- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Csak azért kérdezem, mert épp van nálam egy ősöreg gép (HP), amiben a 466-os cerka _gyárilag_ passzív hűtéssel pöfög. Értelemszerűen a chipseten sincs venti, szóval ott tart mint ez a 300-ezres csoda, ami ezek szerint még csak nem is nagyságrendileg erősebb. Mikortájt is gyártottak 466-os cerkás gépeket? 4 éve? 5 éve? Ez volna a fejlődés ennyi idő alatt?
-
dabadab
titán
''Még egy nagyobb felbontású és bitrátájú DivX is gondokat okoz neki''
Ez azert tulzas, az 1.3-as C3 ugy kb az 500-as Celeron szintjen van lebegopontos teljesitmenyben, es az mar boven eleg akar 2-3 Mbites Xvidre (amivel ugy 4-6 CD-n ferne el egy rip). HDTV-hez meg amugy is DVI csati kellene, azt meg nem lattam a gepen. -
747
senior tag
''lehet ennyi penzbol olyan konfogot epiteni, ami ettol sokkal erosebb, olcsobb, es ugyanolyan halk.''
azert elotte vess egy pillantast a ventillator nelkuli tapok araira.
''Azert mondom, hogy halk, es nem hangtalan, mert a HDD JELENTOS ZAJFORRAS''
nem, ha 2.5''est hasznalsz. (ami megintcsak dragabb)
legnagyobb zajforras a CD/DVD drive. -
borely
tag
Szerintem ez a probalkozas nem sokat er. Ma mar akarmilyen proci kore (na jo talan kivetel a Prescott) lehet ennyi penzbol olyan konfogot epiteni, ami ettol sokkal erosebb, olcsobb, es ugyanolyan halk. Azert mondom, hogy halk, es nem hangtalan, mert a HDD JELENTOS ZAJFORRAS. A jelenlegi gepemben (NW 3 GHz) is `csak` a HDD-t hallani, de nekem az is sok. SZVSZ a VIA esetleg HDD flash drive-val es olcsobb aron lehetne versenykepes, akkor legalabb tenyleg hangtalan lenne.
A szintesn angol HUSH-nak mar van Dothanos mini PC-je, az legalabb ilyen halk es meg ereje is van... -
747
senior tag
''A Via C3-ra én sen bíznék semmilyen számolási feladatot!''
szerintem ha a DivX vagy a HD-DVD elmegy rajta, akkor mar tapsolhatunk. 300 rugoert mindezt.
300 rugo, 8 kilogramm, lepkefing processzor.
Mac mini:
130 rugo, 1.3 kg, 1.25GHz G4 RISC proci. meg egy Radeon9200 is van benne, egyszerubb jatekok elfutkaroznak rajta.
szal Mini versus Via: 1:0 -
Yaye
őstag
Kb milyen hagyományos cerkának felel meg ez az 1,3 C3? Ha jól látom, a tápot simán outsourcingolták a házból, így lényegében csak a procihűtést kellett megspórolni (a NB passzivitása azért nem akkora kunszt).
-
LordX
veterán
Olyan 3x, 4x annyi proci kell hozzá, mint az azonos bitrátás MPEG4 ASP-hez (= DivX / XviD)
Kb. azonos minőséget ad majdnem fele bitrátával. És a ''High profile''-ról még nem is beszéltünk..
Az új generációs DVD-Video-k (HD-DVD / BR) egyik kódekje lesz (most, hogy a VC1 körül gyűlnek a felhők, valószínűleg ''a'' kódek lesz ezeken), és nem max 5-10 MBit/s-re (ami már amúgy is sok) tessék gondolni, hanem (tippre) 20-30MBit/s-re.
Egy Via C3 ha beleszakad sem lesz elég. -
karib
addikt
És a HDD-t mivel csendesítik? Nem adnak neki tápot?
Innentől kezdve nincs túl sok jelentősége a passzivitásnak szerintem, persze ártani nem árt.
-
rudi
nagyúr
válasz
#90996736 #24 üzenetére
Kérdés, hogy a hangtalanság vagy a passzivitás-e a cél! Ha veszel egy sebességben a VIA C3 szintjén lévő mobil celeront és aköré építesz úgy, hogy benn hagysz egy 12-es ventit jó lassan, akkor jelentősen olcsóbban jöhetsz ki. Persze ehhez kell egy kis barkács. Még annyit mondanék, hogy egy SFF Barbone gép 40.000 Ft alatt van (alaplap, hát, táp, integrált VGA, cooler). Még 17-es LCD-vel is megáll 200.000 Ft alatt. Az a maradék 100.000 meg ellensúlyozza azt a pici hangot
-
micro
addikt
válasz
#90996736 #24 üzenetére
Én egy 3688-as Morexbe Bővebben: link tettem a Epiámat, igaz, nem passzív, de 5 V-on megy benne egy 6 cm-es venti.
És az egész 120-ból kijött! (oprendszer nélkül, és csak DVD-rom van benne.) -
karib
addikt
Nem rossz próbálkozás ez, de még egy szavazat a Mac Mininek
-
Yutani
nagyúr
Kicsit mellészaladtál. Itt nem arról volt szó, hogy mennyiből melyin fa**a gépet lehet építeni, hanem adott egy gép, amelynek speckó funkciója van (azaz a csendes szobai gép), és ezt viszont komoly pénzért árulják. Bár lehet, hogy ennyi pénzből te is megoldod a hangtalan és kisméretű gépet...
-
ALI_G
veterán
na ennyiért egy magánszemély sem fogja megvenni az tuti, angliában szvsz ezt ki lehet fizetni, de kis hazánkban 300 ruppó egy olyan gépért (ami bár csendes, és naon jó 5let-bár nem is az első aki kitalálta ezt) amit tényleg a feléért is ki lehet hozni, az azért durva. Havernak 170-ért jobb gépet raktam össze mint a sajátom, igaz amit tudtam PH!-n szereztem neki (kivétel: moncsi LG sík 17''; egér,bill,ház, deszka), viszont benne fityeg 2*256 DDR400, Radeon 9800pro,2,8+ barci, minden új meg garis, szal össz 166-ba került és még most is bikának számít.
Csak aazt akartam mondani, hogy ez marha sok lé. -
A propos mac mini és epia - Bővebben: link.
-
Yutani
nagyúr
Csúnya, olyan mintha 1980-ban formatervdíjat nyert volna ''Hogyan fognak kinézni 2005-ben a miniPC-k'' versenyen...
-
worthless
tag
hat szerintem eleg csunya, pl egy mac minihez kepest, ami szinten hangtalan szinte, csakhat nem fut rajta win
-
Alex91
félisten
Draga, ronda, ehhez kepest a Mac mini...
-
fifi_addict
tag
Az agyam eldobom az árán... bár sokat tud, az biztos.
-
Obi-1
őstag
Nagyon húzós ára van.
-
djyangce
tag
KEEEEEEEEEEEEEEEEELLLL!!!!
Végre egy full hangtalan gép (HDD-t kivéve) teljesen gyárilag! És még csak nem is csúnya. Miért nem lehet nálunk már kapni és miért nincs rá pénzem??? -
Waikiki
tag
849 font???
Az majdnem 300e Ft!!! -
micro
addikt
Miért VIA EDEN van a címben?
Epiára gondoltatok?
Mert ebben nem Eden, hanem C3 proci van! -
LordX
veterán
Kár, hogy lassan beindul az AVC, és ahhoz meg kevés már ez a gép..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Március elején kerül forgalomba a Tranquil új mini-PC-je.
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenWRT topic
- Háztartási gépek
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest