Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nelem van 1 TV-m amiben van DVB-T tuner.
Csakhát a Diginél vagyok és a cég a DVB-C tuner meglétéhez ragaszkodik.Vagyis megkell rendelnem a HBO csatit és akkor kapok egy setboxot és azzal tudom majd nézni a digitális adásokat ami most a diginél 40 csatorna. -
Csapi007
veterán
Nagyon jó.
Csak két bibi lehet: az ára és magyarországon nincs még rendes digitális adás. -
Latency
senior tag
Csak a pontosság kedvéért semmi köze a DVB-S2-nek vagy a 8PSK-nak a HD-hez, az csak egy új moduláció csak a HD csatornák többsége már így megy, mivel így nagyobb kapacitás érhető el a transzponderen.
A DVB-C-nek pedig egyenlőre semmi értelme nem lenne ilyen kártyán, mivel a digitális kábeles adások úgy is kódoltak lesznek, mert így lényegesen egyszerűbb kialakítani a csomagokat. -
Füleske
addikt
A digitális kábeltvhez hazánkban nem dvb-c tunerre hanem a szolgáltató beltérijére + egy videobemenetre van szükség. (ez lehet pl. akármilyen analóg tunerkártya). Miért kell neked egy dvb-c tuner , ha nem tudnád mire használni ?
Szintén ez a helyzet a dvb-s és dvb-t tunerekkel is , annyi különbséggel , hogy legalább a szabadon fogható adókat (FTA) ezekkel lehet fogni. Szolgáltatók (upc direct , digitv , antenna digital) adásait ezekkel nem lehet fogni. Ha beindul a dvb-t kódolt adás azt sem tudod beltéri nélkül nézni.
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Én arra lennék kíváncsi, hogy csa DVB-S1-et (mpeg-2) támogat műholdról, vagy esetleg DVB-S2-t is? (HDTV + h.264 support).
A DVB-C-t kár volt kihagyni.
Dchard -
szab.tam
nagyúr
válasz
#54715584 #11 üzenetére
mátészalkai körzeti kisérleti digitális adás.... na, ha ez sem lesz lemoderálva, akkor semmi...
A DVB (Digital Video Broadcasting) a digitális TV-adások műsorszórási normája.
DVB kábelen keresztül: DVB-C (= standard a digitális kábelátvitelhez);
DVB műholdon keresztül: DVB-S (= standard a digitális műholdas átvitelhez);
DVB antennán keresztül: DVB-T (= standard a digitális földi átvitelhez);
mondjuk a dvb-c-nek nem tudom, hol van létjogosultsága, hiszen a szolgáltató úgy is set-top boxot ad.
[Szerkesztve] -
törölt tag
a dvb-c az mijaz?
az melyik musorszoras? -
szab.tam
nagyúr
máshol kicsit bővebben írnak erről az új családról... létezik a pcie1x kiadás, annak ráadásul dupla analóg tunere van:
''A FlyTV Express X1 MST-STA2 egyben kettős analóg tunerrel is rendelkezik, mellyel két csatornát is nézhetünk kép a képben funkcióval.''
bővebben:
[link]
ami kicsit hiányérzet: hardveres mpeg2 kódolás már igencsak elférne egy jobbfajta kariba, és ha jól látom, ezekben nincs, vagy nem írják...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
''a digitális adást MPEG-2 kódolással,''
Ezt nem értem, akkor is ha Mpeg4-ben vagy H264-ben jön? Ennek mi értelme? Vagy nem bírná a PCI csatoló? -
Komplikato
veterán
Nem t'om, de egyik DVB-T topikban ki lett tárgyalva, hogy egyrészt jó drágák a DVB-C cuccok, másrészt sacc/kb. se kompatibilisek az itthonival. DVB-T meg mindenhol lesz, egész EU-ban, itt is, szóval az azért sokkal fontosabb. A Sony meg belföldre már elég régen gyárt DVB-T tuneres telefonokat (nem feltétlenül a DVB-H a jövő?)
(Haupauge-nek van olyan tunere, ami Analóg, DVB-T, DVB-S és DVB-S2, csak atomdrága, de DVB-C még abban sincs.) -
orbano
félisten
pci... gratula újfent
-
Savage5
senior tag
Főleg cseh és bolgár(?) oldalakon néztem árakat, ott átszámítva ilyen 17-18-19k körül van ez a Trio, bár lehet, elnéztem valamit, mert itthon 1-2 oldalon meg 27 kilós árakat is láttam. Az első áron szerintem megérheti, pofás kis kütyü, de ha az utóbbi ár a valós, akkor nem tudom, a Pinnacle Hybridek 20 körül mennek (a Dual 33k körül), bár azoknak a specifikációjukban sem vagyok otthon.
-
wwenigma
Jómunkásember
Miért hagyták ki a DVB-C támogatást? Akkor már megérné az árát... (nálunk hamarabb lesz C mint T)
-
affli
tag
Jókis kártya, igaz nálunk még várni kell egy ideig a digitális szórásra... Ahogy néztem a németeknél kb. 27ezer forintnak megfelelő euróért vesztegetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Autós topik
- Motoros topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest