Aktív témák
-
T-800
tag
a mobil (meg ezer más) után már a monitor is rákkeltő
pc ventilátora is zajos, a zajártalom meg ugye szintén rákot okoz
összefoglalva: 10 percet telefonálsz a bekapcsolt számítógép előtt, és meghalsz
na de viccet félretéve, amit saját fülileg tapasztaltam katódsugárcsöves cuccnál (tévénél és monitornál egyaránt). hogy magas frekvencián zúg. Alig hallani, csak olyan légyzümmögés szinten. Nem tudom, hogy csak frekvenciája súrolja a hallható tartomány tetejét, vagy tényleg olyan halk, ahogy hallom. Főleg öregebb (azért nem 10 év, szóval relatív modern technológiát alkalmazó) készülékeknél figyeltem meg.
Néha, ha éjszaka fentvagyok, kicsit zavar. -
DaSilva
senior tag
Ja ez rossz helyre ment.
Hát én nem vagyok patológus, de
- a trícium rákkeltő, ez evidens. Ha 100% tríciált vizet iszol, két nap múlva úgy világítasz (halottan), mint egy százas izzó, nem akárhány év múlva.
- a deuterált víz hatása pedig rohadtul nem evidens, már csak ezért se, mert vízből (szövetből) deutérium/hidrogén arány pontos kiméréséhez ki kell redukálni az összes H/D-t, folyékonnyá tenni és frakcionált desztillálni. Namost folyékony hidrogén kezeléséhez (hangyabokányit veszélyes) olyan berendezés kell, amit patológusok hírből se. -
glett
tag
Kb. 6500:1 a hidrogén/deutérium arány. Én nem gondom azt, hogy árthat a vízben lévő D, bár vannak, akik sok pénzért deutériummentes vizet isznak... A rákkeltéssel viszont az a gond, h nincsenek hosszútávú kísérletek: egy adott anyag állandó, de kis koncetrációja által okozott terhelésről nem lehet megmondahi, hogy milyen hatást vált ki 20 év múlva (amikor a fáradt vándor megpihen) Ugynakkor személyenként változó lehet a szervezet reakciója. A fenol mindenesetre nem egészéges., az tuti (de brómosvízzel elreagál :) )
Ciao
glett -
DaSilva
senior tag
Trícium csak nyomokban van a természetben, mert rádioaktív. A deutérium stabil izotóp, valami elenyésző mennyiségban megtalálható a természetes vizekben. Ennek lehet némi hatása a szervezetre, mert sok enzim vizet koordinál az aktív centrumban, és a nehezebb atommag módosítja a kötési energiát. De organizmus szintre ezt a jelenséget extrapolálni kicsit merésznek tűnik.
-
Sanya
nagyúr
válasz
bolondember #15 üzenetére
a víz is rákkeltő, 180 év alatt okoz rákot az emberek pár százalékában(50), de 180 évig nem él senki
Deutérium és a Trícium miatt(olyan H, amiben van 1(D) vagy 2(T) neutron. A szervezet nem szereti őket. csírátlanítanak)
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
kicsit régi már ez a cikk, mintha olvastam volna valahol úgy 3 hete
-
bdav
őstag
van még olyan dolog manapság amire nem mondták rá hogy rákkeltő???
-
Travelos
őstag
Ahogy a mondás tartja:
Uram bocsáss! :D -
bolondember
MODERÁTOR
Jobb nem belegondolni, h mi mit bocsájt ki vagy ilyesmi... Szerintem többet árt, ha tudjuk, h mi mit bocsájthat ki magából, mintha nem tudjuk, de nem is tudjuk, s nem leszünk hipochonderek...
-
twollah
nagyúr
WTF!!!
IMHO hamarabb halok meg a nyomda miatt az ott elparolgo oldoszerek goze miatt. -
Kalwa
tag
fasza :(((... rákban fogunk meghalni a PC-ink miatt :)):C
-
Frigo
őstag
Nekem LG monitorom van ,és szinte egész nap megy de ha nagyon bemelegedik akkor írtó büdös szokott lenni :(((
-
erdoke
titán
Ez csak a jéghegy csúcsa, a legtöbb erősen igénybevett (itt nem a széthajtásra gondolok:D) hardverelem meglepően büdös szokott lenni.:(
Aktív témák
Hirdetés
ph Minősítési rendszert kívánnak bevezetni a káros anyagok kiszorításáért.
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest