Aktív témák
-
keoni
tag
200W tápegység...hmmm karcsúnak hangzik, főleg ha egy FX-et akarok beletenni, de akkor a szellőzése legalább meg lenne oldva :DDD
keo -
karib
addikt
Ja, és az árak saccolt végfelhasználói árak.
A Hét Hardvere pedig csak formájában hír, amúgy inkább rovat, amint azt a főoldalon levő dobozkája is mutatja, és most már egy ideje konzekvensen igyekszünk is jelölni a címben. -
karib
addikt
Ennyi bővíthetőséggel egy jól megépített 200 (netán 150) wattos PSU bőven elég lehet. Persze valszeg nem Varágnéval szerelik. Anno a 230-as DTK tápunk hogy miket kibírt... 1 GHz-re húzott slotos Athlon, feltolt GeForce256 DDR - Na, azok zabáltak rendesen. Szóval valszeg Shuttle-éket nem ejtették a fejükre, lévén nem ez az első minipcjük. Az PCI és AGP bővíthetőség pedig ritka, az említett MSI-nél például nincs.
Egy szóval sem mondtuk, hogy olcsó, vagy hogy mindenki ilyet vegyen. Nem is a Vargánéből és Matsonicból épített házikonfigok ellen való, de egy brand PC-vel simán felveheti a versenyt, és a fő poén az, hogy végre teljes funkcionalitású gép lehet ekkora, mert van benne AGP port, tehát nem vagy az integrált VGA-ra vagy valamilyen nehezen vadászható, low-profile vagy PCI kártyára hagyatkozva.
Ez is egy lehetőség, érdemes megnézni, a jövőben valszeg egyre több ilyen PC lesz - valszeg egyre olcsóbban is... -
A ''Hét Technológia Áttörése'' azért nem könnyű kérés, mert nem történik ilyen esemény hetente :), míg 1-1 érdekes dolgot a hazai piacról könnyű heti rendszerességgel kiemelni.
Ami a reklámokat illeti: ami nálunk reklám, az villog, ugrál, ordít, stb. Minden más a mi saját munkánk, anyagunk, szívásunk, tesztünk, cikkünk, hírünk. Szponzorált cikkek egyelőre nincsenek, dugi módon vegyítve pedig nem is lesznek -- volt már rá kérés, visszautasítottuk (!). -
Xmas
tag
Jogos a reakció, szóval vissza az egész.
Valójában az a bizonyos csúnya jelző a hírből kikombinált, elképzelt végterméknek szólt. Úgy éreztem, hogy a cikk erősen túlzó a vége felé, kissé túl lett favorizálva a cuccos. És a legellentmondásosabb az volt, amit néhány korai hozzászólásban is felvetettek, hogy ekkora táp mellett (150W/200W) nem nagyon lehet a gépet DVD íróval és a többi extrával biztonságosan felszerelni.
Szóval a rövidre fogott végső konklúzióm a következő: az aktuális Hét Hardvere kissé túl lett favorizálva a cikkben.
A hozzászólásért meg bocs annak, aki nagyon zokon vette. (És tisztelet az emberséges reakcióért.) Munka közben alacsony az ingerküszöböm...
Egyébként örömmel tölt el, hogy a cikkért nem járt semmilyen egyéb juttatás. Csak, mivel eddig a Hét Hardverei mindig cégmegjelöléssel kerültek fel, nagyon reklám íze volt. De ezen felvilágosítás után már ez is tiszta.
És ha szabad, szeretnék kívánni/kérni valamit. Ha már a Hét Hardvere címek kisajátíttattak a ''hazai téma''-k számára, akkor jó lenne valami ''Hét Technológiai Áttörése'' is, amely nem feltétlenül hazai ihletésű. -
wipes
senior tag
Risert sehol nem találtam külön, még anno egy lapos fekvő flex atx házhoz kerestem, csak olyan van, ami szerverházhoz való, de az rossz irányba fordul.
Most a procimon egy gyári intel hűtő van, a házhűtő pedig egy coolink hűtő 6 centis ventije 5 volton (eredetileg kb 25OO-on forog), a proci 34 fok induláskor - 42 fok max.
Ami eredetileg volt a házban, (spacewalker proci ill. házhűtő) az baromi hangos volt. De ez egy régebbi típus, és már használtan jutottam hozzá. De legalább olcsón. :) -
klumbik
tag
aha, jó dolog a riser, csak nehezen találni (vagy nem?)
azért egy xp vagy p4 jobban melegszik mint c1000
ahol láttam cikket, mutatták a belsejét: heatpájpal viszek el a prociról a hőt oda ahol elfér a borda, aztán ott van még rajta egy böszme ventillátor, ránézésre nem csendes, főleg ha még az is látszana hány W :) -
wipes
senior tag
-
klumbik
tag
van ilyen vkinek (xpc)? hallotta már mekkora a hangja? attól, hogy kicsi, nem indokolja semmi, hogy halk is legyen
olvastam vhol, h elég hangos
akkor mi az igaz? -
biker
nagyúr
ezekkel nem csak döcögne ?:)):DDD
from m...l
VGA KÁRTYÁK - PCI Nettó ár Bruttó ár
VGA ATI (BBA) RADEON 7000 32MB DDR PCI BOX 14449 18061
VGA ATI (BBA) RADEON 7000 64MB DDR PCI BOX 17877 22346
VGA CHAINTECH GF2 MX400 64MB PCI 13829 17286
VGA POWERCOLOR ATI RADEON 7500 64MB DDR+TV+DVI PCI 16720 20900
VGA POWERCOLOR ATI RADEON 9000 64MB TV+DVI PCI 22468 28085 -
wipes
senior tag
Legalábbis nekem a shuttle házhoz van egy ilyen kártya, pci-os
vga-val még a mai játékok is elmegyegetnek (cel1000), bár nem nagyon játszom. -
-
Den
veterán
nem is anyira az olcsón volt a hangsúly, hanem hogy _elég_bele, az 1.7 es cerka mert nem játékgép, videoeditáló lesz belőle, ebből adódóan nem kell bele 100+ gigás vinyó sem, és bőségesen elég a 256 memória. És így van egy mindenre elég gépem, ami jól néz ki és nem foglalja el a fél asztalt, ha kell bővíthetem és bármit hozzákapcsolhatok, ha hurcolni akarom akkor meg előny a kis súly.
Az aluház sokat dob szvsz az áron, gyanítom magában az lenne 25-30k táp nélkül. Én spec meglennék acél házzal is, az biztos olcsóbb lenne egy 20-assal, de ez alu. -
biker
nagyúr
rekontra: akkor minek a 70ezres alap, mikor dtk book ház: 9k
sis 651 microATX lap 13k
firewire kártya, meraznincs benn 10k
összesen 32k ????????????????????????????
hmm????
és akkor ebbe mehet a hitvány cucc....
és épp fele...
vagy via EPIA M-10000 :)))
még az is olcsóbb, és abban már van proci... -
biker
nagyúr
lássuk csak:
78 az alap, de tegyük fel, a kicsit veszem, sissel, akko 68e
cerka 1.7 12k
256 ram 6k
hdd 15k
cd?????? DVD/CD kombó, de minimum DVD, legyen combo, hoghy értelme legyen, akkor 17k
ezek nagyon baráti nettó árak:
68+12+6+15+17 = 118k nettó, majd 150 bruttó...
de ha kisker árban nézzük........ -
g.j
tag
Miért nem lehet külön is megvásárolni ezeket az alaplapokat?
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Gondolom a ''piac'' majd eldönti, hogy mi a sz@r, minek mi a reális ára, nem kell mindjárt a végső konklúziót megvonnod. Az pedig, hogy mi reklámhír és mi nem, miért van a hírek között a hét hardvere, az szerkesztési kérdés, úgyhogy a kritikádat ebben az esetben ne a termékre zúditsd, hanem ránk. A hét hardvere mindig is egy hazai téma volt, így történt ez most is. Az hogy kapható Magyarországon is mini PC, szerintem aktuális téma, ezért a forgalmazót csak dicséret illeti, hogy bevállalta ennek bevezetését. Azt elárulom Neked, hogy ezért a hírért egy árva petákot sem kaptunk. Megnyugodtál?
-
-
Xmas
tag
NEM KELL FENNAKADNI A HÍREN!
Ez egyszerűen csak egy REKLÁM hír. Szóval, ez nem is hír, hanem hírek között leadott reklám.
Ne rágjátok magatokat annyira rajta. Mivel tényleg szar. -
wipes
senior tag
Ezek az új árak tényleg ''kicsit'' magasak, de pl. én
már nem vennék ''normál'' méretű pc-t. :) -
biker
nagyúr
ezt nem teljesen értem, pedig néztem a juventus oldalát is...
1db alu ház
200W-os táp
és 1 db alaplap, fullintegrálva
nem rohadt sok ezért 70ezer forint??? +áfa? és nagykerár????
mert a juventus oldalán is csak ez van:
Shuttle Spacewalker SS50 XPC Barebone
Mini BareBone System, SIS 650, Intel Pentium4/Celeron4 (400MHz FSB), Flex ATX, UDMA 33/66/100, AGP monitor(RGB, TV) és PCI audió vezérlő, 10/100 LAN, IEE1394, 2PCI
és hogy mit lehet beletenni...
hát nem azért, de ez durva...
főleg hogy a lapjuk szerin CSAAK 150w-os táp van benn!!!!
csak az 51-es ben van 200-as táp...
''Mit is lehet mondani? Akinek csendes, kompakt PC kell, nézzen körül az XPC-k között. Kell hozzá még egy CDRW/DVD combo (vagy DVD pörkölő?), egy jó HDD, egy jól választott Radeon 9500 meg egy MVA-s TFT LCD - sokkal többre nem lehet vágyni.''
meg kell bele egy-két ram, és egy proci???
akkor az combó+floppy+hdd+ram+proci= +90ezer
+90-110 egy jó TFT, és akkor ugye még az int.VGA
potom 250ezerből kijön???
vagy csak én nem értem?? -
Grey
aktív tag
Hány gigás proci lehet bennük?:DD
-
arn
félisten
az a 200w azert kicsit karcsu... akarki is csinalta. plane egy mai videokartya/proci melle. tuning nelkul is.
Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: 30% kedvezmény az Earfun új fejhallgatójára
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ukrajnai háború
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest