- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz max-pain #141 üzenetére
biztos lehetsz benne, hogy ugy van. Adatatvitelnel mint mar montam semmi alapja nincs a binaris prefixeknek. Adattarolasnal szinten nincs. Egyedul a memoriaknal van ertelme. 10 forintos kerdes. Miert?
MOD: azt ugye lemondhatjuk, hogy a tavkozles, elegge szoros kapcsolatban van az informatikaval. Namost akkor ott vagyunk, hogy van egy muszaki terulet, ahol a kilo prefix attol fuggoen hogy mirol beszelunk mast jelent. Meg mindig nem erzik ugy a a binaris prefixum ellen ily nagy vehemenciaval felszolalok, hogy megis van letjogosultsaguk???
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Loha
veterán
válasz max-pain #126 üzenetére
Senki nem mondja, hogy nincs logika a nevekben, de próbáld csak használni...
kibibit
mebibit
gibibit
tebibit
pebibit
exbibit
zebibit
yobibit
Tiszta bibibíííí feelingje van az egésznek... Hangutánzó szavakon kívül nem nagyon használnak a nyelvben ennyi ismétlődő, vagy hasonló kiejtéső szótagot egy szón belül.
Eddig is furcsán néztek az informatikusokra sztem, ha nekiálltak társaságban gigabájtokról beszélni, most meg komplett idiótának fognak nézni mindenkit, ha nekiáll gügyögni komoly arccal
Mellesleg a WD-nél meg sztem az összes gyártónál ki van írva, egyértelműen a honalpjukon, hogy a GB nekik hány bájtot jelent, de attól függetlenül sztem csak üzleti megfontolás van az mögött, hogy 1000-el számolnak, és sztem sokkal logikusabb lenne 1024-el. Egyébként abban nem vagyok biztos, hogy mindig is 1000-el számoltak volna a vinyógyártók...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest