Aktív témák
-
-
rog
addikt
ok megfejtettem mit írtál. :)
gyak ugyanaz mnt az első pl a és b processel.
B meghívja A.Y-t. (ismerve a stack méretét, egy olyan nagy paraméterrel, amitől az túlcsordul és a paraméter vége, benne a gonoszságra mutató címmel rákerül a megfelelő helyre).
ezáltal a A.Y-ról a vezérlés nem a hívóra kerül (ez lehet B.X, A.X, vagy C.X is) hanem a stack-en levő gonoszságra.
mit ér el vele?
a G-kód a hívó jogaival fog rendelkezni (A.X esetén A jogaival C.X esetén C jogaival, B.xnél B jogaival, az utolsó mondjuk szívás.)
ha A-ból vagy c-ből hívják meg a hibás Y függvényt akkor hogy kerül a stackre a Goni kód, meg csorduláshoz kellő hosszú paraméter? -
rog
addikt
ja igen majd segyt.
de mi az amit megakadályoz.
vagyis mi történik ilyenkor?
ezt nem értem.
''A'' process fut a gépen. elindítja ''B'' processt. adott védelmi szinten, jogokkal.
''B'' process megbssza a stackot. ezáltal a vezérlés nem ''A'' processra kerül vissza, hanem ottmarad ''B'' processnál. és hogyan tovább? mit tud csinálni, amit addig nem tudott? -
rog
addikt
ja azt tudom, hogy a stackon hogy kell túlcsordultatni, de azt nem értem hogy aktiválja az ártó részeket.
mert ugye ennek az lenne értelme, hogy védelmi szintet lép a program vagy ilyesmi.
van egy programom aminek egy függvénye úgy van megírva, hogy direkte verem túlcsordulást okoz, és ezáltal a verem mutató körbeér, és a programrész hívása elötti állapotra vonatkozó verem adatokat felülírja. és így a függvény végi return, a vezérlést nem a hívóra adja, hanem oda ahova én szeretném.
mit érek el ezzel? az op-rendszer az hiszi, hogy már a saját kódja fut, holott nem?
vagy ezt most így hogy? -
rog
addikt
akkor most, hogy a fenébe fog ez működni?
nem engedi meg hogy írjon egy program a stack-re? vagy hogy?
(ez a túlcsordulás nem úgy mókázik, hogy felülírja a stack-ben lévő visszatérési címet, és amikor a végrehajtást vissza kéne adni a függvényt, programot hívó kódnak akkor a vezérlés a gonosz programrészre kerül nem pedig oda ahova kéne.?)
vagy valaki elmesélhetné, mert zavarodok össze-vissza. :)
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Filmvilág
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged