- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pufokaboka
tag
válasz
macilaci78 #23 üzenetére
Ej, bárcsak már a 160 GB-os flash vinyóknál tartanánk! Sajna még a szükséges 80 GB is álom egyelőre!
-
Pufokaboka
tag
válasz
VaniliásRönk #18 üzenetére
''CPU/VGA úgyis bepuszilja az aksit.'' persze 90%ban, én is ezt írtam
Nézzük, a vinyó 1 W-ot eszik üresjáratban, a fash meg közel 0-t. Ez ugye a meghatározó, mert zabálja az üzemidőt. De, ha dolgozni kell, a flash akkor is kevesebbet eszik. Ha ehez hozzáteszed, hogy már a mai ssd-k is 70Mb/s-nál járnak, akkor, a szekvenciális olvasás-, írárra, van egy 2x szorzód, erre még átlagos használat/seek mellet rájön akár egy 5,10-es is. Vagyis kevesebbet fog időben dolgozni = kevesebb fogyasztás). Már egy nagyobb doksin is dolgozik sokat a vinyó, de pl szoft fejlesztésnél pláne. Egyszóval biztos jók ezek a cuccok és még az aksit is kíméli (bár ez reálisan 5-10% körüli + üzemidő lehet csupán) -
Pufokaboka
tag
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
A HDD azért a maga 1,5 W-jával kb 10%-át adja egy mai noti fogyasztásának, ami azért nem kuyta....
-
Pufokaboka
tag
Jól értem, hogy egy ilyen kütyünke egy SSD mellett semmi értelme? Fura ez a párhuzamosnak látszó, ám mégis ugyan arra a megoldásra épülő ''fejlődés'', pláne, hogy már most is elérhető mindez Vistával egy szabvány pendrive segítségével (igaz az a rendszer betöltődésén nem segít). Persze értem én, hogy ezt jól el lehet adni, meg dobálózni a 20%-okkal, de szerintem a notik mai legfőbb visszafogója a hdd, erre pedig megnyugtató megoldást csak valami rendes, gyors ssd adhat, ami egyben nyugdíjazza az össze töbi flashmemória alapú bohóckodást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest