- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
válasz
max-pain #141 üzenetére
biztos lehetsz benne, hogy ugy van. Adatatvitelnel mint mar montam semmi alapja nincs a binaris prefixeknek. Adattarolasnal szinten nincs. Egyedul a memoriaknal van ertelme. 10 forintos kerdes. Miert?
MOD: azt ugye lemondhatjuk, hogy a tavkozles, elegge szoros kapcsolatban van az informatikaval. Namost akkor ott vagyunk, hogy van egy muszaki terulet, ahol a kilo prefix attol fuggoen hogy mirol beszelunk mast jelent. Meg mindig nem erzik ugy a a binaris prefixum ellen ily nagy vehemenciaval felszolalok, hogy megis van letjogosultsaguk???
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
max-pain #126 üzenetére
Senki nem mondja, hogy nincs logika a nevekben, de próbáld csak használni...
kibibit
mebibit
gibibit
tebibit
pebibit
exbibit
zebibit
yobibit
Tiszta bibibíííí feelingje van az egésznek... Hangutánzó szavakon kívül nem nagyon használnak a nyelvben ennyi ismétlődő, vagy hasonló kiejtéső szótagot egy szón belül.
Eddig is furcsán néztek az informatikusokra sztem, ha nekiálltak társaságban gigabájtokról beszélni, most meg komplett idiótának fognak nézni mindenkit, ha nekiáll gügyögni komoly arccal
Mellesleg a WD-nél meg sztem az összes gyártónál ki van írva, egyértelműen a honalpjukon, hogy a GB nekik hány bájtot jelent, de attól függetlenül sztem csak üzleti megfontolás van az mögött, hogy 1000-el számolnak, és sztem sokkal logikusabb lenne 1024-el. Egyébként abban nem vagyok biztos, hogy mindig is 1000-el számoltak volna a vinyógyártók...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest