- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
Új hozzászólás Aktív témák
-
unrealnoise
senior tag
Szép is az a vélemény, csak hát érvek nélkül semmit nem ér.
Összecsapott? Élvezhetetlen?Nah ezek a szavak kifejezetten nem a Nintendora jellemzőek. Az NX-en meg már nagyon rég óta agyalnak, szerintem tuti lesz, és egyébként is, nem is értem, miért nem látod a potenciált egy hibrid vasban...
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
félisten
Egyetlen egy gép sem volt az N.-nél így. Mindig megfelelő gépet alkottak csak nem volt rá játék. WII U is baromi jó és egyedi lenne, ha lenne rá megfelelő felhozatal. Amiről te beszélsz az az XO és a PS4 , csak éppen ott eladja a játéktömeg és a név a gépeket.
Gondolom nem játszottál még WII U val, hogy ilyeneket írsz, tipikus külsős vélemény.
Nintendo az egyetlen fejlesztő, akinél még vannak szigorú minőségi követelmények, nem bughalmaz minden kiadott játék rá, és nincs FPS lag, mert megfelelően optimalizálnak. Mindent lehet rájuk mondani, de hogy a gépeik nem lennének élvezhetőek, azt biztos nem."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
igali
tag
Hááát nem tudom... Lehet, hogy anno nagyon nagy dolog volt a Nintendo, de szerintem ha azt a "hibrid" irányelvet folytatják, akkor az egy összecsapott, és élvezhetetlen "szórakozás technika" lesz, aminek nem jósolok nagy jövőt...
-
unrealnoise
senior tag
Nem tudom. Ők tudják. Tuti drága móka, azért csak kell hozzá vas is. Komoly is.
Bár a Nintendosan látványos, exkluzív cuccokhoz azért nem kellene atomerőmű VR-ban sem.Azt gondolom, hogy a VR szemüveg tervezése, stb még ráérne, persze el kell kezdeni, de a kütyüre nem értem miért nem raktak olyan csatlakozási, stb kimenetet, vagy mi a tököm miatt tervezik át. Kötve hiszem, hogy most döntötték el, hogy akkor nem is ebből a GPU-ból, hanem amabból kérnénk...
Az mondjuk szerintem simán lehet, hogy egy jó árban kínált VR cucc, (jó játékokkal!) még a telefonos, casual játékosokat is vásárlásra ösztönözheti.
Fontos viszont: Az, hogy a Nintendo már csak 10 millió konzolt tervez eladni, nem feltétlen rossz dolog. Sőt.
Nyilván nem mindegy, mikor van a premier. Ha csak nyáron, akkor is elég sok az a 10 millió konzol. Nem mindegy, mennyi ideje van a platformnak a nagy számok elérésére.megj.: Most vettem Wii U-t ugye, és parádés a Mario Kart 8, örülök az 5 éves eshopos akciónak is, ejh, mennyi remek játék...
-
idegen lény
őstag
válasz unrealnoise #35 üzenetére
"őszre olyan Nintendo exkluzív atombomba felhőben úszna a világ, hogy csak nah"
Na ilyen sem volt még Nintendóéknál soha.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
válasz unrealnoise #35 üzenetére
Ránézésre még a csapból is a VR téma folyik, de szerintem maga az otthoni VR még egy darabig rétegtermék marad még a konzolpiacon belül, nem hiszem, hogy sokat veszítene a Nintendo, hogy az NX érában nem foglalkozna a témával, ráér később is.
A Slime draws near! Command?
-
unrealnoise
senior tag
Nevetséges, és a világ legnagyobb buktája lenne egy sima Wii utóddal kijönni. Nézzük már meg hol van a Kinect, a Move, meg bármi ami nem VR, csak mozgásérzékelős? SEHOL.
Casual réteg már rég teló, tablet, ahogy a kolléga fent írta. De látom, nem érted, mit szeretne a Nintendo.
Levezetem:
1. A PS4 akkor is baromi sok pénzt hozott és hoz, amikor az exek minősége és mennyisége sokszor elég gyér volt. Ezt ugye a jó gépnek, marketingnek és a rengeteg eladott multiplatform játéknak köszönhetik.
2. A Nintendo messze nem lesz sikeres csak az exkluzívok miatt, vagy az ugri-bugri miatt (ami már nagyon nem újdonság, system seller adottság). Lásd ott a Wii U. Jöttek rá nagyon jó exkluzívok, de:
- elavult a rendszer (pl. nincs acsi rendszer -> lehet nem tetszik valakinek, de minden más platformon van)
- store, akciók, hiánya, gyengesége stb. (még az online eshop áruház is béna így 2016-ban, mi az, hogy nem lehet kívánságlistára rakni valamit?!)
- gyenge a vas is, bár azért "jóval" erősebb, mint a PS3 meg X360, azért annyival nem hogy akár csak a közelébe érjen a másik kettő mostani konzolnak, ellenben nem is X86, hogy mondjuk szinte azonnal 720p-ben kitoljanak rá valami FIFA-t, stb. És mivel egyre kevesebb multi cím jött rá, illetve ezen menne a leggyengébb minőségben, nyilván "tök béna" választás lenne a Wii U elsődleges platformnak otthon.
3. Egy erős vas kell, akár valamilyen újítással. Hibrid valami. De lehetőleg hamar. Mindenképpen be kellene előzni a Scorpiot. Jó lenne egy X86-os rendszer, vagy valami ultramodern cucc, amelyre tényleg dedó játékot kiadni. Ez kedvezne a külsős fejlesztőknek. A jó vas a minőség miatt lenne fontos.
4. Sokszor olvastam már, hogy Jobs nagyszerűsége abban rejlett, hogy már azelőtt kitalálta mi kell az embereknek, hogy azok igényei visszajutottak volna így vagy úgy a gyártókhoz. De ez szerintem nem mindig jó, és nem is lehet sokszor elsütni. Sokszor az embereknek csak azt kell adni, amit szeretnének. Lásd PS4. Jó hardver, olcsó hardver, régi szisztéma, nem álladó online, stb. Néha egyszerűen csak az a legjobb, ha azt teszed le az asztalra, amit a többség, a vásárlók szeretnének viszontlátni.Simán reális lehet, hogy csak őszre csúszik a premier. Jó hír viszont, hogy a játékok már március környékére kész lesznek (nyilván azok nem feltétlen késnek a hardverrel való baszakodás miatt), őszre olyan Nintendo exkluzív atombomba felhőben úszna a világ, hogy csak nah. Márciusra ígérték a világ minden tájára, az tuti nem tartható. A Nintendo jól tenné, ha valamit leközölne már konkrétan...
Ha késik a VR miatt, akkor rég kibasznám azt aki nem úgy tervezte a gépet, hogy hozzá lehessen adni valami hasonlót, akárhogyan is...
[ Szerkesztve ]
-
-
NandoXXL
senior tag
Szívesen lennék a helyükben, a Wii után romba döntötték a céget, úgy hogy kisebb vagyont keresnek közben. Sima Wii reboot kellene, modern hd köntösben, precíz eszközökkel. Kifejezetten a családoknak, és casaual rétegnek budget áron, sztárokkal reklámozva. Vinnék mint a cukrot jó áron, csak a megfelelő mennyiségű és árú játékról kellene gondoskodni. Persze mint minden japán cég megpróbál prémium termékként tekinteni magára, mert ők különbek, és meg kell fizetni a semmit.Nem akarnak csak játék kiadó lenni, pedig ilyen hozzáállással másra nem jók.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Cassi
őstag
Az a márciusi indulás feltehetően még a csúszás előtti állapotról szólt. Így lehet, hogy csak ősszel tudják kezdeni az árusítást.
Elég ramaty állapotban van az egész NX projekt, nem irigylem a vezetőket sem, teljesen vaktában tapogatóznak, hogy mire van piaci lehetőség. A csúszásnál sokkal durvább, hogy 20 millióról leviszik 10 millió alá az indulási mennyiséget. Be vannak rosálva erősen, nagy a kapkodás, ez soha nem jó jel.
Továbbra is az lenne a legjobb, ha áttérnének multiplatform fejlesztésre, saját hardver nélkül, de az egójuk visszatartja őket.
-
leviske
veterán
válasz idegen lény #21 üzenetére
Nem tudom irónai-e, de azért linkelem:
(#20) Mister_X: A lényeg, hogy egyik cég se fekszik azon a témán, amire anno a Wii ki lett találva. Így nem feltétlen volna szükség egy újabb WiiU szerű öszvérre.
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
Ha 2017 elején feltudják pörgetni a gyártást, akkor még tarthatják a korábban bejlentett márciusi megjelenést.
[2016 April 27. - Nintendo CONSOLIDATED FINANCIAL STATEMENTS (pdf)] 3.oldal.
"For our dedicated video game platform business, Nintendo is currently developing a gaming platform codenamed “NX” with a brand-new concept. NX will be launched in March 2017 globally."protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
nubreed
veterán
Igen ez igaz. Erről talán még volt is egy cikk itt a PH-n is régebben, hogy valójában milyen keveset keres ezen az AMD. De ha még ez sem lenne, akkor még nagyobb bajban lennének. Egy jó Zen, egy ütős vga illetve neadjisten egy ütős szerver termék kéne, ez a 3 így együtt kihúzhatná őket a bajból. Csak amíg az Intel legalább egy nagyságrenddel több pénzt tud K+F -re fordítani, addig ezt nehéz lesz kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
gianni85
veterán
válasz idegen lény #23 üzenetére
oda veszi a multiplatform játékokat, többi platformot csak az exkluzív játékokért tartja.
-
Sirandrish
legenda
Már "vártam" egy ilyen hírt..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
idegen lény
őstag
válasz unrealnoise #22 üzenetére
Mit értesz "elsődleges platform"-on?
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
unrealnoise
senior tag
válasz idegen lény #21 üzenetére
Persze. Igazából én sem szeretnék sem PC-re, sem más konzolra költeni, örülnék, ha multiplat címekben is kielégítő felhozatal és kínálat lenne NX-re, mert akkor olcsóbban megúszná az ember. De az biztos, hogy ők is tudják, hogy sok pénzt hozhatna a sok 3rd játékból származó bevétel, ha megint "elbasszák" meg is érdemlik.
(Páran ilyenkor azzal jönnek, hogy de Nintendot a Nintendo játékok miatt vesznek csak az emberek. És jah, ez az előző két asztali gépnél nagyjából így is volt, de én pl elsődleges platformnak is elfogadnám, és minimum ez kellene, hogy legyen a céljuk is a fejeseknek.)
-
idegen lény
őstag
válasz unrealnoise #16 üzenetére
Persze. Egy szóval sem szídtam ezen játékok grafikáját. De a Nintendo nem képes egymagában annyi játékot gyártani, amennyi kell egy mai konzolra. És a Nintendók pont a játékok mennyiségén szoktak elvérezni. És a 4K-s, 8K-s tévék korszakában a Full HD-nak már alapnak kéne lennie. Pláne, ha VR-ben gondolkoznak.
(#15) b. válasza idegen lény (#14) üzenetére
Az az irányító kamu volt.
(#19) leviske
Ki az a "villás demotiváló"? A Sátán?
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Most adják hozzá a VR-t? És ráadásul nem volt cél a PS4/XO? Remélem az egyediség újra felvetése előtt látták azért a villás demotiválót a témában.
Bár igaz, hogy a MS a Kinect-et, a Sony pedig a Move-ot kissé háttérbe helyezte, így egy olcsó igazi Wii utódnak lehetne piaca és ott is elférne a VR.
-
Mister_X
nagyúr
Már megint azok a fránya meg nem nevezett, de biztos források. Mintha hallottam volna már hasonlót... Mindjárt itt az E3, komolyabb összeget mernék tenni rá, hogy ha nem is az E3-on (bár június 16-ra nem írtak semmit még a honlapjukon sem, de nem hinném, hogy összepakolják a cókmókot 15-én), de egy Direct formájában leraknak valami kézzel foghatót az asztalra. Addig nem érdekel, hogy az egyik forrás 32 magos ARM platformot súg, a másik meg PS4K-t Nintendo felirattal.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
icp1970
senior tag
Több hónapos csúszás elég kellemetlen.
-
unrealnoise
senior tag
válasz idegen lény #14 üzenetére
Tigerclaw és idegen lény: Azért nah. A Mario Kart 8, a Super Mario 3D World, a Splatoon baromi jól néz ki. Ilyen játékoknak nem is kell 6 TFlops teljesítmény...
Szerintem ezek a címek messze nem 10 éves grafikai megvalósításban lettek kiadva, sőt.
Persze azért illene most egy erős vassal durrantaniuk, még ha nem is lesz PS4K és Xbox Scorpio szintű. (De ezeknek nem is lesz olyan olcsó az ára ugye, mint az NX-é várhatóan)
Továbbmegyek: Ha van vállalat/fejlesztő aki tud értelmes, látványos és jó VR játékot készíteni, az a Nintendo.
Kérdés, hogy miért nem készültek VR-ra alapból (akár csak opcióként is), de itt megint az következik, hogy igaz-e a pletyka...b.: Ott a pont. Itt voltam valamire való játék masina nélkül, és hát nem a PS4-et választottam. Gyenge is, kevés a jó, minőségi exkluzív, és a PS4K miatt akár gyenge befektetés is lett volna. Egy Wii U legalább biztosan ütős címeket tud felmutatni és a régi Wii címeket is tudtom pótolni. Most szerintem a PC-t pofozom fel majd kicsit, GPU+CPU, aztán azzal elleszek. De ezt majd még meglátjuk. (Igazából azért hajlok efelé, mert így az Xboxos, a PC-s meg Nintendos játékokkal is tudnék játszani.)
-
félisten
válasz idegen lény #14 üzenetére
Egyértelműen jót tenne a piacnak egy erős N. de úgy erős, hogy dobja piacra megint a jobbnál jobb játékokat és ha az mellett kellenek a tömegcímek is, hát legyen. Remélem megint melléjük áll az EA is, sport játékokkal, mert az jót tehet nekik, meg hát az EAcess is jó dolog.
Állítólag ugyan az az APU lesz benne, mint a PS4 ben csak továbbfejlesztve. Ha igazak azok a képek a új irányítóról, nem tartom kizártnak, hogy maga az irányító lesz a VR kijelző is, vagy nem tudom,. csak találgatok, de az alakja emlékeztet egy búvárszemüvegére[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
idegen lény
őstag
Szerintem inkább a grafikán volt itt a lényeg. Senki sem fikázta a játékokat. Ezek tényleg a világ legjobb, AAA-s, 100 %-os pontszámú játékai, ahogy az előző Nintendo-generációkban is szép számmal voltak ilyen mesterművek.
-
félisten
válasz Tigerclaw #11 üzenetére
Ez a te véleményed. Az enyém meg az, hogy a ps4 eget verő hardverére eddig 2 darab játék jelent meg,. ami miatt érdemes lenne megvenni. KB kalap kaki az összes FHD -20 fps játék, kivéve az Unchartedet.
Semmi értelmét nem láttam ennek a generáció váltásnak PS3 és PS4 között, mert ami előrelépés történt, azért kár volt új generációval kijönni.
Inkább jöjjenek baromi jó játékok , izgalmas játékmenettel, jó sztorival. Az összes fikázó ezzel jön, hogy csak Mario.
Persze Zelda, meg Bayonetta,Metroid, meg igen Mario galaxy, WII sport, ezek minőségi címek. Egyértelműen nem a te géped, neked csinálja a Sony a PS4.5 gépet majd jó pénzért.)Már vártam az ilyen jellegű hozzászólást, persze állandóan olyan emberektől. akiknek még életükben nem volt Nintendo gépük.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem rossz úton járnak ha örök harmadikak akarnak maradni. Ha már VR, akkor azt komolyan kell támogatniuk. Azért senki sem fog beruházni egy konzolra, meg egy drága VR sisakra, hogy supermariot, meg pokemont játszon 10 éves grafikai megvalósításban. Csinálják rendesen, vagy ne csinálják sehogy. Maradjanak a kézikonzoloknál.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
idegen lény
őstag
Szinte már látom magam előtt, hogy az emberek majd Szupermarióként fognak ugrándozni a Nintendosisakkal a fejükön a négyeshatoson.
Nem irigylem a zsebtolvajokat![ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz unrealnoise #8 üzenetére
Lehet, hogy az a két gép egy lesz, csak ketté lehet majd szedni.
-
unrealnoise
senior tag
A hibrid vas nem lenne gond. De egy erős VR képes hordozható kütyü baromira zabálná az áramot (akkut). Nagyon várom az NX-et, de remélem nem lőnek vele mellé.
Én simán elsődleges platformnak is tartanám, remélve, hogy jönne rá NBA, FIFA, meg a többi multis cím.
De simán az is lehet, (és szerintem ez a legvalószínűbb), hogy:- Két gép lesz. Egy asztali és egy hordozható
- Viszont kártyás lesz mindkettő
- És szerintem ha megveszel egy játékot, akkor asztalin is és hordozhatón is játszhatod
- Ezzel segítenének az asztali konzolos eladásokon
- És valljuk be, simán motiváló lehet, hogy ha van már 10 db hordozható játékot a kicsi NX-re, akkor vegyél hozzá egy nagy gépet is a jobb textúrákért, nagy képernyőért stb.
- Önmagában ez egy jelentős érv lehet a vásárlás mellett.A mobilos dolgokat "portolni" NX-re nem tudom mennyire bejövős dolog lenne... Pláne, ha egy az egyben csak pl. egy bóvli mobilos FIFA-t kapnánk, ahelyett, hogy kihasználná mondjuk a komolyabb hardvert a kézi-konzolból.
Az meg, hogy nem mennek rá a multis címekre, és nekik nem olyan fontos az, hogy konkurencia legyenek a PS4-nek és X1-nek, szerintem nettó baromság...
Igazából ahogy olvasom, sokan egy erős, sima, szimpla Nintendo konzolt szeretnének, multiplatform címekkel is, acsis', modern rendszerrel, UI-val. Meg lehet nézni, hogy a Sony mennyit profitált abból, hogy "hallgatott a vásárlókra" és egyszerűen tanult a hibákból.
Óriási butaság lenne csak azért kiadni egy konzolt, hogy megint csak Nintendo exek, meg mobilos cuccok legyenek rajta. (Mondom ezt úgy, hogy most vettem Wii U-t csak az exek miatt.) Ennyi erőből kiadhatnák PC-re is a játékokat, pláne, hogy a warez már ott sem megy olyan könnyen... Lehet több bevételük lenne úgy, mint lesz esetleg egy újabb elbaltázott koncepcióval.
Arról nem beszélve, hogy a fenti hírek nem túl biztatóak. Mi a tökömet csináltak 1-2 évig? Mit terveztek? Mit néztek eddig? Nevetséges... 2017 végén kiadni egy Nintendo konzolt szinte nevetséges lesz. Addig nagyon sokan vesznek majd konzolt, és a táboruk is jelentősen fogyatkozhat... Onnan felállni, újraépíteni, népszerűséget szerezni nem lenne egyszerű...
-
motown5l
senior tag
Vagy pedig a VR miatt.Erosebb hardvert pakolnak bele.
-
vhw
addikt
válasz idegen lény #1 üzenetére
"De hogy egy ilyen bivalyerős gépre miért akarnak gagyi telefonos játékokat ráereszteni, az és !"
Valójában ilyen gagyi "telefonos" játékokból is lehet csinálni VR-t... ahhoz nem kell olyan bivaly gép...
Az a kérdés, hogy ebben az esetben is el lehet adni a grafikailag gyengébb játékot - illetve ezek eladják-e a gépet - valami újdonsággal (mint anno a Wii mozgolódós bóhócsága).Végülis VR-ready kézi konzolja tényleg nincs még senkinek... (ahogy 3D-s se volt)
De ha ennyire áttervezték mi volt az eredeti koncepció?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
unumx
újonc
Akár még versenyképes is lehetne, ha nagyon akarják, meglenne hozzá a hírnevük. De az , hogy ezt a hardvert ilyen hülyeségekre akarják eladni, szerintem minden csak nem jó, ha ez a céljuk még 2millió gépet se várjanak.
-
-
Mivel hivatalosan jön rá az új Zelda (és még a Dragon Quest XI is ha minden igaz), így legalább Wii U erősségű biztos lesz az új gép
A Slime draws near! Command?
-
idegen lény
őstag
Éppen most gondoltam rá, hogy már milyen rég nem volt új hír az NX-ről. Erre tessék! Nem tudom, örüljek-e neki, vagy sem. A VR-re felkészítés egy nyilvánvalóan sokkal erősebb hardvert, a PS4K-nak megfelelő erejű gépet ígér. Ez ! De hogy egy ilyen bivalyerős gépre miért akarnak gagyi telefonos játékokat ráereszteni, az és !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövedelem
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest