Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''De szoktak beszélni fél Mbites ADSL-ről ami eszerint 500,000 bites sebességet ad?''
Nem érdekes, mit beszélnek. Ha a szolgáltató honlapján 1024kbps van feltüntetve, akkor legalább 1024000bps-os kapcsolatot kell nyújtania, ha pedig 1Mbps van, akkor 1000000bps-t.
''énnekem pedig pont 1Mbites ADSL-em van és most mértem 5-ször a sebességet és 128 KB és 130 KB között volt a sebesség másodpercenként ami az általam hitt 1Mbitnek pont megfelel ( az 128Kbájt ).''
A mért értékből ne vonj le következtetést, mert a kapcsolatok sebességét a névleges fölé állítják, hogy a szerződésben vállalt sávszél biztosan meglegyen. Az én 512-es kapcsolatom pl. ötszáznyolcvanvalamennyi. -
Csaba_20_
őstag
Gyerekek, ne menjünk bele ebbe! Bináris számrendszerben a számok ábrázolásánál csak 0 és 1 a megengedett, decimálisnál 0-tól egészen 9-ig. Azonban mindkét számrendszerben lehet ábrázolni bármelyik számot. Innentől kezdve a számokról nem mondható el, hogy csak decimális, vagy csak bináris számok-e. Mindkettő...
[Szerkesztve] -
gerrob
csendes tag
Biztos vagy ebben távközlő barátom????????????????
Ugyanis szerinted 512kbites ADSL az 512000 bites sebességet ad. De szoktak beszélni fél Mbites ADSL-ről ami eszerint 500,000 bites sebességet ad? A kettő különböző lenne? Ne mondd! De menjünk tovább, az 1Mbites ADSL ezek szerint már mindenképpen 1,000,000 bites sebességet ad másodpercenként szerinted, akkor ez az 512kbitesnek nem a duplája lenne te szerinted????? Amúgy az 1,000,000 bit az körülbelül 122 KB énnekem pedig pont 1Mbites ADSL-em van és most mértem 5-ször a sebességet és 128 KB és 130 KB között volt a sebesség másodpercenként ami az általam hitt 1Mbitnek pont megfelel ( az 128Kbájt ). Úgyhogy több dolog nem stimmel, bár távközlésben valóban nem vagyok otthon. -
Csaba_20_
őstag
válasz
#95561216 #84 üzenetére
Ott kint azért nyertek pert, mert nem SI-ben számolnak és nem kötelező tudniuk. Eddig is ezt írtam, csak tudnám miért érzed úgy, hogy nem. Mint írtam ott kint elképzelhetőnek tartottam, hogy nem oktatják az SI-t, nálunk viszont igen. Tehát idehaza nem nyernének. Alapvetően azonos állásponton vagyunk ebben a kérdésben, mégis lekezelő stílusban beszélgetsz velem. Igazából nem is értem mivel érdemeltem ki. De ezzel a lenyűgöző stílussal nehéz felvenni a versenyt.
-
Csaba_20_
őstag
Érdekes, hogy a DVD-k esetében nem pattog senki...
-
törölt tag
válasz
Csaba_20_ #80 üzenetére
Legközelebb gondolkodj kicsit, mielött idedobsz még egy ''sokkaljobbantudommintte'' választ. Kilocelsiust speciel láttam már, másodpercben meg azért nincs giga mega stb, mert nem 10-es számrendszerű, mint ahogy az angolszász mértékegységek sem 10-es számrendszerre alapulnak. Remélem most már érted, miért hoztam fel a két mértékegységrendszer különbségét, és hogy is kapcsolódik ez a prefixumokhoz. Egyszerűen náluk az átlagember lehet még életében nem hallott giga meg mega előtagokról számítástechnikán kívül, míg nálunk igen. Csupán ezért nyertek ott pert, nem kell misztifikálni megint, hogy ezek a hülye amcsik.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#95561216 #78 üzenetére
A gallon és a láb nincs benne az SI-ben, a giga és a mega viszont benne van. És az USA sem SI ország.
Nálunk ha valakinek a száját a boltban az hagyja el, hogy ''egy gigabájtos pendriveot kérek'', akkor a részére legalább 1000000000 bájtosat kell adni.
És a vinyógyártókon sem lehet semmit számonkérni a ''120GB'' felirat miatt, mert ha 1073741824-alapú gigabájtot ígérnének, akkor ''120GiB''-ot kellene a vinyóra írniuk. -
shev7
veterán
akkor megegyszer. Ha veszel egy 512 kbites adsl-t akkor az azt jelenti, hogy egy 512000bites adsl-t kapsz.(jo nem azt jelenti, mert az csak a max. sebesseg, de a kerdes szempontjabol irrelevans). Adatatvitelnel nincs 1024es szorzo. Valaki azzal, jott, hogy inforol kivagnak, ha nem tudod, hogy 1024. Tavkozlo halokbol meg akkor vagnak ki, ha nem tudod, hogy az meg 1000. Ez van a kilo az ezres szorzo. Tessek szepen kibit hasznalni
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
Jim Tonic #60 üzenetére
Nem is arról van szó, hogy 1000-rel vagy 1024-gyel kell-e számolni a byte-ok esetében, hanem arról, hogy a megfelelő prefixumot kell használni arra, hogy jelöld mivel számoltál. Ha a decimális prefixumot használod, azzal azt jelölöd, hogy 10 akárhanyadik(természetesen meghatározott) hatványával szorzol. Ha bináris prefixumot írsz, akkor azzal azt jelzed, hogy 2 akárhanyadik(természetesen meghatározott) hatványával szorzol.
-
gerrob
csendes tag
elszámoltad magadat ne nagyon!
10^12 byte az valójában kb. 931 GB, így az 1TB=1024GB-nál ez 93 GB-al kevesebb, és ez pedig már kb 9% veszteség!!!
Amúgy valójában is 1024-gyel és nem 1000-el kell számolni a vinyóknál ( is ), aki valaha is foglalkozott számítástechnikával az tudja ezt, hogy 2 hatványokban kell számolni. A nemrégen bevezetett kibit meg a többi előtag egy f@szság. -
törölt tag
-
Csaba_20_
őstag
Önmagával magyarázni valami létjogosultságát nem lehet, márpedig ezzel azt teszed. A kialakult gyakorlat nem igazolja annak helyességét. Több program használja amúgy a digitális prefixumokat, melyek használata esetén megszűnik az az nonszensz állapot, hogy egy prefixumnak két értelme is van.
-
Jól megaszontad. De ez mindössze azért van, mert a számítógép kettes számrendszerben működik, és így egyszerűbb szorozni, ill. visszaosztani. A név azért maradt, mert nem kell új neveket megtanulni a hatványoknál. Aki informatikában él, annak ez nem olyan nehéz. Éppen ezért a merevlemezgyártóknak sem az.
''meg bepereljék azt, aki helyesen számolja'' - nem számolja helyesen. Azért nem, mert ha nem egyértelmű, mi szerint számol, köteles felntüntetni, mire gondolt. És az informatikában a legtöbben nem úgy számolnak, mint a WD.
Nem tudom, mit pattogsz Te is ezen, egy giga ram sem 1000MB, illetve sehol máshol nem 1000 a váltószám. -
Csaba_20_
őstag
válasz
#65675776 #54 üzenetére
Én konkrétan kérdeztem, hogy a mérésügyi törvény mely esetekben engedi meg az eltérést attól, hogy az SI prefixumok alatt bárki mást értsen, mint amik valójában. A mérésügyi törvényt nem törölték el itthon. Amíg nem törölték el, itthon nem magyarázkodhat Juliska néni a bíróságon azzal, hogy de őt bizony átverték, mert a giga alatt ő többet értett, mint ami valójában.
-
TeeJay
félisten
válasz
GeorgeBerger #69 üzenetére
igen mert szerintem technikailag nem lenne akkora nagy akadály
-
TeeJay
félisten
technikailag ennyire nehéz lenne a gyártóknak olyan 80gigás vinyót készíteni ami tényleg 80giga adatot tud tárolni?
mert a mostani 80gigás vinyókra felmegy 74 akkor csak 6gigát kellene rápréselni még és akkor tényleg rá lehetne már írni hogy 80gigás a vinyó
1terás vinyónál pl csak 953,67 gigabájt lesz majd használható.
szóval az a véleményem hogy préseljenek még rá 47gigát mert az l*szar többlet 1000gigához képest és akkor ténylegesen 1000giga lesz majd egy vinyón használható rész.
ugyanez a pendrive-okra is érvényesülhetne hogy az 1gigás pendrive ne 970 vagy hány mega legyen hanem minimum 1024mega -
Fecow
aktív tag
Arra gondoltam, hogy beperelem a HDD gyártókat, mert lelki sérülést okoznak nekem. Tisztában vagyok vele, hogy a 160 GB-os(vagy akármilyen más) nem annyi adatot tud tárolni,mint amennyi rávan írva, de amikor beszerelés után meglátom, hogy valójában nem ennyi az teljesen elszomorít, mondhatni depresszióba esek
.
Titeket nem szomorít el amikor meglátjátok?
Amcsiban tuti megnyerném a pert vmi jobb ügyvéddel. -
Szerintem kicsit szedd magad ráncba, és vegyél vissza a stílusodból. ROFL vagy nem BYTE esetében nem számolnak 10-es számrendszerben, pont azért nem, mert 2^3-on bit. AMiről Te beszélsz, annak az alapja a bit, és ott baromira más a helyzet. Adatátviteli csatornáknál NEM számolnak BYTE sebességben.
Amit én írtam, az teljesen igaz. De jó, max engem... -
efi99
őstag
A giga jelentése 10-nek 9-ik hatványa. Akkor is az, ha ezt valami ostoba 1024*1024*1024-nek keresztelte át anno a számítástechnika hajnalán. Adott volna neki más nevet. Akkor el lett cseszve, azóta meg a kellően sok eltelt év miatt jogot formálnak a szoftveresek, meg a felhasználok arra, hogy új definiciót kapjon a kilo, mega, giga előtag , meg bepereljék azt, aki helyesen számolja. Kíváncsi vagyok akkor is pereltek volna, ha kevesebb lenne ráírva és ''többet'' kapnának, mert valaki úgy találta volna ki, hogy legyen az 1 kb mondjuk 512 byte, nem pedig 1024. Ilyen alapon az is lehetett volna, mert egyik se 1000.
Más kérdés, hogy aki vesz egy Winyót, az legyen már ezzel tisztában és ne perelgessen, miután 20 év alatt rájött! -
orbano
félisten
szerintem akkor is gáz. hdd-ken adatot tárolsz. az adatot 1024-es váltással számolják, akkor az azt tároló egységet is abban kéne. Ez kb. olyan, mint ha a benzin literjét 3-as számrendszerben méred, miközben a kocsi fogyasztását és a tank tartalmát is 10-esben mérik.
az adatátviteli szabványokat nem érdemes ide venni, mivel azok szabványok. a 160gb-os hdd nem szabvány... az egy merevlemez, amit pénzért megveszel. az adsl-t is kbitben veszed, ami korrektül 1024-ben van számolva, és senkit nem érdekel a fizikai rétegben számolt baud rate vagy akármi... -
Loha
veterán
-
LordX
veterán
válasz
Jim Tonic #60 üzenetére
Adatátvitellel foglalkoztál már valaha? Ott minden SI szerinti prefixekben van számolva. a 100Mbites Ethernet szimbólumsebessége 100 000 000 / s. A 802.11b szimbólumsebessége 11 000 000 / s. 1 db digitális PSTN csatorna bitsebessége 64 000 bit / s.
Szóval ahhoz, hogy kidobnának fél év után infóról: ROFL. Max téged. -
ALI_G
veterán
ezt már a héten eccer olvastam, asszem az SG-n, vagy az IT nyúzon.
-
LOL. Éppen tegnap beszélgettünk erről egy másik topikban. Éppen azt írtam, hogy jó lenne, ha valaki végre odab...na nekik. Informatikában nincs olyan, hogy a giga 1m-t jelent. Ezen nincs mit kimagyarázni.
-
Tyberius
aktív tag
Hülye amerikaiak, csakis náluk lehet perrel fenyegetőzni amiatt, hogy valaki nem ismeri a szabványt.
Nem lennék meglepődve, ha egy szép napon egy amcsi eljönne Európába, tankolna 10 litert a kocsijába, majd beperelné a Shellt, mert a kocsija negyedannyit ment így, mint Amerikában, pedig ő ugyanannyit tankolt bele. Ja, hogy nem literben, hanem gallonban? Kit érdekel, a kút ugyanannyit írt ki! Peren kívüli megegyezésként meg kapna egy tank benzint -
anjani182
őstag
válasz
GeorgeBerger #53 üzenetére
Hát kb. ja
-
törölt tag
válasz
Csaba_20_ #51 üzenetére
Tényleg nem tért el, ez igaz. Viszont feltüntette, hogy Ő hogyan értelmezi a mértékegységet. Ergo ''mosom kezeim'' hozzáállás.
Az SI prfixumok csak az SI keretein belül és decimális rendszerben érvényesek. Mivel a számítástechnika nem decimális alapon számol, értelemszerűen nem is értelmezhetőek az SI szerint az SI prfixumok.
Akkor lehet eltérni a törvénytől, ha az lehetőséget ad rá. Az SI alkalmazása is törvényi előírás, mégis el lehet tőle térni, mert lehetőséget ad rá. Emellett van ugye 1995. évi XXVIII. TÖRVÉNY a nemzeti szabványosításról is. Viszont 2002. január 1. óta nem kötelező a szabványok alkalmazása.
[Szerkesztve] -
anjani182
őstag
Szerintem túl sok Juliska van az USA-ban, nem gondolod?
Valóban, ilyen pert, csak ott lehet megnyerni, bár szerintem ez az egész baromság...kötekedés
Egyszer olyan pert nyert meg egy idős asszony az MC Donalds ellen, hogy leöntötte magát a forró KV-val, és beperelte a mekit, hogy nincs ráírva, hogy forró a KV, és vigyázzunk veleTöbb millió dollárt kapot...
-
Scream007
őstag
ez faxság most akkor pereljük az összes gyártót mert a 80 gigás winyo mindenhol 74 giga.
Erre nem tok mit mondnai hülye amcsik -
CocooN-z
őstag
Ennél már csak szebb és szeb lesz, amikor már egy terás vinyó lesz 750-800 körüli
-
törölt tag
Sőt, már a floppyknál is 512B volt egy szektor. Tehát nem újdonság.
ftc: Igazából annyira nem problémás a dolog, mivel nem szerez egyik cég sem versenyelőnyt. Akkor viszont esetleg meg lehet próbálkozni egy kartellváddal.Az meg nem extra, hogy nem annyi az annyi. Simán be lehetne perelni az autógyárakat is, mert gyakorlatilag egyik sem gyárt akkora motort, amekkorának mondja (pl 2000cm³ nem szokott annyi lenni). És ez is nevezhető tudatos megtévesztésnek (még akkor is ha a részletes specifikációban megadják a valós űrtartalmat, az átlag vásárló ugyanis ezzel sem foglalkozik). A vinyók megadott kapacitása igazából csak kategorizálásként fogható fel.
-
ftc
nagyúr
Nah mindenkinek egyben
Juliska lehet ameriaki,magyar,orosz állampolgár.Egy hétköznapi ember csak azt nézi amit lát.Esetünkben 250GB-t ami sajna használat közben nincs meg.
Juliskát nem foglalkoztatja a kérdés hogy hogyan kell kiszámolni,mert ő a 250GB-t láttja esetünkben és ő annyit is akar láttni
1 megoldás lenne ennek az egésznek elkerülésére:
Ráírni a HDD-re a gyártó álltal adott kapacitást illetve a használati kapacitást
PL
Gyártói:250GB
Felhasználási terület:232GB -
Male
nagyúr
Azért volt:
a végén... lehet nem a megfelelőt találtam el...
Amúgy olyan szempontból nem átverés, hogy a többi cég is 1000-rel számol, és aki ért hozzá, az tudja, aki meg ennyit sem tud, az valószínüleg azt sem tudja, hogy mennyi is 200GB.
#29 Csaba_20_: a hálókarinál nem átverés, mert a bitet viszont 1000-rel váltjukIgaz, ott meg bruttó értéket adnak meg... pereljük őket is, meg a vezeték nélküli szabványokat is, meg a...
#35 GeorgeBerger: ha egy-két haszt visszaolvasol, ketten is beírtuk: a mai vinyókon 512Byte egy szektor. -
GeorgeBerger
tag
Most néztem meg az egyik 200-as Seagate-emet a polcon, és tényleg nincs ráírva, hogy pontosan mennyi fér rá!
Pereljem be a Seagate-et?
A WD-men az van rajta, hogy 80.0 GB. hoppá.. -
zsiga667
addikt
Ne vicceljetek már, honnan a fenéből tudná egy átlagember hogy mekkora egy szektor? Én elég magas szinten tanultam számtechet általános és középiskolában is, illetve jártam egy (fél) évet progmatra, de soha sehol nem tanultuk; és bevallom őszintén, ha valaki csk úgy rákérdez, nem biztos hogy rögtön beugrik hogy 512...
-
Csaba_20_
őstag
Nálunk a mérésügyi törvény leírja, hogy mi melyik prefixum alatt mit kell érteni. Innentől kezdve megtévesztésnek nem lehet mondani azt, ha valaki megfelelően használja.
-
Male
nagyúr
Beszorozza 512-vel, mert azt tudni kell mindenkienk hogy egy szektor 512Byte
Viszont a Maxtor asszem a vinyókra is ráírta, hogy 1KB = 1000 Byte (vagy az a Quantum volt?), innentől pedig csak anynira átverés, mint a kereskedelemben minden dolgo ahol apróbetű van... (idevéve pl a Quantum sub 7200 rpm vinyóit)
-
törölt tag
Ahol kicsit is komolyan tanítanak számtechet, ott tudják, hogy mennyi egy szektor. Fejben meg nem kell számolni, minden telefonban van számológép, tehát neki lehet ugrani (persze kérdés mekkora számokat bír az kezelni, de kihasználva a szorzás azonosságait az 5 éves telefonommal simán ki tudtam számolni). Vagy simán kérni egy számológépet az eladótól.
A második bekezdésed teljesen igaz, de azt sem lehet vitatni, hogy a teljes és pontos kapacitás ott van a vinyón. Ettől függetlenül gusztustalan megoldás amit a gyártók alkalmaznak.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
A DVD gyártók ellen vajon mikor indítanak pert?(4.7 GB) Vagy a hálózati kártyákat gyártók ellen, mert a 100 Mbit/s nem 1024-es szorzóval számolódik? Nevetséges az egész, az SI-ben megfogalmazott prefixumok mindig is a 10 valamely hatványát fejezték ki. Nálunk már az általános iskolában is oktatják, lehet amerikában ezt se. Szóval ezt a pert itthon nem lehetne megnyerni.
-
ftc
nagyúr
válasz
#65675776 #27 üzenetére
és ezt számold is ki fejben...jah és egy áttlag embernek honnét kéne tudnia hogy egy szector az 512byte?
Juliska bemegy az üzletbe.Vesz egy 250GB-s HDD-t amit unokája beszerel pl.Juliska megdöbbenve tapasztallja hogy a vett HDD-n nics meg az ami rávan írva.Juliska azt hiszi átvágták és a történet folytatódik ki hogyan akarja
remélem érthető vagyok -
X Factor
addikt
Ez kb arra a perre emlékeztet, amikor a nő beperelte valamelyik mikrohullámú sűtő gyártó céget, mert nem volt feltüntetve, hogy macskát nem lehet benne szárítani és naná hogy megnyerte,,, szerintem ez inkább kötözködés, mint a vásárló megtévesztése...
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
egy 500 gb-os vinyónál már 35 gb ''tűnik el''. azért ez télleg durva így belegondolva.
-
TeeJay
félisten
mi a megoldás?
gyártsanak a vinyógyártók real 80gigás lemezt amire 81920megabájt adat fér fel
1terás lemezeknél elég fura lesz ha beteszed és azt látod hogy a használható kapacitás ''csak'' 953,6 gigabájt mert ők ezerrel számoltak.
számoljanak 1024-el és az 1 terás vinyóra lehessen valósan 1048576megabájtot tenni. -
maross
nagyúr
mivel ha veszel egy 80as vinyot, mindegy gyartonal ugyanugy 7x gigasat kapsz, ezert szerintem tokmindegy..foleg hogy bekesen eldegeltel eddig is az ennel kisebb vinyoddal, amin szinten el volt tunve par %. tenyleg ilyen idiotasagot, nagyon raer par ember. es meg meg is lehet nyerni ilyen pert, hihetetlen.
-
ebx
aktív tag
Mi lenne, ha a memóriagyártók is azt írnák rá:a modul kapacitása 1.073 GB
Akkor legalább egységesen átvernék az egyszerű embereket -
Kalwa
tag
Nem néztem meg, hogy őszinte legyek. De tegyük fel, hogy egy átlagos emberke vagyok, aki nem igazán konyít a gépekhez és most akarja megvenni az első gépét. Bemegyek az Auchanbe vagy a Tescóba és veszek egy komplett gépet. Ki fogja megmondani nekem azt, hogy nem annyi az annyi, ami oda van írva...
-
tothbe
addikt
-
Kalwa
tag
Nekem 120Gb-os Maxtor vinyóm van és ebből 114Gb, ami tényleg használható. Lehet beperlem a céget
Ki tart velem?
-
ftc
nagyúr
Akkor a Hitachit is beperelhetném?
Sehol nincs ráitva hogy mi mennyi csak hogy 250GB meg hogy 164GB.. -
Jester01
veterán
Mintha erről már lenne egy topik
Mindenesetre a ''mindenki 1024ről tud'' résszel abszolút nem értek egyet. Az átlagfelhasználónak fogalma sincs róla. Ő csak azt látja, hogy a windows x gigabyteot ír, míg ő y>x gigás vinyót vett. Amennyire én tudom, az összes gyártó mindig is SIben számolt és ezt szájbarágósan ki is írják mindenhova. Ebből következik, hogy természetesen a felhasználót nem rövidíti meg egyik sem, mert azt csak a konkurenciához képest lehetne (vagyis ha a konkurencia 1024-el számol, én meg 1000-el, akkor az én termékem ugye nagyobbnak tűnik).
Aki pedig tud az 1024ről, az már azt is tudja, hogy a gyártók 1000el számolnak, tehát őt sem éri hátrány.
Szerintem ez megint csak ilyen mondvacsinált ügy, hátha be lehet vele szopatni a ''gonosz'' gyártókat. Foglalkozzanak már valami értelmessel, mondjuk DRM és társai. -
-
Loha
veterán
Annyira nagy a pangás hírek terén, hogy most már 2szer tesszük ki ugyan azt vagy mi?
[link] -
Pipó
őstag
Szerintem ilyen pert csak az USA-ban lehetne nyerni. Javaslom, hogy ezután itthon is minden reklámújságban, óriásplakáton, számtechboltban bájtra pontosan írják ki a vinyó méretét. A félreértések elkerülése végett. De a memóriamodulokat, a vga-k memóriamennyiségét is kérem bájtban megadni, mert az se pontosan annyi, mint amennyi rá van írva. Javítsatok ki, de szerintem a cd és dvd lemezeknél is van különbség, úgyhogy arról se feledkezzenek meg.
-
Zoltán
őstag
Szerintem pöcs a WD. A számtech az számtech és ott a kiló 1024, nem 1000. Hivatkozhat az SI-re de a rosszhiszeműség egyértelmű, hisz tudja jól, hogy egyetlen ügyfelének a számítógépe sem ''számol'' 1000-el, hanem 1024-el. Attól még, hogy valaki nem tartja be az SI-t, attól még nincs feljogosítva a WD arra, hogy átvágja az ügyfeleket. Ha úgy gondolná, hogy neki van igaza, akkor beperelné az őt perelőket, hogy nem SI-t használnak, mert erre van mód. Pl.: Magyarországon is törvény tiltja , hogy nem SI-t használj.
-
orbano
félisten
Akárhogy csűrik-csavarják, ez átverés. Számtech termék, mindenki az 1024-es váltószámról tud, és ezt tudják nagyon jól a gyártók is. Ez nem mértékegység-rendszer és száraz logika kérdése, hanem józan paraszti észé. Aszerint pedig a byteokat 1024-esével pakolják, régebb óta, mint amióta HDD létezik... szóval ki**alhatják
Új hozzászólás Aktív témák
- VoLTE/VoWiFi
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- Vallás
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest