Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DJS

tag

válasz Fecow #132 üzenetére

Nem igazán ismerem ezt a diákolimpiát, vagyis hogy, hogy bonyolítják le a dolgot. De, ha abból indulok ki, hogy az évről évre megrendezendő versenyek közül a díjazottak mindig csak a jelentkezők, indulók közül kerülnek ki, akkor már jobban érthető miért is kaptak díjat. Sarkított példa, ha egyik évben az indulók közül az a legjobb, aki a elektromágneses tekerccsel hajtott ventilátort mutatja be, akkor azt kell díjazniuk.

Nem, egy igényesebb zsűri simán megcsinálhatja azt, hogy nem oszt ki első helyezést.

Persze más kérdés, hogy akkor a szponzor neve nem kerül be a médiába, meg kiderül, hogy a versenyt rosszul hirdették meg, stb., tehát van nyomás, de alapvetően a versenyszabályzat dönt, azt meg olyanra írják, amilyenre akarják. A Nobel-díj is így kezdődött, Nobel úr kijelentette, hogy le a skandináv nacionalizmussal, díjazzuk csak a legjobbakat. Egy diákolimpia szabályzatában meg simán szerepelhet, hogy ha nincs értékelhető pályamű, akkor a díj átszáll a következő évi versenyre.

Nem tudom, melyik a szerencsésebb, az, amikor egy létező találmányodról derül ki, hogy mások is kitalálták, vagy az, amikor egy sikertelen ötletedről kiderül, hogy bizonyítottan lehetetlen megcsinálni :) Én már jártam így...

Manapság viszont mindkettő naivitásra vall. Szét kell nézni, másképp nem megy. A diákok ezt előbb-utóbb meg is tanulják.

Új hozzászólás Aktív témák