Hirdetés
-
PROHARDVER!
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
csacsi67
üzenetére
A szolgáltatók tudják megmondani, hogy milyen imsi szám és milyen imei szám volt fent a hálózatukon és milyen celláknál, hány alkalommal, mennyi ideig és milyen forgalmat bonyolított, ezen adatokat tárolják x évig, amit megfelelő megkeresés esetén adnak át hatóságoknak, akik legalább egy telefonszám vagy imei alapján intézik általában megkeresést.
A telefongyártóknak ehhez semmi köze, nem is értem, hogyan került ez ide.
Htc nem azt rögzíti, hogy te a telefonodat mikor nyitod, mert nem is tudná, nincs kiskapu, ami folyamatosan kommunikál egy titkos htc serverrel, egyszerűen a bin file lekérdezést naplózzák, ami mivel az imei számodhoz kötött, a bint pedig ők generálják és küldik neked.
Mondhatod azt, hogy nem használtad fel, de a feltételeket még letöltés és adatok feltöltése előtt elfogadtad.
Más kérdés, hogy ha esetleg bírósági útra terelődik, akkor a htc érvei nevetségesek, de ugyanakkor az, aki unlock után ezzel összefüggésben téglásít, ne várjon el ingyenes javítást. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
csacsi67
üzenetére
pont jónak mondod, hogy a hatóság hogyan csinálja, és mit tud igazolni, kvázi bizonyítani......

szerintem kevered a szezont, a fazonnal.
a lényeg, hogy a hatóság (vagy ahogyan te fogalmaztál a yard) a távközlési törvény által hivatalos adatrögzítésre kötelezett szolgáltatót büntetőeljárás keretében megkeresi, és azon adatokat, amit neki tárolnia kell, megküldi a megkereső nyomozó szervnek.
ebbe beletartozik pl. a hálózatra való fellépés is, stb., stb.
viszont NEM TARTOZIK ebbe a körbe pl. a htc telefon nyitásának, zárásának a gyártó általi rögzítése...miért is tartozna, hiszen a htc nem hatóság, nyilvántartása, "szava" polgári peres eljárásban dettó ugyanannyit ér, mint egy felhasználó szava.
a saját nyilvántartása nem hiteles külső szerv (pl. bíróság) felé, mint ahogyan a videó felvétel is "csak egy újabb bizonyíték" lehet a sok egyéb mellett.amit írtam a videózásról nem a kisujjamból szoptam, vagy a képzeletem szüleménye. az egyik jó barátom a n.... márkaszerviz vezetője, ők ezt a "kiképzést" kapták, és ezt a csomagbontást alkalmazzák nagyobb értékű telefonok esetén.
offba teszem már, mert nem tartozik ez a dolog közvetlenül a one-hoz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold7 Dual SIM 256GB 12GB RAM 5G (Jet Black) Fekete, gyári független. BONTATLAN!
- LEGJOBB ÁR AKCIÓ! Samsung Galaxy Z Fold7 256GB 12GB RAM, gyári független. 2 hetes, hibátlan!
- UTOLSÓK A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest