Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- RAM topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Az egy kicsdit tovabb fejlesztett SMP technika regebben olvastam rola (ha vmiben tevedek, majd kijavit valaki :)).
Szoval ha jol emlexem :), ott a 4-4db CPU alkot 1db virtualis CPU-t es ezekbol van igy a 4 db CPU. A negyes egyes CPU-i ugyanolyan rendszerben vannak, mint a mas cegek megoldasiaban. A masik 3 negyes alkotta virtualis CPU-k egykent latja, azt negy CPU alkotta virtualis egyet.
Na ezt jol megaszondtam.
hobizoli -
hairless
csendes tag
Udv!
Az Intelnek ketfajta P4 alapu Xeonja van:
- Intel Xeon vagy Xeon DP (tm), ebbol csak kettot lehet egymas melle tenni.
- Intel Xeon MP (tm), ebbol osszesen negyet lehet egy gepbe tenni. (*)
(*) Kiveve termeszetesen az IBM megoldasait. Nekik van egy olyan szervergepuk, amelyben osszesen
16 (!) db Xeon MP-t lehet osszerakni. :)
Akit erdekel: [L]http://www.pc.ibm.com/us/eserver/xseries/x440.html[/L] -
klumbik
tag
Na most akkor mégis elég a 400-as fsb a ht-nek? Aszittem a ht miatt van leginkább szükség a minél nagyobb fsb/mem sávszélre, és tudtommal a xeon is ht-s. Ugye a p7 már nem a gtl+ buszrendszert használja, mer akkor még érdekesebb a helyzet? És mi ez a xeon mp? Én eddig abban a tudatban éltem, hogy a xeon-ban engedélyezve van az mp támogatás.
-
twollah
nagyúr
Kár, hogy késik a 64bites AMD proci.
-
Hold
őstag
Megint ezernyi érdekességnek lehetünk majd szem és fültanuja :)
Aktív témák
Hirdetés
ph A cég várható szerverprocesszorai a következő bő egy évben.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest