- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Steam Deck
- Apple MacBook
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
80 Gb-os 2,5''-os tokkal, vonóval 32.000 - így pontos! Nem is szórakoztam pendrive-okkal, sose volt!
Érdekes módon nekem mindig elfér a belső zsebemben, vagy a farzsebemben. Ha meg szó szerint befagy a seggem a hidegtől, nem fogok elmászkálni haverhoz.
Fizikai meghibásodás: 196 cm magas vagyok, és ezzel a termetemmel ejtettem le párszor irodában a járlólapra, szerencsétlennel focizok, ütöm-vágom (persze csak átvitt értelemben: vagyis kikapcsolt állapotban nem sajnálom esetleg az asztalon a könyvvel odbb taszajtani...) és semmi baja!le is kopogtam
3 gari van rajta de pótolhatatlan adat csak addig, amíg át nem mentem az asztali gépre. Használom, amíg szét nem esik, aztán csere.
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
Incognito #18 üzenetére
Pedig ez a limit az újraírható, nemfelejtő ROM-memóriák megjelenése óta létezik. A sima UV-fénnyel törölhető EPROM-ok első generációinak ciklusszáma, endurance-értéke néhány száz (!) körül volt. A későbbi fejlesztésű, elektromos úton törölhető EEPROM- és FLASH-memóriáknál sikerült csak ''elfogadható'' értékűre, néhány százezer..millió ciklusra növelni a maximális élettartamot. Mivel ez elméleti határt jelent, a FLASH-memóriák sosem lesznek végtelenszer újraírhatóak, mint a sima RAM-ok. Az írási sebesség viszonylagos lassúsága mellett ez a tényező a másik, amely mindig is megmarad a RAM-ok és FLASH-tárolók között. A gyakorlatban persze pendrive kialakításához ez bőven megfelel, a belső kialakítás (a felülírt cellák fizikai elosztása) általában úgyis megvéd az egyes ''bitek'' gyors elhasználódásától.
-
Incognito
senior tag
Még annyit, hogy a 2,5 HDD kontra Pen drive harcban én a hdd-re szavazok. Van mindkettőböl igaz a 2,5 HDD nem egy profi keretben van és nincs semmi gumirozás, de szerintem így is eléggé strapabíró. Én nem dobálom a HDD-t és nem rakom be a fagyasztóba utána pedig a sütőbe
-
Incognito
senior tag
''egy-egy flash cellájának élettartama minimum 100 ezer írás/törlés ciklusra terjed ki''
Ezt nem értem. Azt hittem, hogy nincs ilyen limit -
erdoke
titán
A páralecsapódás okozza az említett gondot, egy gyári keret pedig elvileg ezt kiküszöböli. Olyan keretre gondolok, mint amit pl. az előbb linkeltem a Transcendtől, de sok utángyártott keret is gumírozott az illesztéseknél..
Hihetetlenül nagy ütés-verést kibírnak ezek, a hőmérsékleti viszonyokat is szélsőségesen viselik. Szerinem alig van különbség egy pendrive és egy jól betokozott 1,8'' HDD között ebből a szempontból. A többiben pedig sokkal jobb az utóbbi, egyedül a méret szólhat a pendrive mellett, bár nekem azonos kategória a kettő. -
--=Gefi=--
tag
Én csak annyit tudok mondani, hogy flashdrive-nál nem csak a ''user error'' tud kárt tenni az adatban.
-
GP-Sz
senior tag
Igen, tudom. És? Ettől még ne mondd már azt, hogy olyan jót tesz nekik a folytonos rázkódás, ütődés és hőmérséklet-ingadozás, ami a szállítgatással jár. A flash meg az ilyesmit meg sem érzi különösebben. Én már dobhattam ki majdnem egyszer egy 40Gs IBM vincsit amiatt, hogy -20 fokból bevittem egy haveromhoz, aztán elfelejtettük megvárni, míg felmelegszik.
-
GP-Sz
senior tag
válasz
--=Gefi=-- #7 üzenetére
Nem azt mondom, hogy én nem a vinyót választanám, csak felvillantottam pár szempontot, amiben a flash jobb lehet.
-
erdoke
titán
-
GP-Sz
senior tag
válasz
--=Gefi=-- #5 üzenetére
Igen? Meglepődnék. Cipeled össze-vissza, rázod, leejted, nyomorgatod, -30 fok -> +20 fok, stb.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
40GB-os 2,5''-os vinyó tokkal- vonóval 30-40k, szóval...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
--=Gefi=-- #2 üzenetére
Ezen már el tudsz szállítani egy DVD image-et... Jó lenne az, csak nem ennyiért.
-
--=Gefi=--
tag
Az is kérdés, hogy ki használja ki ezt a 8 gigát
? Mert az addig rendben van, hogy 1Gb kapacitás, az még talán belefér, nade 8? Úgy vagyok vele, hogy pendrive-ot szállításra használom maximum, adattárolásra azért nem vállalkoznék rajta, mert mégiscsak USB...
És tényleg borzasztó drága... -
L3zl13
nagyúr
Szép kapacitás, jó sebesség, sokoldalú, de az ár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone-t használók OFF topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- További aktív témák...
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest