- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebron
tag
Help!
Gainward 7900 GS Golden Sample tulaja vagyok és a gondom a következő:
3dmark 2003-ban és oblivionban szétfolynak a textúrák, ha a mark-ból ki akarok lépni, akkor esc után nekilát villogni a monitor és 3dmark textúrakép maradványok lesznek az asztalon is.
Próbáltam már 2-3 drivert, a progikhoz a legújabb patch van fent, de hiába...
A konfig: asus p5b, C2D 6300, 2*512 kingmax mars, gainward 7900gs stb.
Ui.: A fura az ha az órajelet a gyári 500/1400-ról 300/1000-re veszem vissza a probléma megszűnik.
KÉRDÉS: A problémám megalapozza e a garanciát vagy csak szoftveres? A 3dmark 2005-2006 és egyéb progik gond nélkül futnak.
Válaszokat előre is köszi! -
Ivan15
senior tag
válasz CriticalHit #37 üzenetére
Én nem fizetek ki a gyári tuningért +10K-t.
-
CriticalHit
őstag
Ha visszaveszel az emelésből, akkor meg minek fizettél ki plussz 10K-t
A gyártónak garantálnia kellene a stabil müködést gyárilag emelt órajelekkel is, hamár drágábban adja a kártyáját. Tesztelték volna az összeset egy napig."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
kavicssli
addikt
válasz CriticalHit #33 üzenetére
Szerintem is erdemesebb venni. Valoszinu hogy megbizhatobb ja es nem kell +50mhz-t kiadni felesleges 10 ezreket.
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
joed
csendes tag
Nem tudja hol van a cikk forrása a http://www.hardocp.com/-on?
Köcce -
Ivan15
senior tag
válasz CriticalHit #33 üzenetére
De az órajel visszavételnek is van érteleme (nvidia driverrel stb) , ha rossz a kép -semmi akadája felhasználói szinten sem. Sztem.
-
CriticalHit
őstag
Érdemesebb alapórajelest venni, tenni rá egy jó kis GPU hütőt és szabadon kisérletezni.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
^Bundi^
őstag
3év a gari addig műár a 8. tulajnál lesz és ha addig eljut akkor már nem a gyártó hibája, ha szar
amúgy értelmetlen visszahívni..ez nem autó...ha elromlik úgyis kicseérlik és ha tényleg szar úgyis kiadnak vmi javítás -t
a gainward már hívott vissza szállítmány -t rossz driver miatt azért nem volt 2 hétig semmilyen karim..
és tényleg volt olyan aki kettőt adott vissza azzal együtt eddig 5 hibás darab volt
ez még mindíg 10% os határ körül mozog..ha több lenne szar többet hoztak volna visszaNos Omnes Una Manet
-
piqla
őstag
Off vagy nem, nekem tetszik az evga csomagolasa
Szereted az állatokat?
-
Cs_Laci
senior tag
A pénteken bemutatott 1kg feletti madzaggal rögzített procchűtő után ezen a híren már meg sem lepődök.
Miért nincs olyan hír, hogy csináltak egy asztali gépet, ami kicsi, hangtalan, 10kg és mindenre elég, ami nem játék??? -
Male
nagyúr
Köszi, megnézem!
Amúgy főleg Far Cry-jal van gond, már akkor villognak be dolgok, amikor még csak a menü mögötti video megy... hátha idetéved egy profi, ez van a logjában ami talán érdekes:
Init Shaders
WARNING: Error: CTexMan::ImagePreprocessing: Scaling of 'textures/defaults/palletteheat.dds' compressed texture is dangerous (only one mip)
7 Shader files found.
92 Shader files found.
Construct Shader '<Default>'...ok
Construct Shader 'ZBuffPass'...ok
Construct Shader 'ShadowMap'...ok
Construct Shader 'EdgePass'...ok
Compile System Shader 'StateNoCull'...ok
Compile System Shader 'SunFlares'...ok
2 Sun flares was parsed
Compile System Shader 'LightStyles'...ok
34 Light styles was parsed
Compile Glare Shader ...
Compile System HW Shader 'CGVProgramms'...ok
Compile System HW Shader 'CGPShaders'...ok
Compile System Shader 'TemplFog'...ok
Compile System Shader 'TemplVFog'...Fail.
Compile System Shader 'TemplFog_FP'...ok
Compile System Shader 'TemplFogCaustics'...ok
Compile System Shader 'TemplVFogCaustics'...Fail.
Compile System Shader 'TemplFogCaustics_FP'...ok
WARNING: Shader 'whiteshadow' has opaque maps defined after pass 0!!!
WARNING: Shader 'whiteshadow' has depthwrite enabled after pass 0!!!
WARNING: CCGPShader_D3D::mfLoad: Could not create pixel shader 'CGRCBlur_PS20'(0x0) (D3DERR_INVALIDCALL)
WARNING: CCGPShader_D3D::mfLoad: Could not create pixel shader 'CGRCBlur_PS20'(0x0) (D3DERR_INVALIDCALL)
Alap Far Cry, nincs peccselve, talán az a gond... remélem -
Male
nagyúr
Kisebb hibákat nem feltétlenül venni észre... meg van olyan (pl nálam most), hogy egyik driverrel dugig van hibákkal a 3DMark, a másikkal meg általában lefut hiba nélkül, csak nagy ritkán (kb minden 5. futásnál) mintha egy-egy pillanatra lenne apró grafikai hiba (abból a viziszörnyből vagy miből kivilan egy kiálló ''rúd'', és rögtön el is tűnik). Meg van 8 játék amivel hibátlan, kettővel meg hibázik össze-vissza... utána meg teljesen jó azokban is... ilyen esetben hogy döntöd el, hogy a VGA a driver vagy épp a játék rossz?
Szóval jó lenne egy olyan tesztprogram, ami egyértelműen kiírja, hogy van e gond a kártyával vagy nincs... -
tuskooo
addikt
Nincs is ebben semmi meglepő a gyárilag alkalmatlan 6600gt-hűtők után..
-
D.Orion
veterán
Nem szívesen vitatkozok nálamnál okosabb és tapasztaltabb emberrel, de az a 4db erősen lekicsinyítő mennyiség. Van aki 2-t vitt vissza. Én érdekes módon egyetlen másik 7600GT-ről sem hallottam ami ''önhibájából''(nem a tuning ölte meg) döglött be, csak ezekről a hibrid Golden Samlekről. Én sem mondtam, hogy mind szutyok(az az egy ami müködik egy előző szállítmányból való) csak azok amik abban a bő 1hétben kerültek ki a gyártótól. Mellesleg, hogy legyen valami jó pont is a Gainward-nál, az a hűtő ami a Golden nyákos karikon van nagyon jól teljesít.
''7900asokkal meg absz nincs semmi baj...'' Akkor sztem míről szól maga a cikk
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Foleg en orulnek neki a legjobban meg 1 hete sincs meg a karim mar is kapnek egy ujat
Mindenesetre megnyugtato lenne ha kiadnanak valami infot hogy problemamentesen cserelik a kartyakat.Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
twollah
nagyúr
Azt, hogy elismerik a gyartok az szep.
De az lenne a szebb ha vissza is vonnak azokat a kartyakat a piacrol, es kiadnanak beloluk egy kettes verziot. -
^Bundi^
őstag
-
Male
nagyúr
Lehet ott is a hűtő alatt felejtették a fóliát, mint egy sorozat ASUS alaplapnál
#3-ra valaki tud mondani valamit? Az ATI tool ha jól sejtem nem minden részt tesztel... (konkrétan olyan progit keresnék, ami leteszteli a Vertex Shadert a kártyában, hogy jól számol e...)
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Lehet, hogy letesztelték a kártyákat alaposan, de erre a sorozatra az egyik beszállítónak hibás alkatrészei kerültek, mondjuk hibás kondik, amik 3 hét alatt kiszáradta stb...
Ezt a gyártásnál elég nehéz ellenőrizni.
Azt a a piaci környezetet pedig, ahol a sebesség és az ár fontosabb a minőségnél, vhol a felhasználók alakították ki. Sztem azért ez nem olyan gáz, mint ami pár éve volt a vinyóknál, hogy lecsökkentették a garancia időt, és sorban hullottak több gyártó meghajtói is. Lehet, hogy most mégjobban felértékelődnek, a régi PCI-os VGA-k...
GF3-ig bezárólag emlékszem, hogy egy csomó nagy névnek saját tervezésű, egyedi kártyái voltak, saját tervezésű nyákkal pl.: ASUS, Gainward
Most már mindenki csak a referenci kártyákat gyártja, bár a Gainward most újra próbálkozik... (7800GS+ AGP 512MB)
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Az a baj, hogy pl a 7600GT topikban nem a húzot karikkal van a gond. Hanem egy egész Gainward Golden Sample nyák+hűtőjű, de referencia órajelű 7600GT-ből, jött ki egy teljes széria ami úgy ahogy van szar volt. 3hét alatt mind bedöglött egy kivételével. Szimplán széteset a kép a 3DMark-ok alatt és valszeg mindben a GPU volt a lúdas. Nem tudom, hogy a Gainward volt-e az ügyes vagy az nV alkotott, de grat neki, bármelyik is volt az az észlény aki nem volt képes kitesztelni a GPU-kat.
Szerk: Write only. Bundi ezt most szerintem megcáfoltam.
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
Eddig mo -n 1 húzott Gainward karit sem kelett garizni a 7es szériából
Nos Omnes Una Manet
-
Integra
titán
és eddig milyen minőség ellenőrző rendszert használtak?!
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
czappa
aktív tag
''hogy esetenként hibát követtek el, amikor hosszú és átfogó tesztfázis elvégzése nélkül túlzott tempót diktáltak a kínálatuk részét képező videovezérlőknek.''
Szabad fordításban ez annyit jelent, hogy pasziánszoztunk egy órát az emelt órajelekkel, aztán vittük gyártani. -
Face8814
őstag
Most mondjam azt, hogy nem lepődök meg ezen.
Várható, hogy ilyen kiélezett versenyben a termékek piacra dobása és a határidők betartása ( ezzel a konkurencia megelőzése ), előnyt élvez mindennemű minőségellenőrzéssel szemben. Itt már inkább a mennyiség dominál, sajna mint a példa is mutatja a minőség rovására.
Ha meg hozzávesszük, hogy problémák lehetnek a nagyobb gyártók termékeivel is, akkor meg felmerülhet a kérdés: ''...miért is fizetek többet egy A**s-ért, mint pl egy I**o-ért? ( a konkrét gyártók nevei csak a szemléltetés miatt szerepelnek a hasonlatomban )Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
VargaI
senior tag
szerintem ezek a problémák a gagyi hűtésnek köszönhetőek, hogy néz már ki az EVGA hűtése?(ugyanaz a hűtése az alap 7600GT-nek, a 7900GT-nek, meg ennek a húzott GT-nek is ) minimum gyári zalmant kellene rá tenni, vagy bármelyik komolyabb gyártó jó kis hűtőjét (arctic cooling, thermeltake, thermalright....), csak rá kell nézni a gyári lassulási küszöb értékre 125°C , üzemhőmérséklet meg sokszor a 80-85°c-ot simán eléri egy ilyen kari, érdekes, hogy prociknál meg már 50-55°C felett nem ajánlott, 60-65°C felett már károsodhat, szóval kicsit elkéne gondolkodni ezen
Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
Jodaka
csendes tag
Kár h említik a Gainward-ot is.. remélem a jövendőbelimmel (7900GT) nem lesz ilyen baj bár az nem is gyárilag húzott, de azért nem jó ezt hallani...
Ideas Are Bulletproof
-
Male
nagyúr
Igazából jó lenne valami rendes teszt, ami szinte 100%-osan megmondja, hogy hibázik e a kártya... (mint pl prociknál a Prime és hasonlók). VGA-knál szerintem jó sok hibát elrejt a driver meg a szemünk
-
Foxi
senior tag
Mondjuk megbízható minőség ellenőrzés lehetett ott eddig Habár meglehet, hogy vga-t nehezebb betesztelni mint procit. Nekem egy TurboForce-os giga 6600gt halt be de ez nem számít csúcskategóriának ettől függetlenül még gyárilag túlhajtott volt
-
g@bo
nagyúr
és majd igy jár minden Ph eladó is, aki ( Pl.) a széthajtott prociját adja arcátlan felárral...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest