- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Sajnon a cégek apráként adagolják a technológiát, hogy fél évente minnél több pénzt húzzanak ki a vásárlók zsebéből.
Senki sem csínált mostanában nagyobb technikai újjítást.
Emlékezzünk csak a két videokártya gyártóra.Az Atinál az X600, az Nvidiánál PCX5700 és társaikra.
Az Intel a core2 -vel egy nagy nyuszit húzott ki a cillinderből.Ezt el kell ismerni.
[Szerkesztve]Mindenbe beleugatok!!!
-
Flagstaff2
senior tag
válasz Televan74 #74 üzenetére
Azért egy X2 4200+-szal szerintem nem ''valahogy'' lehet majd kibekkelni az AM2-re váltást. Amíg meg nem jön az AM3 simán elégnek kellene lennie egy átlagusernek,mint ahogy még ma is elég egy 2500+@3200+ Barci. Holott azóta már két foglalat is cserélődött és itt a harmadik.
X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT
-
Televan74
nagyúr
Én nagyon szeretem az Amd -met. De ha most váltanom kell, Akkor az nem az am2 lessz.Hanem megyek a konkurenciához.De ha még kapok 939 -es 4200+ karácsonykor, akkor még kíhúzom valahogy, még meg nem jelenik a ddr3 támogató amd.
Jövö év elején majd hány cég jelenti be, hogy leáll a ddr1 gyártásával. Kiváncsi leszek majd.
De az eléggé érdekes, hogy még mindig lehet néhol garisan kapni sd memóriákat.
Lehet, hogy majd a ddr1 memoval is ez lessz majd?
[Szerkesztve]Mindenbe beleugatok!!!
-
Flagstaff2
senior tag
És ez még semmi! A magyar jogszabályok szerint 10e Ft-os vételár fölött JÁR a 8 év alkatrészellátás! Vagyis egy PII-es gépbe a gyártónak/forgalmazónak bizony lehetővé kellene tennie hogy teszem azt procit vagy VGA karit cserélj ha komplett gépet vettél tőle. Namost ez úgy általában kvára nem valósul meg.
X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT
-
ttt
senior tag
Nem sírok , csak nem vagyok tele dellával Az OK is hogy még kapok újat is, használtat is, most.
Ha viszont nem most kívánom megvenni, hanem egy év mulva, már más a helyzet. Egy kifutattott, nem túl hosszú ideig piacon lévő alkatrészre exponenciálisan csökkenő esélyem van. De ez már a saját bajom, az igaz -
ttt
senior tag
Én is húztam több, mint öt évig egy p3 cerkával, de ez nem jelenti azt, hogy nem dühít az a felesleges rohanás amit a hardver piacon látok.
Persze hogy a fejlődés az kell, ezzel teljesen egyet is értek. Viszont a fejlődésnek lehetne egy emberibb irányvonala, ok tudom a pénz világában élünk. Attól még lehetek egy kicsit mérges adott cégre , és pont az ami forog bennem, hogy tudom lesz még így se -
3P
tag
Kicsit tanácstalanul állok néhány fórum hozzászólás előtt. Egy foglalat ma már 2 évnél többet ritkán él meg, s ez így van mindkettő gyártónál. Nem csak a proci változik meg, hanem a memória szabvány (s jelent esetben emiatt történt a socket váltás is), e mellett változik a VGA csatoló is, A meghajtók csatolói is, szóval számos dolog.
Nyilvánvalóan ma már új konfig esetén nem célszerű S939-re váltani, helyette inkább AM2, vagy C2D alapú rendszert építenék. Persze irodai rendszerekben, ahol nincs gyakran hardver csere ott esetleg elfekvő raktárkészletre, ha az olcsóbb esetleg rámozdulnak. Akiknek meg S939-es rendszerük van emiatt nem kell cserélniük (nekem is 5 éves Via KT266-os chipset-es lapom van, amibe már a Bartonok sem mentek bele az FSB végett, de csak mert nem megy bele nem kell cserélni). Szóval aki úgy érzi, hogy nagyobb CPU teljesítményre van szüksége az még bőven kap hozzá még szerintem 1 év múlva is új procit (persze raktári készlet végét), s onnan még +2 éve biztosan lesz amire már muszáj lesz alaplapot is váltani. De annak megint csak nem a CPU tokozás váltás lesz a kizárólagos oka, hanem addigra már bőven a PCI-E 2-es VGA-k lesznek döntő többségben, valószínűleg új SATA, vagy kitudja milyen HDD csatoló lesz, s a memória esetén is talán már DDR4-ről irogatunk. Ezt el kell fogadni, hogy egy fogyasztás orientált világban a vásárló vásárlásra van ösztönözve, s sok esetben talán kevésbé indokolatlanul is.
Mint írtam feljebb 5 éve vettem egy Athlon XP1600+ procit (akkor jelent meg az XP család), s hozzá egy DDR ramokat támogató EPoX 8KHA+ deszkát, s egy Radeon 8500-as VGA-t. Abban az időben nagyon ment a C3 Tualatin láz, hiszen az akkori P4-ek (1,7 GHz eléggé harmatosak voltak). Sokan esküdtek a Tualatinra, de mint kiderült mégsem volt az ilyen időt álló, mint pl. az enyém. Én ezt a konfigot használtam kb 2,5 évig, akkor csináltam egy kis upgrade-er. Vettem egy Athlon XP 2400+ procit, +512 MB ram-ot, majd egy Radeon 9800pro VGA-t. Ezzel a váltással elhúztam 5 évig, s most érzem úgy, hogy kora tavasszal, februárban fogok váltani. Közben nem éreztem, hogy világ vége van mert már az új procik nem mennek bele a gépembe, de mégis eddig minden játékkal tudtam játszani, s minden másra is tudtam használni a gépet, pl. a videókat is áttömörítette több menetben a gépem röhögve éjjel.
Összegezve van akire jobban, s van akire kevésbé hat ez a fogyasztói társadalmi hatás. Szóval semmi pánik, lesz ez még így se! -
Flagstaff2
senior tag
A 3200+-ra húzást mindössze azért említettem mert ugye ha 166 helyett 200-ra emeled az FSB-t,akkor MINDEN 3200+-nak látja a 2500+-os procid,ami egyet jelent azzal hogy a 3200+ teljesítményét kapod sokkal olcsóbban. Nem véletlenül a legnépszerűbb Barci volt a 2500+. persze lehet húzni a 300+-t is,nekem is volt. Előtte egy 2000+-om volt 133 helyett 200-as FSB-vel és maga a rendszer valahogy sokkalta pattogósabbnak tűnt,holott az alapórajelem nem emeltem csak vagy 33MHz-el! Az A64-em 1800-on járt,a 2000+ meg húzva 1700-on. De érezhetően jobban pattant a 2000+. Holott ugye sokkal kisebb sávszélek álltak rendelkezésére és egy ócska kis proci volt. Most a 2500+-os barcit cseréltem A64 3500+-ra,de olyan nagyon azért nem vagyok elájulva tőle. Persze jobb,de a PR számozás is ezt mutatja. Annyival viszont talán nem jobb mégse. na mindegy,nemtom. A Barci igenis megállja még a helyét egy átlagfelhasználó átlaggépében akár húzatlanul is.
-
roonin
tag
válasz Flagstaff2 #67 üzenetére
Ez igy nem igaz.
1. a 3200+-ra huzott bartont tangalja el az alapon 3000+-os 939-es A64 (itt-ott csak picit nehol nagyon)
2. a 3000+-os 939 A64-et is lehet huzni altalaban nem is kicsit. Ott meg mar nincs mirol beszelni.
Szal ma mar elnezobbek vagyunk mert mindketto elavultnak szamit. De azert amikor az A64megjelent akkor nem kisse lattuk jobbnak es valoban jobb is. Ez kb olyan elmosas mintha az x2-t es sima A64-et venned egy kalap ala par ev mulva. -
Flagstaff2
senior tag
Tényleg? Egy SocketA-s 3200+-os Barci simán eltángálja a 3000+-os S939-es A64-et. Modernebb gyártás ide vagy oda. de egy 2500+@3200+-os Barci ugye pont ugyanez a helyzet. Hiába modernebb ha nem vagy vele előrébb. Nekem az egyetlen ok az volt a pár hete történt A64-re váltásnál hogy már nem kapni újonnan normális áron jó teljesítményű AGP-s karit,de még használtban sem. Amúgy bőven elég lett volna a 2500+@3200+ Barcim még egy ideig.
-
roonin
tag
válasz venember83 #64 üzenetére
Hat azoknak csak gratulalni tudok sokkal jobban jarnanak ha vennenek egy 754es vagy 939es lapot es procit. Ugyanis nagyon minimalis tobblet koltseggel jarna es jobb, modernebb gepuk lenne.
-
venember83
nagyúr
Ne legy benne olyan biztos, nezd csak meg, h meg mindig mennyire tartjak az arukat a socket A-s Bartonok, pedig gyartas nagyon reg leallt, tehat a jo procik dragak lesznek, foleg igy, h abbamarad a gyartas s csomoan hasznalnak meg az illeto procinak megfelelo foglalatu deszkat.
-
ttt
senior tag
Ok!
Akkor csak nekem nem volt egyértelmű.
Ekkor viszont gyászolok, mivel így nem mennek le a 939-s X2-k árai, és haragszom is az AMD-re, mivel két évvel ezelőtt sokkal több évet (talán 5) prognosztizáltak ennek a foglalatnak. Tehát ők is követik az ellenfél stratégiáját. Egy éve ezért váltottam AMD-re. ez bevettem
Mondjuk nem biztos, hogy ez így jó lesz nekik, mert akinek alaplapot kell hogy váltson egy gyorsabb prociért jelenleg jobb választásnak tűnik az Intel. Azért maradhattak volna 939-s X2 sorozatban mondjuk úgy 5000+ ig, de ők tudják, egy vásárlót már biztosan vesztettek. -
_Toka_
senior tag
A cikkben néhány sorral lejjebb viszont ez áll:
Az új processzorok piaci premierjét követően – még az idén – az AMD teljesen leállítja a régebbi, Socket 939-es foglalattípussal kompatibilis processzorok gyártását.
Ha az Általad idézett sorok utalhattak volna arra, hogy S939-es X2-k gyártása folytatódhat, akkor itt áll ennek cáfolata. Kevéssé tartom valószínűnek, hogy azért hoznák ki az új procikat, hogy ezt '' ... követően - még az idén - ... '' le is állítsák ezek gyártását. -
L3zl13
nagyúr
''vagy csak kimaradt az AM2 belőle?''
Nem maradt ki, mert nem is kell hogy ott legyen.
Az, hogy a proci X2 vagy sem semmi köze a foglalathoz.
939-nek még a gyártásával is leállnak, azt meg már hónapokkal korábban megmondták, hogy nem lesz újabb tipus belőle, tehát egyértelműen AM2-vel jön minden most bejelentett proci.Aki hülye, haljon meg!
-
ttt
senior tag
''Az előzetes híreknek megfelelően decemberben vélhetően megérkeznek az AMD első, 65 nanométeres csíkszélességgel készülő, Brisbane magra épülő asztali CPU-i. Noha a korábbi értesülések csak három új processzort emlegettek, most úgy tűnik, hogy négy modellből áll majd a kezdeti választék, ráadásul ezek valamelyest gyorsabbak is lehetnek az előzetesen beharangozottnál. A Brisbane-magos Athlon 64 X2 típusok 2,1 (4000+), 2,3 (4400+), 2,5 (4800+) és 2,6 GHz-es órajellel (5000+) lesznek elérhetők az év utolsó hónapjától. Az új CPU-k közül mindegyik egységesen 1 MB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik majd, TDP-jük 65 W lesz.''
Ez nem azt jelenti, hgy 65nm-en még megy előre az X2 ? Vagy csak én olvasok rosszul a sorok közt, vagy csak kimaradt az AM2 belőle? -
Ősember
őstag
válasz venember83 #51 üzenetére
egyik haverom is jött és mondta hogy neki egy 3ghz-es amd valoszinü elég lenne, mert csak játszik de ez már nagyon off
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
törölt tag
A probléma ezzel csak az, hogy az egy szabványosított memóriaarchitektúra nem szabványosított órajelen. A DDR3 architektúra viszont még önmagában sincs szabványosítva, tehát az sem biztos, hogy milyen órajeleken és milyen impulzusrendszerrel fog üzemelni. PC133-ból volt két JEDEC szabvány, amik részben inkompatibilisek voltak egymással (nem volt felülről kompatibilis a kettő)! Akkor mit lehet várni egy szabványon kívüli RAM-tól a szabványosítás után?
Ősember: szerintem jelen esetben az alapból azt jelenti, hogy névlegesen.
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
miért is? tényleg kiváncsi vagyok miért olyan rossz ez?
Dare2Live: az elözö hozzászolásom rosszul fogalamztam. a kisebb csikszélesség szeintem sem hoz teljesitménytöbbletet javitottam is rajta
[Szerkesztve]______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Dare2Live
félisten
szimplán a csikszélesség váltása nem hoz teljesitménytöbbletet.... ezt miböl gondoltad?
mért hozna töbletet???don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ynsane
csendes tag
ez egy nagyon rossz hír, h nem lesz több s939-es x2..
-
Ősember
őstag
szimplán a csikszélesség váltása nem hoz teljesitménytöbbletet.... végülis miért hozna? semmi ujat nem tud a proci architekturája pl intel fronton 930 és 830 között is alig van különbség hiába a 2x akkora l2
az amd számozása tényleg elég ''lack of logic'' dehát istenem, a legegyszerübb, ha orajelre kéred a procit, mint ahogy kilora a krumplit
[Szerkesztve]______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
''...az AMD, viszon ha végre felzárkózik órajellel az Intel mellé, akkor azonos órajeleken erössebb procijai lesznek az AMD-nek...'' bárcsak tudnád mennyire nincs igazad
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
törölt tag
Hogy járhatna DDR3-nál az AMD, ha még a JEDEC nem is szabványosította?
A megkörnyékezés meg igaz. De az AMD kénytelen volt előre menekülni, mivel a RAM gyártók lehet a nem is távoli jövőben leállnak teljesen a DDR(1) gyártásával (ami volumenében már jelenleg is csak töredéke a DDR2-ének). És akkor mit csinálhatna az AMD? Nézhetne ki a fejéből. Ez a megkörnyékezés inkább iparágak együttműködése.
L3zl13: Lehet csak a számozáson nem változtatnak, de a teljesítmény nőni fog. Az viszont tényleg kegyelemdöfés lesz a PR rating-nek. -
L3zl13
nagyúr
''mert logikátlan.
vhol +100 mhz +200+''
Gondolom 100-ra kerekítenek. Valahol fel, valahol meg le.
''lesz majd olyan is, hogy
X2 5400+ - 2,8GHz, 2x512KB, 90nm, 98W, AM2 November
X2 5000+ - 2,6GHz, 2x512KB, 65nm, 65W, AM2 December''
Bár itt sem nagyobb a különbség, mint 100MHz vs 200+, de tényleg nem tünik valami ésszerűnek.
Ami ''érdekesebb'' hogy ebből úgy tünik, hogy a csíkszélességváltás, és az vele járó mag áttervezés semmi gyorsulást nem hoz... Az mondjuk sajnálatos. Reménykedtem (még mindig reménykedek) benne, hogy egy minimális gyorsulást azért ez is hoz majd.Aki hülye, haljon meg!
-
Pipó
őstag
Kíváncsi lennék egy AMD statisztikára, hogy az elmúlt hónapban mennyi fogyott S939 és mennyi AM2 prociból. Szerintem az előbbiből többet adtak el, mivel a rengeteg 3200+, 3500+ tulajdonos erre váltana, az új konfigot vásárlóknál meg fele-fele lehet az arány. Szerintem az AMD-t megkörnyékezték egy kis pénzzel a ram gyártók, hogy nyomassák csak a ddr2-t, hozza vissza a befektetésüket. Az AMD-nek a ddr2-ből nem származott teljesítményelőnye, sőt korábban egyből át is akarták ugrani. Már lehet, hogy ddr3-nál járnának és vernék az Intelt, ha kitartanak az eredeti elképzelésük mellett. Ehelyett a saját kardjukba dőltek. Erre továbbra is ezt erőltetik, holott ha 0,65-n jönne ki S939 X2 biztosan vennének jópáran, pl. én is.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
fLeSs
nagyúr
mert logikátlan.
vhol +100 mhz +200+
vhol +200 mhz +200+
vhol +100 mhz +100+
vhol +200 mhz +100+
teljesen káosz. összevissza számozgatják a procikat mert nem tudnak órajelet emelni.
lesz majd olyan is, hogy
X2 5400+ - 2,8GHz, 2x512KB, 90nm, 98W, AM2 November
X2 5000+ - 2,6GHz, 2x512KB, 65nm, 65W, AM2 December
itt pl. miért számít 400+-t a 200 MHz?"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
ngabor2
nagyúr
gyorsan? 2 év. ha azt vesszük, tényleg gyors. de ha azt nézzük, az intel korábban mintha gyakrabban cserélgette volna. igaz, most ők is megálltak egy darabig a foglalat-cserében, ''mindössze'' chipseteket kell cserélgetni. tehát itt legalább az megvan, hogy jó közelítéssel minden s939-es lapban megy minden s939-es proci.
amúgy az én 939-esemet se tervezem lecserélni egy jódarabig, amit egy x2 3800+ nem tud megcsinálni, arra nincs szükségem -
LSL1337
őstag
bakker iylen gyorsan kinyírják a 939-et ááá akkor se váltok am2-re februárban remélem elcsípek még egy 4200+ x2-t vmmi tunyingosat aztán szvsz am3-ig csak vga-t veszek
-
DMG
senior tag
A közeljövőben ezzel a módszerrel nem hiszem, hogy átvenné a vezetést az AMD, viszon ha végre felzárkózik órajellel az Intel mellé, akkor azonos órajeleken erössebb procijai lesznek az AMD-nek utána jöhetnek a Quadro meg a 4x4, és jő időre átveheti a vezető helyet
Sempron 3500+ típusjelet kap a 2 GHz-en üzemelő, 35 wattos TDP-vel rendelkező variáns, mellyel egy időben, Sempron 3800+ számozással érkezik a 2,2 GHz-es, 62 wattos TDP-jű modell. Mindkét processzor AM2-es foglalatba illeszkedik, előbbi 128 kB, utóbbi 256 kB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik majd.
Ezeket a kis L2-es tárakat miért eröltetik?Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
addikt
Bár még egymagos procim van de ahogy látom cserélhetem le AM2-re vagy kitudja mire, igaz nemrég vettem 939-es konfigot, de meghal szegényke, tök frankó, csak azt nem értem, hogy az AM2-nek a teljesítménye szinte egyáltalán nem jobb a 939-nél, akkor mi értelme van azt nyomni felfelé.Ja és a Vista még ki sem jött és máris halnak le 64bites cuccok gyártásai, ezt nevezem biznisznek
-
Integra
titán
háttttttőőőőőőő
és mit tudok tenni mostanság a nyomorult socket a deszkámba az xp1900+ helyett ami 400as fsbés?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
c41r0^
őstag
és mikor lesz abból a beígért szoftveres patchből valami, ami a két mag számítási kapacitását összegzi az egy szálon futó alkalmazások számára?
nem mintha emiatt váltanék majd X2-re P4805Dről...meg aztán Intel is kijöhet esetleg ilyen patchel -
robekri
addikt
Ez csak jó hír számunkra! Mégolcsóbb lesz X2!
Üdv.: Robe-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
fLeSs
nagyúr
Eddig is nevetséges volt az AMD modellszámozása, de ez még az eddigieken is túltesz.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Foxi
senior tag
Nem úgy volt, hogy megszüntetik az 1 mega L2 cache-el rendelkező procik gyártását?
A 939-ért kár, de gondolom kell a felszabadult kapacitás. -
opr
nagyúr
A 65nm miatt valszeg jobban lehet majd őkat tuningolni, ha olcsó cuccok lesznek akkor best buy, kár h valszeg a c2d így-is, úgy-is sokkal gyorsabb lesz.
ui.: kár a -1mbyte l2 cache-ért"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Zoli329
addikt
Az Intel akkor továbbra is előbbre lesz egy nagy lépéssel. De kedvezőbb lehet az X2 ha az új technológiások olcsóbbak lesznek.
-
L3zl13
nagyúr
Kár, hogy nem tudjuk meg még idén, hogy mennyit javít a versenyképességen a 65nm-re állás. Azaz kb meddig tudják majd feltornászni az órajelet az új gyártási technológiával.
Max a tuningeredményekből tudunk majd következtetni.Aki hülye, haljon meg!
-
Gtxtt
tag
Reméltem,hogy az X2 3600+ socket 939-en is megjelenik de sajna mégse.A 65 nm-es procik lesznek érdekesek, a 6000+ is elbukik a Core2-vel szemben.
[Szerkesztve]''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hobby elektronika
- Bundle topik
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÚJ, OEM, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Garanciális AMD Ryzen 5 8600G
- Ryzen 7 7800 x3d , 2027.11.11 ig garancia
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest