- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
A külső átkötökábel azért eléggé csalódás számomra.
És a különböző kártyáknál meg azt hittem, hogy nagyobb szabadság lesz majd a kombinációkban. De csak annyiról van szó, hogy Pro-t helyett jó az XT is...
Az viszont nagyon jó hogy nem kell külön támogatnia a drivernek a játékot. -
anulu
félisten
nVidiánál 2 tök különböző 6600GT is működésre bírható, az a lényeg, h ugyanaz a BIOS legyen mindkettőben, ez pedig max 2 perc... (egyikből kiment, másikba betölt).
azért az meglepett, hogy mennyire távol áll a végleges cucc attól, amiről eredetileg szó volt...
<ezt most moderáltam, mert flame-nek minősíthető lett volna>
amúgy az ATi-nak szvsz az lesz a baja ezzel akkor is, ha jól működik, hogy a chipsetjeit kevesen ismerik (és még kevesebben ismerik el). szvsz az alaplapon fog a dolog megbukni. -
rudi
nagyúr
-
-
rudi
nagyúr
Az egyre erősebb különálló VGA-k mellett nem biztos, hogy van értelme a középkategóriás SLI-nek. Két 6600GT nem sokkal erősebb (ha erősebb egyáltalán) mint egy X800 XL, az áruk is nagyjából ugyanaz. AZ SLI inkább PR fícsör, sebességharc. A méregdrágaságról sem vagyok meggyőződve, ha tényleg 250 USD környékén lesz az X800 Crossfire, akkor egy X800XL társaságába elég érdekes cuccokat tudhat majd. A másik dolog, meg a viszonylagos nyugalom: ma veszek egy X800XL-t, már nem OLYAN drága és ha kevésnek érzem dugaszolok mellé egy Crossfire társat.
-
prmcsk
addikt
Úgy látom,hogy működni fog itt minden,de csak akkor ha a gépedet tudatosan
az ATI''előírásnak''megfelelően újravásárolod.
Működik az alapkoncepció csak kell az,meg ez ,meg mégaz.meg mégez,stb.
Már megint ki fizetné a''révészt''? -
Yutani
nagyúr
Nem a chipsetekre értettem, hanem általában a CrossFire technológiára. És valóban, sokkal egyszerűbb megoldásról volt szó annak idején, nem ilyen speckó dolgokról. Szóval ez sem egyszerűbb, mint az SLI.
Eddig két dologban látom csak előnyösebbnek:
1. Nem kell teljesen egyforma két kártya (de az egyik mindenképpen CF-képességűnek kell lennie).
2. Elvileg kihasználható bármilyen játékban a plusz kártya nyújtotta teljesítménytöbblet. -
Integra
titán
b+, ezt nem hiszem el...
és hova dugom a pci meg pci-e bővítőkártyákat? a seggembe?!
LOL -
-
viharhozo
addikt
-
Break
senior tag
Lehet, hogy hüle kérdés ...de a 400 lap támogatja a DualCore procikat ?
-
rudi
nagyúr
A jelek szerint - persze az első tesztekig ez nem nerül ki - az ATI SOKKAL messzebb jutott az NVidia-nál. Míg az NV esetében az osztásos melót a CPU végzi, addig az ATI-nál az ilyen jellegű munka a CrossfireEdition GRAFIKUS KÁRTYÁRA hárul. Az összekötő kábel a kártya része. Ha van egy X800-ad, ahhoz venned kell egy X800 Crossfire Edition kártyát és máris mehet a móka - nem éppen olcsó móka.
-
Club
őstag
válasz
viharhozo #12 üzenetére
Akkor számoljunk:
300$ X800XT+250$ X800+Alaplap, legyen olcsó, legyen mondjuk 150$, ennyi sztem tutira lesz, lévén mégicsak újdonság.
Szumma:700$
Ez mire ideér, áfával, forintban mennyi lesz?
200k.
Azért EZ nem olcsó.
Ennél viszont az Nvidia SLI-je lényegesen ''jobb'' megoldás, révén ott nem kötelező a Crossfire kártya megvásárlása. -
Esmein
nagyúr
Erről az amd lapról is lemaradt az LPT és a COM port. anaqer az atinál dolgozik ?...
-
viharhozo
addikt
Vegul is nem a penzzel van a baj, sot a 300 dollaros X800 + X800XL egesz barati aron hozna a 32 pipat, raadasul az Ati ''agressive price policyt'' folytat, es allitolag a lapok olcsobbak lesznek.
A baj ott van, h egyreszt nagyon nem errol volt szo, masreszt meg az eddigi Ati chipsetek nem voltak vmi fenyesek.
Mod: mondjuk jo lenne tudni, h az X800 osszekoto kartya milyen jellemzokkel bir, mert ez vhogy mindenhonnan lemaradt.
[Szerkesztve] -
tsu
tag
Referencialapokhoz képest érdekes megoldás, hogy két videokártya berakása után egyik pci slot sem használható... (talán az intelesnél az egyik.)
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
válasz
somodisoma #4 üzenetére
Ott van a cikk végén, csak el kell jutni odáig...
-
viharhozo
addikt
Mar a tegnapi Anandteches hirt sem ertettem. Most akkor arrol van szo, h vennem kell egy Crossfire Editiont meg egy simat, es ezeket tudom osszekotni? Avagy kell egy osszekoto 549 dollarert + 2 X850?
Hol van ez az eredeti elkepzelestol, miszerint akarmit ossze tudok kapcsolni?
Egyebkent augusztusra igerik az elso lapokat.
[Szerkesztve] -
Club
őstag
Csak azt nem értem: (persze leszámítva azt, hogy lemarad a versenbyen az ATI)
Mi értelme van ennek:
Mutassatok egy procit, ami egy X850XT-t ki tud hajtani!
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Ha nem draga az osszekotokartya, akkor nagyon jonak igerkezik!
-
rudi
nagyúr
Az ATI kétkártyás megoldása közelebb áll a régi jó VooDoo 2 SLI-jéhez.
-
Club
őstag
Hát ha X800-tól felfelé lehet csak összekapcsolni, akkor ez bizony szerintem egy jelenleg még nagyon drága mulatság...
Bár az tetszik, hogy nem csak azonos gyártótól származóakat lehet, hanem elég ha egy családba tartoznak.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatkozott az ATI két videokártya együttműködését lehetővé tevő technológiája.
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest