Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz LordX #53 üzenetére

Nem hiszm, hogy egymás utáni generációkról lenne szó. 5 év múlva az 5000+ is ugyan olyan gyíkság lesz, mint ma a P1.
    Remélem is, de kötve hiszem. 5év múlva visszatérünk rá, de olyan gyíkság legyen ám, ''mint ma a P1''.. :)

És két éve volt 3000+ a max (most ne köss bele, ha 3200+, mind1, nem néztem utána). Az 5000+ az ''kis'' csúsztatással 2x gyorsabb (többszálú progiban biztos, sőt), szóval ugyanúgy van az, hogy 2 év után van 2x gyorsabb proci, és mivel mindkét esetben csúcsproci volt, ezért ugyanannyiba kerül (sőt, igazából most kevesebbe)

2 éve és 8-10 hónapja volt az első bejelentés a 3000+-ról, és 300 dollár alatti áron jelentették be, 2003 végén már 200$ volt. Ehhez képest a mostani ''csúcs'' 4800-5000-5200 eléggé elszállt áron van, bizonyára dupla teljesítmény, de ''dupla'' áron. Hol láttál te kevesebbet? ''Most'' (06.06) 200 dolcsiért, majd' két és fél évvel később, kapsz egy 200Mhz-cel nagyobb órajelű procit, ami ugyan dc-s, meg ddr2-es, kevésbé is melegszik, de nem az igazi.
    Engem amúgy sohasem a felső kategória érdekelt, mindig a legoptimálisabbat igyekszem választani ár/teljesítményben, és ezt az alsókategória jelenti számomra, és ott hiányzik nekem egy ideje a jelentős fejlődés. Elértünk egy szintet, ahonnan már egyre nehezebb továbblépni, és úgy látom, hogy érdekeltek ebben a procigyártók, hogy minél tovább nyújtsák a rétest.

tjhooker464/#51: Megértem az álláspontodat, csak nem tudok azonosulni vele.

[Szerkesztve]

• Lortech

addikt

válasz tjhooker464 #37 üzenetére

Mi miért baj? Az, hogy nincs (akkora) fejlődés? Szerintem ezt kár is magyarázni, ha ilyet kérdezel. Ennyi erővel akkor meg is állhattunk volna a fejlődéssel már régen, és lenne egy lassú elavult sz*rod (mostani szemmel nézve persze), de azért értékálló.. Amúgy sem _kell_ cserélni semmit, nem hogy kéthetene, hanem egyáltalán. A számítástechnikai eszközök nem értékállóak, ezt kéne belátni, és elfogadni, hogy ez a te érdekedben van így, mert ha valamivel meg vagy elégedve, akkor ne válts és kész, nem kötelező, ha meg egy év múlva váltani szeretnél, akkor ne kelljen már dupla teljesítményért dupla árat fizetni az új cuccért (mert akkor már a néhány évtized során sokszorosába kerülnének az eszközök), hanem fizetsz annyit, amennyit az előzőért, és belátod, hogy a jelenlegi cuccod már kevesebbet ér, értékét vesztette, mivel van jobb olcsóbban. Ezeknek a cuccoknak használati értékük van csak, önmagában nem érték, nincs ami tartsa magát.

[Szerkesztve]

• Lortech

addikt

válasz LordX #31 üzenetére

pf :F
    Te nem tudom melyik bolygón éltél eddig, mert én anno megvettem az első p1-es procimat ~30k-ért, most meg pár hónapja a 3000+ venicemet 27-ért, melyik a gyorsabb? Komolyan nem tudom mit nem lehet megérteni vagy félreértelmezni abban, amit írtam. Nem technológiaváltásról beszéltem, és nem olcsóbbságról, hanem arról, hogy elég régóta ugyanolyan teljesítményt kapok ugyanannyi pénzemért. Régebben eltelt két év, és kétszer gyorsabbat vehettél az előzőnél, olcsóbban. Most meg kicsit belassult ez a folyamat, ennyi, így látom. Nem tudom érthetőbben írni, sorry.

• Lortech

addikt

válasz kovsol #24 üzenetére

Nyilván, csak nem látom át, hogy a +500-as (754 2600+-hoz) és a +100-as (939 3000+-hoz képest, ami még 200Mhz-cel magasabb órajelen is fut ráadásul) számozás mivel indokolt. Vagy a cerkákat közben az Intel lelassítja, hogy már az új ellenfélhez passzoljon? :D

LordX: ezt most viccnek szántad? :D Nem volt jó. írtam: Én addig nem fogok váltani, amíg jelentős + teljesítményt nem kapok ugyanazért a pénzért. Ha a konfigomat megnézed, láthatod, hogy elég messze áll a top kategóriától. De szívesen megvennék egy 5200+-t 25 ezerért. :)

[Szerkesztve]

• Lortech

addikt

válasz kovsol #20 üzenetére

DC, az tiszta sor, csakhát a 939-es 3000+ 1.8G, pedig az is az (ez meg még annál is nagyobb számozású). Mondjuk annyiból jó, hogy elvileg legalább már kapható lesz dc-s Sempron boltban..
    Én addig nem fogok váltani, amíg jelentős + teljesítményt nem kapok ugyanazért a pénzért. Régebben azért egy-két éven belül mindig volt jelentős fejlődés, de mostanában kicsit megrekedtünk. Vagy lehet, hogy csak én látom így.

LordX: jójó, ez az oldala tetszik is, elfér manapság 2giga is kényelmesen, csak hülye kocka lévén várom mindig a jobbnál jobb és gyorsabb cuccokat, és csalódás, mikor nem jönnek. :)

[Szerkesztve]

• Lortech

addikt

Egyelőre ez csalódás nekem, vártam, hogy lesz esetleg egy 1.6-1.8 gigás 2magos proci, neadjisten kétmagos Sempron, valami elfogadható árban, nem 60-70K+-ért. Nyomják a számozást, közben ugyanazt adják el, mint egy éve. DDR2, nesze semmi fogd meg jól. Annyi értelmét látom, hogy talán egyszerűbben összejön majd 2GB belőle, feltéve, ha erre váltok egyszer ..
    Az 1.6G Sempron is 3100+ jelölést kapott, mire fel? :F ja, hát persze egyszerűbb feljebb tolni a számozást.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés