- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Micro Four Thirds
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
Mondjuk azért kiváncsi lennék ennek a vízjelnek a részleteire. Főleg az hogy a moziba is szólni fog, de füllel nem lesz hallható.
Mert ugye a digitális adatfolyamba simán bele lehet rakni úgy hogy sem jelenik. Ha viszont valahol megjelenik, akkor az már izgalmasabb.
Az átlagember 20 és 20kHz között hall, de egyes embereknek el van csúszva a tartomány, és akár 24kHz-ig felhallanak.
Ha nem a hallható tartományban rakják a jelet, akkor pofonegyszerű a kiiktatása, és a beillesztése is csak akkor problémás, ha a műről információkat tárolnak el a vízjelben, és ezt ellenőrzi a lejátszó készülék.
Nem valószínű 20Hz alatt menne, mert az ugyan nem hallható, de a rezgés érzékelhető. Másrészről a ládák nem nagyon szólnak le 18Hz-ig, így + speckó subbasszus sugárzó kellene.
Ha magas tartományba teszik, ami ésszerűbb, akkor kb 22-24kHz fölötti tartományba rakják. Mondjuk 28-30kHz-ig, mert addig még vannak magassugárzók, amik felszólnak odáig (azért nem gyakori). Ennek a vágása meg probléma mentes. Bármelyik hangfájl-szerkesztő program megcsinálja(pl. sound forge). Viszont szerintem az összes kamera beépített mikrofonja veszi a 22kHz fölötti tartományt valamennyire.
Ha a hallható tartományba rakják bele a jelet úgy, hogy a fül nem hallja, arra kiváncsi lennék. Persze nem kizárt, de én úgy vagyok vele, hogy hiszem ha hallom és látom. Ez lenne a legravaszabb megoldás. Bár lehet alapja a dolognak, mert elvileg az mp3-nak is az egyik jellegzetessége, hogy bizonyos nem hallható ''hangokat'' nem tárolnak el benne.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az SPDC után jön az Audio Watermark.
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Micro Four Thirds
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile (ARPG)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Star Trek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest