Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz Peet #16 üzenetére

Persze a hátizsáknyi DVD-ről sokkal hamarabb sikerül felmásolni az adatokat. :P
    De van egy másik lehetőség is. Hozza winyón.

A nagy tároló kapacitás pedig otthon a zenék és filmek tárolását teszi kényelmesebbé, cég esetében meg a nagymennyiségű napi archíválást. Gondolj bele, a szalagok kapacitásával már simán összemérhető, és sokkal gyorsabb visszatöltést tesz lehetővé. Pont ezért rugalmasabban használható, esetleg még nagyobb adatbiztonság mellett (nem szeretem a szalagokat, de ez egyéni meglátás).

A ''pörköljük gyorsan'' meg kicsit ellent mond a biztonságnak. Nálam a gyakorlat során a közepes sebességű írás és a visszaellenőrzés vált be. Amióta (igaz fogcsikorgatva) így írom a lemezeket (mindegy, hogy CD vagy DVD), volt már hibás írásom, de adatvesztésem még nem. És ez nekem az időnél fontosabb, mert később a többszörösébe fog kerülni a sérültek pótlása.

• raszputyin

senior tag

válasz Peet #16 üzenetére

A wincsókat a közeljövőben nem fenyegetik az optikai adattárolók, még a holografikusok sem. Megnézem, mikor 9 ezredmásodperces seek idővel produkálsz nekem megbízható írást/olvasást bárhol a egy optikai lemezen. Az öregedéssel is baj lehet; a DVD+-RW lemezek használta hordozótéreg sok, de korlátos sok felülírást tesz lehetővé (1000 körül garantálják), ami egy wincsónak már kevés lehet (a DVD-RAM és a magnetooptika többet tud, cserébe jóval lassabb).
    Ami kedvező esetben részben kiválthatja a wincsókat, az a flash memória, de egyelőre az Isten pénze se elég rá, és nagy kérdés, hogy fog-e ez változni jelentősen. Kapacitásban egyelőre leigázhatatlan a hagyományos merevlemez a flashmemória viszonylatában, és ez talán még sokáig így maradhat a merőleges adatrögzítésnek köszönhetően.

• LordX

veterán

válasz Peet #10 üzenetére

Packetwrite, és (majdnem) meg van oldva minden problémád.

• Szabesz

őstag

válasz Peet #4 üzenetére

Mert 20 perc alatt akarsz kiírni 200Gigát... tovább megyek: mikor fogsz kiírni egyszerrre 200Gigát?

• FlasH-BacK

senior tag

Hát igen, de viszont ha csak kisebb mennyiségeket írsz rá, akkor nem kell annyit várni és a hibalehetőség is lecsökken. Mondjuk nem tudom, hogyha elront egy sessiont, az utána lévő helyre lehet-e adatot írni (term. ha nincs lezárva a lemez).. Meg egy 200gb-os compilationt elég sok idő összeállítani, hacsak nem az 50db dvd-képet/egyebet akarod egyszerre ráírni.
    Viszont ha csak 1 bizonyos dolgot akarsz pl kölcsönadni valakinek, akkor oda kell adni az egész 200gb-os lemezt, hacsak nem írod ki egy sima dvd-re.
    Úgyhogy ez a megoldás már ''túl nagy'' szerintem, inkább csak hdd helyettesítésére lehet jó. :U

[Szerkesztve]

• Lortech

addikt

- 3 óra alatt kicsit szerintem több a hiba lehetőség mint mondjuk 20 perc alatt (most akkor BD-vel vagy este írok mikor alszom, aztán a gép leáll, vagy addig próbálok nemcsinálni semmi komolyat a gépen, nehogy lefagyjon)
    Szerintem ez az összehasonlítás akkor lenne jó, ha az 50dvd-t írnád meg 20 perc alatt, nem egyet (-kettőt). Az én gépem napokig megy fagyás és újraindítás nélkül, dvd írás közben bármit nyugodt szívvel elindítok. Ha a ''BD'' írást félted a terheléstől, akkor a dvd írás mellett sem lehetsz túl nyugodt.

- tudom tudom, hogy winyóról winyóra sem sokkal gyosabb, de bármikor leállítható és később folytatható (persze azért van itt is kivétel)
    Nem tudom, hogy lesz pontosan ezzel a technikával, de nem hiszem, hogy csak egymenetes írás lehetséges vele.

- nics az a szünetmentes amivel áramszünet esetén betudnád fejezni az elkezdett írást hacsak nem éppen a végén tartottál
    Ez bizonyosan égető probléma. Most sem vagyok szünetmentes mögött, és ''pályafutásom során'' emlékeim szerint még nem sikerült áramszünet miatt elrontanom dvd-t, pedig írtam párat. De elfogadom..

....és végül 50 DVD lemezt sem tart kevesebb ideig kiírni, de a hibaszázalék jelentősen csökken.... nem vagyok matekzseni de szétosztva az adatokat DVD-kre kisebb a valószínűsége a dolognak, hogy az 50 lemez egyszerre menjen tönkre....

írtál már ki 50dvd-t egyhuzamban? Ha 16X-en pörkölöd, és teljesen leautomatizálod, hogy csak ki be kelljen tenned a lemezt (megjegyzem, még ez se túl kényelmes, hacsak nincs otthon profi cuccod, vagy egy robotod, mert egyébként ott kell lenni mellette), akkor is kb a duplája alatt tudod megírni jóesetben. Ezentúl van olyan eset, hogy elég macerás dvd méretre vágni az archiválandó anyagot, (nem a dvd ripek archiválására gondolok) összefüggő 200 gigánál ez sem probléma.
    50 dvd lemez is simán mehet egyszerre tönkre, ha ugyanott, ugyanolyan körülmények mellett van (rosszul) tárolva. Ha meg odafigyeléssel, jó anyagválasztással írtuk, akkor idő előtt egyik lemez sem megy tönkre. A DVD élettartamát felteszem ismered, én is, a BD lemezekét viszont nem, mi van, ha sokkal megbízhatóbb?
    Egy db lemeznek egyszerűbb a tárolása, és könnyebb másolatot csinálni róla szükséges esetben. De értem, mit akarsz, és igazad is van részben.
    Szerintem neked annyi a gondod ezzel az egésszel, hogy egyszerűen nem neked készült, nincs szükséged arra, hogy 200 gigát kiírjál egyszerre, 1db lemezre. Ezért felesleges kifogásokat keresned. Megvan/lesz ennek is a megfelelő kereslete, én máris nagyon örülnék egy ilyen írónak és néhány lemeznek.

[Szerkesztve]

• TeeJay

félisten

válasz Peet #4 üzenetére

ha jól tudom BD-t max 50megával lehet majd írni ha eléri valaha a 12x írási sebességet.
    persze akkor is CAV-módban szóval átlagban valahol 6-8x között lesz az átlag.
    sosem fogsz rá 100megával írni szerintem :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés