Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsKdL
csendes tag
Én a Lenovo S205 netbookomat kb egy éve vettem, akkor még E-350-nel Win7-tel (Home Premium) 100 körül, ha minden igaz, 100 alatt. Ma ugyanez E-450-nel bőven megáll 100 alatt, igaz csak a gép, nem kapsz hozzá Win7et. Én anno vettem bele 4 giga ramot még, mert gyárilag csak 1 volt, most még extra rammal sem megy 100 fölé, 1366x768 felbontás itt is megvan, az anyaghasználata közepes (nem pocsék, de fényes, karcolódik és ujjenyomatgyűjtő).
http://www.argep.hu/trend/LENO/Lenovo-S-205.html
[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
De már mondtuk hogy softveres Raidet használsz...nem csak az oprendszeres raid szoftver van....vannak külső megoldások..
Egyáltalán bootolható a raid-ed? vagy hol hoztad létre?
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Kowa
tag
akkor ez a platfrom már hardveresen lefogja tudni játszani a Bluray 3 D t ha veszek egy Bluray olvasót? Mondjuk Power DVD vel?
Egy kis HTPC öszerakásán gondolkodom és jó lenne ha ezt a részét is tudná -
vlaci79
senior tag
Szia!
MSI E350IA-45 alaplapot használok raid tömbbel.
MSI oldalán nincs infó a raid támogatásról.
Weboldalon specifikációknál nincs semmi a raid támogatásról.
Csak W7 64bites driver szekcióban van a raid vezérlőhöz driver.
Mindenhol azt olvasni hogy a Hudson M1 nem támogatja a raid tömböket?
Ez most akkor hogy lehetséges?
VLaci[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Brazos2 és a Trinity az nyáron kerül szállításra. Ivy Celeron év legvégén, vagyis a szállítás az ünnepekkor, vagy 2013 elején kezdődik meg. Addig Sandy van, aminek az IGP-je technikailag több éves lemaradásban szenved.
Az AF a Radeonon 1-2%-os lassulás, de az Intel IGP-jén sem sokkal több. Szóval ezek nem olyan dolgok, amiket nem lehet bekapcsolni.
Előrelépésnek előrelépés a HD Graphics, de még mindig fényévekre van a support a Radeon és a GeForce vonaltól. [link] - itt egy röpke összesítés, hogy hol áll a driver fejlesztése az Intelnél. Van még probléma bőven. Az Intel saját bevallása szerint 100 játékra/programra van profil a driverben. Nézd meg az AMD-nél ... 15000 programra van profiljuk. A hardver az Ivy-vel tehát adott, de az Intel nem fogja fel, hogy az nem ér semmit support nélkül. A Brazos 2.0 a 90 perc előnyt az üzemidőben nem a hardverrel kaparja össze a Flashanimációk alatt. A driver itt a kulcs, hogy fél évig optimalizálták a rutinokat a stage 3D-s keretrendszerekre.
A böngészés mellett is ott szedik össze az üzemidőt [link] az Intelhez képest, hogy sokat optimalizálnak a böngészőkre a drivert. A hardver már nem elég. A driveren rengeteg múlik.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
.mf
veterán
Oké, de én végig Ivy alapúról beszéltem Lehet, hogy egy ideig még nem fog jönni, de Brazos2 és Trinity notik sem holnap lesznek a polcokon. Főleg azt nézve, hogy még Llano sem terjedt el annyira, mint reméltük.
A Sandy IGP hiányosságait kb. minden cikkben leírtad, már kívülről fújjuk. Az aniso-s Skyrim összehasonlítás viszont nekem erősen a -kategória, hiszen szűrő nélkül se futtatja egyik sem játszhatóan, ne bohóckodjunk itt még pluszba a szűrővel is. Szerintem bármennyire is szidod, önmagukhoz képest (ld. GMA950, 3000, 4500) óriási lépés a jó irányba, igaz a gyermekbetegségeit csak Ivy-ra nőtte ki.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
radi8tor
MODERÁTOR
Várjuk a jobbnál jobb mini-ITX alaplapokat!
⭐ Stella
-
margithid
veterán
válasz Tigerclaw #25 üzenetére
Én vettem 2 netbookot, egy msi wind u135öt két éve és egy jw minixet 1 éve, előbbit 75ért, útóbbit 60ért. Ennyit megértek, amire kellenek arra tökéletesek, de ennél többet nem rének szerintem. Atom processzor éppen éppen elég egy két dologra, ahogy a win7nek is az 1 GB Ram. Amúgy én a Brazost nem is netbookprocesszornak tartom, mivel a legtöbb ilyennel szerelt noti 15"-os, jellenzően 100-120k-ért.
Amúgy szerintem a win8 táblagépekkel tényleg vége a netbook piacnak. -
Tigerclaw
nagyúr
100 felett viszont nem nagyon lehet beszélni netbookról. Legalábbis a többség már nem ad annyit egy kis kijelzős gyenge gépért. Kivonultak a gyártók a netbook platformból, vagy csak drágábban akarják eladni ugyanazt? Anno én 120 -ért vettem 14-es MSI M670 notebookot belépő nvidia IGP-vel, amin még numerikus billentyűzet is volt. Még ma is működik csak az akkuja nulla.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az IGP-nél válasszuk szét a Sandy Bridge-et és az Ivy Bridge-et. A Sandy Gen6 IGP-je nagyon rossz. Nem csak teljesítményben, hanem minőségben és tudásban is. Fentebb a tudást részleteztem. [link]
Képminőségben ez van: Radeon - Sandy Bridge Gen6 IGP ... igazából nincs miről beszélni. A Sandy Bridge IGP-je technológiai szempontból 10 éve sem állta volna meg a helyét. Az Ivy Bridge IGP-je az más, de arra Celeron év vége előtt nem épül ... ULV-s meg pláne nem.
Az ULV Cerka IGP-jét tehát egy lapon nem lehet említeni azzal, ami ma elvárható. Évekkel korábban sem állta volna meg a helyét.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
.mf
veterán
Kérdés, hogy árban tényleg versenyképes lesz-e, de attól félek, hogy nem. Proci-erőben viszont biztos, hogy eléggé alul fog maradni. Az ULV Cerka IGP-teljesítményben és árban a kettő (Brazos2 és ULV Trinity) fog beékelődni, proci-teljesítményben viszont mindkettő fölé.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
stratova
veterán
Ez az itthoni über.. Toshiba Satellite C660D-17J. De ez az MSI szlogen sem rossz...
"It's time to replace your desktop!" E-350/E-450-nel
Persze 15,6-os C-60-as gépeket sem kell sokáig keresni...
Mindezt azért tehetik meg, mert böngészgetni, filmezni minimális irodai melóra a C-60 is elég lehet, hála a gpu-nak...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez az A6-os jónak tűnik 17W-os fogyasztással, remélem hamar megjelenik.
Bár nem tudom, hogy mennyire fog elterjedni - Acer a 756-ba Cerkát, és Pentiumot ígér, a Lenovo Pentiumot rakott az E120-ba, az MSI-nél meg Brazos2.0 került az új, 12"-os netbook-ba.
Szóval kicsit úgy érzem, hogy elkésnek ezzel...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Prof
addikt
Ahogy ismerem a notebook gyártókat majd szó nélkül gyártják a 15 -17 colos gépeket ezekkel a brazosokkal, míg a trinity-t nem rakják majd bele.
-
.mf
veterán
Továbbra is elég vérszegény. Az 50MHz-es emelgetés pedig egy vicc. Igazán kijöhettek volna 1.8 vagy 2GHz-es modellekel is. Értem, hogy alulról (Atom) nincs nyomás, de felülről már van (Sandy Cerka, valamint idővel az Ivy-ből is lesznek Cerkák, amik sok IGP-s gyengeséget javítanak).
Az új vezérlőhídban is elég gyenge pontnak érzem a csak 2db SATA eszközt, míg a RAID0/1 felesleges. Minimum 3 kéne legyen szerintem (hdd, odd, esata).
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Patice
nagyúr
Így mér elég vonzó számomra a Brazos HTPC-nek és akár NAS feladatokra.
A frissítésekkel szerintem egy hosszú távon használható és energiatakarékos rendszert lehet összerakni. Nem lesz sebességbajnok, de valamit valamiért.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
M@trixfan
addikt
Na jól van, most már rendesen támogatott a BD 3D és a HDMI 1.4 is. Lehet hülyeség volt várni vele eddig is, mert egyelőre nem kell a 3D és maga az APU annyiba kerül mint egy középszerű médialejátszó. Viszont nem szeretek cserélgetni és a dedikált kevés funkció miatt kitart egy pár évig szerintem.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
GIJoe
addikt
"CPU-ban valamivel gyengébb az átlag két magos Atomnál"
Mire is gondolsz? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Minőségi különbség van a Celeron és a Brazos között. A Celeron B800-asban a HD Graphics 2000 lassabb, nem teljesen DXVA kompatibilis, nincs 23,976 Hz támogatás, rosszabb a videók képminősége, nincs OpenCL, nincs gyors OpenGL, nincs DX11. Utóbbi nélkül a Windows 8-ban nem lesz támogatva a Unified Video API, a DirectFlip szolgáltatás, az új preemptív multitask modell és a fejlettebb energiagazdálkodás. Van azért különbség. Nyilván aki Brazost vesz annak az előbbi különbségek számítanak. Valakinek mindez nem számít, így másképp dönt. Az a szerencsés helyzet, hogy az eltérő igényeket jól ki tudják szolgálni a platformok.
(#6) Plazmacucci: Árazás hasonló lesz. Európában kevés lesz a 11-13 hüvelykes Brazos 2.0. Itt a 15 colos gépekre van tömeges igény, és így rendezkednek be a gyártók is. Az Egyesült Államokban sok lesz a 11-13 colos Brazos.
(#7) Tigerclaw: Az adott árkategóriában marad a C-60-as. Egy gyártótól tudom, hogy készült egy újabb verzió, de a Cedar Trail Atom komoly szoftveres problémáit látva az AMD lelőtte. Az ipari kémkedés a felsőbb szinteken azért nem nagy meló, és tudják, hogy a Cedar Trail terméktámogatása megszűnt. Az a január Windows 7 32 bites driver van és kész. A platformot el akarják felejteni, amilyen gyorsan lehet. Már a D2700 szállítását is állítják lefele, mert rengeteg a panasz. Ha valami esetleg nem megy a januári driverrel, akkor így járt a vásárló. Ilyen helyzetben én sem frissítenék. A szoftver (pontosabban az ImgTec töketlenkedése) tönkretette a konkurens hardverét, teljesen mindegy, hogy mit raknak ellene nincs lehetőségük a gyártóknak mást választani.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Olyan kb. nincs sajnos.. 100 alá a C-60 fér be. Ez CPU-ban valamivel gyengébb az átlag két magos Atomnál, GPU-ban lényegesen használhatóbb. Ebből van Asus is olcsóbban, de 100 alatt csak az 1024x600-as kijelzővel, ami kell a csudának. Bezzeg amikor volt még jó kis 522-es Acer.. C-60-as 1280x720 pixeles 80 körül.
No itt van Win7, 4 GB RAM, C-60, 320-as HDD, 6 cellás akku, 1366x768-as kijelző.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A netbook platformhoz mit tud adni az AMD? Ahogy látom a Brazost a gyártók inkább a 100 ezer Ft feletti notebookoban használják. Mi az ami olcsóbb mint a brazos, de jobb mint az atom?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
-
margithid
veterán
Nem értem ki vesz ilyen brazos apuval szerelt gépeket.
Celeron B800as hasonló árban van, a proci kétszer erősebb, de a HD2000 is combosabb mint ami ebben van. -
DaveJr
őstag
Nem is kell mindig újabb és újabb dolgokat fejleszteni. Néha jók ezek az optimalizálások. Ahova szánják ezeket bőven elég a sima Brazos. Szerintem igaza van az AMDnek minek drasztikus fejlesztéseket eszközölni mikor egy kis optimalizálással is bőven megfelel egy előző fejlesztés az igényeknek.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Móci
addikt
Az új vezérlőhíd tényleg jó, bár kicsit rókabőr érzés...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
stratova
veterán
Abu: Azt azért még tartják ugye, hogy Desnát idén váltja Hondo jövőre pedig 40-ről 28 nm-re váltva Temash? Nemrég futottam olyan igénybe, ami slider kialakítású érintőkijelzős eszközt preferálna Windows kompatibilitással.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest