- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Van egy notebookom meg egy nagyon hasonló teljesítményű asztali gépem: Asztali: A64 3000+, 1GB RAM, X700 Pro. Laptop: Turion TL-50 X2, 1GB RAM, GF7400. A proci sebessége ugyanaz (ua az órajel!), memória sebessége ugyanaz (csak DDR vs DDR2), VGA nem számít asztalon. Namost a laptopban egy jóféle 5400-as WD vinyó van (laptopban jónak számít..), az asztaliban egy Samsung (azaz kategóriájában a leglassabb! Látsd storagereview.com) 7200-as. A laptop olyan kib@szott lassan tölt be bármit, annyit kerreg a vinyó, hogy lepetézek... Vettem egy 2gigás SD kártyát, és permanensen betettem a kártyaolvasójába, Vistában bekapcsoltam ezt az izét rá, és ég és föld a különbség sebességre.. Úgyhogy nagyon is van ezeknek létjogosultsága.
-
polip
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nincs létjogosultsága?

minden bizonnyal elég remek a rálátásod az informatikai piac szegmenseire...
vajom miért nem téged alkalmaz az Intel vagy bárki a hosszabtávú üzleti stratégiáinak kidolgozásakor?
kipróbáltad már valaha ezt a szerencsétlen robsont? vagy csak olvastál róla?
miért mondasz róla vélemény, hisz még csak max képen láttad?
na mindegy...
béke.. -
Macilaci457
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szerintem eleve nincs létjogosultsága,
De ha már két-három éve minden notebook része lenne, nem lenne rossz.
a dolgok jelenlegi állása mellett a HDD-ket néhány év múlva teljes egészében a flash alapú tárolók fogják váltani.
Szerintem ez abszolút ki van zárva. Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy CD-t se lehet kapni a boltban, amióta van DVD, és különben is tök olcsó, mindenki azt használja.
A notebookoknak is megvan az ''asztali'' változatuk (böhöm nagy, nehéz, 20 percig megy akksiról, de legalább jó drága) ki a fene fog flash drive-okat használni ott, ahol ez feltétlenül nem indokolt?
Forint per Gigabyte viszonylatban pedig olcsóbb lett a flash, de ha azt vizsgáljuk, hogy milyen arányban csökkent az ár-kapacitás viszonya a HDD-knek, van egy olyan érzésem, hogy még jópár évtizedig nem ér a közelébe sem a flash.
Szerintem majd kb a 25. században akkor válthatná le a teljesen elektronikus adattároló a HDD-t, ha olcsóbb lenne előállítani őket mint mechanikus alkatrészeket gyártani (motor, csapágy, stb...) -
ByB
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
''Szerintem eleve nincs létjogosultsága, mert a dolgok jelenlegi állása mellett a HDD-ket néhány év múlva teljes egészében a flash alapú tárolók fogják váltani.'' - Ma egy számtech boltban előttem, egy csomag floppyt vásároltak...

Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop i7, 4gb, 128gb, ár alkuképes minimálisan
- Lenovo Legion Pro 7 16IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5070 Ti/64GB RAM/1TB SSD eladó BONTATLAN!!!
- Lenovo Legion 9 18IAX10 Intel Core Ultra 9 275HX/RTX 5080/64GB RAM/2TB SSD eladó BONTATLAN!!!!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB RGB DDR4 / 1TB SSD
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi