- OLED monitor topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
special @ HWSW:
Ha nem is közvetlen a processzor beszerzési ára lesz alacsonyabb, akkor is én azt érzem a háttérben, hogy tele lett a tökük az IBM-mel, azzal, hogy folyamatosan energiát kell fektetni abba, hogy legyen, és milyen legyen a következő PowerPC chip. Az Apple, mint a PPC970FX egyedi vásárlója és kizárólagosan alkalmazója túlságosan függött az IBM-től. Az IBM most, hogy meghódította az egész konzolpiacot, sokkal kevésbé lesz ráutalva az Apple pénzére, hogy rentábilisan működtesse chip design és foundry bizniszét. Ezt érezhette az Apple is, hogy talán az IBM nem olyan készséges, mint korábban, esetleg a jövőbeni elképzelései nem feleltek meg.
Ezzel szemben az Intel nem igényli az Apple semmiféle közreműködését, egyszerűen off-the-shelf dolog az egész. Ráadásul ne feledjük, hogy az egzotikus procik egzotikus alaplapokat is követelnek. Végeredményben ezt az egészet sok-sok évvel ezelőtt meg kellett volna lépni, IBM, Motorola ide vagy oda. Nem számít a technikai humbug, ugyanis az x86 ecosytem lényegesen hatékonyabban működik úgy negyven-ötvenszeres méretéből fakadóan. Az Macek igazi vonzereje pedig mindig a design és a MacOS volt, nem a hardver. A gép bele senkit nem érdekel Kockaországon kívül. Intel-alapokon az Apple a piac sokkal alsóbb rétegeibe is be tud eredményesen hatolni, miközben a korábbi típusokat zsírosabb profittal adhatja, vagy versenyképesebb áron. A lényeg, hogy nő a mozgástere, nő a rugalmassága a vállalatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest