- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Van egy notebookom meg egy nagyon hasonló teljesítményű asztali gépem: Asztali: A64 3000+, 1GB RAM, X700 Pro. Laptop: Turion TL-50 X2, 1GB RAM, GF7400. A proci sebessége ugyanaz (ua az órajel!), memória sebessége ugyanaz (csak DDR vs DDR2), VGA nem számít asztalon. Namost a laptopban egy jóféle 5400-as WD vinyó van (laptopban jónak számít..), az asztaliban egy Samsung (azaz kategóriájában a leglassabb! Látsd storagereview.com) 7200-as. A laptop olyan kib@szott lassan tölt be bármit, annyit kerreg a vinyó, hogy lepetézek... Vettem egy 2gigás SD kártyát, és permanensen betettem a kártyaolvasójába, Vistában bekapcsoltam ezt az izét rá, és ég és föld a különbség sebességre.. Úgyhogy nagyon is van ezeknek létjogosultsága.
-
polip
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nincs létjogosultsága?

minden bizonnyal elég remek a rálátásod az informatikai piac szegmenseire...
vajom miért nem téged alkalmaz az Intel vagy bárki a hosszabtávú üzleti stratégiáinak kidolgozásakor?
kipróbáltad már valaha ezt a szerencsétlen robsont? vagy csak olvastál róla?
miért mondasz róla vélemény, hisz még csak max képen láttad?
na mindegy...
béke.. -
Macilaci457
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szerintem eleve nincs létjogosultsága,
De ha már két-három éve minden notebook része lenne, nem lenne rossz.
a dolgok jelenlegi állása mellett a HDD-ket néhány év múlva teljes egészében a flash alapú tárolók fogják váltani.
Szerintem ez abszolút ki van zárva. Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy CD-t se lehet kapni a boltban, amióta van DVD, és különben is tök olcsó, mindenki azt használja.
A notebookoknak is megvan az ''asztali'' változatuk (böhöm nagy, nehéz, 20 percig megy akksiról, de legalább jó drága) ki a fene fog flash drive-okat használni ott, ahol ez feltétlenül nem indokolt?
Forint per Gigabyte viszonylatban pedig olcsóbb lett a flash, de ha azt vizsgáljuk, hogy milyen arányban csökkent az ár-kapacitás viszonya a HDD-knek, van egy olyan érzésem, hogy még jópár évtizedig nem ér a közelébe sem a flash.
Szerintem majd kb a 25. században akkor válthatná le a teljesen elektronikus adattároló a HDD-t, ha olcsóbb lenne előállítani őket mint mechanikus alkatrészeket gyártani (motor, csapágy, stb...) -
ByB
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
''Szerintem eleve nincs létjogosultsága, mert a dolgok jelenlegi állása mellett a HDD-ket néhány év múlva teljes egészében a flash alapú tárolók fogják váltani.'' - Ma egy számtech boltban előttem, egy csomag floppyt vásároltak...

Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mozgás közben is megtalálhatod az Apple új nyomkövetőjét
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2019 i5/8/128 181 Ciklus 94% Akku + UAG tok
- Macbook Pro 13" A1278 2011 eleje
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest