- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
Aktív témák
-
fanatic
aktív tag
Ez egy jó cucc! Az árára vagyok kiváncsi!
-
Bash
őstag
A nagyobb adatsűrűséggel az a probléma, hogy sokkal tovább tart pozícionálni az olvasó/iró-fejet, így nagyobb lesz az elérési idő. Ezért a nagyobb kapacitású merevlemezek sokkal lassabbak kisebb társaiknál. Nem véletlenül csak 36 GB-os a WD Raptora, hiszen már olyan gyorsan forog, hogy a kisebb elérési időt csak kisebb adatsűrűséggel tudják elérni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tudom, hogy semmi közöm hozzá, de puszta kiváncsiságból érdekelne, hogy mire tudsz kihasználni közel 400GB tárolókapacitást?
Én most vettem a tényleg megtelt 20 GB-os Quantumom mellé egy 80 GB-os Seagate Barracuda IV-et, minden kedvenc progimat feltelepitettem, és a vinyó 3/4 része igy is üres....pedig még linuxos particiókat is csináltam rajta...:))) -
Notes
senior tag
Ha jól tudom az NCQ csak a Seagate-nek új, az IBM már rég beépítette ezt a vinyóiba.
-
anulu
félisten
Nagyon örvendetes ez a 3év gar! :) Amúgy kellemeset csalódtam a Barracuda V-ös vinyóimban (2x120GB). A mellette levő 30 (BB) és 120 (JB) WD-k is tökéletesen mennek. :)
-
Ezzel én is így vagyok. Inkább derítsék ki mások hogy megbízható-e az adott széria. :)
Nálam most egy 80GB IBM 120GXP és egy 80GB Barracuda IV dolgozik + kisebb régi vinyók.
Ezek még 3 év garisok, és nem sietek a leváltásukkal.
Van még próbaképpen egy 40GB Seagate 7200.7-em eddig ez is jól megy. -
Keitaro
addikt
Hát a minnél több korongért se rajongok és a még több adatot egy korongra elvért sem. Mindig tartok kicsit az új dolgoktól, megvárom míg bejáratják őket :)
Egyébként dícséretes dolog ez a 3 év, a WD 5 éve a raptorra, lehet végre megint normális garanciáink lesznek a vincsikre? *kopp*kopp*kopp* -
nap
addikt
Akkor engem most atvertek, es egy 100 Gb-s vinyot adtak el nekem 80 Gb-skent??? :D
-
10TB az nagyon sok.
A most elérhető adatsűrűségekkel is nagyon megszenvednek a gyártók. Sokan már most is a fizikai határokat emlegetik.
Nem vagyok otthon ebben a részében a témának de pl. a töltésekkel átmágneseződéssel vannak problémák nagy adatsűrűség esetén.
Szerintem mire több TB méretű vinyókra lesz szükség, lehet hogy más technológia veszi át a mágneses rögzítés helyét. -
A Seagate-nek fejlesztenie kell ilyen téren, mert nem építenek 3 lemezes IDE hdd-ket. Ezért kapacitás hátrányban vannak a többi gyártóval szemben.
Az IBM-Hitachi,WD,Maxtor is készít 3 lemezes 250GB-s vinyókat. A Seagate hdd-k max. kapacitása most 160GB. -
WN31RD
addikt
''visszaolvasni is sikerult?''
LOL, én a /dev/null-ba szoktam rögzíteni adatokat... még nem telt meg. :DDD
Egyébként a 3 év garancia nagyon dícséretes, remélhetőleg a hazai kiskerek is továbbadják.
Az NCQ új ötlet? Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha már hallottam volna valami hasonlóról korábban is... (nyilván nem ezen a néven) -
ebx
aktív tag
mennyi az elerheto max. elmeleti kapacitas/korong?
10TB ? -
ebx
aktív tag
off
''A Seagate-nek sikerült 100 GB adatot rögzítenie egyetlen korongon''
visszaolvasni is sikerult?
off ff
Aktív témák
Hirdetés
ph A Seagate-nek sikerült 100 GB adatot rögzítenie egyetlen korongon.
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest