Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz Peet #16 üzenetére

Persze a hátizsáknyi DVD-ről sokkal hamarabb sikerül felmásolni az adatokat. :P
    De van egy másik lehetőség is. Hozza winyón.

A nagy tároló kapacitás pedig otthon a zenék és filmek tárolását teszi kényelmesebbé, cég esetében meg a nagymennyiségű napi archíválást. Gondolj bele, a szalagok kapacitásával már simán összemérhető, és sokkal gyorsabb visszatöltést tesz lehetővé. Pont ezért rugalmasabban használható, esetleg még nagyobb adatbiztonság mellett (nem szeretem a szalagokat, de ez egyéni meglátás).

A ''pörköljük gyorsan'' meg kicsit ellent mond a biztonságnak. Nálam a gyakorlat során a közepes sebességű írás és a visszaellenőrzés vált be. Amióta (igaz fogcsikorgatva) így írom a lemezeket (mindegy, hogy CD vagy DVD), volt már hibás írásom, de adatvesztésem még nem. És ez nekem az időnél fontosabb, mert később a többszörösébe fog kerülni a sérültek pótlása.

• raszputyin

senior tag

válasz Peet #16 üzenetére

A wincsókat a közeljövőben nem fenyegetik az optikai adattárolók, még a holografikusok sem. Megnézem, mikor 9 ezredmásodperces seek idővel produkálsz nekem megbízható írást/olvasást bárhol a egy optikai lemezen. Az öregedéssel is baj lehet; a DVD+-RW lemezek használta hordozótéreg sok, de korlátos sok felülírást tesz lehetővé (1000 körül garantálják), ami egy wincsónak már kevés lehet (a DVD-RAM és a magnetooptika többet tud, cserébe jóval lassabb).
    Ami kedvező esetben részben kiválthatja a wincsókat, az a flash memória, de egyelőre az Isten pénze se elég rá, és nagy kérdés, hogy fog-e ez változni jelentősen. Kapacitásban egyelőre leigázhatatlan a hagyományos merevlemez a flashmemória viszonylatában, és ez talán még sokáig így maradhat a merőleges adatrögzítésnek köszönhetően.

Új hozzászólás Aktív témák