a htc telefon nyitásának, zárásának a gyártó általi rögzítése...miért is tartozna, hiszen a htc nem hatóság, nyilvántartása, "szava" polgári peres eljárásban dettó ugyanannyit ér, mint egy felhasználó szava.
    a saját nyilvántartása nem hiteles külső szerv (pl. bíróság) felé, mint ahogyan a videó felvétel is "csak egy újabb bizonyíték" lehet a sok egyéb mellett.

amit írtam a videózásról nem a kisujjamból szoptam, vagy a képzeletem szüleménye. az egyik jó barátom a n.... márkaszerviz vezetője, ők ezt a "kiképzést" kapták, és ezt a csomagbontást alkalmazzák nagyobb értékű telefonok esetén.

offba teszem már, mert nem tartozik ez a dolog közvetlenül a one-hoz....

Új hozzászólás Aktív témák