- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
efi99
őstag
Nekem is van hasonló kapacitású, gyorsabb, olcsóbb, bár más elven működő tárolóm.
HDD-nek hívják.
Vagyis: aki (bárki legyen is az) ilyet, most megvesz, ennyiért, mégis milyen épeszű indokot tud felhozni rá? -
csongi
veterán
Elég kedvező ára van. Holnap rendelek is egyet
ÁÁÁ inkább kettőt
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Intelligencs #69 üzenetére
Nekem van sacc kb 91ből cd lemezem. 100%ig olvasható a mai napig.
'91nemtuti akkor volt zsírúj játék a Doom1 szóval lehet '92.
Sőtt van egy 40gbs hddm is 2éve kiprobáltam full hibátlan volt.
persze van ''potyogós'' cdm is. -
válasz
God Vazzeg #73 üzenetére
450 nincs éppen, de 200 van. hja, és 50 évet tuti nem tárolom a speizban a lekvárok között, mert addigra valszleg még a legjobb média is beadná a taccsot
Most kiírom DVD-re, aztán 10 év mulva az egész készlet átmegy az akkori bestbuy-ra, mondjuk 1db holo-lemezre, v X-ray discre, ami lesz -
PPeter
addikt
És miért venné meg bárki? Az első generációs ipari DVD-írókat kénytelen voltak megvenni a DVD-Video authoring üzemek, mastering cégek, gyártók, konzolos, PC-s multimédia fejlesztők stb. Ezt miért venné meg bárki is?
Ugyan már, hát pont erről beszélek, hogy ezt így NEM lehet összevetni. A DVD olyan multiplatform adattároló, amelynek piaci sikerét segítette, hogy a műsoros filmkiadástól kezdve a személyi számítógépes szoftverek kiadásán át a konzolokig egy rakás egyéb piac vette egyidejűleg használatba és generált óriási felvevőpiacot a formátumnak.
[Szerkesztve] -
DraXoN
addikt
Pontosan...
De ez is egy elsőgenerációs professzionális felhasználásra szánt darab.
Azóta kicsit felgyorsult a piac, így szerintem egy maximum 5 év múlva ennek az utódját megvehetjük üzletben max 50e Ft os áton, kb 1,5TB os lemezekkel (darabja kb 2-3e FT).
Szerintem ez reális lenne, és nem elképzelhetetlen, ha van rá igény. -
PPeter
addikt
Ami akkor 35000 dollár volt, az az első generációs (még nem is a mostani 4.7-esnek titulált, hanem annál kisebb kapacitású lemezekhez kifejlesztett) író volt, pusztán professzionális, ipari célokra, a ''street price'' kicsit félreveztő, mivel nem került a fogyasztói piacra ilyen áron. A fogyasztói piacon soha nem volt ilyen drága a DVD-író. Tudom, mert elsők között vettem (igen, még a múlt évezredben) DVD-írót. És te?
Pusztán csak arra akartam rámutatni, hogy SEMMI értelme DVD egykori árával és későbi árválozásával párhuzamot vonni, mert nem összevethető a két technológia piaci helyzete.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
szerintem reális kiváltója lehet a szalagosoknak, ha tényleg tartósak a korongok. mondjuk egy midsize cég adatmentéséhez csábító lehet, hogy nem tekereg össze-vissza meg ha raknak bele egy 6-os changert, akkor csak heti egyszer kell cserélni. persze rw korong kéne hozzá. anno ha jólemlékszem az ultrium külső egység is milla körül volt, a 100/200 gb cartridge 17-18 mb írási sebességet produkál kb. vinyó árban. szerintem kezdésnek nem rossz ez.
-
JulWCZar
senior tag
Gondolom itt az elérés random, szemben a szalagossal, ami azért elég nagy előny.
-
WonderCSabo
félisten
Miért ilyne rohadt hosszú ez?
-
-
hardzsi2
aktív tag
Igazad van, a nyersanyagár perdöntő lesz. Ezzel együtt csupán a jelenlegi berendezést (árát, méretét és hozzá mért képességét - kapacitását) szánalmasozom le (ezt továbbra is fenntartom), de írtam is, látok a technológiában lehetőséget és nem kizárt, hogy pár év múlva lenyomja az egész HD-DVD/BluRay brancsot - drukkolok neki piaci sikeréhez.
Azonban most, ebben az állapotában -nyilván a technika kezdeti kiforratlansága, stb. miatt- egy böhömnagy, k* drága, relatíve nem-olyan-hatalmas kapacitású készülékkel állunk szemben. Nem kizárt, hogy már javában hegesztik a köv.generációt, ami már PC-be (mondjuk egy duplamagas 5.1/4''-os helyre) betuszkolható. Aztán a 3.generáció talán már DVD-író kinézetű és árú lehet -> na akkor majd eljön az aranykor...
Ami pedig a már hozzáférhető BluRay-technológia árát illeti, a CHIP magazin februári számában a SONY BWU-100A-ra (2x-es BR-író) 235.900 Ft-os TÁJÉKOZTATÓ árat adtak meg. -
erdoke
titán
válasz
Intelligencs #69 üzenetére
A 4X TYG01 Plextor, TDK és Verbatim lemezeim évek óta tökéletesen állnak, amiket még anno 4-8X írókkal pörköltünk tele. Ugyanígy a 24-32X TY CD-im, amit 24X Plextor íróval írtam anno. Az elmélethez megefelelő gyakorlatot se árt társítani.
[Szerkesztve] -
No várjál csak azzal az 50 évvel! Anno a CD-re azt mondták, hogy 100 évig jó. Az 5-6 éves CD-im fele rég hulladékká változott, ráadásul az archív CD-imről beszélek, amelyek ledobozolva álltak, nem is használtam őket, külső behatás sem érte őket.
Erről a cuccról is tudod mikor hiszem el, hogy 50 évig megtartja az adatokat? Majd 50 év múlva...
Én jelenleg ott tartok archiválás terén, hogy minden fontos adatomat tükrözött vincsin tartom, időnként kiírom őket DVD-re, illetve kb. fél évenként racken elviszem a növekményt a család többi tagjának gépére (öcsém, szüleim, húgom), és ott is rárakom a vinyóra. Na, így biztonságban érzem magamat.
[Szerkesztve] -
válasz
macilaci78 #67 üzenetére
Sztem idővel a driveok is karcsúsodnak majd.
A mostani erősen úgy néz ki, mint valami kisérleti példány
Még egy comment az árhoz: mivel nem kattant rá senki nagyfogyasztó még (pl kiadók) ezért valszleg úgy kalkuláltak, h jóval kevesebb eladásuk lesz, mint a HD és BLU-ray discnek - így kevesebb vásárlóra kell elosztani a költségeket. Ha nőnek az eladások, lecsökken az ár is+vice versa -
macilaci78
nagyúr
Szerintem meg de, mindent meg lehet fizetni, van olyan magánszemély, aki most is kicsengetné rá a 3,5 millát. Csak felesleges.
Amúgy meg a sok beleölt K+F költség kerül 3,5 millába, maga az előállítási költség nagyobb szériában szvsz már 20k alá vihető... De be kell szedni a nagy lóvét, hogy fussa gyárat építeni.
Viccesek lesznek a következő évek: majd jönnek az első Holo-ready házak... Ezt a méretet és súlyt okosan elhelyezni a házban... -
PPeter
addikt
Jó, de ezek az általad belinkelt drágaságok is csak fürtözve adnak igazán jó teljesítményt library-kbe halmozva. Random módon az ilyen 500 GB-os szalagokról sem ugrik le az adat pikk-pakk. Adatszervezés kérdése, hogy mit tudnak kihozni belőle, mint ahogy ezeknél a holografikus cuccoknál is nyilván majd úgy és akkor dől el sok minden, amikor lesznek az általam korábban említett ipari felhasználásról tapasztalatok, kialakulnak az erre épített adattárolási megoldások. Erről ugyebár még nem tudunk semmit, mert még nem adtak el belőle eleget. Én nem az adatátviteli sebességet tartom karcsúnak, nem ezen vérezhet el első körben a dolog.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Jóember, itt nem az a lényeg, hogy milyen sebességgel megy az adat rá, mert azoknál az alkalmazási területeknél, ahol az irdatlan mennyiségű adat kezelése gyors kell legyen azarchiválást megelőzően, ott egy másik, gyorsabb adattároló végzi azokat a műveleteket, amelyekhez a nagy tempó szükséges. Vagy azt gondolod, hogy egy ilyen kütyüt közvetlenül kötnek rá egy célhardverre, ami 2TB-ot pörget naponta? Ne fárassz már, olvass kicsit utána a nagyobb léptékű, ipari, professzionális adatkezelésnek...
-
TeeJay
félisten
válasz
FehérHolló #28 üzenetére
te kiadnál 3,5millát olyan cuccért ami csak 20MB/sec-el képes adatot menteni?
ennyi pénzért legalább 100-200megát toljon már rá
az meg hogy majd a 800gigás lemeznél már elérik a 80MB/sec-et elég LOL szerintem. -
PPeter
addikt
Nem lehet az összeset lemásolni. Amit meg lehet, azt sem úgy, mint mondjuk egy DVD-t a Decrypterrel.
Két év múlva sajnos ez a holografikus tároló nem lesz 300ezer. Két év nem elég rá, hogy több tízezer (vagy még több) darabot értékesítsenek belőle a vállalati szektorban, hogy kialakuljanak a felhasználási módozatok (fürtözés, backup stb.) hozzá. Márpedig ha nem adnak el tízezerszám belőle a vállalati szegmensben, akkor a fogyasztói piacra maximum sajtóbejelentések meg szép termékbemutatók formájában fog eljutni. Vigyázzunk a jósolgatással, ez nem a merevlemez, vagy a filmkiadás alapjául szolgáló formátumok utóda/testvére, tehát mindazok a remélt piaci sikerek, amelyeket pusztán a kapacitása mentén próbálunk meg felállítani a HDD-hez, a DVD-hez, vagy a kéklézeres optikai adattárolókhoz hasonlítva, csak arra jók, hogy félrevezessenek. -
Allien
veterán
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
Én meg azt nem tudom, hogyan nézném meg, hogy Te hogyan nézed meg AZT nukleáris csapás után!
-
Allien
veterán
Ja, már tudom is! A Vista 2-t ilyenen adják ki, meg a PS4-t!
A Vista 2 talán majd elfér két kisebb holo lemezen!
Ráadásul, állandóan kapcsolatban kell majd lennie egy központi szerverrel (master szerver), amely folyamatossan ellenőrzi a win eredetiségét, és, hogy nem cserélnek-e menet közben hardvert!
-
ngabor2
nagyúr
mint egyszerü felhasználó
épp ez az, hogy ez nem egyszerű felhasználóknak készült. egyelőre. majd ha a technológia addig eljut, hogy kb. dvd-író méretre, vagy annál nem sokkal nagyobbra összenyomják, megoldják a kultúrált hűtést és az egyéb, talán előre nem is látható problémákat, akkor érdemes ezeket megkérdezni. -
Allien
veterán
Ettől függetlenül, elvileg egy átlag usernek is ''megéri'' (majd) egy ilyen cucc, ha mondjuk drágább is lesz elvielg, mint egy blue/HD lemez, mert ugye, ez (állitólag) 50 év múlva is elővehető! Egy mai DVD-t is elővehetsz 50 év mulva, de max a bringádra tudod majd felrakni, ha kell valami csili-vili cucc.
Mondjuk, hátha visszaveri a trafipax jeleit, mert túl gyorsan száguldozol a bringával.
Nekem mondjuk megérné (már elvi síkon), hogy ne keljen mondjuk 5 év múlva (vagy 2-3 év) újra átmásolni a dvd-t, vagy újra letölteni a netről valamit. Nem is beszélve az olyan személyes dolgokról, mint a fotó, vagy home videók! Azért, elég gáz, hogy ezek élettartalma is relative, de rövid.
-
Sepiroth
csendes tag
mint egyszerü felhasználóengem a következők érdekelnének
vagyis pont amelyek a cikből kimaradtak
1.) mennyire biztonságos meglehet karcolni ? védő réteg van rajta vagy az egész be van tokozva ?
2.) hangos , zajos ,vagy néma a meghajtója, igényel hütést ?
ha sokkal biztonságosabb mint az eddigi technológiák akkor szerintem 3-4 év mulva a nagyobb bankoknál é még sok sok más cégnél tuti lesz
[Szerkesztve] -
Csak kötekedni akartam
Egyébként nem azt írtam, hogy feltörték, hanem hogy lehet másolni.
Lehet? Lehet.
Nem 50ezeret 3 év múlva, hanem 300ezeret két év múlva írtam. És tartomKét év múlva visszatérhetünk rá.
Természetesen azon feltételek teljesülése mellet, amiket szintén írtam... -
Incognito
senior tag
Akkor majd lehet látni, hogy mit írtunk ki? Még feliratozni sem kell a lemezeket
[Szerkesztve] -
h-yle
addikt
Semmiért. Csak az a probléma, hogy az emberek nagy része nem fogja fel, mit jelent az ipari/nagyvállalati/professzionális jelző. Abban a szegmensben a biztonság az első. A legbiztonságosabb a legjobb. Szépen is néznék ki ha komoly több millió dollárt érő adatokat cska úgy BR vagy HD lemezre mentegetne egy cég...
Az meg hogy a vinyó is annyiba kerül, és hogy abból is van 300 giga, sőt egy tera is az ebből a szempontból teljesen lényegtelen. A miért kérdésre a választ pedig megkaphatjátok, némi elfojtott röhögés keretében, ha belejtetek mondjuk a Kürt Rt.-hez.
Itthonra, átlagusernek meg tökéletes a BR vagy a sima DVD adatmentésre. A holo ára meg egyszerűen azért annyi mert meg kell fizetni a technológiát, és azért fogják megfizetni mert a cégek nem 50-500K-t szánnak az ilyen rendszerekre hanem milliókat. Kereslet/kínálat megvan. Azthinni hogy minden számítástechnikai termék célközönsége Pistike aki 200fps-t akar Gothic 3-ban, 100/100as netet hogy gyorsan lejöjjön a film valamint 2 terát ezek tárolására, finoman szólva dőreség neadj isten balgaság lenne. -
Ezen 1xerűen nincs vitatkoznivaló. A jövőbe nem látunk - előbb-utóbb lesz ez 50kHUF, +még olcsóbb is, csak kérdés h mikor. (én remélem h előbb mint utóbb)
Összehasonlítani sem érdemes a CD-DVD-BLU-HD fejlesztésekkel és ár-lecsengéssel, mert más technológia, mások a fejlesztési ktg-ek, stb. -
PPeter
addikt
Miért, feltörték az AACS-t? Nem. Egyelőre meg tudják kerülni a szarul megírt lejátszószoftverek miatt. Mondjuk remélem ez elég nagy fricska lesz ahhoz, hogy leálljanak a további erőlködéssel a kiadók.
Esetleg valami ontopik válaszod is van arra, amit írtam, vagy csak kötekednél? Cáfolj, érvelj, kíváncsi vagyok miért lenne egy eddig csak laboratóriumi - még csak nem is ipari - körülmények között tesztelt, kommersz számítógépekben használatos interfésszel még nem rendelkező, ilyetén formájában nem szabványosított, széles körben nem tesztelt, nem bizonyított, mindenféle előélet nélküli, 3.5 millió forintos háttértárból 3 év alatt 50ezer forintos megoldás? -
Ősember
őstag
egyenlöre gazdaságosabb vinyokat venni
persze az élettartam kárpotol mindenért
-
ngabor2
nagyúr
ebben az árban meglehetősen vastagon benne van a fejlesztés ára, mivel itt teljesen új dolgokat kellett kidolgozni. a lézeres dolgoknál az elv kb. végig ugyan az maradt, az első cd-től a jelenlegi kéklézeres technikáig. tehát ebből a 3.5M-ból igen hamar lesz megfizethető ár (hogy 100, vagy 50k, azt nem merném előre mondani).
a tárolókapacitáshoz képest az átviteli sebesség tényleg nem túl gyors...4.2 óra kell ahoz, hogy teleírja. hogy minek ez a nagy tempóhajsza? mert gondolom akinek van 300/800/1600GB mentenivalója, az hamar szeretné biztonságban tudni. akinek meg kevesebb van, nem biztos, hogy ilyenre fogja menteni, mikor a szalagos meghajtók még mindig a legbiztonságosabbnak számító backup-rendszerek.
hogy milyen módon csatlakozik a géphez... meglátásom szerint teljesen mindegy, különösen most, hogy egyre jönnek kifele a nagyobbnál nagyobb átviteli sebességű külső csatolók (PCIe 2.0, firewire, gigabit ethernet, esata2). -
-
^Bundi^
őstag
jo kis cucc..
akárki is nyeri a formátumháborút mindenképpen megszívja..közel nem lesz olyan hsszú életű mint a DVD ez már ma biztos.
nekem az első DVD lejátszóm vmikor 99 környékén volt a gépben..blue-ray nem lesz 2008 elött az tuti..és ezzel sztem nem vagyok egyedül
ez meg ha beírok akár csak 2010-15 között..
és akkor még nem beszélve arról, hogy fele blue-ray fele hd tehát mindenképpen a teljes haszonnak már csak a fele-fele jut a cégek zsebébe..
ez a technológia meg nem fog késni mert ez már ittvan..most már csak az árakat kell lejebb tornázni
3,5 misi ha minden évben feleződik akkor 7 év múlva tömegtermék -
REDeath
őstag
válasz
yakuza.tora #6 üzenetére
És természetes a Szújó Zoli is ott lesz XD
-
hardzsi2
aktív tag
Ez elég szánalmas, különösen a tavaly októberben már (prototípusként) működő 200GB-os TDK BluRay-hez képest - melyből már idén is lehetne akár termék összehasoníthatatlanul olcsóbban és kisebb helyigénnyel: [link]
De ha már most annyira kell a nagy kapacitás, vélhetőleg lehet 200e-ért BR írót kapni [link] [link] (nem feltétlen Mo-on), amivel 12 egyrétegű vagy 6 kétrétegű lemezre kiírható a 300GB cucc (vagy 20-30e-ért HDD-re).
Nekem tetszik a holografikus adattárolás (mint elgondolás), de én terabyte-os kapacitást vártam elsőre is. Szerintem pár évedt még gyúrniuk kell rajta, mire tömegtermékké válhat, így még nem eléggé versenytárs a fentiek fényében.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Az ütemterv hangazatos 1,6 TB
De ha ennyi mindent el akarnak érni, az árak csökkentését nem akarják elérni?
Persze tudom, hogy ez még nagyon új technológia, de azért ebből nem élnek meg ha örökké 3,5 millió lesz -
válasz
FehérHolló #28 üzenetére
32TB-ot milisecundumonként, tervezzük a 4.generációs hiperhajtóművet és a csillagkapu 4.1-et
Sajna az Inventor 21.0 5D-s filejai elég sok helyet igényelnek
-
TeeJay
félisten
csak nekem tűnik kevésnek a 80MB/sec sebesség a 800gigás lemezhez???
elég harmatos mit ne mondjak
még ha 800MB/sec lenne akkor azt mondom minden gépbe ilyet kérünk de így
[Szerkesztve] -
-
Krix
őstag
Ehhez kell külön vezérlőkártya, vagy külső SCSI csatolós? (Bár éppen lehetne FW is.)
A 3,5 milla miért zárja ki az otthoni felhasználást? (Na jó, tömegesen tényleg nem fog egyelőre elterjedni.)
-
lúzer
veterán
Volt a dvd író is 1 milla fölött!
-
Goose-T
veterán
Van még mit fejleszteni, ezt egy sima szalagos meghajtó is megfejeli. [link]
-
Próféta szóljon belőled!!!
Nagyon szivesen kihagynám a BLU-HD stációt.
Az tény, h a hordozó lényegesen olcsóbb, csak drive legyen olcsóbban.
SzVSz akkor fog elteredni, ha komolyan SZÜKSÉG lesz rá. (na jó, nekem máris kéne, cs itt az a kérdés, h a nagy cégek mikor kezdik el adatmentésre használni, ill a kiadók mikor kezdenek ezeken filmeket kiadni)
Pl ha elterjedne a 3D-s otthoni mozizás és nem cs 2D-HD felbontásra lenne igény, akkor már az 1xeri mozinézőnek is szüksége lesz rá - ergo megfizethető lesz. Csak ehhez még fejlődnie kell a megjelenítési technikáknak és az adatátvitelnek (ld optikai alapú chipek, stb)
pl itt voltak a hibrid HDD-k (HHD-k) már léteznek évek óta, mégis kegyetlen drágák, lévén a default usernek nem sok haszna van belőlük
Egy VGA-nál a fejlődés sokkal inkább ki van kényszerítve: h kijön egy új játék, az már nem játszható a régi karikkal, mindenki megveszi az újat - nagy volumenben lehet gyártani -> relatíve olcsó a cucc.
(cs összehasonlításképpen: egy nem is egyedi, de kis mennyiségben gyártott ipari adatgyűjtő kártya /pl National Instruments/ 4-6'000$, és bonyolultságában kb olyan mint egy radeon 9600...) -
FehérHolló
veterán
Kvantumszámítógéppel csak két gond van manapság: körülbelül azt a számítási teljesítményt hozza, mint a MOS/CMOS tranyós (=jelenlegi) procik, és akkora, mint egy nagyobb szekrény. Talán harmadik problémaként ide lehetne sorolni, hogy még senkinek sincs halvány lila sejtése sem, hogy mit lehet belőle kihozni, tehát még messze nincs attól, hogy beérjen (akár lassan is).
Különben meg nem értem, hogy ez most hogy jön ide...
[Szerkesztve] -
rup1u5
nagyúr
a hír második mondatának fusson neki mégegyszer a szerző !
-
Két év múlva már ezt fogják használni a cégek, három múlva az otthoni felhasználók is.
Most még 3,5 milla, fél év múlva 2 milla, egy év múlva 1 milla, két év múlva 300k...
Már persze ha nincs valami rejtett hátránya a dolognak, amit még nem tududnk, de ha működik rendesen, akkor lesöpri a többi versenytársat. -
dkekesi
tag
Kvantumszámítógép, holografikus tárolók, ... lassan beérnek a technológiák és kézzelfogható közelségbe kerülnek az eddig csak sci-fi-kben látottak....
a fejlesztőknek.
-
SzVSz nem hozzák ki előbb, minthogy a HD-DVD+BLU le nem szerepel. Azokat lehet még fokozni olyan 100-200GB-ig, a következő lépés a holo lenne, de ez tuti minimum 6-8 év.
Mire az olcsóvá váló (...) BLU-val Ft/GB - ill lassacsakán Ft/TB skálán versenyezni tud majd, tuti suliba viszem már a gyereket (nincs még család
).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Renegade88 #5 üzenetére
3,5 tehén.
-
yakuza.tora
addikt
Fogadjunk, hogy valamelyik budai villában már van belőle. És a Frei ezt nemsokára ki is deríti...
-
:AMF:
senior tag
Csókolom, fekete előlappal lehet kapni?
Mitől ilyen nagy? -
PpenoO
őstag
Ejjha, 3,5 misi? Kettőt kérek!!!
Érdekes technológia, ha beválik, szép jövője lehet multinacionális cégeknél, bankoknál, minisztériumoknál és még sorolhatnám. -
kisninja
őstag
Nem rosz, de mire átlagembernek is elérhető lesz...
2015 ?
Mellesleg jó nagy masina, de tudnék helyet szorítani neki -
waverider
senior tag
csak már itt lenne egy nálam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az első írók 3,5 millió forintba kerülnek, egy 300 GB-os lemez ára átszámítva 35 000 forint.
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest