Aktív témák
-
rog
addikt
válasz
TalkCafe del Mar #69 üzenetére
az alairasod ragadta meg biztos :)
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #67 üzenetére
OFF
RESPECT :)
ON -
andorpapa
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #64 üzenetére
Azonos nevezőn vagyunk, helyes. A gyártók mérései tényleg pontosak, valóban szigetelt szobában mérnek, de elterjedt szokás, hogy bizony sok méterről. A teszterek meg maximum fél méterről, ami azért jó, mert könnyebb a kisebb zajszintkülönbséget is kimutatni. Persze lehet vitatkozni a módszerekről, én azért szeretem jobban a teszterek méréseit, mert ők például a komplett coolert viszgálják zajszint tekintetében. Tehát nem csak a ventit, ahogy azt sok gyártó teszi. És ahogy te is írtad, bizony sokszor a zaj nagyobbik része a ''fütyülő'' bordák és a rezonancia miatt keletkezik. De azért azt sem árt tudni, hogy a teszterek sem nomádok, nekik is van kis szigetelt tesztdobozuk, ahová csak a cooler pakolják és a mérőt.
És mint mondtad, a dB viszonyszám. Ez igaz is, de ha jól megfigyeljük, a profi teszterek eredményei nagyjából egyeznek, de a gyártók méréseivel összevetve valahogy mégsem passzolnak. Na akkor most kinél van a bibi? Arra gondolok, hogy bizonyos coolerre írnak x dB-t, egy másikra x+10 dB-t. A teszternél viszont mindegyik coolerre nagyjából x+2 dB jön ki. Na vajon akkor ez hogy lehetséges? Tudom, magyarázhatjuk mérési pontatlansággal meg mindenféle egyébb dologgal, de azért szerintem vitathatatlan, hogy a gyártók szeretik kikozmetikázni a cuccaikat, amit én megértek, elvégre ma ezzel lehet eladni egy hűtőt.
A képletet nem tudom, talán Dent kellene megkérdezni, ő szokta a képleteket, elméleteket vágni, én viszont inkább csak gyakorlati hűtős vagyok. -
andorpapa
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #62 üzenetére
Na pont erről van itt szó! Szerinted a 30-40 dB is sok, de honnét tudod, hogy ez nem ugyanaz-e, mint másnál az 50 dB? Mérted? És ha igen, hol, milyen távolságból, milyen eszközzel? Pont ebből élnek a coolergyártók is. 20 dB-t írnak a hűtőre, mert valóban 20 dB a zajszint - a szomszéd utcából mérve, míg a hűtős site-ok meg reális távolságokból mérnek, emiatt jöhet ki nálunk dupla akkora érték dB-ben. És nem az a kérdés, hogy melyik igaz, mert mindegyik az, hanem az, hogy melyiket vagyunk hajlandóak a mi esetünkre vonatkoztatni.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NF-A9x14 HS-PWM venti
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest