Keresés

Aktív témák

• Versus

senior tag

válasz erdoke #16 üzenetére

1.Azt hittem kapok adatot ,de ha nem hát nem ! :)
    Majd kérek Fierytől neki biztosan van AIDA riport.
    Írod : ''Nálam aszinkron jóval magasabb a sávszélesség 400-on, mint 333-on.'' akkor minek kell felhúznod a procit oda ahova Acess kolléga ,mem sávszélességről beszélünk a te DDR406-odat talán össze lehetne vetni Acess DDR392-jével de biztosan megint buta vagyok. :)
    3.Megint nem tudom hol olvastad hogy földhöz verem magam a szinkronitásért,de azt pláne nem tudom honnan veszed hogy nem értem a DDR és fsb közti összefüggést de oktass csak,túlélem! :)

Amúgy szerintem marhára off ennél a hírnél a sis-ről vagy a GB-ről beszélgetni ,főleg a mért adatok nélkül.Azért megnéztem volna egy Canterwood/Springdale összehasonlítást a sis-el de egyelőre úgy tűnik nélkülöznünk kell az adatokat.

• Versus

senior tag

válasz erdoke #14 üzenetére

Milyen jó pontozni.
    1.Az fsb max állításom azt hiszem igazolva lett egy házigazda által is,valóban a mérésnél is amit nekem csinált egy ismerős DDR400 lett beállítva a sávszélesség viszont csontra maradt ott ahol a DDR333 megállt,azt hiszem ez szerepel a chipset leírásában is.Természetesen ezt egyszerű cáfolni egy AIDA riportal vagy egy Sandra méréssel ,mondjuk összehasonlítani Acess_denied kolléga DDR396-on mért hasonló adataival,ha a Sis nyer a dolog egyértelmű és elismerem hogy tévedtem.
    3.Tök egyszerűen ,beállítod a kívánt működési frekvenciát (pl. DDR266,DDR333,DDR400) így a mem sávszél máris nincs a procihoz kötve és mindenből kihozod a maximumot.
    Szerintem a DDR400 nem tunning ram,hacsak nem a chipset határozza meg a ram besorolását! :)))

• Versus

senior tag

válasz erdoke #11 üzenetére

Nem szeretek annyit kopizni.:)
    1. sis655 max fsb 180 ,x-86 secret ,Prohardwer Parci klaviatúrájából származott ugyanez az adat.Max DDR333 használat chipset leírás,sis655 tulajdonos mérése.
    A Granite Bay simán teker 200-as fsb-n a gyakorlati vége talán pont a ramok miatt 215fsb-nél volt ,állításomat igazolja pl. az x-86 secret de kb még 3 helyen olvastam simán ment a C-s procikkal habár túl sok tunningpotenciál már nem volt benne.Ezért most is esküszöm a Granite Bay-re ha utánanézel látni fogod hogy azon a pályán is szorítja a Springdale/Canterwood-ot ,de ezen a pályán a sis655 már nem játszik! :)
    2.Tudod te hogy hogy értem miért nincs jövője,lásd fenntebb !
    3.A GB csak szinkronitást tudott ,nem esküdtem rá (nyugodtan lehet rám haragudni) viszont ez előnye volt abból a szempontból hogy nem kellett ''tunning ram'' a nagyon szép mem sávszélességhez ,tudom mit tud a sis655 levelezésben cseréltünk mért adatokat sis tulajjal,a GB-nek messze nem kellett szégyenkeznie.
    Nem tudom honnan veszed le hogy most dicsőítem az aszinkronitást,érdekes meglátás ezzel nem érdemes vitatkoznom.A sis655-ön szorzó arány állítással tudod állítani a proci/ram fsb-t,a Canterwoodon nem(ezt elárulom hogy ne kelljen keresgélned egy manualban sem) ezért ott nem fog gyengülni a sávszélesség,kérlek ilyet ne írj le sehol mert nem igaz ! Hogy miért érdemes a proci frekvenciát emelni azt meg talán nem fogja senki megkérdezni! :)

Maradok baráti üdvözlettel !

• Versus

senior tag

válasz erdoke #9 üzenetére

Elnézést kérek hogy hosszú idő után hozzá merek szólni de lenne a kommentedhez pár észrevételem.''533 FSB-hez szvsz hasonló teljesítmény mellett lényegesen olcsóbbak a SiS655-tel szerelt lapok.'' Az ASUS P4P800 nem fog 40 bruttóba kerülni,viszont ha körülnézel a neten(TMSHW) akkor látod milyen szépen elporolja más gyártók 875!-ös lapjait kivéve persze a P4C800-at.Szerintem egy Abit nem lesz sokkal drágább 30 ezernél és ez olyan nagyon nem lehet drágább egy sis655-el szerelt lapnál ami az életben nem fog neked 180-as fsb felett menni és az életben nem fog DDR333 feletti szinten ramot hajtani,mindenki döntse el magában hogy olyan lapot vesz amivel ki tud hajtani egy 533-as p4-et és később még hajtani is tud majd benne egy 800-as P4-et is vagy beruház egy olyan lapba aminek biztosan nincs jövője!
    ''Veszel nem olcsón 2 db 434-es RAM-ot, és 10% tuningot bír szinkron. Ez az elérhető árú 2,4C-nél 2640 MHz-et eredményez, ami nem túl fényes. 466-os modulnál már akár a 2820 is elérhető...'' Gondolj bele mi lenne ha nem kevernéd állandóan a Canterwoodot a Granite Bay-el ,ezzel félrevezetve nem csak magadat hanem egy csomó fórumozót és utánaolvasnál hogy a Canterwoodnál NINCS szinkronitás és marhára nem kell bele tunning ram a hajtáshoz ,e tárgyban pl ajánlom neked a P4C800 Asus oldaláról letölthető manualját ,tudom lerágott csont de el kéne olvasni ! Vagy simán keress rá tesztekre,nem szégyen olvasni nekem is sokat segít a megértésben ,különösen ajánlom ezt a tesztet : http://www.x86-secret.com/popups/articleswindow.php?id=80 ,igaz hogy franciául van de a táblázatok nagyon informatívak ,különösen ajánlom a P4 2.4C-s procik fsb skálázási táblázatát ,de a pláne az i865PE VS i875/E7205/i845PE összehasonlító táblázataiban van! Remélem segítettem látóköröd kibővítésében !

Aktív témák

Hirdetés