Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- DUNE médialejátszók topicja
- Videószerkesztés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyárilag tuningolt Intel PC-k tűntek fel Kínában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Pécsi gyerek #97 üzenetére
érthető voltál, te nem érted, amikor a 4560-ad 25e volt, _nem volt_ 30-ért 4 magos 2200g ami igp-ben is agyonveri, se 8100, _de már vannak_, akkor még az i3 is 2 magos volt és bőven 30e felett a legolcsóbb, inkább 40, i5-ök meg bőven 50 felett, átrendeződött a mag/$ arány, nagy zsáknak kell ahhoz lenni h valaki 2 mag+2ht-s cpu-ért 25-6e-t vagy többet adjon, 20e max plafon a legerősebbért, belépőért meg 15, nem ér többet
nyitóárnak is rosszak a mostaninak, csak ennyi, itthon legalábbis -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
yericho800 #98 üzenetére
Na majd mindjárt kapsz a maghuszároktól,hogy 6 mag 12 szál alatt nincs élet,meg az i7 halott a 4 mag 8 szállal
-
yericho800
aktív tag
Ha a gaminget nézzük szerény véleményem szerint minden játékhoz elég egy 6600k bőven. 1070-1080 is használtam. 4.2ghz ketyeg. Bőven elég nekem full hd mindenre. (Idáig)
-
Pécsi gyerek
addikt
Egy biztos,most valami nagyon félrement a válaszoddal
(vagy legalább is én nem értem,hogy mért válaszoltál nekem amit)
Én csak arról írtam,hogy a pentium om is volt x ezerrel drágább az elején (attól függetlenűl, hogy nem ért annyit)Pár hónap után beállt az ára 18 körűl azért szuper volt.Most meg 15 kb,azért is megéri.A mondandómmal csak arra céloztam,hogy az új pentiumok most lehet hogy drágák,de ugyan az lesz velük rövid idő alatt,mint a g4560- al.Beáll az ára,és tizenpárezerért jó vétel lesz.(abba ne menjünk bele,mert más tészta,hogy inkább vennék most 4 magos i3 at 30 ért,mint 2 mag/4 szállas pentium procit 20 ért)
Így már érthető voltam? -
Chaser
legenda
az oké, de továbbra is ott tartunk, h most 2200g 30k, 8100 szintén, +/- pár ezer ft, és 1300 még olcsóbb
akkoriban nem volt olcsó alternatíva intelnél alsó szegmensben ilyen vagy ez közeli tudással, a 7-es széria ára nem csappant vagy minimálisan, azóta új genekkel fordult a világ, zen ára is még tovább esett
aki komolyan gondolja hogy 25-ért kirak a boltba egy pentiumot annak egészségére- egyébként hívhatnák akár i3-nak is, 2mag+2ht a lényeg -
ez a 2 cpu illetve az 1300 eléggé behatárolja a 2 mag/2mag+2ht max reális árát, ráadásul a 8100 inteltől van -
Chaser
legenda
1,5e ft/1gb-ot akartam írni, kicsit mellé ment, teljesen reális lenne, de még 2e ft is, a mostanit hagyjuk
mostani vga ár mind vicc ahogy vande kereslet-kínálat ugye...
Pécsi gyerek
szezon és fazon
sokszor nem értelek, pedig nem vagy hülye gyerek
amikor a 4560 25e volt, akkor nem volt 30e-ért 2200g ami mindenben alázza és 20e alatt is van hozzá lap, 1300 meg még olcsóbb, és ott a 30e körüli 4 magos 8100 is inteltől, pentium teteje max 20k, celeroné max 10, ft-tal nem érnek többet ezek függvényében, és éppen elégszer volt is rá példa h ennyiben merült ki egy celeron és pentium ára, azóta fejlődtek mint minden, 4 magosok 30e-ért kicsit átrendezték az alsó házat, létjogosultságuk van, hozzáillő árcédulával
amennyiben az itteni nyitóárak ezek akkor nem gond, de véglegesnek nagyon csúnya lenne, egyébként nyitónak is csúnya -
Geller72
veterán
Nagyjából igen. De nagyon messze vagyunk a realitástól, mert akkor az én 16 gb ramomnak a reális ára max 20k lenne, nem 55.
.
A 1060 szerintem meg vicc. a 3 gb-s verzió bolti ára 80k felett van, a 6gb-s verziónak is bőven alatta kellene lennie. Nekem pont egy 1060 kellene 6gb-s, de 120k akkora poén, hogy egy darabig nem szeretnék vele élni.
.
-
Plague666
tag
Na idén nem lesz pentium-forradalom. 2 magért 4 mag árát kérik. Ezeknek 15-20 között kellene tanyázni. Nem értem mi az intel célja, miért nem elég neki a nagyonsokszor kis haszon. Nem a core modellek felé terelik a népet ezzel, hanem a ryzen felé.
-
Chaser
legenda
ramért sztem teljesen reális volt 8gb/10e ft és attól felfelé az extrás' ramok, sőt, túl olcsó is volt. 1gb/1e ft is alulról indulva mindenkinek jó lenne - kivéve a gyártóknak ( : -
1050ti régi ára és 1060 is sztem rendben volt, bár 1070 jobb ár/érték arányú volt, tavaly ilyenkor még sokallottam a 120+ ezret, mert volt pár értelmes modell 115-120e közt random, de mindig lemaradtam -
DraXoN
addikt
Valamikor az év folyamán jön majd az Athlon 200GE .. ami elvileg 2mag 4szál, + GPU lesz... de nem tudni pontosan mikor jön... valószínű attól függ, hogy hogy fogynak ki a raktárkészletek a korábbi architektúrájú bulldozeres "rettenetekből"... mert nagyinak netezni az is elég a gépébe.. játékra meg szerintem nem érdemes már 2 mag 4 szálas procit venni...
-
Pécsi gyerek
addikt
G4560 van 15 ért boltból,ha annyi lesz ez az új is,na akkor majd megéri.
Én 1 éve kb 19- ért vettem a g4560- at,nem bántam meg.Amúgy a b360 as alaplap árak sem rosszak szerintem,alzán néztem 21 egy gigabyte, 26 ért már gaming van23 ért vettem a b250- es lapom,most ugyan azt,ugyan annyiért megkapom egy b360- as lapban.Az árazással szerintem a memória,és a vga van nagyon elszálva.
-
Fred23
nagyúr
-
j0zsef
tag
Csak az i7-esen van HT, ellóell.
-
-KP-
addikt
nem éri meg
30 alatt valós 4 magos i3 8100 ill Ryzen 3 cpu van amihez még a lap se drága. ez tipikusan az az eset, mikor ki kell köhögni azt a pár darab ezrest... ez már nem skylake/kaby lake ahol az i3 2mag+ht és a pentium g is 2mag+ht. itt már valós 4 mag az i3 ill. a ryzen 3 is....
A g5400 20k-ért se valami jó vétel szerintem... de akkor már inkább az.
-
Fred23
nagyúr
Tényleg, köszi! A G5500 árát szinte pontosan eltaláltam. 26500-ra tippeltem, 26790 Ft lett.
-
Fred23
nagyúr
Vajon ez a bejelentés azt jelenti, hogy az új lapok és procik 1-2 hét múlva már a hazai boltokban / webshopokban is elérhetők lesznek?
-
Geller72
veterán
Az a beteg, hogy jelen pillanatban minden intel lap ára beteg, ami mondjuk úgy, hogy az utolsó széria. 2011 is és ez is. Régen a szerver platform volt ilyen kateg, aztán az, ami azoknak szólt, akik a normálnál hajlandóak voltak a nagyobb teljesítményért, jobb felszereltségért/minőségért többet fizetni, mint pl a S1366 vagy a fentebb említett 2011 V1---V3..etc. De most az van, hogy az utóbbi asztali szegmens is ökör drága. Már nincs olyan, hogy a 15k-s cerka alá veszel egy 10k-s lapot, abba 8k-ért ramot és ennyi. 350-be állt meg a gépem úgy, hogy nincs natív VGA-m, csak egy i7-8700, 2x8 gb rammal, lappal, ssd, táp, ház, cpu blokk. Még tavaly. De ez most is 300k felett lenne simán. A ramok ára is az egekben, de akkor pl átlagban a lap 65k volt. A proci 122k. A ram 55k. Hihetetlen árak vannak. Mondom ezt úgy, hogy meg tudom venni, de akkor is rettenet soknak tartom ezeket a (szerintem) mesterségesen fenntartott árakat. A VGA-ról nem beszélve, igaz, azt a miner szegmens veri fel árak tekintetében. Nagyjából minden kb. duplán túlárazott.
A reális árak valahol itt lennének:
-ez a proci ~65k
-2x8 gb ram ~15k
-lap ~35k
-1050 Ti 4gb 30k, 1060 6 gb ~40k.
-250 gb ssd ~20k..nagyon nem itt tartunk.
-
Chaser
legenda
és nem derült ki intelről h support sebezhetőségamirőltudunkdedögöljetekmeg' ((( :
ipon árakat átfutottam, ez leginkább vicc, remélem a nyitóárnak és a magyar újdonságfelára' akciónak tudható be
a celeronok ára max 10k, pentiumok ára max 20k - mondjuk már értem mért gold széria - arany áron adják őket ( : -, egy 2200g azért nem kicsit erősebb cpu és igp erőben, nehogy már annyiba kerüljön egy csúcs pentium, arról nem beszélve házon belül is majdnem annyiért adják a 8100-at ami 4 magos
i3 8100 ára eddig is rendben volt, a 8400 ára nemrég került 50k köré, az is rendben van, de ezek a jószágok csúnyán túlárazottak most, pedig kis cerkával és pentiummal már tényleg olcsó belépő gépeket lehetne építeni, remélem amd is dob valamit alulra
táblázat végén elírás van g4900 3,1g, g4920 3,2g - az is tiszta értelmes aki kitalálta h 100mhz-ért külön modellt dob ki, p2-3 időkben még érthető volt -
szerk:
Voiceless
az egy pocsék ár érte, nem is százas aki megveszi 8400 ellenében, azt is sok értelme volt kiadni, jó volt már a kínálat, kis celeron és pentium hiányzott, de nem ennyiértszerk:
-KP-
aprós árakat ugyanolyan blődség kisker árakhoz hasonlítani, mint újat használthoz -
Voiceless
csendes tag
Most mi a problémád? Megjegyzést tettem valakinek a véleményére. 66 ezerért egy 8500 szerinted jó ár? 100mhz-el jobb mint a 8400. Különbség a mindennapokban észrevehetetlen. Viszont valóban említettem a Ryzent mint alternatívát, mivel még a 8400-ál is olcsóbb és 12 szálas. Mi a felháborodás tárgya?
-
5 GHz felé nemigen fognak menni, míg egyre több sokmagot kihasználó alkalmazás. Sokan ezért inkább beáldoznak ma 10-15% mínuszt, hátha hosszú távon jobb lesz. Ez azért nem a bulldozer éra, amikor sokkal többet kellett beáldozni egyszálon, ha AMD-t akartál, ráadásul a sokmagos szoftvertámogatás se volt a maihoz képest sehol.
-
pilu85
őstag
Én azért élem hogy míg egy kicsit gyorsabb 7600k 90%-os kihasználtságon pörög egy BF4 alatt, addig ab
ryzen 1700am 30-33-on. -
sb
veterán
Kivéve ha feltolod a TDP limitet.
95W-ot kötve hiszem, hogy nem tudnak ezek a sz*ros lapok hiszen K-t is lehet bele tenni. Sőt, ugye ott is kilépnek bőven a 95W-ból Turbóval, szóval többet kell bírjon egy jobbféle, nem 15k-s H/B lap is.
A linkelt tesztet is megnézném, ha fentebb lövik a 105W-os Turbót akkor meddig megy a 8700.
Egy biztos: ott se volt sok köze a 65W-hoz a throttlingnak.@Mercutio_
Ha semmire nem kell felesleges... mondom én, de 4/4-ről ugyanúgy gondolkodom a 6/6 vagy 6/12-őn "elfér az néha, biztoskellmajd" jeligére. -
sb
veterán
Én továbbra sem értem, mi a baj a B/H lapokkal!
Igazából a félreparaméterezett nagyobb procikkal van a baj, amit egy Z lap extrái (auto OC, kézi OC, erős VRM) kompenzálnak.
Míg egy B/H lapba bedobva és gyári értékeken hajtva egy nagyobb procit, lehet, hogy benne marad egy kis teljesítmény a gyári spechez képest.Kisebb (vagy inkább bizonyos) procikkal nincs ilyen "gond" gyárilag sem B/H lappal.
Kézzel megpiszkálva meg szerintem a maradékon is lehet segíteni nagyrészt.
Innentől max annak nem lesz elég aki csúcsra akar járatni mindent... oda meg úgyis Z kell eleve.Egyébként körítésben meg OC-ben én sem láttam soha értelmét 15-20k feletti lapoknak de azért itt sem árt megnézni mit is tud. A linkelt B350 pl. VRM-ben 65W-ig jó ami eléggé behatárolja a használható procikat és tuning nulla.
Ezen kívül viszont a legtöbb B/H lap jó lehet simán ha nem kell extra. Slotok, 5 féle extra kimenet (DP, Type-C, stb...) talán még a vezérlet venticsatlakozók száma szokott a legnagyobb érvágás lenni gyakorlati szempontból. -
berVi
senior tag
-
sb
veterán
Meg amikor a kanyarban sem volt a Coffee akkor is zsákutca volt a 15k-s G4560...?
Azért mértem ahhoz, mert ua. a kategória, gyanítottam, hogy árban is oda jön kb. Lévén a cikkben nem volt hivatalos ár ezzel még várni kéne. Konkurencia nélkül jött a "túl olcsó" G4560 anno, most erős konkurenciával nem hinném, hogy nagyon drága cucc lesz majd a normál ára.
szerk: G5400, 64USD hivatalosan. Az messze van a 104-től.
-
joysefke
veterán
1000 éves teszt...
Itt van egy friss: http://www.guru3d.com/articles-pages/intel-sandy-bridge-core-i7-2600kthe-2018-review-time-for-an-upgrade,1.html
-
--HARDCORE--
senior tag
Azt várhatod.. (sajnos!) Amíg veréb van akinek jóezígy, addig sose lesz olcsóbb. Kár várni a ddr4 meg a GPU-k árcsökkenését. Akkor lehetne várni, ha senki nem venné egyiket sem. De ettől olyan távol állunk, hogy nem is lehet hasonlatot írni hozzá...
szerk.:
Spectre Meltdown? HA ezektől félsz, sose vegyél PC-t! Trillió +1 sebezhetőség van még amiről sose fogunk tudni. Ezekre ráugrani totál felesleges szerintem. -
Mármint milyen terhelésnél? Egy rendes számítási feladatnál, vagy egy cpu limites, sokmagos játéknál 100W+ 4,3 GHz all core turbónál. Z lapban ezt tartja, B lapban pedig nem, hanem visszavesz 65W-ig, 3,6-3,8 GHz-re (terhelés, gyártási minőség függvényében). Épp ez a baj a nem-Z lappal.
-
envagyok
veterán
Én már kivárom a meltdown/spectre hardveresen védett procikat, és az emberi áron adott ddr4 ramokat, addig marad a 6/12c 1366-os Xeon X5670 @4GHz-en 6x2GB DDR3-1600-al, ami jelenleg játékra teljesen elég, és a lap/cpu/memória összesen 40k volt.
Pedig elsőre megtetszett a 8600/8700 proci, csak a fránya ram árak és spectre/meltdown -
Puma K
nagyúr
-
Geller72
veterán
Nem értem. Mi nem tartja, meg miért nem? Mi a probléma a 65W TDP-vel? A 8700 nagyjából gyári értékeken 3800-on, all cores van éppen 65W környékén. Trükközve ugyanitt 55W-ra lenyomható, HT=ON. Vagy valamit félreértek.
Ha 8700T-nél ugyanolyan a 25-35W, mint a sima 8700-nál a 65W, akkor L.O.L.
.
-
Az i5 8400-ig semmi okod nincs Z370-et venni, ha egy B-t is találsz, ami megfelelő szolgáltatást nyújt. Az i5-8600 4,1GHz all-core turbóját viszont már nem fogja tudni tartani, mert átlépi a 65W TDP-t. Ugyanez az összesre igaz. 8600-nál kábé 7%-ot vesztesz teljesítményben, nem tragédia (ha nem így fog ki-be kapcsolgatni, mint a videón.) Ez a 8600 árával számolva mondjuk 4000 Ft veszteség. Ha ennél nagyobb különbséggel kapható megfelelő Z370 lap, akkor azt érdemes venni hozzá.
A 8700-nál az órajel a normális 4,3GHz helyett 3,6 körül várható, ami 20% veszteség. A 8700 ára 90000 Ft, abból 20% az 18000 Ft, ha ennél kisebb különbséggel van olyan Z lap, ami a szolgáltatásokban megfelel, akkor azzal jobban jár az ember.
-
Mercutio_
félisten
No offense!
Ilyen áron a G4560 nem rossz vétel, és a "zsákutca" árai jó eséllyel az olcsóbb coffee lake lapok megjelenése után tovább csökkennek így később igény esetén lehet i5 7xxx-re váltani.
A spórolt pénzhez egy keveset hozzátéve meg vehet olyan VGA-t ami erősebb a 2200G-nél és nem kell a drágább 3000+-os ram se, azon is lehet spórolni.sb: Nagyon vacillálok, hogy a nagyrészt most is csak alapon pöfögő G4600+B250I-t akarom-e én lecserélni i5-8400-ra+valami B360/H310 lapra
-
klepto
addikt
Azért megnézném, hogy hasonló tudású, Realtek ALC1220 hangchippel, és Intel Lannal szerelt, B350-es lap mikor kerül 15K-ba?
Persze lehet, hogy sokan inkább külső hangkarit vesznek 20K-ért, de én nem akarok erre is költeni, ha megkapom integrálva olcsóbban, hasonló minőségben
Ha viszont olcsó B350 a cél, azt boltból is megkapnám számlával tizenpárezerért
Persze ha 15-ért tudsz számlával a fenti kritériumoknak megfelelő (ALC1220, Intel Lan) B350-es lapot (akár használtan is, de számlaképes eladótól), akkor azt kérlek ne tartsd magadban! -
klepto
addikt
Én továbbra sem értem, mi a baj a B/H lapokkal!
Jó, nyilván nem a H310 a mérvadó, ami erősen butított, de pl. ez a B360 lapocska eléggé Best Buy kategória már induló árral is. Hasonló tudású Z370 min. 10K-val drágább, de lehet, hogy keveset is mondtam...
Szóval miért vegyek inkább egy fapados Z370-et, mint a fenti Asus-t?
Persze ha hirtelen megjönnének az új AMD lapok hasonló ár/tudás szinten, és jelentősen csökkenne az 1600X ára, akkor lehet, hogy nem az i5 8400 lenne a cél -
Geller72
veterán
" LGA1151v2" Személy szerint támogatnám, ha a hw aprón is lenne egy ilyen külön szekció már. Ha már a 2011-nek is van.
-
D013
aktív tag
Csak két dolgot fűzök még hozzá a topikhoz, a fentieket olvasva:
1.) Örülök hogy az AMD magára talált, de gamingre előbb venném az i5-8400-at mint egy R5 1600(x)-et, egyszerűen, jobb, kb minden teszt ezt bizonyítja (kivéve kb Civ 6). A Coffee előtt azonban a voksomat egyértelműen a Ryzen mellé tettem le az időtállóság ( több mag/szál) és az olcsó tuning miatt.
2.) A K-s procik alatt is van gaming, bőven, nekem ugye nem húzható 4790-em van, nem hinném hogy sok játék van kint ami meg tudná fogni. Aki most bevásárol egy 8400-at, hosszú évekig tud majd mindennel játszani mindenféle bottleneck nélkül.
Persze szeretettel várom a Pinnacle szériát, hátha le tud valamit faragni gaming téren a hátrányból. -
sb
veterán
Ez árfüggő lesz erősen.
Azért a G4560 15k vs 2200G 30k elég jelentős különbség.
Az látszik, hogy hirtelen lett GT2-es Pentium is, ami eddig tudtommal nem volt.Persze nyilván ide az Athlon 200GE is illene még 2/4+192-vel. A 4/4 Ryzen, főleg a GPU-val azért most erősen más kategória, TDP-ben is akinél ez számít (Mercutionál biztos
): saccra kb. 25-30W játszik 65-70W-tal szemben. Persze az ereje is más, 4/4+512 minden téren odaver a Pentiumoknak.
Arra lennék kíváncsi, hogy folytatódott-e a feature spórolás itt is. Esetleg ez-az kikerült belőlük...
szerk: HDMI 2.0 ezeknél a prociknál már natív, jól tudom? Vajon a lapokra is felkerül végre? -
sb
veterán
Attól függ melyiket. Ő is írta, hogy a 8400 okés benne. Egy 8700-ról már nehéz elhinni, hogy bírja maxon. a 4.3GHz k* sok 65W-ra minden szituációra.
Ettől függetlenül szerintem van élet Z lap alatt is hatmagossal egy kis ügyeskedéssel.
- Gyárilag valahol ott van a vége 65W-ból, ahol írta: 3.6-3.8 körül. 8400 OK.
- A TDP emelésnek is mennie kellene, ha bírja a VRM akkor mennie kell fentebb is lazán. Márpedig 95W-ig jó kell legyen a K-s procik miatt is.
- Ha így is limitál a TDP akkor jöhet egy kis alulfeszelés.@schawo:
Gyári turbót sem. Számítások szerint rendes alkalmazás terhelésnél (tehát nem ilyen linx, prime, meg hasonlók) 3,6GHz körül lesz a TDP limit. De szerintem a videón látható B lap nem megfelelően viselkedett, szerintem a BIOS még javítani fog ezen egy stabil köztes alacsony órajelet fog találni.Furcsa, hogy vmi thermal throttling kezd el villogni a képen és nem a TDP.
Pedig a TDP mutató szerint a beállított Turbo és a pillanatnyi kerül egymáshoz közel: 105W.
Lehet, hogy itt van még vmi bug.Intelnek meg újfent köszi a gyári 65W-os TDP besorolást a 8700-ra. Ezért mondtuk páran előre, hogy mennyire jó informatív és egyáltalán nem átverős.
-
-KP-
addikt
válasz
#52588800 #24 üzenetére
na ebből látszik, hogy nem vagy teljesen tisztában arról, amiről írkálsz. Az i5 8400 turbóval szépen felmegy ám, 3,8 ghz az all core speed. Az R5 1600 csak oc-val tudja alulról súrolni játékokban, nézd meg a teszteket. Munkára nyilván jobb a rizsa. De ott is csak OC-val.
http://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-core-i5-8400-cpu,5281.html
A nagy kérdés most az, mennyit fog tudni az érkező 2600X és mennyiért.
-
törölt tag
-
Lacc
aktív tag
Szerintem ez a legjobb osszefoglalo amit rola olvastam.
"The B360 is a cut-down version of Z370, and its remit is to offer the same performance at stock speeds. It does so, according to our benchmarks, so what's the catch? Well, expansion opportunities are more limited and overclocking goes by the wayside. That's not great news to the true enthusiasts but makes a lot of sense for the guy or gal who wants a fit-and-forget DIY PC."
A te kijelentesedet erosnek erzem a reggeli 4 teszt utan amit a neten olvastam. -
-KP-
addikt
#15 Mercutio:
Egy bekezdéssel lejjebb vannak, görgesd végig a cikket figyelmesen. Ott vannak, Pentium G5400,5500,5600(T)
De őszintén szólva nem tűnik valami veretesnek. Alig olcsóbb pár kaviccsal a ryzen 3-nál. Még mindig úgy tűnik, hogy az i5 8400 a best buy, persze a maga kategóriájában. De az i3 8100 is jó vétel szvsz.
-
válasz
Mercutio_ #15 üzenetére
Gyári turbót sem. Számítások szerint rendes alkalmazás terhelésnél (tehát nem ilyen linx, prime, meg hasonlók) 3,6GHz körül lesz a TDP limit. De szerintem a videón látható B lap nem megfelelően viselkedett, szerintem a BIOS még javítani fog ezen egy stabil köztes alacsony órajelet fog találni.
(#16) JanR
Z370-es lapokba biztosan nem akarsz 8 magos procit tenni, mert nem támogatja. A 8700k a legerősebb, amit fogad. A Z390 fogja csak támogatni a 8-magos Coffee-t. De ezt már fél éve, megjelenéskor már bejelentették. -
JanR
addikt
Értelek, csak nekem az jött le, hogy a Z370-es lapokba már nem érdemes mondjuk 8 magost beletenni.
Aki tuningol, az úgy is Z-s lapot vesz, aki meg nem, annak oly' mindegy úgy is.Nekem azért van Z-s lapom, mert ebben mennek a ramjaim 3200 Mhz-en, vagy felette. Pedig a procim egy mezei i5-8400. Később pedig ugyan ebbe a lapba tervezek egy i7-8700K-t. Nem gondolnám, hogy a Z390-et meg kéne hozzá várnom.
-
-
-
-
Segal
veterán
Felfele bovuljon mar... Varom mar a 2xxx-es rizsat az amd-tol mert akkor tutira szivarognak majd ki "veletlenul"
konkretabb dolgok a 8 magosrol
-
Fionn
tag
Jár hozzá ez is?
-
Voiceless
csendes tag
-
paprobert
őstag
Már várom a "négymagost már nem vennék" jellegű szakértési tendenciát felerősödni.
-
Seirei
tag
Alza-n már fent vannak, b360 lapok java 17.-re van írva, a többi holnaptól.
8500-ért 66 ezret kérni viszont írtó nagy pofátlanság tekintve hogy msrp 8400 és 8500 között van $20 diff -
az újabb vezérlőkkel garantáltan működni fog az idén érkező, frissített, nyolcmagos Coffee Lake lapka.
A friss tesztek szerint már a 6-magost sem érdemes ezekbe dugdosni, szóval aki 8-magost szeretne, az várjon tovább a Z390-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új Core, Pentium és Celeron modellek kerültek az üzletekbe, és érkeznek alaplapok is.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest