Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Lehet, hogy az Intel meg eggyesül az Nvidiával.
Vagy képzejétek el egy Amd CPU - Intel GPU párosítást.
De lehet, hogy Intel proci alatt jobb teljesítményt fog produkálni.Mindenbe beleugatok!!!
-
Frigo
őstag
Valami készül :
[link] -
nap
addikt
Ban anno a kyro nagyon jo kis kartya volt, azota sok viz lefolyt a Tiszan. Ha nem akar nagyot bukni, akkor eloszor kozepkategorias kartyaval probalkozik az intel. Es persze a megfelelo arazasra is odafigyel, mert hiaba van s3 *chrome, ha nem veszi a kutya se, mert nem olcsobb es nem is jobb, mint az ati/nvidia. (van meg az xgi is, de ok nagyon bebuktak a xabre sorozatot driverileg)
Ha viszont az integralt megoldasokat vesszuk alapul, abban mindig is elmaradt az ati/nvidia hasonlo megoldasaitol.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Raymond
félisten
Az hogy a programozo szempontjabol ugyanaz lesz minden kartya (no caps bits) nem jelenti azt hogy a renderelt kep is ugyanolyan lesz. A szuresi algoritmusok es implementacio ugyanugy gyartospecifikusak maradnak mint eddig. Lasd AA es AF minosegbeli kulonbsegeit. Gyakorlatilag az hogy hogy oldjak meg a dolgokat az API-n tul a gyartora van bizva. Meg a unified shader hardware sem kovetelmeny pedig programozoi szempontbol minden kartya az lesz.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
simonzé
addikt
Ez így nem jó megfogalmazás, az igaz. Viszont tegye fel a kezét, aki valaha látta az egekig magasztalt Matrox VGA-k csúcsminőségű képe, meg mondjuk egy TNT/Permedia/S3/stb VGA képe között a minőségbeli eltérést. Én magam semmit sem láttam.
Szerintem a kolléga is erre utalhatott.I don't fit in. I fit out.
-
FireGL
aktív tag
válasz elitgamer #33 üzenetére
Ezt az ''optimalizálást'' DX10-re remélem nem gondoltad komolyan, vagy nem vagy tisztában a WGF 2.0 tulajdonságokkal. A megjelenített kép független a használt videokártyától, tehát nem lesz többé különbség a képminőségben akár ATI, akár NVIDIA vagy S3 illetve Intel kártyát használunk.
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
simonzé
addikt
Inkább öreg, mint jó.
Abban az időben én S3Virge 3D lassítóval meg egy Voodooval nyomtam. De emlékeim szerint akkoriban egy TNT/TNT2 is röhögve lenyomta az i740-et.
Veled ellentétben én az i740-re mint egy hatalmas bukásra emléxem, igaz sosem volt ilyen kártyám.
Szerintem nálad inkább csak az ''idő mindent megszépít'' effekt működik.I don't fit in. I fit out.
-
azbest
félisten
Oh a jó öreg i740.... jó kis kártya... megvan még az innoVision 740-esem
Nekem 99-2001 közt dolgozott a gépemben, és van olyasmi ami jobban megy rajta mint egy savage4-en, pedig azért az komolyabb... a korai kártyák közül eddig egyedül az i740 volt az ami rendesen kihasználta az AGP memóriát... 128 megás tesztek is lefutottak vele, míg más komolyabb 32 megás kártyákon 64 megás teszt sem.
Az volt a veszte, hogy az intel nem adott ki hozzá normális drivereket win 2000-től felfele... pedig mérföldekkel jobb kártya mint egy s3 trio 3d2x, mégis az terjedt el..
Hmm azért azóta találkoztam egy kártyával ami még jobb abból a korból: matrox mill g200... nah ahoz még manapság is adnak ki drivert és a videólejátszás is szép rajta, nem kockás mint i740en
Nah elég a nosztalgiából
Eddig is az intelk volt a legnagyobb gpu gyártó, mert az integrált megoldáspkban a hírek szerint vezető... ha játékos kártyát is tud és használható is lesz (min középkategória és megfelelő ár) akkor még megszorongathatja a többieket -
Peet
senior tag
válasz elitgamer #33 üzenetére
Csak nem programozó vagy, hogy az optimalizálásról beszélsz itt?
Szerintem igenis kell a több gyártó, akkor nagyobb a verseny, olcsóbbak a karik, boldogabbak a felhasználók.
Abban viszont egyet értek veled, hogy fontos az optimalizálás, de az legyen a fejlesztők és a programozók baja. Téged sem untat a pék, hogy milyen bonyolult 10 féle kenyeret sütni, legyen csak 1 féle. -
elitgamer
tag
remelem megbukik ,igy legalabb nem kell meg 1 izere optimalizalni!
konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/
-
FireGL
aktív tag
A PowerVR SGX is Unified Shader technológiát használ, szóval érdekes lesz majd az új Intel GPU.
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
elitgamer
tag
vazze,meg egy gyarto,meg egy optimalizacios problema,en mondom nektek,az lenne a legjobb ha 1 gyarto lenne,es mindig 1 arhitekturaval dolgozna...bar akkor meg az arak mennenek negyon fel...szall meg igy 2 gyartoval sem tudnak optimalizalni,nemhogy3-omal...
konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/
-
ftc
nagyúr
válasz parandroid #27 üzenetére
AMD felvásárolja az Ati-t is megírták és összejött
-
D.Orion
veterán
válasz parandroid #27 üzenetére
Tudjuk..The Inquirer. Hisszük ha látjuk kategóriás hír, de olyan jó belegondolni. Úgyis kiderül.. ídővel..
-
parandroid
félisten
Azért egyvalamire szeretném nyomatékosan felhívni a tisztelt fórumozók figyelmét:
''A brit The Inquirer informatikai bulvárlap nemrég megszellőztette...''
Ennyi, köszönöm a figyelmet, leülök magamtól.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Dassler
őstag
Emlékeim szerint a PowerVR nem rossz hírű a témában. Na majd meglátjuk
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
X Factor
addikt
Kiváncsian várjuk a fejleményeket, de szerintem nem tud a ''nagyok'' közelébe érni.
Make things work
-
esteban
senior tag
.... egyebkent nem hatalmas cegek ezek, akkor dobbent ra, mikor itt a veteli arakat kozoltek: a ceg amelyiknek az elmult par evben dolgoztam, kp-re meg tudta volna venni az ATI-t ... pedig, csak 20 - 30 dolgozo volt/van. Persze teljesen mas terulet ...
Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha egy befekteto olyat gondol, akkor neki tud ugrani ezeknek a cegeknek. Mondjuk a Lenovo kitalalja, hogy megveszi meg az IBM CPU fejleszto reszleget is ...
Na ez mar nagyon offfiBook + RedBull :)
-
esteban
senior tag
talaltam egy jo oldalt: CPU k tegnaprol ... nem is tudtam, hogy az AMD is vett Cyrix tudomanyt
http://www.cpu-info.com/index.phpiBook + RedBull :)
-
LittleG
tag
Nem örülnék, ha igaz lenne. Lehet, hogy rövid távon csökkennének az árak, de ez csak plusz egy hardver amire optimalizálni kéne a fejlesztőknek. Hosszabb távon meg a piac nem bír el három szereplőt az Ati így is marginális nyereséget ért el.
-
esteban
senior tag
akkor lehet, hogy AMD-ek mar megszagoltak, es ezert vasaroltak meg gyorsban az ATI-t
... volt nekem Kyrom, jo az ...
Harmadik felnek a CPU piacra johetne az IBM X1-es procival, tapasztalatuk van.
VIA meg felvasarolja az nVidiat ... es o is nekiall CPU-t gyartaniiBook + RedBull :)
-
D.Orion
veterán
Oh a jó kis i740. Milyen szép emlékeket ébreszt bennem, ezután lett voodoo2 SLI-m, az meg mégszebbet
Legyünk stílusosak: Intel AGP740A6-8M [link]
Én várom az Intel megoldásait, bár nem vagyok Intel fan(antikus). -
REDeath
őstag
Én kiváncsi leszek a ''high-end'' GPU-jukra... Vagy nevetséges lesz az ATI és nVidia melett, vagy tényleg felveszi velük a versenyt. Én utóbbinak örülnék a legjobban...
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
Elrood
őstag
Intel740 ficsőrlista: [link]
Intel azért is jobb szereplő, mint a többiek (mármint ati&nvidia-n kívűli GPU gyártókra célzok), hogy 1 vagy 2 gyenge széria után is marad pénze, hogy tovább csiszolja magát. Persze ha befektetők megunják, akkor hamarabb is feladhatják.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
feka007
veterán
szegény nvidia proci nélkül marad
-
xlaci
senior tag
Nagyon jót tenne, ha az nvidia-ati versenybe igazán versenyképes vasakkal be tudna lépni az intel is, ugyanez kéne a procipiacra is, ott is jobb lenne a legalább háromszereplős piac, bár elképzelni sem tudom hogy kinekk lenne bátorsága/pénze/ereje hogy ez megvalósulhasson
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''
-
max-pain
senior tag
az Intel épp a nemrég bemutatott, GMA 3000-es grafikus motort tartalmazó G965 lapkakészletéhez licencelt bizonyos technológiákat a vállalattól
Ezt mintha a napokban cafoltak volna a PowerVR reszerol ha jol emlekszem. -
Peet
senior tag
Ahogy emlékszem, nagyon jó kis kártya volt a 740-es. Persze nem volt egy kimondottan játékokra szánt kártya, de elment rajta az NFS3.
A maga 8MB-val verte az összes akkori 4MB-os karit, igaz valamivel többe került (ha jól emlékszem akkoriban annyi ezer Ft volt egy kari ahány MB ram volt rajta ).
Alap cuccokra, rajzolgatásra (AutoCAD) és néha egy kis játékra király volt.
Persze aki igazán szép grafikát akart a játék alatt az Voodoo-t vett! -
Male
nagyúr
válasz Komplikato #5 üzenetére
Jó lett volna az, ha normális drivert és BIOS-t írnak hozzá... (amennyire emlékszem a számadatok alapján ütős kártya lehetett volna)
-
Komplikato
veterán
Szerintem te a 740-esre gondolsz, az volt az utolsó dobásuk. Amúgy harmatgyenge volt, viszont szép volt a rendering minősége konkurenciához képest. Azért bukott meg, mert sz*rabb volt a driver szupportja, mint az S3-é ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Male
nagyúr
???
Az Intel 810 egy integrált megoldás volt... harmatgyenge teljesítménnyel... (a jobbakon volt dedikált memória is, de még így sem volt az igazi)
Az első 1-2 sorozat lehet hogy bukni fog, csak az Intelnek van pénze hogy folytassa... kiváncsi vagyok, hogy az nVidia erre mit lép... elkezd procikat tervezni? -
emre33
addikt
anno volt nekem egy intel 810 8Mb apr kártyám, anno nagyn jónak számított
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
ftc
nagyúr
Hm PowerVR lehet a tervező náluk akkor....ugyanúgy mint anno a Kyro is...ST gyártotta PowerVR tervezte.....
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Mit lehet erre mondani? Jöjjön csak az Intel megoldása, legalább lesz még valaki az egyhangúan kétszereplős GPU-piacon...
Másrészt ez nagyon jó hír az Intel-fanatikusoknak, mert akkor nem csak az ''Intel proci alá Intel lapot'' szlogen fog élni, hanem a kiegészül a ''...és ehhez még Intel grafikát'' toldalékkal.
Hajrá!#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB
- Gainward GF GTX770 Phantom 2GB 256bit GDDR5 Videokártya
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális)
- Garanciális ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 OC 24GB GDDR6X 384bit