Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Jim Tonic #30 üzenetére
Köszi szépen, én is nagyjából ennyire gondoltam, de nem ismerem eléggé a szegmenst. Na majd tavasszal, ha netán tényleg aktuális lesz.
(#31) Ribi:
Ekkorán férnek el úgy, hogy még tartalék is marad benne. Az 500-as SSD emlékeim szerint kell, de majd megnézem mennyi cucc van a gépen. CPU-ból és RAM-ból valószínű a kisebb is elég, de majd meglátom, úgy mennyivel lesz olcsóbb. A biztonság kedvéért egy erős kiépítésre kérdeztem rá.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jó lenne egy tesztet is látni az i5-6260U-val, hogy viszonyul a most belépő diszkrét VGA-khoz (R7 360 / GTX 750). Egy A10-5800K már egész használható volt egy csomó játékos scenarioban, ez meg elvileg gyorsabb. Hmmmm...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
Engem egyáltalán nem érdekel, hogyan megy ezeken a játék. Szüleimnek otthonra, illetve nekem a nagy gép mellé is teljesen jó lenne egy ilyen. Kompakt, remélhetőleg csendes (ha jól értem, gyárilag nem passzív), és az alapvető célokra (Office + net) elég gyors is, nekem tetszik.
Forintban nagyjából mennyi lehet az i5-ös 8 GB RAM-mal és egy 500-as SSD-vel?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Kronos3000 #25 üzenetére
Szerintem ahova nem fér el egy monitor+ rendes gép ott ez sem fér el+monitor. Oda notebookot vesznek.
Ilyen kis gépet kb az vesz aki valami jól látható helyre kis dizájnos cuccot akar. De nagy tételben szerintem leginkább senki.
Vicc, hogy egy mac mini kerül ennyibe ha ehhez is beszámoljuk a HDD+ram+OS dolgokat. És a mac mint tudjuk nem ócó. Egy vas meg ne akarjon mac árba versenyezni, mert .... -
Kronos3000
senior tag
Alkalmi játékos.Le kellene erről szokni.Kategorizálni amit felesleges.Csak hétvégén érek rá játszani,egy 7790-el WOT,WOW,WT,AW,stb és mégsem érzem magam sem alkalmi,sem hard core,sem semmilyen játékosnak.A feleségem húga napi 8 órát képes candy crush saga,meg hasonló játékokkal játszani,egy celeronos(G1840) 1150-es igp-s gépen,na ő az igazi hard core játékos......
Wasabi...
-
Kronos3000
senior tag
Ilyen gépeket szerintem irodába vesznek,ahol már nincsenek hagyományos íróasztalok,így a gépeknek kialakított hely sem,ez meg szinte bárhol elfér.Nekik nem számít az ára sem.Szegényebb cégek meg úgyis hagyományos kialakítású olcsóbb gépeket használnak.Intel meg mindig megkérte a cuccai árát,nem csodálkozom rajta.
Wasabi...
-
worxland
addikt
Eufémisztikus leszek. Mondanivalód valóságtartalma felülről ugyan, de közelít a nullához.
Az "eldöcög" egyik általam érzékelt 4 dimenziós valóságban sem egyenes oka a "teljesen felesleges" kifejezésnek. Arról nem is szólva, hogy egy ilyen NUC-hoz vásárolva egy VGA-t (meg egy házat, mert ugye a képen látható dobozban qrvára nem fér el rendes VGA, meg akkor egy tápot is, mert a VGA enni kér, és körberöhögi a NUC-hoz adott nyeszlett tápot, meg akkor valami ventit is, mert ugye a VGA a házban meleget gyárt) sokkal rosszabbul jösz ki, mint egy rendes PC építésével. A munkahelyi asztalomon lévő HP EliteDesk 800 G1 DM (ami megfelel a cikkben szereplő erősebbik NUC-nak) árából nagyon komoly PC-t tudnék összerakni, és abban már VGA is lenne.
Ezek a cuccok nagyon jók játékon kívül jószerivel minden átlagos feladatra. Játékra spec nem.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
bunevo
tag
Ámberek, ne az árát hasonlítsátok egy gamer PC-hez.
Itt az a lényeg, hogy 15W-on eldöcög már a GTA V is. Tehát +anyagi ráfordítással már a full passzív miniPC-n is lehet lassan akár AAA játékot is futtatni, kvázi az átlagembernek teljesen felesleges bármilyen dVGA-s új PC-t építeni. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Akkor keressünk az "alkalmi játékos" helyett egy negatív felhangtól mentes kifejezést azokra, akiknek az alkalmi játék nem azt jelenti, hogy néha-néha játszanak de akkor világít a gamer logó a homlokukon, hanem néha-néha (és most magamból indulok ki) lezúznak pár pályát SC2-ben, köröznek egy kicsit valami szimulátorral, akár lődöznek fél órát valamivel, és nem leszarják, hogy nincs minden ultra közelében sem, hanem már rég eszükbe sem jut. Vagy gondoljunk azokra akik asszonynak akarnak egy "pöcsörészős" gépet, és hogy(ne olyan legyen, mint egy leszázalékolt taiwani terminátor lábfeje, mint az összes nem túl drága pc ház, és) ki is nézzen valahogy, keresgélős építkezés helyett fogja oszt' vesz egy ilyen, vagy ehhez hasonló kis kockát, rádugja a tv-re és csókolom.
Bár én C64-en, 286-on, 486-on nőttem fel, simán el tudok tekinteni a wow effektettől.
Szóval szerintem ez a teljesítmény már igenis életképes, más kérdés, hogy mennyiért.. Az meg megint mindenkinek szubjektív agymenése.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
törölt tag
válasz Jim Tonic #11 üzenetére
Igen, csak kell hozzá még ram, ssd/hdd, monitor és perifériák. Ez igy már 500 felett van. De eleve rossz irányba terelted a vitát, mert ahhoz szóltam hozzá, hogy nem mindenkinek éri meg heti pár óra játékért drága gamer konfigot venni.
(#15) emvy
Lehet valakinek megéri, de a többség nem ilyen (legalább is az ismeretségi körömben, magamat is beleértve)
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
Nekem egy előző generációs i3-as van Intel 5500igpvel. Játszani nem játszom. És csak videóvágásnál veszem észre, hogy lecseréltem az i7et. Szerintem teljesen korrektek ezek a kis nuc-ok. Nem zabál és csendes. És nem kell 40 kilós gépet cipelnem, ha van valami.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
félisten
Egyebkent ha evente jatszol 200 orat, es a geped mondjuk 3 evig mukodik, akkor az 1500 euro, akkor az orara vetitett koltsege nagyon alacsony kb. minden mas szorakozashoz kepest. Ennel joval dragabb moziba, etterembe, paintballozni, etc. Es nyilvan nem csak erre hasznalod.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
DooMbo
tag
Nem értem mi ez a vita a játékokról... Az világos, hogy ez nem játékra való gép, csak örülhet az ember ha pár játékot tud játszani rajta közepes beállítássokkal. Aki maxon akarja nyomatni az új játékokat az ne az alacsony fogyasztású minipc-ket nézegesse szerintem.
-
Borisz76
veterán
Kb 1 éve vettem a fiamnak egy Zotac ZBOX EN760-as gépet.
Nemrég került fel az oldalukra egy új modell....
Nem olyan kicsi de legalább játékra is alkalmas.
Szintén barbone gép , kell bele memó és egy SSD.Létezik "Plus" verzió is amiben 1 db 8GB-os memóriamodul van és egy 120GB-os M.2 SSD
Sokkal inkább ez mint a nuc...ha már alkalmi játék.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Geller72
veterán
Az száz rugó. Monitort máshoz is vennél, szal ez nem igazán kifogás. Perifériák úgy szintén. Ebbe max ssd és ram kell. OS-t vehetsz, de szerintem lesz ez azzal is, vagy akinek jobban fekszik használhatja free OS-el is. Ettől függetlenül én is soknak tartom még ennyiért is. .
-
Cassi
őstag
Van már ár néhány webshopban, az i3syk pl. 340 euró.
http://tweakers.net/pricewatch/469740/intel-nuc-nuc6i3syk.html
Technikai szempontból szép, hogy már M.2-alapú és a doboz designja is tűrhető, de ez csak egy bare bone gép, venni kell hozzá mindent, perifériákat, OS-t, monitort stb.. Egy komplett gép ezzel nem úszható meg 200e alatt, és akkor kap a kuncsaft egy alapvetően csak internetezésre használható gépet.
Nem sok értelme van, ennél olcsóbban lehet jobb notebookokat venni.Az Intel évek óta tolja ki a hasonló gépeit, mintha észre sem venné, mennyire elhaladt az ilyen PC-k mellett a világ. Ez az ötlettelenség egészen döbbenetes.
-
tibaimp
nagyúr
Igen, ez egy nagyon-nagyon jó kérdés. Az, hogy valaki "alkalmi játékos" számomra nem azt jelenti, hogy 10+ éves Mario szarokkal játszik, hanem igen is a mai AA kategóriával is akár, az más kérdés, hogy nem sok ideje van rá, de amikor leül gamezni, akkor igen is kimaxolva jó játszani...
Na mind1, csak mondom...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Chrys_
addikt
válasz Sanchez638 #3 üzenetére
Miért gondolja mindenki, hogy az alkalmi játékosnak megfelel a szar?
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest