- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Minden bizonnyal "user error" - hogy egy irritáló kifejezéssel éljek. Már csak azért is, mert nem kell e-mailben megerősíteni a törlést, ahogy ng0ofy írta (próbáljátok ki). Nem vagyok benne biztos, de ha automatikusan be vagy jelentkezve az FB-re, és így törlöd magad, akkor lehet, hogy sose fog törlődni az adatlapod, mert minden böngészőmegnyitást alkalmával bejelentkezel az FB-re (még ha az FB-t nem is nyitod meg). Bár lehet, hogy ez hülyeség, csak egy tipp volt (SZERK: Most nézem, törlés után automatikusan kijelentkezel FB-ről, szóval ez az elmélet nem helytálló
). Én már töröltem az FB adatlapomat, és láss csodát, nyoma sem maradt semminek, mikor újraregisztráltam.
Minden esetre az biztos, hogy az az átlag userek igen jelentős része nem tudja megkülönböztetni a deaktiválást a törléstől... vagy kezdjük ott, hogy a törlés opciót el sem érik, mivel jó mélyen el van dugva, tehát jobb híján "deaktiválják" az adatlapjukat, aztán hónapokkal később meglepődve veszik észre, hogy az adatlapjuk még mindig megvan. Így aztán nem meglepő, hogy elterjedt az az urban legend, hogy nem lehet törölni az adatlapot.
Hogy mi a helyzet az adatok megmaradásával? Már korábban is leírtam, szerintem erről nem lehet vitázni, mert senki se tudja közülünk. De én azt nem értem, hogy ez miért itt böffent fel? Honnan tudjuk, hogy pl. az iWiW (vagy bármi más) nem tárolja az adatainkat adatlaptörlés után? Nem tudhatjuk sehonnan...
-
tibz03
őstag
válasz
HardSanyeee #76 üzenetére
Passz, a Google-ben találtam.
-
tibz03
őstag
Mire? Arra van, hogy az iWiW adatlap törlése után véglegesen törlődnek az adataink? Arra van, hogy a Gmail-es fiókunk tartalmát nem olvasgatják unatkozó Google-alkalmazottak az ebédszünetben? Had ne soroljam...
Remélem, érthető, mire akarok rávilágítani.
radi8tor1 hsz.-ére (#32) reagáltam, merthogy benézett valamit a srác. Arról fölösleges lenne vitát indítani, hogy a FB tárolja-e az adatunkat az adatlap törlése (és nem inaktiválása!) után, mert úgysem tudja közülünk senki.
Nekem mindenesetre van egy olyan gyanúm, hogy aki "törölte" az adatlapját, és X hónap múlva egy újraregisztrálás alkalmával belefutott a régi adatlapjába, az bizony inaktiválta az adatlapját (nem pedig törölte!), és nem tudta értelmezni az ott leírt pár mondatot, ezért kialakult a legenda, hogy a FB-ról nem lehet törölni az adatlapunkat.
-
tibz03
őstag
válasz
Angel1981 #28 üzenetére
"sh4d0w kolléga külön kihangsúlyozta, hogy "végleges törlés", és én is azt hallottam, hogy az igazából nem lehetséges, az üzemeltetők bármikor hozzáférhetnek a jövőben az adataidhoz..."
Kérdés, hogy mit értünk "végleges törlés" alatt. Ilyen alapon sose nyiss bankszámlát, mert hiába szünteted meg majd valamikor, örökre ottmarad a nyoma. Honnan tudhatnánk, hogy pl. az iWiW (vagy bármely más hasonló site) véglegesen törli az adatlapunkat, vagy csak a felhasználók elől zárja el? Ugyanez vonatkozik a FB-ra is.
-
tibz03
őstag
Nem volt valami kiépült kapcsolati hálóm, és mielőtt töröltem az adatlapomat, a képemet is töröltem "manuálisan". Minden esetre nekem nem tűnt fel semmi ilyesmi, mint amit írsz, bár igaz, ami igaz, ebből a f.sból kinézem ezt. Olvastam már érdekes sztorikat FB adatlapok "önálló életre keléséről" stb.
Egy szó mint száz: ha valaki törölni akarja magát FB-ról, ez a jelenlegi legjobb módja. Azért a legjobb, mert nincs más. Ha meg van még egy kis plusz esze az illetőnek, manuálisan törli az összes kapcsolatát, képeit, és csak utána lépi meg magát az adatlap-törlést. Persze ez se biztosít semmiről, de ez a maximum, amit megtehet az átlag user.
-
tibz03
őstag
De lehet. Töröltem már az adatlapomat ezzel az opcióval (igaz, 2 hétig nem szabad belépni, különben újra kezdődik a kéthetes "visszaszámlálás"). Aztán ugyanazzal a névvel, ugyanazzal az email címmel újra beregisztráltam, majd mikor újra rádöbbentem, hogy nem kell nekem ez a f.stalicska, újra töröltem magam. Azóta se vagyok fent (illetve álnéven, ál-email címmel igen, de ez most lényegtelen
). Vagy szerinted mit kellett volna észrevennem? Ez nem az "inaktiválás" opció, ha esetleg azzal kevernéd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest