- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen videókártyát?
- Mini PC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- Micro Four Thirds
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
3P
tag
Kicsit tanácstalanul állok néhány fórum hozzászólás előtt. Egy foglalat ma már 2 évnél többet ritkán él meg, s ez így van mindkettő gyártónál. Nem csak a proci változik meg, hanem a memória szabvány (s jelent esetben emiatt történt a socket váltás is), e mellett változik a VGA csatoló is, A meghajtók csatolói is, szóval számos dolog.
Nyilvánvalóan ma már új konfig esetén nem célszerű S939-re váltani, helyette inkább AM2, vagy C2D alapú rendszert építenék. Persze irodai rendszerekben, ahol nincs gyakran hardver csere ott esetleg elfekvő raktárkészletre, ha az olcsóbb esetleg rámozdulnak. Akiknek meg S939-es rendszerük van emiatt nem kell cserélniük (nekem is 5 éves Via KT266-os chipset-es lapom van, amibe már a Bartonok sem mentek bele az FSB végett, de csak mert nem megy bele nem kell cserélni). Szóval aki úgy érzi, hogy nagyobb CPU teljesítményre van szüksége az még bőven kap hozzá még szerintem 1 év múlva is új procit (persze raktári készlet végét), s onnan még +2 éve biztosan lesz amire már muszáj lesz alaplapot is váltani. De annak megint csak nem a CPU tokozás váltás lesz a kizárólagos oka, hanem addigra már bőven a PCI-E 2-es VGA-k lesznek döntő többségben, valószínűleg új SATA, vagy kitudja milyen HDD csatoló lesz, s a memória esetén is talán már DDR4-ről irogatunk. Ezt el kell fogadni, hogy egy fogyasztás orientált világban a vásárló vásárlásra van ösztönözve, s sok esetben talán kevésbé indokolatlanul is.
Mint írtam feljebb 5 éve vettem egy Athlon XP1600+ procit (akkor jelent meg az XP család), s hozzá egy DDR ramokat támogató EPoX 8KHA+ deszkát, s egy Radeon 8500-as VGA-t. Abban az időben nagyon ment a C3 Tualatin láz, hiszen az akkori P4-ek (1,7 GHz eléggé harmatosak voltak). Sokan esküdtek a Tualatinra, de mint kiderült mégsem volt az ilyen időt álló, mint pl. az enyém. Én ezt a konfigot használtam kb 2,5 évig, akkor csináltam egy kis upgrade-er. Vettem egy Athlon XP 2400+ procit, +512 MB ram-ot, majd egy Radeon 9800pro VGA-t. Ezzel a váltással elhúztam 5 évig, s most érzem úgy, hogy kora tavasszal, februárban fogok váltani. Közben nem éreztem, hogy világ vége van mert már az új procik nem mennek bele a gépembe, de mégis eddig minden játékkal tudtam játszani, s minden másra is tudtam használni a gépet, pl. a videókat is áttömörítette több menetben a gépem röhögve éjjel.
Összegezve van akire jobban, s van akire kevésbé hat ez a fogyasztói társadalmi hatás. Szóval semmi pánik, lesz ez még így se!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Novemberben tovább gyorsul a Windsor-mag, decemberben jönnek a 65 nm-es, Brisbane-magos Athlonok.
- Ukrajnai háború
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- További aktív témák...
- Gondolkodjunk? Ryzen 5 2600x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest