- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
''Te is írod, hogy úgysem 1 lapból fog állni az egész.''
Ezzel nem arra gondoltam, hogy több lapból fog állni, hanem arról, hogy a megjelenítő lapon kívül lesz még egy további része, ami az áramforrást, memóriát, vezérlő részt rejti magában. Megfelelő kialakítással nem okoz gondot a kezelése, ellenben a könyv formára összefűzűst már csak ez is erősen gátolja.
'' Ok, legyen akkor 40 oldal, az már egy fejezet.''
Miért pont 40 oldal? És ha 20 oldala a fejezet, és ha 50? Akkor miért is jó egy 40 oldalas könyv?
Hogy fogod olvasni elérsz a 40 oldal elejére, a kezelőfelületen (Ami máris nem lehet a lapon magán! Érintőkijelző könyv formátumban szerintem már kizárt.) léptetsz 40 lapot. Aztán visszalapozol az elejére. Szerinted így könnyebb kezelni egy szakkönyvet, amit az előbb írtál? Szerintem meg sokkal bonyolultabb.
Ráadásul ez a formátum olyan tekintetben is korlátozó, hogy pl nem tudsz két könyv oldalt megjeleníteni egy oldalo, és elforgatni. (Meg tudsz, csak a kezelés, áttekinthetőség még tovább romlik.)
Nem tudsz más formátumú szövegeket, megjeleníteni. Képet, tervrajzot, térképet kinagyítani és scrollozgatni. (Persze tudsz, csak épp a könyv formátum megint csak hátráltató tényező lesz, nem előny.)
Szerintem nincs értelme tehát könyv formátumban több ilyen lapot összefűzni.
Olvasáskor egy kis megszokást igényel bizonyára, de nem akkorát, hogy érdemes volna emiatt könyv formátumba fűzni sok ilyen kijelzőt.
Állandóan a szakkönyveket emlegeted. Én szoktam szakkönyveket használni, és szakmai írásokat olvasgatni. Sokszor az internetről szerzem meg az információt. Vagy PDF formátumú könyvet használok. Egyátalán nem okoz gondot ezeknek a kezelése. Sokkal kevésbé, mint egy regény olvasásánál, mivel itt többnyire csak rövid szövegrészekre van szüksége az embernek. Ha azt megtalálta, akkor nem kell hosszasan lapozgatni.
''Újra kérdezem, mit viszel inkább magaddal? hamarabb tömegcikk lesz ez mint gondolnánk.''
Most ez mi? Meg akarsz győzni, hogy van jövője az ePapírnak? Ki állította az ellenkezőjét?
És te mit viszel magaddal? A fél kilós 300 oldalas könyv formátumú, érdekes kezelőfelületű drága eszközt, vagy egy kis 10 grammos összetekert lapot, érintőképernyővel, rajta tetszőleges méretű, kinézetű kezelőfelülettel?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hajlékony megjelenítővel ellátott készülékek két éven belül megjelenhetnek a piacon.
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest