- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
A memóriabusz meg úgy feleződik, hogy kevesebb HBM lapka kerül a GPU mellé. Erről nagyon sokszor volt már a legtöbb, témával foglalkozó topikba dia linkelve. Ezért is lenne elég elméletben egyetlen HBM is a Raven mellé, hogy megoldódjon a sávszélproblémája az IGP-nek.
(#39) Keldor papa: Ez szerintem nem lesz ilyen egyszerű. Árban még elképzelhető, hogy hasonló indulóárak lesznek, de epicfail volna, ha a Vega 10-nek nem csak a kisebbik, butított verziója versenyezne a GP104 legerősebb tagjával. Pláne, ha a Vulkan/DX12-es játékokat nézzük (tesztekben addigra gondolom ezek lesznek előtérben).
A Vega 11 esetén meg valószínűnek tartom, hogy az elsődleges piaca annak is a HPC lesz a GP100-hoz hasonlóan, desktopra meg jöhet egy új megkülönböztetett jelzésű kártya formájában, horribilis áron.
-
SylverR
senior tag
Miért baj, hogy fordítva van?
Raja a Capsaicin előadás után közölte az interjúsokkal ha kérdezték, hogy a kódnév időrendileg van. Nem teljesítményre. Nem hiszem, hogy ezzel összezavarnának bárkit, hisz ez egy architektúrális név csupán. Attól még GCN4 marad mind a Vega, mind a Polaris. Végfelhasználó számára nem változik semmi, marad az Rx 4xx megnevezés.
Az AMD nem mondott még semmit, csak sejtette, hogy az erősebb P10 Fury+ teljesítményt ad majd 110-150 watt TDP-vel.Nem!
-
füles_
őstag
Remélem hogy a Vega-t nem a Polaris-szal ellentétben fogják számozni...
Az AMD semmi olyat nem mondott hogy a P10-nek 390X teljesítménye lesz 150W TDP környékén
Arról a táblázatról meg hagy ne kelljen már beszélnem
6000 SPU a legnagyobb Vega-ra nekem kicsit lehetetlenül hangzik
GP102 4500 ALU-val,amikor a Pascal belső busza csak 6 GPC-t tud kezelni?
A kisebbik Vega miért felezné a memória buszát a nagy testvéréhez képest?
A másik kérdés hogy a kis Vega-t 4096 SPU-val,HBM2-vel hogyan vinnék le az 1070 árkategóriájába,és ha az 1070-nel versenyezne mi értelme lenne rajta a HBM2-nek?
A 232mm2 P10 vs. 180mm2 körüli GP106-ot már egyszer említettem
GP106 GDDR5X-szel?Ez a táblázat annyit ér mint ez: [link]
-
keIdor
titán
Fordítva van, mint a Polaris, a 11 lesz a nagyobb.
leviske: Kezeld ezt a táblázatot úgy, hogy csak pletyka, de igen, ebből az jön le, hogy a Vega 10 fog versenyezni a GP104-el, a Polaris 10 meg a GP106-al inkább (de a GP104-150-A1-et is foghatja akár).
Illetve maga az AMD mondta, hogy a Polaris 10 a 390X teljesítményét fogja hozni 150W TDP környékén, én ezt is várom tőle.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
leviske
veterán
válasz #52815360 #13 üzenetére
(#11) SylverR: A dolog ott kezdődött, hogy Televan szerint az nV addig nem adja ki a GP102-t, míg a GP104-et se ugorja meg az AMD. > Keldor papa jelezte, hogy a Vega nem jön idén. > Te jelezted, hogy de. > Keldor jelezte, hogy de csak a kisebbik (ezzel passzívan utalva annak a lehetőségére, hogy a Vega 10 akár a GP104 ellenfele is lehet, nem feltétlen kell azt számottevően, GP102 érkezést indukálóan túllépnie) > Vega bedobta, hogy a 10 a nagyobb > Én írtam, hogy úgy tudom, hogy nem.
Röviden nem arról volt szó, hogy mindenki a csúcs GPU-t várja, hanem arról, hogy amennyiben ezen múlna, mivel gyorsíthatná az AMD a GP102 megjelenését.
Az én álláspontom az, hogy semmivel, mert a csíkszélesség gyártás miatt mindkét gyártónak a korai megjelenés volna érdeke a konkurenciától függetlenül.
Ettől még nekem jó eséllyel a Polaris 10 játszhat majd, ha jó áron és teljesítménnyel érkezik.
A Fury teljesítménnyel meg szerintem várjuk meg a tényleges teszteket. A Tonga-nak is a Hawaii és Tahiti közé kellett volna érkeznie, nem a Tahiti szintjére. Most is már önmagában a 256bit-es nyák egy nagy bottleneck lehet.
-
Puma K
nagyúr
Hát nézd... tulajdonképpen ha megvizsgáljuk azt a tényt, hogy a padlás az fent van. A szekrény meg lehet a földszinten is, így elég csak horizontális irányokban közlekedni és nem szükségeltetik pluszban vertikálisan is mozogni a térben, hogy megközelítsük a munkaterületet.
Ezen adatok birtokában bátran kijelenthető, hogy lényegében a szekrény kézenfekvőbb és jobb megoldásnak tűnik egy hangyányival, mert nem kell fel menni, elég csak bemenni.Bár a veszély fennállhat a szekrénybe történő behatolás esetén, mert lehet egy másik világba kerülünk... továbbá a padlásnak meg van azaz előnye, hogy komfort és mozgástér tekintetében igencsak ráver súlyos körökkel a szekrényre... de az utóbbi biztonságosabb a zárható mivoltából adódóan, és a környezetébe is jobban bele tud olvadni így elrejtve a benne tárolt értékeket.
Hovatovább ha szemrevételezzük a vasvilla vs lapát kialakítását akkor szembetűnő, hogy a lapát kevesebb olyan felülettel és résszel rendelkezik amely negatív értelemben vett fizikai behatást gyakorolna a pénzkötegekre... sajnos a vasvillával egy óvatlan mozdulatsor keretén belül, nagy lendület esetén könnyen lyukat üthetünk egyidejűleg több pénzkötegen is, ami leginkább morális és pszichés károkat okozhat igen sűrű és folyamatos káromkodás áradat keretén belül.
Így a vasvilla használóinak javaslatom szerint, szükséges naponta vasvillázás során minimum 3 alkalommal pihenőt tartani mely idő alatt erősen javasolt a zöld tea fogyasztása meditálással egybekötve.Az elállási ideje pedig kérdéses... ha gyorsan mennek és gyorsan jönnek a pénzkötegek azaz gyakran cseréled, akkor nem lehet baj véleményem szerint, de sajnos a mai világban csak két dolog biztos... az adó és a halál
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
oAcido
aktív tag
Ja, meg a GDDR5X-nek is elszáll a fogyasztása 7-8Ghz fölött... Hagyjuk már ezt a dumát. GP100-ból kiszedik a nem szükséges, de sokat zabáló egységeket és meg is van oldva a fogyasztás probléma (ráadásul a fogyasztásnál senkit se az áram fogyasztás zavar (pláne ilyen kategóriában), hanem a hőtermelés és a vele járó zaj).
Na meg ugye ott van az is, hogy nV nem hozza a fullos Pascal-t, mert "sokat" fogyasztana, de az AMD 50W-ból megoldja a Vega-val...
-
SylverR
senior tag
Látom csak ennyire futja.
Pascalból akkora tuti nem lesz, mert több mint 300 watt TDP-t kapna, és a sok vérpista nem tudna helyeselni, hogy a zájemdé sokat fogyaszt, ez meg zőőőd, érted, zőőd! De még ha lenne is...@(#28) Szaby59:
Hivatalosan igazad van. De már elérhetőek belsős teszteredmények róluk. Amolyan szivárogtatás szinten.[ Szerkesztve ]
Nem!
-
nagyúr
Nem hiszem... vagyis csak részben.
Szerintem az NV ugyanazt a stratégiát fogja követni mint a Ti-Fury esetében volt, az utóbbi pár évben nagyon kiszámíthatóan viselkednek és csinálják már a dolgokat... vagyis "megelőző csapás" és versenyképes ár vs akármit hoz az AMD és előtte pár héttel/1 hónappal.
Nagyon bejön nekik ez a politika... 1080 sem véletlen hogy úgy és akkor rajtolt ahogy.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
törölt tag
Mivel ? A Polaris kártyák nincsenek bejelentve, a teljesítményük, áruk nem ismert még papíron sem létezik semmi konkrétum róluk. Az, hogy várhatóan ősszel jön a GP106 nem most hanem jóval korábbról tudni lehetett, ennek ellenére viszont a Polaris hónapokkal előbb fog jönni, tehát bőven lesz lehetősége meggyőzni a vásárlókat, hogy igen, ezt most nektek meg kell venni...
Most max. a potenciális 1070/1080 vásárlók bizonytalanodhatnak el, hogy várják be az erősebbet, főleg akinek még van egy viszonylag jó kártyája is.[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Ha 6 GPC blokk lesz benne, akkor szvsz hasonló növekedést láthatunk majd, mint a 980-980Ti/TX esetében. Eléggé szűkmarkúan mérte az Nvidia a fejlesztéseket, szerintem többet is ki lehetett volna hozni a Pascalból, de hát versenytárs hiányában megengedheti magának a minimális/előző évekhez képesti növekedés tartását.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
törölt tag
-
addikt
Micsoda véletlen, hogy így kiszivárogtak ezek az adatok.
Véletlenül sem a "ne vegyél p10-11 kártyát, mi is jövünk" taktika része.Puma: én eddig a parláson forgattam őket vasvillával, a szekrény aljában lapátolni jobb? Tovább eláll?
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
carl18
addikt
Ha kijön egy pascalos belépő keveset fog enni 930 vagy 1030 10-15 watt.max 20
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
SylverR
senior tag
De. Időrendiségi sorrend van. Vega 10 lesz elvileg a kisebb, a 11 a nagyobb. De nem értem a problémát, miért kellene az nVidia ellen rögtön a 11? Ha közel 2500 shaderrel Fury közeli teljesítményt kapunk, 4k shaderrel mi lesz? Meg mellé ugye a 8 gb HBM... De látom itt mindenki a legnagyobb csúcs kártyákat várja, mert ott sorakozik a szekrényében a sok sok 20ezres kötegelve.
Nem!
-
leviske
veterán
Nem a 11? Elvileg a számozás a fejlesztés idősorrendiségét jelöli és a Polaris esetében kezdték a kisebb verziót később, a Vega esetében ez fordítva van. Nem?
(#8) R3laX: Ennek már a GTX960 is eleget tesz nem? Bár az árakban most így hirtelen nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Az NV 50-60 körül lőjön be egy Full HD Ultra beállításokat futtató kártyát, és akkor lehet áttérek az AMD-től.
-
leviske
veterán
Szerintem most egymásra várakozás helyett már inkább a memóriagyártókon és a TSMC/GloFo pároson múlnak az időpontok. Jelen állapotban akárki akármit dob piacra korábban, azzal vásárlókat nyer. Erre ment ki a GP100 egyedi startja is gondolom.
Valószínűleg senkit nem érdekelne, hogy a Vega túllépi a GP102-t, ha az AMD a GP102 megjelenésekor még a GP104 ellen se tud ellenfelet állítani.
-
Televan74
nagyúr
GP102 -vel várnak úgy is addig még az AMD nem tud GTX1080 erősebb kártyát felvonultatni.Addig a felhasználók fizessék csak meg,ha kell nekik a plusz teljesítmény.
Mindenbe beleugatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...