- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Az egy kicsdit tovabb fejlesztett SMP technika regebben olvastam rola (ha vmiben tevedek, majd kijavit valaki :)).
Szoval ha jol emlexem :), ott a 4-4db CPU alkot 1db virtualis CPU-t es ezekbol van igy a 4 db CPU. A negyes egyes CPU-i ugyanolyan rendszerben vannak, mint a mas cegek megoldasiaban. A masik 3 negyes alkotta virtualis CPU-k egykent latja, azt negy CPU alkotta virtualis egyet.
Na ezt jol megaszondtam.
hobizolitöbb drón kell ;P
-
klumbik
tag
Köszi! Valami ilyenre gondoltam. De még az is érdekes nekem, hogy nem tűnik akkorának az árkülönbség a p4 és a p4 xeon között, mint akkoriban a piii-asok között volt.
''This is horseshit. Horseshit, horseshit, horseshit. And for those of you who don't know what that means, it's the shit that comes from a horse!'' -- Greg, Columbia Internet
-
hairless
csendes tag
Udv!
Az Intelnek ketfajta P4 alapu Xeonja van:
- Intel Xeon vagy Xeon DP (tm), ebbol csak kettot lehet egymas melle tenni.
- Intel Xeon MP (tm), ebbol osszesen negyet lehet egy gepbe tenni. (*)
(*) Kiveve termeszetesen az IBM megoldasait. Nekik van egy olyan szervergepuk, amelyben osszesen
16 (!) db Xeon MP-t lehet osszerakni. :)
Akit erdekel: [L]http://www.pc.ibm.com/us/eserver/xseries/x440.html[/L] -
klumbik
tag
Na most akkor mégis elég a 400-as fsb a ht-nek? Aszittem a ht miatt van leginkább szükség a minél nagyobb fsb/mem sávszélre, és tudtommal a xeon is ht-s. Ugye a p7 már nem a gtl+ buszrendszert használja, mer akkor még érdekesebb a helyzet? És mi ez a xeon mp? Én eddig abban a tudatban éltem, hogy a xeon-ban engedélyezve van az mp támogatás.
''This is horseshit. Horseshit, horseshit, horseshit. And for those of you who don't know what that means, it's the shit that comes from a horse!'' -- Greg, Columbia Internet
-
twollah
nagyúr
Kár, hogy késik a 64bites AMD proci.
-
Hold
őstag
Megint ezernyi érdekességnek lehetünk majd szem és fültanuja :)
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Politika
- Sorozatok
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-