- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
Azzal fogja bebizonyaítani az alkamasságát az e-papír, ha ezzel is agyon lehet majd csapni egy legyet, mint a mostnai újságokkal!
(Valamelyikötök említette, hogy miért nem nyomtatnak miniatűr könyveket, amit nagyítóval lehet olvasni? Merthogy az volna igazán papírtakarékos... Nos, közlöm, hogy nyomtatnak ilyen miniatűr, 3 cm * 5 cm-es könyvecskéket! Nekem is van három. Komoly gyűjtők foglalkoznak ilyesmivel.)
Bővebben: link
[Szerkesztve]QNX is cool!
-
Vallon
tag
Hát, mi csak röhögtünk pár évvel ezelőtt azon a kollégánkon, aki 2002 egyik szép tavaszi napján azzal állított be az irodába, hogy készül egy olyan kijelző, ami tulajdonképpen egy fólia, 1mm vastag, és és össze lehet hajtogatni, meg minden. Na rögtön beindult a szívató-gépezet, már ha lehet ilyenről beszélni egy munkahelyen, Jöttek az értelmesebbnél értelmesebb megnyilvánulasok hogy: ''de jó lessz majd monitorba fújni orrot'' vagy ''wc-papírnak is biztos jó lessz'' esetleg ''szólok a karbantartónak, hogy majd csak pár év múlva tapétázzon'', meg ehhez hasonlók. Aztán jöttek akik azt mondták, hogy a divat ugye mindenhol ott van, helyes alakzatokat a monitorba vágni az lenne csudijó.
Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.
-
MoonST
tag
Csak röhögök már bocs... Ezen vitatkozni hogy hány oldalas lesz Állítom nektek hogy ugy végiglesz skálázva a piac hogy 1 oldalastol az automata keresővel ellátott, helyetted főző, mosó, takarító atomrobbanásnak ellenálló modellig mindenféle lesz. Másrészt meg szerintem is 1 oldal a legjobb, akinek meg kell a ''luxus'' majd megfüzeti mint mindent kis bolygonkon.
-
BiP
nagyúr
En ezt leginkabb ugy tudnam elkepzelni, hogy egy konyv meretu (vagy dvd tok meretu) szethajthato keretben lenne 2 oldal ilyen folia (nem is kell rugalmasnak lenni, igy olcsobb eloallitani, lehet a kijelzo parametereivel foglalkozni). Sot, jobb alaprendszerrel meg az is megoldhato, hogy a 2 oldalon 2 kulon cikk vagy tartalomjegyzek + 1 cikk, stb.)
Kivul ugye nem latszana semmi, belul meg vedve is van a kijelzo. Konyv alakja van, tehat baratsagos, konnyen kezben tarthato. Jobban hasonlit egy konyvre, ergo nem fogjak ellopni )
Belul meg lehetne nehany gomb. Lapozas 1 oldal, lapozas tobb oldal, tartalomjegyzekre gomb, ilyesmik (max ot gomb, kb. mobiltelefongomb meretben). Ez a belso kereten el is fer. Sot, akar lapozas gombra azt imitalo animacio, hogy meg felhasznalobaratabb legyen a cucc.
Es ahogy mar irta valaki, nagy belso flash (ez is elfer a max. 1 centi vastagsagban), hogy tobb konyvet is fel lehesssen ra irni, (usb-n akar) valogatni.A menurendszer mar egy mp3-lejatszoban is megoldott, itt sem lenne problema, foleg, hogy nagyobb a kijelzo
Igy kisebb lenne az atmenet az osszetekerheto 1lapos kijelzo es a konyv kozott, emiatt jobban elfogadnak az emberek, akar buszon, vonaton sem keltene nagy feltunest, es a polcra is fel lehet tenni.
Igy piackepesebb a cucc, ismerve, hogy az emberek altalaban odzkodnak az extremebb technikai kutyuktol (meg ha titkon vagynak is ra).
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Shalala
senior tag
ilyen vastagsagu lapot szerintem mar ruhakon is jol lehet alkalmazni.
Pl bicikliseknel a pulzusszamot/vernyomast irna ki -
orbano
félisten
Jaja. El tudom majd képzelni, hogy örül majd ennek egy kaland-játék-kockázat rajongó, amikor magával viheti az egész gyűjteményét, és az új technológiával még az egy ujj, tíz ujj, tizenegy ujj technika is működik
Mellesleg eleinte valószínűbbnek tartom, hogy inkább eddig ki nem használt velületek kijelzőkkel való felvértezésére fogják használni, illetve a szuperkönnyű hordozható elektronikai eszközök LCD-ket leváltó technológiájaként
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
-
_az
senior tag
egy unalmas pillanatban papírrepólőt hajtasz belőle és kidobod az ablakon... vagy véletlenül rányomtatsz valamit inkább kihagyom, hamar tönkretenném
az
-
Bgs
senior tag
Ha konnyen hozzafeheto akkor szivesen csinalnek ebbol egy univerzalis, utazo e-konyvet. Par giga flash, mini OS, valamelyik peremen kezelo felulet es mar mehet is ra a sok-sok tomoritett szoveg
Az egesz nem lenne nagyobb, mint egy csaladi gyufasdoboz.
Otthon pedig maradok a konyvnel, ha tehetem...
Hat egyszer majd biztosan ...Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
L3zl13
nagyúr
''miért is? a könyveknek nincs gerince?''
A könyvformát a kezelőfelület miatt érzem hátrányosnak, ami szerintem logikus, de megpróbálom jobban kifejteni.
''az első oldal miért nem lehet érintős? azon lehetne navigálni, ugyanúgy, ahogy te is elképzeled a tervrajz scrollozását.''
Szóval olvasol, ha scrollozni akarsz, előre lapozol, arrébb lépteted a keretet, de hogy lépteted arrébb? Meg kell nézned, hogy melyik oldalon jártál, odaléptetni. Ha többet akarsz léptetni, mint amennyit átfog a könyvecske, akkor máris sokkal bonyolultabb a dolog. Szakkönyvben lapozgatva vajon nem állandóan az első oldalt használnád, hogy gyorsabban ugrálhass ide-oda?
Vissza akarsz lapozni valamihez. Ez még a visszalapozható oldalak között van, vagy léptetnem kell? Ha léptetek, akkor 40-essével léptessek, és a 40 oldalt mindig végiglapozzam, vagy egyesével? Ilyen problémák jönek elő. Szerintem jóval bonyolultabb a kezelése egy ilyen hibrid cuccnak, mint akár a hagyományos könyvnek, akár az egylapos megoldásnak.
Ezen kívül:
Első oldal érintős, vagy az első két oldal? (Ha már könyvről van szó ne csökkentsük az elérhető maximális felületet.) A kötésnél máris jönnek a problémák. Rávetül a fény ahogy meghajlik. Ha nem könyvet jelenítünk meg, vagy kinagyítjuk a képet vagy hasonló, akkor épp rossz helyre esik a kötés stb.
''Hallottál már arról, hogy minden eszközt arra a célra célszerű alkalmazni, amire a legalkalmasabb???''
Hallottál már a PC-ről? Szinte semmire sem a legalkalmasabb. Az a legnagyobb előnye, hogy univerzális.
A saját kérdésedet idézve. Te mit vinnél magaddal? 5-6 db speciális formátumú ''könyvet'' vagy egy univerzálisan használhatót?
''Az én területemen az ember egyszerre több cikket, könyvet olvas, bizony hasznos, ha az éppen aktuális cikkek egyszerre, párhuzamosan elérhetők...''
Szerintem erre a te megoldásod sem alkalmas. Mármint párhuzamos megjelenítésre. Mondjuk kell párhuzamosan 3 cikk. Mindegyik x oldal hosszúságú.
Akkor a te könyved szép sorban egymás után beleteszi az oldalakra a cikkek szövegét? A második cikk kezdődik az 5. oldaltól, a harmadik a 13. tól?
Ez könnyebben kezelhető? Ráadásul vezérelni csak az első oldalról tudod a cikkeket? Vagy itt már minden oldalra kéne vezérlő, és ugyanúgy oldalanként scrolloznád, mintha egylapos lenne?
Ellenben az egylapos megoldás mérete sokkal kevésbé korlátozott. Nevezetesen összetekerhető. Sokkal kissebb helyen elfér egy 1 m hosszú, 20 cm széles kijelzőcsík, mint egy ugyanekkora felületet egyszerre megjelenítő könyv.
Ha van helyed, egyszerűen megjelenítheted rajta egymás mellett az összes szöveget.
De egylapos megoldásnál még az a módszert tartanám a legjobbnak, hogy a lapozó egységen kívül a programokban megtalálható fülecskékhez hasonló vezérléssel egyszerűen lehessen váltogatni a különálló dokumentumok között.
Persze, ezt könyvnél is lehet, de akkor megint mi haszna a több lapnak?
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
luciferc
őstag
-
L3zl13
nagyúr
Szvsz a költséghatékonyság a hatékonyságot is magában foglalja. Egy túl apró betűvel nyomtatott könyv ennek nem felel meg. Ez nem egyenértékű azzal, hogy kétféleképpen kell lapozni a ''könyvben'', és bonyolódik a kezelés, és egy fontos elem felhasználása sokszorozódik(Nem arról van szó hogy 300 vagy 200 oldalas lesz a könyv más betűmérettel!) valószinűleg jócskán megnövelve a költséget, hibalehetőséget, és jópár felhasználási területnél egyenesen hátrányos, szemben azzal, hogy valaki ''megszokta'' a lapozgatást...
Ellenben egy 10 oldalas irományt nem nyomtatnak 100 oldala könyvre, pedig ott milyen jó volna, hogy nem kéne visszalapozni az elejére.
És a TV-t sem 20 képernyővel készítik, hogy 1 perces késleltetéssel mutassa ugyanazt az adást, hátha lemaradtál valamiről.
Kb ezt takarja a te javaslatod...Aki hülye, haljon meg!
-
luciferc
őstag
esz még egy további része [...] ellenben a könyv formára összefűzűst már csak ez is erősen gátolja.
miért is? a könyveknek nincs gerince?
Hogy fogod olvasni elérsz a 40 oldal elejére, a kezelőfelületen (Ami máris nem lehet a lapon magán! Érintőkijelző könyv formátumban szerintem már kizárt.)
az első oldal miért nem lehet érintős? azon lehetne navigálni, ugyanúgy, ahogy te is elképzeled a tervrajz scrollozását.
Ráadásul ez a formátum olyan tekintetben is korlátozó, hogy pl nem tudsz két könyv oldalt megjeleníteni egy oldalo, és elforgatni. (Meg tudsz, csak a kezelés, áttekinthetőség még tovább romlik.)
Hallottál már arról, hogy minden eszközt arra a célra célszerű alkalmazni, amire a legalkalmasabb???
Evidens, hogy ezek: Nem tudsz más formátumú szövegeket, megjeleníteni. Képet, tervrajzot, térképet kinagyítani és scrollozgatni. (Persze tudsz, csak épp a könyv formátum megint csak hátráltató tényező lesz, nem előny.) nagy részét nem célszerű a könyvformával csinálni. de nem is ez a fő cél, másrészt a nagyítás, scrollozás megvalósítható itt is, ha egyedi lapon lehetséges.
Az én területemen az ember egyszerre több cikket, könyvet olvas, bizony hasznos, ha az éppen aktuális cikkek egyszerre, párhuzamosan elérhetők. Ezt az egylapos verzió nem tudja. Az én verzióm meg a tervrajzosdira nem a legjobb. De hát könyörgöm, nem kizárólagosságról beszéltem!!
És te mit viszel magaddal? A fél kilós 300 oldalas könyv formátumú, érdekes kezelőfelületű drága eszközt, vagy egy kis 10 grammos összetekert lapot, érintőképernyővel, rajta tetszőleges méretű, kinézetű kezelőfelülettel?
Már megint ott vagyunk, hogy mit mire. Van, amikor a 30 dekás 300 oldalas könyv formátumú érintőképernyős és lapozható megfizethető eszközt, és van, amikor a 10grammos érintőképernyős feltekerhető mütyűrt. -
luciferc
őstag
hm. nem lenne sokkal költséghatékonyabb, ha a könyveket sokkal kisebb betűvel nyomtatnák, aztán nagyítóval olvasnád? de. mégsem így nyomtatnak, pedig el kell ismerned, sokkal költséghatékonyabb. majd meglátjuk mit hoz a jövő. szvsz lesz olyan ''könyvecske'', ami én írtam. aztán lehet, hogy nem lesz, vagy nem fog elterjedni.
-
L3zl13
nagyúr
Egyébként az Earth: Final Conflict (A bolygó neve: Föld) című sorozatban van egy kommunikációs eszköz. Amihez hasonlót szerintem meg lehetne valósítani ilyen feltekerhető kijelzőkkel...
Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
''Te is írod, hogy úgysem 1 lapból fog állni az egész.''
Ezzel nem arra gondoltam, hogy több lapból fog állni, hanem arról, hogy a megjelenítő lapon kívül lesz még egy további része, ami az áramforrást, memóriát, vezérlő részt rejti magában. Megfelelő kialakítással nem okoz gondot a kezelése, ellenben a könyv formára összefűzűst már csak ez is erősen gátolja.
'' Ok, legyen akkor 40 oldal, az már egy fejezet.''
Miért pont 40 oldal? És ha 20 oldala a fejezet, és ha 50? Akkor miért is jó egy 40 oldalas könyv?
Hogy fogod olvasni elérsz a 40 oldal elejére, a kezelőfelületen (Ami máris nem lehet a lapon magán! Érintőkijelző könyv formátumban szerintem már kizárt.) léptetsz 40 lapot. Aztán visszalapozol az elejére. Szerinted így könnyebb kezelni egy szakkönyvet, amit az előbb írtál? Szerintem meg sokkal bonyolultabb.
Ráadásul ez a formátum olyan tekintetben is korlátozó, hogy pl nem tudsz két könyv oldalt megjeleníteni egy oldalo, és elforgatni. (Meg tudsz, csak a kezelés, áttekinthetőség még tovább romlik.)
Nem tudsz más formátumú szövegeket, megjeleníteni. Képet, tervrajzot, térképet kinagyítani és scrollozgatni. (Persze tudsz, csak épp a könyv formátum megint csak hátráltató tényező lesz, nem előny.)
Szerintem nincs értelme tehát könyv formátumban több ilyen lapot összefűzni.
Olvasáskor egy kis megszokást igényel bizonyára, de nem akkorát, hogy érdemes volna emiatt könyv formátumba fűzni sok ilyen kijelzőt.
Állandóan a szakkönyveket emlegeted. Én szoktam szakkönyveket használni, és szakmai írásokat olvasgatni. Sokszor az internetről szerzem meg az információt. Vagy PDF formátumú könyvet használok. Egyátalán nem okoz gondot ezeknek a kezelése. Sokkal kevésbé, mint egy regény olvasásánál, mivel itt többnyire csak rövid szövegrészekre van szüksége az embernek. Ha azt megtalálta, akkor nem kell hosszasan lapozgatni.
''Újra kérdezem, mit viszel inkább magaddal? hamarabb tömegcikk lesz ez mint gondolnánk.''
Most ez mi? Meg akarsz győzni, hogy van jövője az ePapírnak? Ki állította az ellenkezőjét?
És te mit viszel magaddal? A fél kilós 300 oldalas könyv formátumú, érdekes kezelőfelületű drága eszközt, vagy egy kis 10 grammos összetekert lapot, érintőképernyővel, rajta tetszőleges méretű, kinézetű kezelőfelülettel?Aki hülye, haljon meg!
-
luciferc
őstag
Ez egyszerűen nevetséges. Tehát itt a jó kis új technológia, a lapok tartalma változtatható, te meg arra használnád, hogy egy oldalt jeleníts meg rajta?
Milyen egy oldalt? Egy könyv (ha akarod, akkor legyen fejezet, jó?) esetében egy oldalt. Aztán ha másik könyv kell, akkor másik oldalt. Mit nem lehet itt érteni. Hogy túlzás a 300 oldal? Ok, legyen akkor 40 oldal, az már egy fejezet. Te is írod, hogy úgysem 1 lapból fog állni az egész. Szóval akkor mi a nevetséges? ne abból indulj már ki, hogy rozi néni évente elolvas egy románát, hanem abból, hogy szakember vagy, akinek alkalomadtán 10-15 szakkönyv is kellhet (nem, nem vízvezetékszerelőre gondoltam, minden tiszteletem mellett). Újra kérdezem, mit viszel inkább magaddal? hamarabb tömegcikk lesz ez mint gondolnánk. -
ftc
nagyúr
Én már most örülnék ha ilyen lenne elöttem
-
L3zl13
nagyúr
1. Ez egyszerűen nevetséges. Tehát itt a jó kis új technológia, a lapok tartalma változtatható, te meg arra használnád, hogy egy oldalt jeleníts meg rajta?
Tipikusan az a vicc jut eszembe mikor Józsi bácsinak adnak egy vadiúj láncfűrészt. Ja, ezt be is lehet indítani...
Gondolom kapcsosan kell fűzni majd az ilyen könyveket, hogy be tudj toldani még néhány e-papír lapot, ha a könyv hosszabb, mint az előző...
2. Úgysem csak egy lapból fog állni az egész. Kell neki az elektronika is. És ez sem vékonyabb mint egy papírlap. Nyilván kicsit szokni kell a kezelését, de azért nem olyan lehetetlenség...
3. Szóval szerinted kezdetben, mikor még viszonylag drága, és körülményes a gyártás, csinálnak 300 oldalas könyvet, majd ahogy egyre olcsóbb lesz áttérnek az egy oldalasra. Ja...
Aki nem tudja, akarja megszokni az elektronikus könyvet, az úgyis papír könyvet fog használni.
A keresés egyátalán nem olyan bonyolult. Persze kell valami vezérlés, és lehet, hogy valamivel még így is kényelmesebb lesz a papír könyvben keresés, de azt kétlem, hogy ez indokolná azt amit te javasolsz.Aki hülye, haljon meg!
-
TudorVigyor
aktív tag
''én is szívesebben forgatnék egy valódi elektronikus könyvet, mint egy vékony lapot''
És minden lapon lehetne ugyanaz (ami akkor változna, amikor fizikailag lapozol), hogy ha véletlenül ellapozol, a szél megpergeti a lapokat, vagy földrengés van, akkor se veszítsd el a fonalat.
Viszont aki arra szórhatja a közeljövőben a pénzét, hogy 300 lapos ebookot vegyen, az hipotézisem szerint egész évben nem olvas 300 oldalt.
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
mar ne haragudj, de szerinted ez költséghatékony megoldás?
szerintem max ket lap legyen, az is csak azért, hogy egyszerre akar ket szöveget is nezhess, mert az mondjuk valóban hasznos, olvasás közben is van,h. az ember közben visszanéz egy korabbi lapra,h. megnezzen valamit, de több száz ilyen lap tök fölösleges, meg baromi drága is lenne... -
luciferc
őstag
1. részben értek csak egyet. Gondolj bele, szakkönyvek. Nem sokkal egyszerűbb 1-2 ilyet tartani a polcon, mint 20-30 szakkönyvet? Vagy ne is a polcot vegyük, mert ott elfér a papír is, hanem utazást. Szakmai út, vinned kellene 7-8 szakkönyvet. melyiket választod, a papírt, vagy ezt?
2. ha úgyis kell alá valami merevítő, akkor minek minél vékonyabbat készíteni? szvsz azért, mert újságot, könyvet akarnak belőle csinálni.
3. biztos én vagyok a maradi, de én egy papír könyvben nagyon sokszor hamarabb megtalálok valamit, mint teszem elektronikus dokumentum esetében. Egy 300 oldalas e-könyv keresővel. na az lenne igazán hatásos.
4. a környezetvédelemről ne feledkezzünk el! -
Obi-1
őstag
1. Szvsz a papír könyvek még nagyon sokáig ''divatban'' lesznek. Ez inkább az eldobható médiára (napilapok) lehet megoldás, illetve helyigénytelen alkalmazásnál.
2. Ez csak a technikai megvalósításon múlik.
3. Hát, egy kereső azért lehetne benne, hogy ne kelljen lapozgatni...Only a Sith deals in absolutes.
-
luciferc
őstag
1. azért, mert a megszokás nagy úr. én is szívesebben forgatnék egy valódi elektronikus könyvet, mint egy vékony lapot, aminek gombnyomásra változik a tartalma
2. azért, mert 1 db 0,1 mm-es lapon te képes lennél végigolvasni egy 300 oldalas könyvet? hogy fognád, stb.
3. ha keresel valamit egy könyvben (mert akár szakkönyvek is is lehetnek rajta), akkor szerinted hogyan könnyebb keresni, pageup pagedown-szerűen lapozgatni, vagy gyorsan végigpörgetni? szvsz végigpörgetni.
persze, majd 50 év múlva lehet, hogy az egy lapos e-könyvek lesznek az elterjedtek, amikben kereső funkció is van, de addig is... -
luciferc
őstag
Ebből nem fognak könyvet kötni, hogy 300 lap egymáson ne legyen több, mint 3 centi.
Hm. miért is nem? Gondolj bele, hogy mennyi papírt meg lehetne spórolni egy 3 cm vastag, 300 ilyen lapot tartalmazó ''könyvvel'', meg a mellé pakolt vékonyka, a gerincet megtestesítő elektronikával! Csak fogod, otthon rátöltesz 2-3-4-5-6-sok könyvet, és olvasgathatod. na? ha még fejlődik a megjelenítése, akkor ez simán működhet, és szvsz fog is. -
Yutani
nagyúr
Komolyan mondom, kezdem magam a sci-fi filmekben érezni az ilyen hírektől. Nemtom melyik filmben volt, hogy a fickó e-újságot olvasott a buszon, és az olyan megfoghatatlan, távoli volt. Most pedig az az idő talán már nincs is olyan messze...
#tarcsad
-
L3zl13
nagyúr
És a másik mennyi volt?
Másrészt miért olyan fontos tényező a vastagság? Ebből nem fognak könyvet kötni, hogy 300 lap egymáson ne legyen több, mint 3 centi.
Mennyivel jobb egy 0,1mm vastag megjelenítő a 2 centi vastag elektronikával, mint a 0,5 mm vastag megjelenítő ugyanakkora elektronikával.Aki hülye, haljon meg!
-
Obi-1
őstag
Tekercsekkel fogunk járni, mint a rómaiak.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Doviziozo
aktív tag
Kezd alakulni ez a technika is.
Forza Rossoneri!
-
Incognito
senior tag
''térképként'' Hát ahhoz még szerintem elég pixeles...
-
L3zl13
nagyúr
És ez mivel jobb, mint a fujitsué? Az legalább szines volt.
Aki hülye, haljon meg!
-
nagyúr
aranyos. már csak a háttérvilágítását kéne megoldaniuk, hogy a sötétben is lehessen olvasni
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GP850+PhilipsfullHD+ monitor állvány
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160, 144Hz, FreeSync, G-Sync monitor eladó GARANCIA!
- Samsung S24R350FZR Monitor!24"/IPS/75hz/Freesync/
- LG UltraGear 27GL850-B 1440p 144Hz 1ms (HIBÁTLAN)
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ - Ultrawide 3440x1440, 144hz Gaming monitor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest