- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- ASUS ROG Ally
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
rATdrAgOn #298 üzenetére
Monduk kérdés, hol lenne ma az Apple, ha még mindig teljesen külön utat járna hardver területen, és pl. ragaszkodna a SCSI diszkekhez a gépeiben... Gyanúm szerint évekkel ezelőtt becsődöltek volna ilyen hozzáállással.
Van egyáltalán ma SCSI lehetőség Macbe? A szervereket leszámítva persze. Amúgy az Intel platformon remélhetőleg több mozgástere lesz az Apple-nek és építhet kedvedre való SCSI-s Macet is
Jó ideje nem használtam Macet, de azért összességében gyanúm szerint előnyére változott az OSOké, pár régi hasznos dolog kihalt, de lehet, hogy valamilyen észszerű kompromisszumból - vagy pusztán nem tartották fontosnak, vagy újbóli implementálása túlságosan bonyolult/erőforrásigényes lett volna.
-
karib
addikt
válasz
rATdrAgOn #291 üzenetére
Az igazat megvallva, kb. 10 éve használtam utoljára Mac-et
Mondjuk valami már akkor is régi PowerBookot, még monokróm kijelzővel, 68k-s procival, trackballal (ami azóta is az ergonómia csúcsa szerintem).
Mesélj nyugodtan példákat, hogy mi is okuljunk - te láthatóan jobban benne vagy a Mac témában, mint pl. én. Én elméleti síkon tudom megközelíteni az egészet igazából. Illetve ha a munkám nem kötne a PC platformhoz, nagyon elgondolkodnék manapság egy Macen.
Szerintem muszáj volt meglépni ezt az átállást, mert más vonal egyszerűen nem követhető. Enélkül az Apple rövidesen ellehetetlenülne. Ráadásul ma már a hardver sokkal kevésbé lényeges, mint 5-10 éve, mert a legtöbb embernek bőven elég a tavalyi mainstream gépek teljesítménye.
Arról nem is beszélve, hogy itt lesz a lehetőség, hogy az Apple végre pofátlanul durva gépeket is építhessen... kezükben lesz a teljes PC-s alkatrésztár az összes mai és holnaputáni nyálcsorgató technológiákkal. Építhetnek olcsó és elfogadható gépeket és ereszdelahajam durvaságúakat is, szinte csak a szoftvert kell hozzáigazítaniuk.
Én nem látom annyira sötéten a jövőt. Talán tanultak már eleget a múltból, hogy értelmes dolgokat hozzanak ki a jövőből. -
dekoninck
aktív tag
válasz
rATdrAgOn #270 üzenetére
Csak oldando a kepzavart.
OSX=Dune
Kindozerek=StarWars
Valóban megkavartam magamat isAz SW3 felel meg kinézetben az OSX-nek, a Dűne meg kb. a Windows-nak - de tartalmasságában valóban inkább a Dűnéhez hasonlítanám az OSX-et.
De szerintem nem sokkal nagyobb élmény az OSX (volt már vele dolgom) - végülis nem öncélúan ''számítógépezek'' hanem valamilyen feladatot végzek el -
Power
senior tag
válasz
rATdrAgOn #271 üzenetére
Pár dolog azonban más.
1. A PPC6xx-ek akkor egy új architechtúra volt(na jó nem teljesen, de nagyrészt) és nem voltak hozzá optimális fordítók. Ellenben most az intel elég jó fordítókat ad, továbbá az apple piszkálja már egy ideje ezirányba is a gcc-t.
2. Az OS most eleve fel van a váltásra készítve(eleve úgy írták az OSX-et).
3. Akkor egy csomó minden csak emulációban futott.
4. Akkor az alkalmazások sok részét újra kellet írni, hogy fusson mindkettőn. Most pedig szinte nem is nagyon van olyan komoly program ami csak osx-re van, tehát nekik is könnyebb lesz. A fontosabb API-k, mind használhatók lesznek.
Én egyáltalán nem félek, hogy instabilabb lesz, mint most. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Jövedelem
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- Nők, nőügyek (18+)
- Wi-Fi 7-es ASUS router jött a játékos kedvűeknek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest