- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- 3DMark (2013) eredmények
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
maczera
aktív tag
válasz
celeron #10348 üzenetére
MIUI V45, illetve v50 megy nálam egy éve, nem volt gondom a SIM-ekkel.
Egy dolog nem tetszett csak: ha több címre küldök egyszerre SMS-t, akkor csak az elsőt küldi a kiválasztott SIM szerinti szolgáltatótól, a többit már mindenképp a SIM1-ről. Ez csak azért ütött szíven, mert a 3G miatt SIM1 nálam egy feltöltőkártyás mobilinternetes kártya volt, a másikról meg mehetett volna "ingyen" (sohasem használom ki a havi keretet).
-
zeno79
őstag
válasz
celeron #10348 üzenetére
Fú, ezzel elindulhat a MIUI-CM vita... :-)
Ez így elég tág kérdés, szűkíteni kellene mi érdekel, milyen felhasználás, de:
Két kártyát használtam egy héttel ezelőttig, kra1o5-féle CM-ekkel. (eleinte cm11, aug. vége óta már inkább cm12.1). Híváskor eldönthetem melyikről hívok, sms dettó, ennél több nekem nem kell. SIM1-en kevés mobilnet, de leginkább wifi, gond nélkül. GPS erősebb a cm11-ben mint a cm12.1-ben de használható. A fényképezőgép esetében én mindenképp a CM12.1 mellett teszem le a voksom, a MIUI nem csinál szép képet. Videózás esetén viszont inkább a miui, kisebb bitrátával dolgozik, és nem fókuszál zavaróan (mint a CM). Persze gyári HDR sincs a CM-ben, de meg vagyok nélküle. Inkább éles legyen a kép.
Messenger, waccapp, víber stb-t nem használok, böngészőből vagy esetleg FB Lite -ot használok csak.
Mik az igények? Csoportok, meg csengőhangok? CM-ben működik.
Miuiban kicsit több a "kényelmi" funkció, viszont ÉN szinte semmi miui-s appot nem szeretek, ezért ha már úgy is mindenből mást használnék, ezért inkább CM12.1, ami tetszik is, és tovább bírja akkuval.
Nekem a MIUI csinált néha furcsaságokat, gyakran belekavarodik abba, hogy megkerülöm a MIUI-s dolgokat és a másik appot használom... ezért inkább CM, ahol jó nekem a gyári naptár, a gyári böngésző, a gyári zenelejátszó, a gyári fájlkezelő...
ÉN csakis a CM12.1-et ajánlanám. Ha kevésbé fontos a sok-sok beállítás, megbízható CM ROM-ot akarsz, az szerintem a kra105-féle rom. Frissebb, több minden van benne de hasonlóan jó lehet az AICP-rom (most ezt használom), valamint pl. a ResurrectionRemix is.
(az a baj a miui-val, hogy a heti új kiadásban mindig valami elromlik ami eddig ment, és annyi mindent ki kell gyomlálni belőle... A CM-ek meg csak jobbak lesznek)
szerk.: miui-nál nekem az tette be a kaput, amikor új névjegyet akartam felvenni, és csak a Mi-accountomat és a telefont ajánlotta fel mentési helynek. A google-t fel sem ajánlotta. Na kösz, nem.
-
gyjofi
tag
válasz
celeron #6129 üzenetére
Nekem Kra1o5 R9 van rajta (R3-tól kezdve ezt használom) és teljesen okés a teló. Próbáltam Mokee-t is, de nem tetszettek dolgok benne. 2-3 naponta töltöm és csak arra használom amire "való". Hanghívások, email (céges és gmail), chat, sms, facebook és google+. Néha-néha játék és youtube.
Nekem akkor eszi az akksit, ha olyan helyre teszem éjjel, ahol alig van térerő. Akkor tényleg eszi... -
Sir Riccio
addikt
válasz
celeron #6129 üzenetére
Nekem gyári 45-ös multi van fent és bár naponta töltöm (este rálógatom a töltőre, reggel pedig leveszem) ezen kívül semmi bajom nincs vele. Minden működik, gyors, röccenésmentes. Szerintem ezek a CM ROM-ok nem mindennapi használatra valók. Viszont éjszakára lógasd töltőre és akkor garantáltan nem merül le ébresztésig.
(#6131) sicc33: Kövezz meg de szerintem ha egy reggeltől-estig mókát kibír, az elég. Estére úgyis rálógatod a töltőre nem? Ahol a legtöbb ember alszik ott van konnektor.
-
Gloob
addikt
válasz
celeron #5717 üzenetére
Mi az, hogy betárazva? Nekem már az van fent. Sokkal több lehetőséget ad, mint a gyári. Gyárival csak a szignózott dolgok mennek fel, a CWM-nél pedig ki lehet kapcsolni, no meg még ezen kívül sokkal több + is ad. Viszont ezzel a telefonről történő update indítása lehet, hogy nem fog működni. Erről tud valaki valamit?
-
tachikoma
aktív tag
válasz
celeron #5685 üzenetére
"Valami ötlet a laggolás megszünetetésére, vagy az értesítések rendbetételére?"
Persze, több is: kra1o5 vagy MoKee féle CM11, vagy Paranoid Android... (Semelyik sem tökéletes, kis apróbb nyügjeik vannak, de legalább stabilak)
Ja, miui-n? Ott esélytelen... Próbálkozhatsz leszedni a sok xiaomi-s bloatware-ből, vagy mókolhatsz rá swap partíciót. Ezek nélkül viszont vagy laggolni fog, vagy marad az appok kilődözése (és a háttérfolyamatok leállítása és így az értesítések elmaradása)
-
kriszpontaz
veterán
válasz
celeron #5685 üzenetére
A 45ös rom-ban módosították a thermal-engine-8226.conf file-t, ami azt hozta magával hogy figyeli az akku hőfokot és 37°C felett bekapcsolja 2 magra a max 998 Mhz-et, 2 magra meg max 600 mhz-et. Ez egy nagy baki volt de van rá megoldás.
A rom-okban a fájlokat le lehet cserélni simán total commanderrel (beépített zip kezelővel, nem mással, pl wirar, egyebek)
Tehát veszel egy 43-as romot, megnyitod, megkeresed a system/etc alatt a thermal-engine-8226.conf fájlt, kimásolod a ROM-ból.
Majd megnyitsz total commanderben egy szűz 45-ös romot, és felülírod az abban található fájlt a 43-as romban lévővel. A Total Commander simán megkérdezi hogy a módosításokat mentse-e a tömörített fájlba és kész.Ezt a ROM-ot felflasheled a telefonra, és megint maxon fog pörögni a proci, nem foglalkozik az akkuval.
Az Indiaiak sírása miatt került bele, de egy szívás az egész.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest